Washington – Carolina 4:1 (kon.) | Columbus – NY Islanders 4:0 (kon.) | Montreal – Florida 6:1 (kon.)
Ottawa – Buffalo 4:0 (kon.) | Edmonton – Los Angeles 8:4 (kon.) | Vancouver – Anaheim 4:5 (kon.)
Arizona – Chicago 1:0 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
Florida Panthers
Středa 27.03.2019, 00:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:58
    Rychlý protiútok Floridy zastavila tyč Priceovy branky! Hunt střílel zpoza kruhů, moc mu nechybělo.
    51:48 Max DOMI - 6:1
     
    51:48
    Montreal právě vstřelil branku!
    MAX DOMI zvyšuje na 6:1! Svou střelu z pravého kruhu poslal kolem Montembeaultova ramene pod horní tyčku. Bez asistence.
    41:35 Frank VATRANO - 5:1
     
    41:35
    Florida právě vstřelila branku!
    Teď už byl Price na dorážku krátký. První střelu od modré vyrazil, i první dorážku z pravé strany se mu podařilo vyrazit, ale tvrdou ránu schytal někam do oblasti žeber a ztratil přehled o tom, kde je puk. Ten se odrazil před brankoviště, odkud FRANK VATRANO doklepl kotouč do sítě. Asistence: Denis Malgin, Vincent Trocheck.
     
    40:35
    Yandlovu střelu Price odrazil jen vedle sebe, kam se k dorážce protlačil Hoffman. Před ním zela odkrytá branka, ale Price fantastickým zákrokem lapačkou letící puk zachytil.
     
    39:41
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Brendan Gallagher – 2 min., hákování).
    32:40 Phillip DANAULT - 5:0
     
    32:40
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tlak na branku se PHILLIPU DANAULTOVI vyplatil! Z prostoru před brankovištěm se mu podařilo dostat k dorážce střely Meteho a zvýšil už na 5:0 pro domácí. Asistence: Victor Mete, Tomáš Tatar.
     
    27:29
    Folin se pustil do Brouwera, to ale neměl dělat. Byl to právě hokejista Montrealu, který schytal několik hodně nepříjemných ran. Svého soupeře ale nakonec strhnul k ledu a zalehl. Stal se tak sice oficiálně vítězem bitky, ale neoficiálně ho Brouwer porazil.
    22:52 Artturi LEHKONEN - 4:0
     
    22:52
    Montreal právě vstřelil branku!
    Destrukce Floridy pokračuje. Čtvrtý gól do sítě hostů přidal po střele z levého kruhu ARTTURI LEHKONEN. Asistence: Andrew Shaw, Brett Kulak.
     
    21:53
    Přišla informace, že Paul Byron (MTL) se do utkání nevrátí. Osudným se mu stala bitka s Weegarem, při níž schytal zvedák na bradu, po kterém ho museli při odchodu z ledu podpírat.
     
    19:25
    Bude se znovu vylučovat. Dvě minuty za držení vyfasoval hostující Vatrano.
     
    16:48
    Price dokonce zastavuje nahozený puk Floridy, aby neriskoval útok soupeře. K tomu ale dochází i k vyloučení na straně domácích, když Gallagher trefil hokejkou do obličeje Browna.
     
    15:17
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (MacKenzie Weegar – 2 min., podrážení).
     
    15:00
    Dadonov se šikovně prosmýkl za obranu a řítil se sám na Price. Puk mu sice lehce poodjel, ale dohnal ho a po kličce na střed se pokusil zakončit mezi betony. Price chytá!
     
    14:28
    Střídání v týmu Florida Panthers: ze hřiště odchází James Reimer, přichází Samuel Montembeault.
     
    14:28
    Florida si vzala challenge kvůli nedovolenému bránění brankáři. To však rozhodčí u videa neobjevili a branku uznali.
    14:28 Tomáš TATAR - 3:0
     
    14:28
    Montreal právě vstřelil branku!
    Okamžitě po vhazování se protlačil TOMÁŠ TATAR k brankovišti a dorazil puk za záda Reimera, kterému propadl kotouč za záda po střele Webera od modré. Asistence: Shea Weber, Brendan Gallagher.
    12:39 Brett KULAK - 2:0
     
    12:39
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí dělají důležitý krok v cestě za důležitým vítězstvím. BRETT KULAK si před kruhy počíhal na příhrávku a střelou z první prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Včetně brankáře Reimera. Asistence: Jesperi Kotkaniemi, Jordan Weal.
    06:58 Tomáš TATAR - 1:0
     
    06:58
    Montreal právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ TATAR si sjel za levý kruh a jakmile k němu zamířila přihrávka od Shawa zpoza branky, vyslal ránu z první k pravé tyčce, o níž vsítil úvodní gól zápasu. Asistence: Andrew Shaw, Jeff Petry.
     
    04:02
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Tomáš Tatar – 2 min., podrážení).
     
    02:24
    Paul Byton se dostal do rvačky s Mackenziem Weegarem a odnesl to hodně ošklivě. Je silně otřesený a musí mu pomáhat z ledu. Schytal totiž zvedák přímo na bradu.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 7. Tatar (A. Shaw, Petry), 13. Kulak (Kotkaniemi, Weal), 15. Tatar (S. Weber, Gallagher), 23. Lehkonen (A. Shaw, Kulak), 33. Danault (Mete, Tatar), 52. Domi – 42. Vatrano (Malgin, Trocheck)


    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – S. Weber, Mete, Petry, Kulak, Folin, Jo. Benn – Gallagher, Danault, Tatar – A. Shaw, Domi, Lehkonen – Armia, Kotkaniemi, Drouin – Weal, N. Thompson, Byron.
    Florida Panthers: Reimer (15. Montembeault) – Ekblad, Yandle, Brown, Matheson, Weegar, Pysyk – Dadonov, Barkov, Huberdeau – Hawryluk, Trocheck, Hoffman – Malgin, Sheahan, Vatrano – Brouwer, Sceviour, Hunt.

    Rozhodčí: McIsaac, Joannette – Cormier, Galloway

    Diváci: 21029
    thejrc.org