Sokolov – Vrchlabí 3:4 (1:3 po s.n.) | Havlíčkův Brod – Mor. Budějovice 5:7 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:7 (1:3, 0:2, 4:2) Stav série: 0:3
Hockey Club Moravské Budějovice 2019
Čtvrtek 28.03.2019, 18:00 • ZS Kotlina (kapacita: 4 000) • Play-off 2. ligy, skupina Východ • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové,

    od nás z Kotliny je to pro tuto sezónu vše. S konstatováním, že havlíčkobrodským se nepovedlo protrhnout smůlu a do bojů o CHANCE ligu již nezasáhnou, se s Vámi loučím. Žihadla předvedla v dnešním zápase lepší produktivitu a po zásluze odčinila dvě vyřazení z předchozích sezón.

    Hezký večer přeje a na počtenou se zase za rok těší Richard Wagner. (20:31:15)
     
    Série je u konce. Zatímco bruslaři smutní nad vyřazením, tak Moravské Budějovice pokračují ve své famózní jízdě a po zisku třetího duelu postupují v nejkratší možné době do další fáze, kterou je superfinále. O protivníkovi žihadel se může rozhodnout již v sobotu, kdy bude pokračovat zápolení mezi Sokolovem a Vrchlabím.

    Domácímu týmu sice nepasuje pochvala za první dvě třetiny, avšak uznání za svou stíhačku ze třetího dějství si celek z Kotliny rozhodně zaslouží. Vždyť dokázal zabojovat proti velkému manku a dokonce se v závěru pokusil i o vyrovnání.

    Nejlepší hráči zápasu:

    Havl. Brod: Miroslav TŘETINA
    M. Budějovice: Petr KRUTIŠ

    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):

    Havl. Brod: 15 (34)
    M. Budějovice: 5 (19)
     
    Konečný stav série: 0:3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak nakonec ještě jedna kosmetická úprava ve skóre! Přesně se sirénou, která posílá Moravské Budějovice do superfinále, se domácí prosazují. Poté, co se domácí vymanili díky Lubošovi Voříškovi z rohu pásma, došlo ke střele od modré v podání Tomáše Semráda, kterou protečoval před kasou za Dominika Groha MIROSLAV TŘETINA. Asistence: Tomáš Semrád a Luboš Voříšek.
     
    59:45
    Poslední vteřinky letošní sezóny tráví bruslaři v levém rohu útočného pásma.
     
    59:17
    Za brankou Dominika Groha to vřelo a hned několik hráčů se do sebe pustilo po faulu Marcela Juráně (MBU), který se, pokud jsem dobře slyšel, provinil krosčekem.
     
    58:52
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Teď už si troufám říci, že je definitivně rozhodnuto. Za brankou se sešlo hned několik hráčů a z velkého chumlu nakonec došťouchal puk do prázdné klece PETR KRUTIŠ, kterému vybojoval kotouč David Horký. Střelec, který dnešní gólový účet otevřel, jej tedy také uzavírá. Asistence: David Horký.
     
    58:45
    Po vleklém souboji na zadním mantinelu tečoval Martin Nepokoj na modré čáře vyhození hostů tak, že trefilo tyčku prázdné klece Havlíčkova Brodu.
     
    58:29
    Po buly následuje další icing hostů. Tohle přesně moravskému týmu stačí.
     
    58:19
    Žihadla odpálila kotouč na zakázané uvolnění. Hra se vrací před branku Dominika Groha, kde je celkem o jednoho bruslaře navíc.
     
    57:52
    David Marek odjel na střídačku a domácí jsou v šesti. David Vala zkusil střelu od modré, ale ta se mu nepovedla. Následné vyhození hostů výrazně minulo brodskou branku.
     
    56:51
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři zmírňují nepovedené představení a zapalují hostům obranná lýtka. Miroslav Třetina vyharál vhazování na Patrika Přidala, který přistrčil touš za sebe. Na modré čáře vyťal políček KRYŠTOF KULHÁNEK, který propálil vše co mu stálo v cestě! Asistence: Patrik Přidal a Miroslav Třetina.
     
    56:45
    Kryštof Kulhánek nahodil kotouč z obranné třetiny přesně na Dominika Groha, který neriskoval rozehrávku a pokryl kotouč ve výstroji.
     
    56:28
    Lehkou střelu z levého kruhu si pohlídal David Marek, který ji s přehledem odpálkoval vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    56:19
    Útok havlíčkobrodských hokejistů byl zastaven ofsajdem. Domácím se pomalu ale jistě krátí naděje na zvrat výsledku.
     
    55:44
    Přesně tohle hostům stačí ke štěstí. Obrat hráče ve středním pásmu, lehce nahodit kotouč směrem k brance svého nepřítele a posléze se stáhnout zpět do defenzivy.
     
    55:05
    Miroslav Třetina objel branku a hledal před Dominikem Grohem najíždějícího Davida Michálka. Hostující muž s maskou ale přečetl záměry kapitána bruslařů a zůstal v připravené pozici, a tak jej Michálkovo zakončení nepřekvapilo a nadvakrát touš pokryl.
     
    Vzpomenete si na předloňskou sérii a třetí semifinálové střetnutí? Tehdy rozhodčí rozdali hostům neuvěřitelných 150 trestných minut! Hned šest hráčů dostalo vyšší trest do konce utkání, ve dvou případech šlo dokonce o trest ve hře! Divoký zápas přinesl navíc i osmnáct menších trestů a jeden pětiminutový prohřešek pro domácí. Věřme, že podobné emoce dnes nevzplanou.
     
    54:18
    Luboš Voříšek vyslal po pravém křídle Jakuba Matušíka, který mu následně vrátil puk před branku, avšak domácí hráč ve stísněné pozici nedokázal trknout puk směrem k převalujícímu se Grohovi!
     
    53:48
    Útočný výpad bruslařů završil Tomáš Chlubna nahozením do brankoviště, kde ale dnes kraluje Dominik Groh, který si v poklidu stáhl touš pod výstroj.
     
    53:15
    Radim Ferda se objevil na brankovišti a dokázal tečovat střelu od levého mantinelu. David Marek ale dobře sledoval hru a dokázal sklapnout kotouč na své hrudi.
     
    52:31
    Jakub Matušík se pokoušel prokousat útočným pásmem, ale proti třem protihráčům neuspěl, hosté posléze odpálili kotouč na zakázané uvolnění. Dá se očekávat, že za tohoto stavu budou žihadla, tak říkajíc, vyhazovat do bezpečí.
     
    51:51
    Bruslaři se nyní dopustili zakázaného uvolnění. Vhazovat se tedy bude opět před jejich maskovaným mužem.
     
    51:22
    Herní biorytmus opět hlásí mírnou zátěž na obě strany. Na ledové ploše tak sledujeme přehazování z jedné strany pásma na druhou.
     
    Dnešní utkání sledujte přesně 1 345 diváků. Vůbec nejvyšší návštěva v historii obou vzájemných zápasů se sešla v ochozech vloni na třetí semifinálové klání, kdy se do Kotliny vměstnalo 1 713 diváků!
     
    50:17
    Havlíčkovu Brodu se nepovedlo udržet puk na hokejkách, nepřesnou rozehrávku zachytil vracející se Daniel Kabelka.
     
    49:44
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Ačkoliv se zdálo, že by se družstvo z Kotliny mohlo nadechnout k náporu, tak přišla fatální chyba v obraně, která zase trochu dává vale nadějím na prodloužení sezóny. Na svůj mladý věk jinak výtečně hrající Dominik Vacík přišel při objezdu branky o kotouč, který dokázal ROMAN MIKEŠ z bezprostřední blízkosti dostat za záda klekajícího Davida Marka. Bez asistence.
     
    49:24
    Moravské Budějovice jsou kompletní. Domácí celek sice v závěru dokázal vystřelit, ale Dominik Groh si pohlídal zakončení z kruhu a podržel ho na hrudi.
     
    49:12
    Kryštof Kulhánek dostal puk na modrou čáru, potáhl si ho na křídlo, ale prováhal nejlepší moment ke střele a svou táhlou ránu opřel jen o zadní mantinel.
     
    48:25
    Žihadlům se opět povedlo vyhodit, bruslařům se tato přesilová hra zatím příliš nevede.
     
    48:14
    Další pokus domácích skončil ztrátou kotouče, který se tak opět stěhuje až k maskovanému muži Havlíčkova Brodu.
     
    47:49
    Bruslaři párkrát zamíchali kotoučem v útočném pásmu, načež o něj přišli a žihadla se dokázala osvobodit.
     
    47:22
    V ochozech i na ledě to vře. Tomáš Mlynář (MBU) vrazil na hrazení poměrně nevybíravě Davida Valu a inkasuje dvouminutový trest. Případnou rozmíšku pak rychle rozmetala dvojice čárových rozhodčí. Faulovaný hráč navíc vyfasoval osobní trest na deset minut. Dvouminutový trest jede odpykat Radim Ferda. No, pokud by se domácím povedlo znovu využít přesilovku, pak by se asi děly věci.
     
    46:50
    Bruslaři jsou nyní aktivnější a mohli se znovu radovat, ale střela z pravého kruhu neprošla zhuštěným prostorem před Grohovou klecí.
     
    46:18
    Tam se jim ale nepovedlo udržet a útočný výpad hostů tak musel za modrou vyřešit Kryštof Kulhánek, který vypíchl kotouč.
     
    45:46
    Ostrý souboj u modré čáry skončil vyklouznutím puku do středního pásma, kde se jej okamžitě chopili rebelové, kteří zamířili před Groha.
     
    45:06
    David Marek srazil k Vojtěchu Šmídovi puk nastřelený ze středního pásma. Domácí obránce si posléze narazil s jedním ze spoluhráčů v území nikoho a prodral se až za branku. Vyklouznuvší kotouč pak rychle přikryl pod lapačku Dominik Groh.
     
    44:23
    Moravské Budějovice se dopustily zakázaného uvolnění. Následný závar domácích byl uťat defenzivním zákrokem.
     
    43:12
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A že by? Bruslaři využívají početní převahu a rázem je to jen o dvě branky. S povážením na aktuální herní čas si nedokážu odhadnout, co bude následovat. Luboš Voříšek našel vybídkou od modré čáry před brankou Miroslava Třetinu, který byl zablokován, ale puk zůstal volný a do sítě jej nakonec dostal TOMÁŠ SEMRÁD, který dokázal ve zmatku před Dominikem Grohem zvednout puk nad jeho výstroj! Asistence: Miroslav Třetina a Luboš Voříšek.
     
    42:37
    Domácí muž s maskou musel opět vyjet ven ze své branky, aby rozehrál hostující vyhození.
     
    42:10
    Z plachet jim ufukuje vítr hned dvojité vyhození hostů až do blízkosti Markovy branky.
     
    41:54
    Na trestnou lavici míří Aleš Heinrich (MBU), který jede odpykat týmový trest za příliš mnoho hráčů. Že by se domácí celek zkusil nadechnout ke stíhací jízdě?
     
    40:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři vlétli do závěrečného dějství hladověji a podruhé se prosazují! Rychlé zavezení puku a následná kombinace po ose Jakub Matušík – David Vala se dostala až k LUBOŠOVI VOŘÍŠKOVI, který z dobré pozice před brankovištěm zavěsil puk za marně se natahujícího Dominika Groha! Asistence: David Vala a Jakub Matušík.
     
    40:39
    Bruslaři se nastěhovali do útočného pásma, kde byl ale u mantinelu před Tomášem Semrádem vypíchnutý kotouč. Ten nabral takový švuňk, že skončil na zakázaném uvolnění.
     
    40:01
    Domácí tým nemůže pro třetí třetinu počítat s Janem Milfaitem, který zřejmě vinou zranění vychází z kabiny v civilu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Na led vchází jako první domácí družstvo, hosté hned za nimi. Dle předpisů pak byli jako první na ledové ploše rozhodčí. Čeká nás dvacet minut, ve kterých se buď bruslaři nadechnou alespoň k důstojnému konci, anebo dovolí žihadlům ještě větší destrukci.
     
    Věděli jste, že bruslařská porážka v prvním finálovém duelu byla jejich vůbec první domácí prohra s Moravskými Budějovicemi v rámci vyřazovacích bojů? Všechny čtyři předchozí zápasy, které se v Kotlině během uplynulých dvou let odehrály, vždy skončily radostí Havlíčkova Brodu.
     
    Pravděpodobně poslední třetina domácího celku v letošní sezóně započne cca v 19.43.
     
    Prostřední dějství je za námi. Moravští hosté během necelé minuty dokázali na jeho startu získat již čtyřbrankový náskok. Ačkoliv se bruslaři snažili, tak jejich střely nebyly tak silné, aby zaskočily ve velké pohodě chytajícího Dominika Groha.

    Střely na branku ve druhé třetině (celkem):

    Havl. Brod: 10 (19)
    M. Budějovice: 5 (14)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Po domácí ztrátě puku u levého mantinelu v útočném pásmu se ještě dopředu probíjel Aleš Heinrich, ale díky přičinlivosti domácích beků nedokázal zakončit přesně.
     
    39:06
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny. Žihadla již při plném počtu zkusila útok po pravém křídle, zakončení z pravé strany ale minulo Markovu svatyni.
     
    38:34
    David Vala se znovu odhodlal ke střele. Jeho rána od modré ale skončila jen v Grohově klíně. K čemu to, že domácí jsou střelecky aktivnější, když jejich zakončení nejsou tak nebezpečné.
     
    38:16
    Patrik Přidal zakončoval na brankovišti zblízka, ale nenašel mezeru v postoji Dominika Groha. Vřavu na ledě pak přiostři jeden z bránících hráčů, který vzal krosčekem zezadu clonícího Davida Michálka. Sudí volí jen formu napomenutí.
     
    37:41
    Domácím dnes chybí i ono pověstné štěstíčko. Hosté jsou u každého puku o centimetr dřív. Jako nyní bránící Ladislav Pospíchal před na brankovišti vartujícím Davidem Michálkem.
     
    37:07
    Dlouhý souboj v rohu pásma uťaly Moravské Budějovice rázným výhozem až k Markově kleci.
     
    36:41
    Jiří Peroutka (MBU) jde podruhé v zápase na trestnou lavici a havlíčkobrodští tak mohou pokračovat ve výhodě jednoho muže v poli. Hostující kapitán je vyloučen za krosček.
     
    36:23
    Oslabení uzavírá Dominik Groh dlouhým odpalem svou širokou holí. Puk se proletěl přes celé kluziště a žihadla se tak osvobodila.
     
    35:50
    Semrádovu sraženou střelu od modré se snažil zakončit bystře Patrik Přidal, ale při otočce mu lehce podjela brusle a tento tak minul klec.
     
    35:00
    Jakub Matušík společně s Davidem Michálkem vybojovali kotouč u pravého hrazení. Následný pas prvního jmenovaného napálil z vrcholu levého kruhu Kryštof Kulhánek, ale Dominik Groh na jeho pokus dobře viděl a schoval ho v lapačce.
     
    34:23
    Jakub Čejka (MBU) sekl v rohu obranného pásma jednoho z domácích po ruce je vyloučen na dvě minuty. Dokáží se bruslaři vzpamatovat?
     
    34:10
    Jakub Matušík se zkusil prosadit na pravém kruhu, ale puk zvedl jen nad branku hostujícího celku.
     
    33:57
    David Vala se protáhl jako štírek skulinkou mezi kameny na levý kruh, odkud vystřelil. Jeho nepříliš razantní pokus vyrazil Groh ze stoje lapačkou do ochranné sítě.
     
    33:14
    Ačkoliv se domácí sympaticky snaží a neskládají zbraně, tak jim není přáno. Na druhou stranu se pak řítil Petr Krutiš, ale jeho rychlý výpad skončil střelou do pozorného Davida Marka.
     
    32:46
    Po zakázaném uvolnění Moravských Budějovic se dostal puk do středního pásma, odkud se hosté provinili opět stejným prohřeškem.
     
    32:10
    Filip Beneš bravurně vybojoval kotouč v rohu pásma, přes křídlo se pak touš dostal na brankoviště, kde David Kozlík zcela osamocen zakončoval zády k brance backhandem. Svůj pokus ale nezvedl nad výstroj dobře se přesouvajícího Dominika Groha!
     
    31:48
    David Vala vystřelil od modré čáry a jeho parádní pumelice zazvonila na spojnici břevna a tyče!
     
    31:24
    Richard Cachnín sebral ve středním pásmu kotouč a probojoval se s ním do útočné třetiny. Proti přesile ale kotouč ztratil. Následně žihadla vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    31:03
    Aktivní forčeking domácích na modré čáře zabránil hostům v přímém postupu na Markovu svatyni. Následně je odpískán ofsajd.
     
    30:25
    Domácí tým je v plném počtu. Závěr oslabení zvládl odehrát bez ohrožení vlastního gólmana.
     
    29:48
    Na druhé straně vystřelil z levého kruhu Ladislav Rytnauer. Jeho zakončení ale schoval ve svém klíně připravený David Marek.
     
    29:40
    Další bruslařské vyhození přineslo zmatek za brankou. Na ledě se začíná trochu přiostřovat. Přijde mi ale trochu zbytečné dojíždět se na mantinelu. Vždyť chybí ještě skoro třicet minut do konce.
     
    29:00
    Již při plných stavech na obou stranách získal touš Petr Kuchta, který následně dokázal vyhodit kus černé gumy zformovaný do tvaru kolečka za Grohovu klec.
     
    28:43
    Píská se zakázané uvolnění, které vrací hru před Grohovo hájemství. Hosté budou za devět vteřin v kompletním složení.
     
    Věděli jste, že Moravské Budějovice až do letošního finále nedokázaly bruslaře v play-off regulérně porazit? Druhé střetnutí předloňské série sice žihadla zvládla doma výsledkem 6:3, ale pro neoprávněný start Marka Lupače bylo nakonec utkání zkontumováno ve prospěch rebelů. Dnes mají výrazně nakročeno k třetímu takovému triumfu. Nutno dodat, že zcela zaslouženě.
     
    28:22
    Hostům se povedlo vyhodit. Herní tempo není na tak vysoké úrovni. Po souboji u mantinelu se na ledě ocitl Roman Kadela, na jehož osobě se dopustil faulu David Michálek. Trest za krosček znamená hru ve čtyřech na obou stranách.
     
    27:54
    Luboš Voříšek tečoval na brankovišti střelu z pravého křídla, ale hostující opora mezi tyčemi byla dobře ve skluzu, a tak puk dokázala vyrazit do ochranné sítě.
     
    27:17
    Kombinaci domácího družstva zakončil střelou od modré Tomáš Semrád. Puk sice mířil pod horní tyč, ale Dominik Groh na kotouč dobře viděl a bezpečně jej vyrazil do ochranné sítě.
     
    26:52
    Domácí jsou již ve čtyřech a navíc mají k dispozici početní převahu. Na trestnou lavici jede Jiří Peroutka (MBU), jemuž je vyměřen trest ve výši dvou minut za podrážení.
     
    26:03
    Ještě jednou se povedlo domácím zamezit průniku hostů do útočného pásma. Hned nato ale žihadla vybojovala prostor před Davidem Markem, který musel vykopnout betonem střelu Romana Kadely od modré.
     
    25:11
    Bruslařům se povedlo vyhodit puk, hned nato ještě odrazili průnik hostů do útočného pásma a šetří tak vteřinky z trestu svého vůdce kabiny.
     
    24:37
    Další komplikace pro Bruslaře. Za zásah do oblasti hlavy a krku je na dvě plus deset minut vyloučen kapitán domácích Miroslav Třetina (HBR).
     
    24:15
    Tempo hry trochu opadlo. Domácí hokejisté se snaží probojovat do střelecké pozice a alespoň zmírnit dosavadní debakl. Nyní je zastavila přihrávka rukou. Hostující fanoušci si notují známou píseň "po kalíšku, po kalíšku". Zato domácí si ten svůj kalich vypíjejí do solidně hořkého dna.
     
    23:51
    Petr Kuchta měl na hokejce snížení, ale zblízka napálil jen beton přesouvajícího se Dominika Groha. Hosté následně vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    23:04
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Čerstvý muž mezi tyčemi se ani nestihl pořádně rozkoukat a už loví kotouč ze své sítě! Marcel Juráň zachytil možná ještě tečovaný výhoz zpoza branky, bezprostředně poté nabil na kruh zcela volnému ALEŠI HEINRICHOVI, který parádní dělovkou pod horní tyč nedal Davidu Markovi šanci na zásah! Asistence: Marcel Juráň.
     
    22:11
    Střídání v týmu BK Havlíčkův Brod: ze hřiště odchází Čeněk Novák, přichází David Marek.
     
    22:11
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Nechci být zbytečně velkým prognostikem, ale troufám si říci, že hosté se přibližují k úspěšnému výsledku. Moravské Budějovice si vypracovaly první příležitost, kterou dokázaly hned využít. Marcel Juráň po Ferdově vysunutí našel rozjetého JAKUBA ČEJKU, který bez milosti umístil puk mezi betony, které nestihl Čeněk Novák sklapnout. Pro něj je to dnes konečná a odjíždí na střídačku. Asistence: Marcel Juráň a Radim Ferda.
     
    21:35
    Tomáš Semrád si vybruslil na levý kruh, odkud vystřelil na zadní tyč. Jeho zakončení ale bylo sraženo mimo dosah Grohových tyčí.
     
    20:25
    Bruslaři dokázali ubránit zhruba půl minuty z dohrávaného oslabení, dvakrát se jim povedlo vyhodit a Ludvík tak mohl naskočit na led.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči už se pomalu ale jistě trousí na ledovou plochu, druhá perioda bude začínat během pár okamžiků.
     
    Pro zajímavost… Havlíčkův Brod a Moravské Budějovice se spolu setkávají v závěrečné fázi soutěže potřetí v řadě. Pokaždé začínali doma bruslaři, kteří se také v obou případech probojovali v nejkratším termínu do baráže! Letos jsou na tom poprvé lépe žihadla, která zvládla lépe dva zápasy play-off v řadě, což se stalo vůbec poprvé. S přihlédnutím k aktuálnímu stavu mají k celkovému triumfu opravdu blízko.
     
    Druhé dějství se začne dít cca v 18.53.
     
    No, přátelé. Zdá se, že domácí celek se na dnešní důležitý zápas vyspal o něco hůře, než jejich protivníci z Moravských Budějovic. Ti totiž dokázali skórovat hned v první minutě, což posléze ještě potvrdili v přesilovce. Ačkoliv se bruslařům povedlo snížit, tak vzápětí inkasovali potřetí a do kabin jsou tedy spokojenější moravští hosté.

    Střely na branku po první třetině:

    Havl. Brod: 9
    M. Budějovice: 9
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Michal Kliment se dostal do obrovské příležitosti, když po dalším propadnutí obrany zůstal úplně sám na pravém rohu brankoviště. Zblízka ale přestřelil!
     
    19:30
    Žihadla jsou kompletní a začíná jim zkrácená přesilovka. Zatím se ale musí dostat ze svého obranného pásma.
     
    18:52
    Miroslav Třetina se při hře ve čtyřech na obou stranách probojoval do útočného pásma, ale jeden z bránících hráčů mu vypíchl kotouč od hole.
     
    18:25
    Hostům se dvakrát po sobě povedlo vyhodit kotouč do bezpečných vod. Bruslaři (HBR) poté zazmatkovali a pro příliš mnoho hráčů jim je udělen týmový trest. Trest odpyká Tomáš Ludvík.
     
    17:22
    Na trestnou lavici jede Ladislav Rytnauer (MBU), který po ztrátě kotouče fauloval jednoho z domácích hráčů. Dvě minuty za podražení.
     
    16:44
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Jen co se domácí začali nadechovat k náporu, tak se hosté vrací do dvoubrankového náskoku! Jakub Čejka nejprve na Čeňka Nováka nevyzrál, když maskovaný muž bruslařů jeho střelu vykopl před sebe. Následně se havlíčkobrodským nepovedlo vyvézt kotouč. Toho se chopil Ladislav Pospíchal, který našel přesnou kolmicí na brankoviště najíždějícího ROMANA MIKEŠE, který z první utemoval puk pod horní tyč Novákovy branky. Domácí gólman byl při svém přesunu bezmocný. Takhle by domácí rozhodně bránit neměli, pokud chtějí hrát ještě o postup. Asistence: Ladislav Pospíchal.
     
    15:47
    Kryštof Kulhánek zavezl kotouč do útočného pásma, kde vznikl souboj na zadním mantinelu, ale obránci Moravských Budějovic se povedlo ubránit náporu domácích.
     
    15:01
    Hra nyní získala lepší tempo a na obě strany se víc bruslí. Díky dobré koncentraci defenzivních hráčů ale zatím nedochází k dalšímu ohrožení branky.
     
    14:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jakoby si hráči domácího celku četli v našem onlajnu a snižují! Havlíčkobrodští se vydali na zteč. Jejich útok dva na jednoho sice nevyšel dle představ. Sražený puk nahozený Lubošem Voříškem se ale povaloval na brankovišti, kde se o něj pralo hned několik hráčů. Největší důraz ukázal DAVID MICHÁLEK, který dokázal hrací předmět prostrčit pod dezorientovaným Dominikem Grohem, který si ho následně trochu nešťastně do sítě! Asistence: Luboš Voříšek.
     
    Ve vzájemných zápasech obou družstev padá poměrně dost branek. V průměru je to něco kolem sedmi a půl gólu na utkání. Vůbec jedinkrát se povedlo některému z týmů udržet čisté konto. Podepsal se pod něj Čeněk Novák ve čtvrtém vzájemném zápase letošní základní části. Havlíčkobrodská jednička tehdy zlikvidovala úctyhodných 34 střel soupeře.

    I dnes to vypadá na solidní gólovou vřavu.
     
    13:04
    Domácí tým se snažil o odpověď, kterou by si měl nachystat co nejdříve, chce-li pomýšlet na úspěch, ale dospěl jen ke sražená puku na brankoviště, který poté zalehla kometa letošního play-off Dominik Groh.
     
    12:01
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Moravské Budějovice využívají přesilovou hru! Žihadla předvedla urputný nápor a po několika nepovedených či zblokovaných střelách vyslal Ladislav Rytnauer geniální přihrávku na vrchol mezikruží, odkud vyslal bombu DANIEL KABELKA. Ač se Čeněk Novák snažil, seč mu síly stačily, na přesný políček pod horní tyč nedosáhl. Nutno dodat, že měl poměrně dosti zakrytý výhled. Asistence: Ladislav Rytnauer a David Horký.
     
    11:06
    David Vala (HBR) ve středním pásmu sundal poměrně ostře k ledu jednoho z hostů, za což je mu sudím vyměřen dvouminutový trest za nedovolené bránění. Ve výhodě se za obranu dostal Jakub Čejka, ale jemu na poslední chvíli vypíchl touš pozorný Čeněk Novák.
     
    10:21
    Oběma celkům byl nyní na modré čáře zamezen vstup do útočného pásma. Na domácí straně se o to zasloužil Martin Nepokoj, na protějším břehu byl pak úspěšný ve své defenzivě extřebíčský Roman Kadela.
     
    09:21
    Jan Milfait se protáhl za obranu, uháněl sám na Dominika Groha, kterého si již položil, ale v poslední chvíli mu kotouč uskočil od hokejky a domácí snajpr pak nedokázal zvednout svůj projektil nad výstroj ležícího brankáře!
     
    08:54
    Marcel Juráň po rychlé protiakci střílel od modré čáry, ale našel jen teplé místečko v klíně pozorného Čeňka Nováka.
     
    08:45
    Martin Nepokoj riskantním manévrem získal kotouč v obranném pásmu, jeho vyhození zachytil Luboš Voříšek. Ten na ose hrací plochy vystřelil, ale zaduněl jen na zadní mantinel. Odražený puk pak ukryl pod výstrojí Dominik Groh.
     
    08:15
    Nahození Tomáše Semráda od modré čáry sklepl Dominik Groh vedle sebe, kde ale zaúřadovala defenzivní letka, která dostala touš do rohu.
     
    07:48
    Oba celky se nyní naháněly po mantinelech, ale ani jeden z nich nedokázal podat přesnou nahrávku, a tak se centrum dění přesměrovalo do území nikoho.
     
    07:14
    Trochu ukvapeně nyní poslal Kryštof Kulhánek z obranného pásma vysoký kotouč až za Grohovu klec. Následoval tedy hvizd sudího. Zakázané uvolnění.
     
    06:33
    David Horký nyní využil rozhozenosti domácí obrany a ocitl se za zády hned tří bránících hráčů. Jeho střela po ledě z otočky ale těsně minula pravou Novákovu tyč. Následný pokus z kruhu pokryl maskovaný muž bruslařů ve svém klíně.
     
    05:52
    Hosté jsou kompletní. Těsně po skončení přesilovky pálil ze středního pásma směrem na branku David Horký, ale jeho ústřel skončil jen v ochranné síti.
     
    05:36
    Další vítr před hostující kasou předvedla první formace domácích. Kotouč ale nakonec skončil po zakončení z levé strany v klíně Dominika Groha.
     
    05:06
    Domácí vaří v útočném pásmu led, div že se neroztaje. David Michálek zkusil střelu z levého kruhu, ale jeho zakončení bylo před Grohem sraženo do bezpečí.
     
    04:30
    Žihadla uspěla na buly a vyhodila kotouč do středního pásma.
     
    04:25
    Další bruslařský nástřel do brankoviště končí pod výstrojí pozorně chytajícího brankáře hostů.
     
    04:14
    Tomáš Semrád po rychlé kombinaci našel na levém kruhu Miroslava Třetinu, jehož zakončení ale skončilo v klíně přesouvajícího se Dominika Groha, který nyní sklízí ovace svých fanoušků.
     
    03:53
    První přesilovková střela z levého kruhu se stala snadnou kořistí pro maskovaného muže žihadel.
     
    03:40
    Vzápětí ale došlo k faulu. Na trestnou lavici odjíždí Radim Ferda (MBU), který je vyloučen za sekání. V ponechané výhodě dokázali domácí jen zavézt puk do útočného pásma.
     
    03:16
    Bruslaři jakoby hned od úvodu chytili trochu nejistoty na své hole. Nedaří se jim usadit před Dominikem Grohem.
     
    02:42
    Brodské nahození si obrana moravskobudějovického týmu pohlídala. Následný pas přes celé kluziště byl tečován jen k brodským hokejkám.
     
    02:11
    Kotouč se ocitl mezi střídačkami. Nařízeno je vhazování na středovém kruhu. Domácí celek nezačal nejlépe, naopak žihadla jsou o krok blíže k senzačnímu výsledku.
     
    01:35
    Útočné výpady na obou stranách přinesly uspokojení jen defenzivním hráčům, kteří se popasovali s přes modrou penetrujícími nájezdníky.
     
    00:35
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak to je ostrý start v podání hostujícího celku! Domácí tým sice uspěl na úvodním vhazování, ale prvního nahození do pásma mu nevyšlo. Roman Kadela se zmocnil kotouče, který se nadvakrát dostal přes modrou čáru. V útočné třetině pak vystřelil z pravého kruhu David Horký. Jeho dělovka minula klec, avšak odrazila se od zadního mantinelu k PETRU KRUTIŠOVI, který bleskovou dorážkou nad výstroj přesouvajícího se Čeňka Nováka zaznamenal dvanáctý gól v rámci derby mezi bruslaři a žihadly! Asistence: David Horký a Ladislav Rytnauer.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Slušně zaplněný stánek havlíčkobrodských bruslařů se chvěje v základech, protože do arény již vjely oba celky. Jako první se z kabiny vynořili domácí, notnou chvíli po nich se objevili i hosté. Jsme tedy připraveni začít!
     
    Na ledovou plochu již najíždějí delegovaní rozhodčí. Jako perličku můžeme uvést, že Luděk Pilný rozhodoval v prvním vzájemném zápase loňského play-off, čárový Michal Axman o rok dříve rozechvíval Kotlinu svou píšťalkou při třetím duelu série. Při letošním třetím střetnutí obou celků základní části stál na čáře i Ondřej Bohuněk, a to po boku právě Pilného. Pro Libora Veinfurtera je to první zkušenost v rámci měření obou družstev z Vysočiny.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Dudycha, Kulhánek, Šmíd, Nepokoj, Semrád, Vacík, Vala – Kuchta, Ludvík, Michálek, Voříšek (A), Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina (C), Milfait (A), Kozlík, Cachnín, Tecl, Matušík.
    Trenér: Cachnín st.

    HC Moravské Budějovice 2005: Groh (Vacek) – Trnka, Pelikán, R. Kadela, M. Furch, Peroutka (C), Kabelka, Kliment, Pospíchal – Matějka, Lupač, P. Bulín, Juráň, Horký, Mlynář, Mikeš (A), Rytnauer (A), Čejka, Ferda, Heinrich, Krutiš.
    Trenér: Žák.

    Rozhodčí: Pilný, Veinfurter – Axman, Bohuněk.
     
    Do začátku zápasu zbývá zhruba čtvrthodina. Dnešek se může zapsat do historie vzájemných zápasů obou družstev hned dvěma způsoby.

    V případě, že vyhraje domácí družina, půjde o vůbec nejdelší sérii v play-off mezi bruslaři a žihadly. Nejblíže k alespoň čtyřšpílovému boji bylo před dvěma lety, kdy však došlo ke kontumaci druhého zápasu ve prospěch tehdy postupujících Broďanů.

    Pokud se však bude ze třetí výhry v sérii radovat tým z třebíčského okresu, tak sice zůstane zachován třízápasový úzus, ale poprvé v historii ovládne vyřazovací klání mužstvo Moravských Budějovic, kterému tedy chybí pouze jediný krok.
     
    K zajímavým faktům tohoto derby patří například to, že nejlepším střelcem v rámci všech dosavadních dvaceti vzájemných druholigových zápasů, je moravskobudějovický Ladislav Rytnauer, který nasázel dohromady už třináct gólů. Na straně Havlíčkova Brodu je v této minidisciplíně nejlepší Patrik Přidal s dvanácti zásahy. Za zmínku stojí i to, že oba hráči předtím oblékali dres svého rivala.
    _

    Nejlepší střelci v derby:

    Havlíčkův Brod:
    Patrik PŘIDAL: 12
    Miroslav TŘETINA: 11
    Lukáš ENDÁL, Luboš VOŘÍŠEK: 9

    Moravské Budějovice:
    Ladislav RYTNAUER: 13
    Petr KRUTIŠ: 11
    Roman MIKEŠ, David HORKÝ: 7
    _

    Z této hvězdné tabulky není na aktuální soupisce některého z celků pouze Lukáš Endál, který letos bojuje s Českými Budějovicemi o návrat do extraligy. Jinak jsou všichni platnými členy svých mužstev. I z tohoto pohledu tedy bude zajímavé sledovat, jak se těmto kanonýrům povede.
     
    Příjemný den, drazí sportovní příznivci.

    Sdružené finále druholigových skupin východ a jih dospělo do další fáze. Dost možná i do své závěrečné fáze. Moravské Budějovice totiž získaly v nejrychlejším možném termínu mečbol a drží vítěze základní části jižní skupiny v šachu.

    Bruslaři přešli v semifinále přes Valašské Meziříčí, které dokázali udolat ve zkráceném řízení a již po čtyřech duelech se radovali z finále, ke kterému od úvodu sezóny směřovali.
    Rovněž žihadlům stačily k postupu jen čtyři zápasy. Favorizovaný Šumperk sice měl herně navrch, ale nezkrotný elán houževnatého týmu z Vysočiny nakonec znamenal senzační dračí vyřazení.

    Plné odhodlání vystoupily oba celky do závěrečných bojů. Havlíčkův Brod chce letos protrhnout barážovou smůlu a protlačit se zpět do CHANCE ligy. Zato žihadla, která pro příští rok prodala licenci a v soutěži již nebudou pokračovat, chtějí svým fanouškům poděkovat za druholigovou přízeň tím nejlepším možným způsobem – vítězstvím.

    Havl. Brod – M. Budějovice 3:6 (1:1, 2:3, 0:2)

    V úvodním finálovém klání se povedlo Havlíčkobrodským dvakrát získat vedení, leč poté si vzali slovo hosté, kteří třígólovým obratem zasadili bruslařům bolestivou ránu. Z té se družina z Kotliny navzdory snaze již nedokázala vzpamatovat, a tak prohrála na svém ledě poprvé od 19. ledna.

    Branky: 6. Matušík (Kulhánek, Milfait), 21. Kulhánek (Matušík, Semrád), 36. Voříšek (Třetina, Matušík) – 16. Rytnauer (Horký, Krutiš), 23. Heinrich (Mikeš, Pelikán), 28. Juráň (Furch, Heinrich), 30. Pospíchal (Mikeš), 47. Horký (Mlynář, Krutiš), 59. Heinrich (Rytnauer).

    M. Budějovice – Havl. Brod 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

    Žihadla nabuzená vítězstvím ze hřiště soupeře zvládla parádně první třetinu, ve které si vybudovala dvoubrankový náskok. Ten se sice povedlo hostům snížit na polovinu, ovšem díky zkratu ze třetí třetiny dostali Havlíčkobrodští další úder do postupového vazu.

    Branky: 13. Mlynář (Čejka, Pelikán), 17. Rytnauer (Horký, Kliment), 47. Horký (Kabelka, Kliment), 57. Kadela (Heinrich) – 28. Michálek (Semrád).

    Karty jsou tedy rozdány jasně. Zatímco Havlíčkův Brod bude bojovat o setrvání v sérii, Moravské Budějovice si půjdou za nečekaným triumfem. Uvidíme, jak se oba týmy dokáží na tuto bitvu zkoncentrovat, a na čí straně nakonec zavládne nadšení.

    Sledujte náš přenos, ať Vám nic neunikne!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 15. Michálek, 41. Voříšek (Vala, Matušík), 44. Semrád (Třetina, Voříšek), 57. Kulhánek (Přidal, Třetina), 60. Třetina (Semrád, Voříšek) – 1. Krutiš (Horký, Rytnauer), 13. Kabelka (Rytnauer, Horký), 17. Mikeš (Pospíchal), 23. Čejka (Juráň, Ferda), 24. Heinrich (Juráň), 50. Mikeš, 59. Krutiš (Horký)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (23. Marek) – Dudycha, Kulhánek, Šmíd, Nepokoj, Semrád, Vacík, Vala – Kuchta, Ludvík, Michálek, Voříšek (A), Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina (C), Milfait (A), Kozlík, Cachnín, Tecl, Matušík.
    Trenér: Cachnín st.

    Hockey Club Moravské Budějovice 2019: Groh (Vacek) – Trnka, Pelikán, R. Kadela, M. Furch, Peroutka (C), Kabelka, Kliment, Pospíchal – Matějka, Lupač, P. Bulín, Juráň, Horký, Mlynář, Mikeš (A), Rytnauer (A), Čejka, Ferda, Heinrich, Krutiš.
    Trenér: Žák.

    Rozhodčí: Pilný, Veinfurter – Axman, Bohuněk

    Diváci: 1 345
    Havlíčkův Brod 0 3 Mor. Budějovice
    #1 Neděle 24.03.2019 • 17:00
    Havlíčkův Brod - Mor. Budějovice 3:6
    #2 Úterý 26.03.2019 • 18:00
    Mor. Budějovice - Havlíčkův Brod 4:1
    #3 Čtvrtek 28.03.2019 • 18:00
    Havlíčkův Brod - Mor. Budějovice 5:7
    thejrc.org