CSKA Moskva – Petrohrad 2:1 (kon.)
konec
CSKA Moskva
2:1 (1:1, 1:0, 0:0) Stav série: 1:0
SKA Petrohrad
Čtvrtek 28.03.2019, 17:30 • CSKA Ice Palace • Play-off KHL • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám vás u semifinále play-off KHL, v němž se představí CSKA Moskva a SKA Petrohrad. Jedná se o dva aspiranty, kteří mají velkou naději na zisk cenné trofeje.
     
    SKA Petrohrad

    Cesta Petrohradu se do semifinále rodila celkem lehce. Hostující celek nejprve v osmifinálové sérii vyřadil Spartak Moskva 4:2 na zápasy. V následujícím čtvrtfinále SKA přehrálo také s Jaroslavl, s níž potřeboval Petrohrad ještě o utkání méně, 4:1 na duely. Ovšem až na druhé střetnutí, kdy SKA zvítězilo jasným rozdílem, se hrály vyrovnané zápasy.

    Pokud se podíváme na základní část KHL, najdeme hostující celek na druhé příčce Západní konferenci, když získal 103 bodů, lépe na tom už bylo jen CSKA. Petrohrad v základní části inkasoval pouze osmdesát branek, čímž potvrdil, že má nejen kvalitní útok, ale také obranu.

    Nejproduktivnější hráči Petrohradu v play-off:

    Nikita Gusev 14 bodů (6+8)
    Sergej Plotnikov 10 bodů (1+9)
    Pavel Dacjuk 7 bodů (1+6)
     
    CSKA Moskva

    Také CSKA ušlapalo do semifinále snadnou cestu, když v osmifinále vyřadilo bez ztráty kytičky Viťaz, 40 na zápasy. Čtvrtfinálová série si pak připravila pro milovníky KHL souboj o Moskvu. Čekala se těžká bitva, ale domácí celek zvítězil 4:1 na duely.

    CSKA v Západní konferenci dominovalo s Petrohradem základní části. Oba celky soupeřům výrazně odskočily, ovšem boj o první místo ovládlo mužstvo z Moskvy, které získalo o tři body více, nežli jeho semifinálový soupeř. Jestliže jsme zmínilo obranu SKA, tak defenziva CSKA inkasovala ve dvaašedesáti duelech pouze pětasedmdesát gólů, čímž se řadí také na vedou pozici.

    Nejproduktivnější hráči CSKA v play-off:

    Michail Grigorenko 12 bodů (6+6)
    Konstantin Okulov 11 bodů (5+6)
    Kirill Kaprizov 8 bodů (2+6)
     
    V základní části se oba celky utkaly celkem čtyřikrát. Vždy se z vítězství radovalo CSKA, které třikrát zvítězilo v normální hrací době a jednou po samostatných nájezdech. Vždy se ale jednalo o vyrovnané duely, a tak má Petrohrad soupeři v semifinálové sérii, co vracet. Pokud by SKA postoupilo, byl by to vrácený úder i s úroky.

    Petrohrad – CSKA 1:4
    CSKA – Petrohrad 3:1
    CSKA – Petrohrad 3:1
    Petrohrad – CSKA 1:2 po nájezdech
     
    Zatímco ve spodní straně (Východní konferenci) postoupila do semifinále dvě mužstva, od kterých se to až tolik nečekalo (Omsk – 4 tým základní části – Ufa – 6 tým základní části), tak na západní straně jsou naopak týmy, které celé konferenci dominovali. Úvodní semifinálový duel se odehraje ve čtvrtek od 17 hodin 30 minut. Podrobným přenosem vás provede Michal Luxa, pojďme se společně bavit hokejem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Blažijevskij, Nestěrov (A), M. Robinson (A), Dahlbeck, Marčenko, Naumenkov – Grigorenko, Kaprizov, Vey – P. Karnauchov, Andronov (C), Hansen – Okulov, Šalunov, Al. Popov – Rtiščev, Tělegin, Světlakov – Kalinin.

    SKA Petrohrad: Hellberg (Šesťorkin) – Rundblad, Gavrikov (A), A. Bělov, Chafizullin, Zub, Zubarev, Rukavišnikov – S. Plotnikov (A), Byvalcev, N. Gusev – Barabanov, M. Malcev, Kručinin – Karpov, Koskiranta, Jakupov – Ketov (C), Kablukov, V. Tichonov – Žuk.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Jevgenij Romasko – Alexander Sadovnikov, Dmitrij Sivov.
     
    Krásná čtvrteční podvečer, který má na programu úvodní semifinále KHL. Zhruba za deset minut budeme sledovat úvodní vhazování, jenž zahájí bitvu gigantů.
    Vše je přichystáno, čeká se už pouze na aktéry zápasu
     
    Oba celky přišly na ledovou plochu, kde se rozestavily na modrých čarách, odkud vyslechnou ruskou národní hymnu. Poté si kapitáni podají ruce a vše už bude směřovat k zahájení důležitého střetnutí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání je zahájeno! Úvodní vhazování vyhrál domácí celek, který se hnal do prvního útoku. Ovšem ten je zastaven ofsajdem a CSKA rychle střídá zahajovací formaci.
     
    00:39
    Viktor Tichonov zachytil puk v rohu hrací plochy, vydal se s ním výšek modré čáře, odkud trefil soupeře. Akce Petrohradu pokračovala, ovšem zakončení Vladislava Gavrikova končí v moci domácího brankáře.
     
    01:34
    Tým z Moskvy se poskládal na vlastní modré čáře, kde útočnou akci na chvíli podržel. Ovšem hráči v červených dresech černou gumu pouze odevzdali.
     
    01:56
    Střelecký pokus od levého mantinelu si Magnus Hellberg pohlídal betonem. Švédský gólman lapil i zakončení od modré čáry, které vyslal elitní obránce Nikita Nestěrov.
     
    02:19
    Před branku si najížděl Kirill Kaprizov, na něhož také mířila přihrávka. Jenže talentovaný Rus černou gumu netrefil. Ovšem CSKA je stále u kotouče a kombinuje.
     
    02:55
    Petrohrad sice dal branku, která ale pro ofsajd nemůže být uznána. Ilja Kablukov přejel do pásma dříve než hostující kapitán, jenž zamířil mezi betony. Těžko říct, zda vůbec Ilja Sorokin chytal.
     
    03:37
    Domácí mužstvo se ukrylo za vlastní brankou, kde chvíli čekalo na vystřídání. Poté ale dlouhá přihrávka skončila na zakázaném uvolnění, hra se přesune před ruského gólmana.
     
    03:52
    Po vyhraném vhazování se k puku dostal Dinar Chafizullin, jenž ho po čáře přisunul na Davida Rundblada. Jeho pokus ale domácí brankář dobře viděl a schoval jej do lapačky.
     
    04:28
    Zatím se hraje hodně taktická bitva. Pavel Karnauchov se pokusil přihrát bekhendem před branku, ovšem přihrávku nasměřoval nepřesně a hra se přesouvá do středního pásma.
     
    05:16
    Mezi kruhy opět mířil aktivní Kirill Kaprizov, ale přihrávka z rohu jeho hůl nenašla. Černá guma pak znovu zamířila jen do neutrální zóny.
     
    06:30
    Maxim Šalunov přejel modrou čáru a z levé strany poslal na branku propagační pokus. Magnus Hellberg se překvapit nenechal a vyrazil puk k mantinelu.
     
    07:14
    Rychlou změnou směru jízdy se Nikita Gusev zbavil soupeře a přihrával na pravou stranu. Jenže mezi kruhy byl výborně postaven Sergej Andronov, jenž celou akci perfektním zákrokem překazil.
     
    Střely na branku: 4:6.
     
    07:38
    První reklamní přestávka je minulostí, do akce se hnalo CSKA, ale o kotouč rychle přišlo. Naopak Kirill Kaprizov naverboval na mantinel Viktora Tichonova a jde za na trestnou lavici.
     
    07:41
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Kirill Kaprizov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    08:03
    Na pozici Alexe Ovečkina se nacházel v hostujících barvách Nikita Gusev, jenž mířil k první tyči. Ovšem Ilja Sorokin se dobře přesunul a zasáhl vyrážečkou.
     
    08:53
    Domácí celek zastavil další útok soupeře hned za modrou čáru a okamžitě vyhodil přes všechny čáry. Ovšem SKA se rychle vrátilo do třetiny, kde kombinuje.
     
    09:24
    Nail Jakupov přejel situaci a už se ocitl za brankou. Rychlým manévrem se snažil vrátit k první tyči a zasunout kotouč do branky, ovšem Ilja Sorokin vytáhl parádní zákrok betonem.
     
    10:17
    Z vrcholu pravého kruhu vystřelil Mat Robinson, jenž si nevšiml osamoceného spoluhráče mezi kruhy. Navíc byl ale jeho pokus nepřesný a zamířil jen k mantinelu.
     
    11:06
    Petrohrad rychle přejel přes útočnou modrou čáru, kde vyslal nahození zprava. Domácí brankář opět zasahuje lapačkou a hru znovu přerušil.
     
    11:34
    Od modré čáry vystřelil Alexej Marčenko, jehož pokus tečoval atakovaný Sergej Kalinin. Od jeho nohy zamířil puk do protipohybu brankáře, ale také vedle brány. Poté se do sebe pustili Andrej Světlakov a Dinar Chafizullin, ovšem sudí šarvátku rychle rozehnali.
    11:34 Sergej Kalinin (MOS)
     
    12:08
    Klas Dahlbeck přejel červenou čáru a nahodil puk za branku. Oba domácí obránci pak odjeli střídat a SKA se hnalo do další útočné akce.
     
    13:00
    Petrohrad dlouhou dobu kombinoval v pásmu, ale střelu si do statistik nezapsal. Do obrany se tak rychle musel vracet Anton Bělov, jenž vyhrál souboj u zadního hrazení.
     
    13:43
    O kotouč se tentokrát dlouho bojovalo v rohu útočného pásma SKA. Jenže bránící celek byl úspěšnější a vyvezl kotouč do středního pásma, jenže se píská zakázané uvolnění.
     
    14:12
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Krásná akce SKA končí úvodní brankou! Puk se z rohu hrací plochy dostal na vrchol kruhů, kde stál DINAR CHAFIZULLIN. Jeho pokus z osy hrací plochy přejel Nikita Gusev, ale kotouč stejně skončil za brankovou čárou. Ilja Sorokin nic neviděl a po inkasovaném gólu jen pokročil rameny a podíval se směrem ke spoluhráčům. Asistence: Sergej Plotnikov Alexej Byvalcev.
    14:12 Dinar CHAFIZULLIN - 0:1
     
    15:35
    Přes osu hrací plochy vjel do útočného pásma Alexandr Barabanov, jehož propagační pokus vyrazil domácí brankář.
     
    15:40
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Klas Dahlbeck – 2 min., podrážení).
     
    Střely na branku: 4:11.
     
    16:12
    Maxim Karpov a Nikita Gusev kombinovali u levého mantinelu, ale jednu z přihrávek přečetl bránící hráč. CSKA tak okamžitě vyhodilo přes všechny čáry.
     
    16:52
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Alexej Byvalcev – 2 min., podrážení).
     
    17:21
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba při útočné akci SKA! Nail Jakupov a David Rundblad si neporozuměli na modré čáře a ke kotouči získal ALEXANDR POPOV. Jeho postup po levé straně směřoval až do kruhu pro vhazování, kde tváří v tvář překonal brankáře střelou k bližší tyči. Bez asistence.
    17:21 Alexandr POPOV - 1:1
     
    18:34
    Po přihrávce přes osu vystřelil z pravého kruhu Kirill Kaprizov, jehož pokus mířil do protipohybu brankáře a pod horní tyč. Jenže švédský brankář předvedl parádní práci lapačkou a šanci na skórování tentokrát překazil.
     
    19:28
    Hostujícím příznivcům trochu vrásek přidělal Magnus Hellberg, jenž se vydal za branku, kde dlouho otálel s rozehrávkou. Ovšem hostující gólman celou situaci zvládl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V úvodní dvacetiminutovce bylo SKA lepším týmem. Hostující celek se více hnal k zakončení a zaslouženě se ujalo vedení. Přesným a zároveň skrytým pokusem se mezi střelce zapsal Dinar Chafizullin. Ovšem při hře ve čtyřech využil obrovské chyby Alexandr Popov, jenž vyrovnal na průběžných 1:1. Pokud bude ale CSKA v tomto výkonu pokračovat, bude mít cestu za prvním vítězstvím v sérii hodně trnitou.

    Střely na branku: 6:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Jevgenij Ketov přejel modrou čáru a nahodil puk za branku, akce SKA trvala dál. Ivan Tělegin našel na modré čáře již zmíněného spoluhráče, jehož zakončení skončilo v lapačce gólmana.
     
    20:50
    Přihrávka před branku byla adresovaná na Ivana Tělegina, jemuž puk při otočce utekl. Domácího hráče rozhodil atak soupeře, jenž si počínal hodně zkušeně.
     
    22:03
    Na modré čáře a zároveň na ose hrací plochy se nacházel Klas Dahlbeck, jenž místo střely udělal nejprve pár kroků k mantinelu a až poté zaznamenal nepřesné zakončení.
     
    22:19
    Po vyhraném vhazování Michail Naumenkov vystřelil od modré čáry, jehož pokus schytal Michail Malcev, jenž odjel s bolestivou grimasou na střídačku. Poté z vrcholu levého kruhu zakončoval ještě Klas Dahlbeck, ale zamířil jen do lapačky Magnuse Hellberga.
     
    22:51
    Zdá se, že hráči moskevského týmu zlepšili pohyb, což se okamžitě projevuje. Od modré čáry vystřelil do vzdálenější šibenice Nikita Nestěrov, ale lapačka švédského gólmana byla opět na místě.
     
    23:10
    Po přejetí modré čáry zakončoval z pravé strany Sergej Plotnikov, kterému znemožnil střelu soupeře. Puk od hokejky bránícího hráče zamířil do ochranné sítě.
     
    23:46
    Mezi kruhy si neohroženě najel Alexej Byvalcev, jehož poslal k ledu Andrej Světlakov. Akce Petrohradu pokračovala dál, ale střela zprava byla zastavena.
     
    24:45
    Hned dva hráči se nacházeli za domácí obranou! Do samostatného úniku uháněl Nail Jakupov, který zavrtěl rameny a už si chystal černou gumu k bekhendovému zakončení. Ovšem kotouč mu v rozhodujícím momentu utekl k zadnímu hrazení.
    24:45 Nail Jakupov (PET)
     
    25:13
    Střelou z pravé strany se tentokrát Arťom Zub prezentoval, jenže Ilja Sorokin byl proti pokusu dobře postaven a schoval jej do výstroje.
     
    25:47
    Už trochu těžkopádně překonal modrou čáru Vladislav Gavrikov, který mířil k bližší tyči. Ovšem spíše propagační zakončení nemohl domácího gólmana překvapit.
     
    26:04
    Před domácí klecí operoval Alexej Byvalcev, jenž se snažil tečovat zakončení z levého kruhu. To se hostujícímu útočníkovi nepodařilo, a tak si Ilja Sorokin připisuje další zákrok.
     
    Střely na branku: 7:19.
     
    26:51
    Petrohrad se opět usadil v útoční třetině, kde za brankou nezvládl přebrání puku Nail Jakupov. CSKA pak posunulo hru za červenou čáru a Petrohrad se dopustil icingu.
     
    27:22
    Kirill Kaprizov vystřeli z pravé strany jen do spoluhráče před brankou. Důsledný Sergej Kalinin si černou gumu našel a snažil se ji zasunout k zadní tyči, ale v dobré pozici minul.
     
    27:59
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Chce se říct, že CSKA dává soupeři zatím lekci z produktivity, čímž otáčí stav zápasu na svou stranu! Kirill Kaprizov překonal modrou čáru a naznačil střelu. Ovšem talentovaný Rus raději přihrál pod sebe, kde se mezi kruhy nacházel MICHAIL GRIGORENKO. Jeho zakončení pak zamířilo přesně do horní části branky. Asistence: Kirill Kaprizov a Nikita Nestěrov.
    27:59 Michail GRIGORENKO - 2:1
     
    28:58
    Hostující obránci ustupovali před dalším útokem, a tak střelou z osy hrací plochy přišel Maxim Šalunov. Zakončení z jeho hole ale skončilo v lapačce švédského maskovaného muže.
     
    29:28
    Mezi kruhy mířil Sergej Kalinin, na něhož také mířila přihrávka. Ovšem domácí útočník s ní moc nepočítal a puk pod sebou nenašel.
     
    30:37
    Celek z Moskvy si nevěděl rady s rozehrávkou, a tak zvolil nejjednodušší cestu. Vyhození na zakázané uvolnění se jeví jako nejlepší možné řešení.
     
    30:52
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Michail Naumenkov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    31:05
    Na vrcholu levého kruhu se nacházel Ivan Tělegin, který se napřáhl, ovšem černou gumu netrefil. Kombinace SKA dál trvá a uvidíme, zda se povede znovu srovnat.
     
    31:55
    Zpoza branky mířila přihrávku na vrchol brankoviště, kde se nacházel Alexandr Barabanov. Ovšem puk přizvedl bránící hráč a CSKA se osvobozuje vyhozením přes všechny čáry.
     
    32:45
    Při vlastním oslabení jeli tři domácí hráči do přečíslení. Ovšem Ivan Tělegin nezvládl přihrávku pod sebe a našel jen hokejku soupeře.
     
    33:38
    Tak pozor! O vyrovnávací brance rozhodne video, ale z opakovaných záběrů se mi nezdá, že by Anton Bělov stál v brankovišti. Uvidíme, jak rozhodnou páni v pruhovaném!
     
    33:38
    Petrohrad sice využívá přesilovou hru, ovšem video rozhodlo o tom, že se Anton Bělov nacházel v brankovišti. Jevgenij Ketov si u modré čáry dlouho střeleckou pozici, až ji našel. Zakončení domácího kapitána bylo schováno za několika hráči, a tak Ilja Sorokin nemohl zakročit. Ovšem stav zápasu zůstává stále stejný.
    33:38 Jevgenij Ketov (PET)
     
    34:32
    Na levé straně se kolem bránícího hráče prohnal Jannik Hansen, jehož střela mířila jen do hrudi švédského brankáře. Po reklamní přestávce se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    Střely na branku: 9:20.
     
    35:19
    Sergej Andronov už neměl rychlost ani sílu, a tak nahodil černou gumu k zadnímu mantinelu. Za pukem se vydal Magnus Hellberg, který spoluhráčům pomohl s rozehrávkou.
     
    36:07
    Hostující celek kombinoval u modré čáry, odkud také přišlo zakončení. Jenže mezi kruhy puk zastavil Sergej Plotnikov a hra se pak díky CSKA přesunula do středního pásma.
     
    36:59
    Vyhození po mantinelu se snažil zachytit Arťom Zub, jenž to nestihl, a tak se píská další ofsajd. Hra se tak vrátí do středního pásma.
     
    37:35
    Souboj v neutrální zóně zapříčinil, že se kotouč ocitl na domácí střídačce.
     
    37:58
    Další střelecký pokus Petrohradu přišel od modré čáry, ovšem Ilja Sorokin nemusel zasahovat. Akce hostujícího celku ale dál trvá!
     
    38:21
    Z pravého kruhu pro vhazování zamířil Nail Jakupov do bližší šibenice svižným pokusem. Ovšem Ilja Sorokin máchl lapačkou, do které schoval černou gumu. To byl opravdu nádherný zákrok maskovaného muže v brance CSKA!
    38:21 Nail Jakupov (PET)
     
    39:01
    Hráči v červených dresech se hnali do dalšího útoku, který je na modré čáře zastaven pro ofsajd. Hra se v poslední minutě přesune zpátky do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Aktivita Petrohradu byla i ve druhé dvacetiminutovce vyšší, ovšem skóre mluví za vše. CSKA využívá svých šancí, a tak dává soupeři zatím lekci z produktivity. Stav zápasu otočil Michail Grigorenko, jenž se prosadil po výborné přihrávce od Kirilla Kaprizova. Hosté pak sice vyrovnali zásluhou Jevgenije Ketova, jenže hlavní sudí dle videa usoudili, že Anton Bělov se nacházel v brankovišti. Jistě nás čeká zajímavá třetí část zápasu. Uvidíme, kdo se bude radovat po šedesáti minutách.

    Střely na branku: 10:22.
    Střely na branku ve druhé třetině: 4:7.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Petrohrad se hnal hned v úvodu třetí třetiny do útoku, ale střeleckou pozici nenašel. CSKA po zisku černé gumy posunulo hru do středního pásma a zamířilo na střídačku.
     
    41:18
    Úvodní minuty naznačují, jak bude vypadat třetí část hry. Hosté se budou snažit o vyrovnání, zatímco CSKA bude čekat na protiútoky.
     
    41:52
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Maxim Šalunov – 2 min., podrážení).
     
    42:01
    Jarno Koskiranta sice prohrál buly, ale CSKA podél mantinelu nevyhodilo. Petrohrad se tak rozestavil v pásmu, kde hledá přihrávkami střelecké pozice.
     
    42:40
    Cink! Z vrcholu levého kruhu zakončil Nail Jakupov, který sice prostřelil Ilju Sorokina. Ovšem domácímu brankáři pomohla branková konstrukce, a tak se stav zápasu nemění!
     
    43:22
    Zprava se před branku hnal Sergej Plotnikov, který střelou těsně nad ledem trefil jen brankářův beton. Následně domácí gólmana hru přerušil a dovolil spoluhráčům vystřídat.
     
    44:09
    U modré čáry našel Dinar Chafizullin napřeženého Nikitu Guseva, který z jedné vystřelil. Ovšem pokus střelce z povolání do prostoru tří tyčí nezamířil.
     
    44:51
    CSKA se dostalo do přečíslení, které skončilo zákrokem švédského gólmana. Alexandr Popov přihrál na levou stranu, kde se nacházel Linden Vey. Jeho bekhendový pokus lapil lapačkou Magnus Hellberg.
     
    45:43
    Od levého mantinelu zvolil nahození před branku Anton Bělov, jehož snažení zastavil první bránící hráč. CSKA poté zvolilo posunutí hry do středního pásma a střídá.
     
    47:11
    Při rozehrávce se domácí mužstvo nacházelo pod obrovským tlakem, až po několika desítkách vteřin vyvezl hru Michail Grigorenko, jenž zvolil nahození za soupeřovu branku.
     
    47:51
    Střelu od modré čáry tečoval na hranici brankoviště Jevgenij Ketov. Jenže hostující kapitán puk poslal jen k zadnímu mantinelu, hraje se dlouho bez přerušení.
     
    48:30
    Z ostrého úhlu zkusil svou porci štěstí Ivan Tělegin, jenž chtěl gólmana nachytat na švestkách. Ovšem Magnus Hellberg byl připraven u první tyče a puk vyrazil.
     
    49:36
    Téměř pět minut se hrálo bez přerušení! Petrohrad se cpal do branky a zahrozil z předbrankového prostoru, jenže celou akci překazil Ilja Sorokin. Následně CSKA vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    50:19
    Zakončení od mantinelu bylo bránícím hráčem přibržděno a Ilja Sorokin kotouč vykopl betonem před sebe. O dorážky se pokusili Nikita Gusev a Alexej Byvalcev, jenž trefil jen prostor, kde byl připravený maskovaný muž.
    50:19 Alexej Byvalcev (PET)
     
    52:40
    Ivan Tělegin napadal rozehrávku soupeře a i díky němu CSKA zastavilo útok Petrohradu ve středním pásmu. Ovšem po chvilce se hosté dostali do pásma, ale pokus zleva končí pod lapačkou domácího gólmana.
     
    Střely na branku: 12:28.
     
    52:44
    Po vyhraném vhazování schoval svou střelu za Sergeje Kalinina Dinar Chafizullin. Jenže hostující brankář si výhled našel a opět zasahuje.
     
    53:13
    Přes osu hrací plochy přihrával zprava Alexej Byvalcev, ovšem bránící hráč do puku vložil hru a zmařil šanci soupeře. Následně se hra přesunula do středního pásma.
     
    54:26
    Tlak hostujícího mužstva je ve třetí části enormní, ale zatím na vyrovnání to nestačí. CSKA se opět osvobozuje jen vyhozením na icing, následuje vhazování po pravici Ilji Sorokina.
     
    54:28
    Od modré čáry vystřelil Dinar Chafizullin, jehož pokus vyrazil domácí brankář před sebe. Mezi kruhy se nacházel Alexej Byvalcev, ale ani jeho dorážka cestu do branky nenašla.
     
    55:21
    Elitní hráči Petrohradu už z ledu téměř neslézají. Petrohradu minuty rychle utíkají a stav zápasu je stále stejný.
     
    55:59
    Z pravého kruhu bekhendem zakončil Michail Malcev, jehož pokus po ledě vyrazil Ilja Sorokin betonem. CSKA pak zvolilo opět vyhození na zakázané uvolnění.
     
    56:23
    Všechny možnosti hostujícího celku končí střelou! Z levé strany střílel na první tyč Jarno Koskiranta, ale ani finský centr se do kolonky střelců zatím nezapíše.
     
    56:55
    Sergej Plotnikov přihrával před branku zpoza brány. Málem domácího brankáře nachytal, ale puk se štěstím skončil pod jeho betony.
     
    57:03
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Kirill Kaprizov.
     
    57:29
    Před brankou CSKA se nacházel Sergej Plotnikov, jenž na dvakrát nepřihrál na spoluhráče u zadní tyče. Poté se domácímu celku podařilo vyhodit přes všechny čáry a také vystřídat.
     
    58:02
    Polovina přesilové hry je minulostí a hostující hráči znovu začínají až za vlastní brankou. Čas se jim velmi rychle krátí!
     
    58:31
    Magnus Hellberg míří na střídačku a do útočného pásma přijíždí šestý hráč Petrohradu. Tohle bude dlouhý konec zápasu pro hráče v červeném!
     
    59:01
    Z levého kruhu pro vhazování se z jedné napřáhl Nikita Gusev, jenž opět mířil k bližší tyči. Ovšem Ilja Sorokin se skvěle přesunul a tvrdou ránu schoval do své výstroje.
     
    59:01
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:18
    Od modré čáry střílel opět Dinar Chafizullin, do jehož pokusu se snažil vložit hůl spoluhráč. Ovšem černá guma zamířila jen k zadnímu mantinelu.
     
    59:55
    Nikita Gusev mohl přihrávat na lépe postavené spoluhráče, ale místo toho volil postup z rohu hrací plochy do kruhu pro vhazování. Ovšem střelec z povolaní trefil jen nohu prvního soupeře.
     
    Konec zápasu.
     
    CSKA vítězí a ujímá se vedení v semifinálové sérii 1:0! Ovšem obraz hry byl zcela opačný! Petrohrad téměř neustále útočil a předvedl několik velkých příležitostí, jenže Ilja Sorokin zamkl bránu a byl hlavním strůjcem důležitého vítězství. Do dalšího střetnutí musí SKA zlepšit kvalitu střelby, protože dnes toho zahodilo opravdu mnoho. Naopak tým z Moskvy by v dalším utkání už tolik štěstí mít nemusel.

    Střely na branku: 12:37.
    Střely na branku ve třetí třetině: 2:15.
     
    Československá stopa:

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    S konstatováním, že se CSKA ujalo vedení v semifinálové sérii, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (20:01:00)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 18. Al. Popov, 28. Grigorenko (Kaprizov, Nestěrov) – 15. Chafizullin (S. Plotnikov, Byvalcev)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Blažijevskij, Nestěrov (A), M. Robinson (A), Dahlbeck, Marčenko, Naumenkov – Grigorenko, Kaprizov, Vey – P. Karnauchov, Andronov (C), Hansen – Okulov, Šalunov, Al. Popov – Rtiščev, Tělegin, Světlakov – Kalinin.
    SKA Petrohrad: Hellberg (Šesťorkin) – Rundblad, Gavrikov (A), A. Bělov, Chafizullin, Zub, Zubarev, Rukavišnikov – S. Plotnikov (A), Byvalcev, N. Gusev – Barabanov, M. Malcev, Kručinin – Karpov, Koskiranta, Jakupov – Ketov (C), Kablukov, V. Tichonov – Žuk.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Jevgenij Romasko – Alexander Sadovnikov, Dmitrij Sivov
    CSKA Moskva 4 3 Petrohrad
    #1 Čtvrtek 28.03.2019 • 17:30
    CSKA Moskva - Petrohrad 2:1
    #2 Sobota 30.03.2019 • 15:00
    CSKA Moskva - Petrohrad 3:1
    #3 Pondělí 01.04.2019 • 18:30
    Petrohrad - CSKA Moskva 2:1 po prodl.
    #4 Středa 03.04.2019 • 18:30
    Petrohrad - CSKA Moskva 3:1
    #5 Pátek 05.04.2019 • 18:30
    CSKA Moskva - Petrohrad 3:0
    #6 Neděle 07.04.2019 • 16:00
    Petrohrad - CSKA Moskva 3:2
    #7 Úterý 09.04.2019 • 18:30
    CSKA Moskva - Petrohrad 3:1
    ocianews.com