Marseille – Angers 2:2 (kon.)
konec
Olympique Marseille
2:2 (2:1)
Angers SCO
Sobota 30.03.2019, 17:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zajímavého zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:10:07)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 18:10.
     
    Společně se závěrečným trojhvizdem se z tribun spustil ohlušující pískot. Marseille ztratilo parádně rozehraný zápas a nakonec musí být rádo, že získalo alespoň bod. Skvělý začátek zajistil domácímu týmu Mario Balotelli, který během prvních šestnácti minut vstřelil dva góly. Všechno napovídalo tomu, že Olympique svého soupeře převálcuje, jenže se stal přesný opak. Angers se herně zvedlo a s pomocí videa získalo penaltu proměněnou Manganim.

    Kdo čekal, že se Marseille v pauze zase zvedne, tak se šeredně mýlil. Hosté navázali na svou aktivitu a přesto, že ze hry neskórovali, vyrovnali na 2:2, neboť Mangani skóroval i z druhé penalty za faul na Cristiana Lópeze. Další šok pro domácí fanoušky přišel hned záhy, protože se naprosto zbytečně nechal vyloučit Sarr. Nechybělo moc a hosté přesilovku i využili, proti bylo jenom břevno, které zastavilo hlavičku Thomase.

    Utkání tedy dospělo do remízového konce. Marseille může definitivně zapomenout na umístění v top trojce a naopak mu hrozí pád až na šesté místo. Angers počtvrté za sebou remizovalo a minimálně do zítřka se posunulo před Nimes na jedenáctou příčku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Na domácí akci teď bylo zřetelně znát oslabení o jednoho muže. Angers zatáhlo obranu a přes tu se Marseille nebylo schopno prokombinovat. I proto přišla zpátečka do středu hřiště.
     
    90+3
    Ani jeden ze dvou centrů z levého křídla nebyl nebezpečný. Totéž se dá říct i nepřesné střele Taita z rohu pokutového území.
     
    90+2
    Payetův centr přeletěl cíl v podobě Maria Balotelliho. Po Butelleho rozehrávce Angers snadno a rychle vybojovalo další roh.
    90+1. Romain Thomas (AGR)
     
    90+1
    Nechybělo moc a hosté strhli vedení na svou stranu! Flavien Tait skvěle rozehrál rohový kop a kvalitní hlavičku Romaina Thomase zastavilo až břevno!
     
    90
    Stát se může ještě všelicos. Nad rámec druhého poločasu je přidáno celých pět minut!
     
    89
    Obléhání domácího vápna skončilo hodně nepovedeným centrem. Míč však vyletěl do autu v místě, odkud Ocampose rozhodně nečeká příjemné vhazování.
     
    88
    Zklamaný Mario Balotelli stál úplně někde jinde, než směřoval centr z pravého křídla. Balónu se jednoduše zmocnil Butelle.
     
    87
    Domácí bleskurychle otočili hru. Do nezformované obrany vběhl Kevin Strootman, ovšem Butelle nebezpečnou střelu z úhlu zlikvidoval důležitým zákrokem.
     
    86
    Odvrácený centr z pravé strany skončil u Manganiho, který lehce zaútočil na hattrick. Dalekonosná střela ale nemohla Pelého překonat.
     
    85
    Duje Ćaleta-Car ukopl balón z kopačky Cristiana Lópeze. Akci tím ale neukončil, hosté pokračují rohovým kopem.
     
    84
    Další vlna nevole přišla po faulu Payeta, který přebral od Thauvina kapitánskou pásku. Dopředu se trpělivě posouvají hosté.
     
    83
    V hlavách domácích hráčů i fanoušků nyní převládá zlost a frustrace. Po každém sporném výroku dostávají rozhodčí co proto.
     
    82
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Florian Thauvin, přichází Dimitri Payet.

    Michal Břuchanský

    Branky: 6. Balotelli (Ocampos), 16. Balotelli (Ocampos) – 36. Mangani (pen.), 76. Mangani (pen.)

    Karty:   23. Maxime López (OMA), 26. Ocampos (OMA) – 58. Pajot (AGR)   78. B. Sarr (OMA)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 18:10.
    Olympique Marseille: Pelé – B. Sarr, Ćaleta-Car, Rami, Amavi – Thauvin (C) (82. Payet), M. Sanson (56. Gustavo), Maxime López (72. Strootman), Ocampos – Balotelli, Germain.
    Náhradníci: Escales – Gustavo, N'Jie, Payet, Rolando, Radonjić, Strootman.

    Angers SCO: Butelle – Thomas, I. Traoré (C), Bamba, Capelle – Fulgini (74. El Mellali), Mangani, Santamaría, Pajot (61. López), Tait – Reine-Adélaïde.
    Náhradníci: Boucher – Cissé, Diaw, El Mellali, López, N'Doye, Soula.

    Rozhodčí: Miguelgorry – Danizan, Mouysset
    thejrc.org