Sokolov – Vrchlabí 3:4 (1:3 po s.n.) | Havlíčkův Brod – Mor. Budějovice 5:7 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:7 (1:3, 0:2, 4:2) Stav série: 0:3
Hockey Club Moravské Budějovice 2019
Čtvrtek 28.03.2019, 18:00 • ZS Kotlina (kapacita: 4 000) • Play-off 2. ligy, skupina Východ • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové,

    od nás z Kotliny je to pro tuto sezónu vše. S konstatováním, že havlíčkobrodským se nepovedlo protrhnout smůlu a do bojů o CHANCE ligu již nezasáhnou, se s Vámi loučím. Žihadla předvedla v dnešním zápase lepší produktivitu a po zásluze odčinila dvě vyřazení z předchozích sezón.

    Hezký večer přeje a na počtenou se zase za rok těší Richard Wagner. (20:31:15)
     
    Série je u konce. Zatímco bruslaři smutní nad vyřazením, tak Moravské Budějovice pokračují ve své famózní jízdě a po zisku třetího duelu postupují v nejkratší možné době do další fáze, kterou je superfinále. O protivníkovi žihadel se může rozhodnout již v sobotu, kdy bude pokračovat zápolení mezi Sokolovem a Vrchlabím.

    Domácímu týmu sice nepasuje pochvala za první dvě třetiny, avšak uznání za svou stíhačku ze třetího dějství si celek z Kotliny rozhodně zaslouží. Vždyť dokázal zabojovat proti velkému manku a dokonce se v závěru pokusil i o vyrovnání.

    Nejlepší hráči zápasu:

    Havl. Brod: Miroslav TŘETINA
    M. Budějovice: Petr KRUTIŠ

    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):

    Havl. Brod: 15 (34)
    M. Budějovice: 5 (19)
     
    Konečný stav série: 0:3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak nakonec ještě jedna kosmetická úprava ve skóre! Přesně se sirénou, která posílá Moravské Budějovice do superfinále, se domácí prosazují. Poté, co se domácí vymanili díky Lubošovi Voříškovi z rohu pásma, došlo ke střele od modré v podání Tomáše Semráda, kterou protečoval před kasou za Dominika Groha MIROSLAV TŘETINA. Asistence: Tomáš Semrád a Luboš Voříšek.
     
    59:45
    Poslední vteřinky letošní sezóny tráví bruslaři v levém rohu útočného pásma.
     
    59:17
    Za brankou Dominika Groha to vřelo a hned několik hráčů se do sebe pustilo po faulu Marcela Juráně (MBU), který se, pokud jsem dobře slyšel, provinil krosčekem.
     
    58:52
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Teď už si troufám říci, že je definitivně rozhodnuto. Za brankou se sešlo hned několik hráčů a z velkého chumlu nakonec došťouchal puk do prázdné klece PETR KRUTIŠ, kterému vybojoval kotouč David Horký. Střelec, který dnešní gólový účet otevřel, jej tedy také uzavírá. Asistence: David Horký.
     
    58:45
    Po vleklém souboji na zadním mantinelu tečoval Martin Nepokoj na modré čáře vyhození hostů tak, že trefilo tyčku prázdné klece Havlíčkova Brodu.
     
    58:29
    Po buly následuje další icing hostů. Tohle přesně moravskému týmu stačí.
     
    58:19
    Žihadla odpálila kotouč na zakázané uvolnění. Hra se vrací před branku Dominika Groha, kde je celkem o jednoho bruslaře navíc.
     
    57:52
    David Marek odjel na střídačku a domácí jsou v šesti. David Vala zkusil střelu od modré, ale ta se mu nepovedla. Následné vyhození hostů výrazně minulo brodskou branku.
     
    56:51
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři zmírňují nepovedené představení a zapalují hostům obranná lýtka. Miroslav Třetina vyharál vhazování na Patrika Přidala, který přistrčil touš za sebe. Na modré čáře vyťal políček KRYŠTOF KULHÁNEK, který propálil vše co mu stálo v cestě! Asistence: Patrik Přidal a Miroslav Třetina.
     
    56:45
    Kryštof Kulhánek nahodil kotouč z obranné třetiny přesně na Dominika Groha, který neriskoval rozehrávku a pokryl kotouč ve výstroji.
     
    56:28
    Lehkou střelu z levého kruhu si pohlídal David Marek, který ji s přehledem odpálkoval vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    56:19
    Útok havlíčkobrodských hokejistů byl zastaven ofsajdem. Domácím se pomalu ale jistě krátí naděje na zvrat výsledku.
     
    55:44
    Přesně tohle hostům stačí ke štěstí. Obrat hráče ve středním pásmu, lehce nahodit kotouč směrem k brance svého nepřítele a posléze se stáhnout zpět do defenzivy.
     
    55:05
    Miroslav Třetina objel branku a hledal před Dominikem Grohem najíždějícího Davida Michálka. Hostující muž s maskou ale přečetl záměry kapitána bruslařů a zůstal v připravené pozici, a tak jej Michálkovo zakončení nepřekvapilo a nadvakrát touš pokryl.
     
    Vzpomenete si na předloňskou sérii a třetí semifinálové střetnutí? Tehdy rozhodčí rozdali hostům neuvěřitelných 150 trestných minut! Hned šest hráčů dostalo vyšší trest do konce utkání, ve dvou případech šlo dokonce o trest ve hře! Divoký zápas přinesl navíc i osmnáct menších trestů a jeden pětiminutový prohřešek pro domácí. Věřme, že podobné emoce dnes nevzplanou.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 15. Michálek, 41. Voříšek (Vala, Matušík), 44. Semrád (Třetina, Voříšek), 57. Kulhánek (Přidal, Třetina), 60. Třetina (Semrád, Voříšek) – 1. Krutiš (Horký, Rytnauer), 13. Kabelka (Rytnauer, Horký), 17. Mikeš (Pospíchal), 23. Čejka (Juráň, Ferda), 24. Heinrich (Juráň), 50. Mikeš, 59. Krutiš (Horký)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (23. Marek) – Dudycha, Kulhánek, Šmíd, Nepokoj, Semrád, Vacík, Vala – Kuchta, Ludvík, Michálek, Voříšek (A), Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina (C), Milfait (A), Kozlík, Cachnín, Tecl, Matušík.
    Trenér: Cachnín st.

    Hockey Club Moravské Budějovice 2019: Groh (Vacek) – Trnka, Pelikán, R. Kadela, M. Furch, Peroutka (C), Kabelka, Kliment, Pospíchal – Matějka, Lupač, P. Bulín, Juráň, Horký, Mlynář, Mikeš (A), Rytnauer (A), Čejka, Ferda, Heinrich, Krutiš.
    Trenér: Žák.

    Rozhodčí: Pilný, Veinfurter – Axman, Bohuněk

    Diváci: 1 345
    Havlíčkův Brod 0 3 Mor. Budějovice
    #1 Neděle 24.03.2019 • 17:00
    Havlíčkův Brod - Mor. Budějovice 3:6
    #2 Úterý 26.03.2019 • 18:00
    Mor. Budějovice - Havlíčkův Brod 4:1
    #3 Čtvrtek 28.03.2019 • 18:00
    Havlíčkův Brod - Mor. Budějovice 5:7
    thejrc.org