Udinese – Janov 2:0 (kon.) | Juventus – Empoli 1:0 (kon.) | Sampdoria – AC Milán 1:0 (kon.)
konec
Udinese Calcio
2:0 (1:0)
Janov CFC
Sobota 30.03.2019, 15:00 • Dacia Arena, Udine • Italská Serie A • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (16:52:23)
     
    Je dobojováno! Udinese šlo do utkání devětadvacátého kola s jasně nastolenou taktikou, jež do puntíku vyšla. Domácí dobře bránili v hlubokém bloku a při každé příležitosti startovali do rychlých protiútoků. Právě díky nim byli nakonec nebezpečnější než Janov, kterému útočení do plných moc nechutnalo. Právě z brejku ve čtvrté minutě padl úvodní gól vstřelený Okakou. Mnohem atraktivnější byla druhá trefa z dvaašedesáté minuty, kdy si hrudí připravil střelu z halfvoleje Mandragora a krásnou ranou z dálky uzavřel skóre na 2:0.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:9. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:18.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Gólovou tečku za tímto utkáním mohl napsat Rodrigo de Paul. Přízemní střela ale proletěla těsně vedle pravé tyče.
     
    90+2
    Ještě jednou se do hlavní role převtělil Gianluca Lapadula, který se skládal do nůžek, jenomže letící centrovaný míč minul.
     
    90+1
    Lapadula sklepl Criscitův centr na střed vápna, kde však stáli jen dva hráči v černobílých dresech. Na zdramatizování zápasu už to nevypadá.
     
    90
    Malinká šance pro Janov bude žít ještě tři minuty, které jsou nastaveny nad rámec druhého poločasu.
     
    89
    Cristian Gabriel Romero zezadu atakoval nic netušícího Lasagnu do hlavy. Kvůli otřesení domácího hráče se chvíli hrát nebude.
    88. Gianluca Lapadula (JAN), Christian Kouamé (JAN)
     
    88
    Obrovská dvojí šance pro Janov! Lapadula po centru Pereiry hlavičkoval do břevna. Od něj se míč odrazil na Kouamého a jeho dorážka skončila na brankové čáře, na kterou bezmocný Musso zrovna dopadal po původním zákroku.
     
    87
    Domácí znovu vyčkávali v zataženém bloku a čekali na chybu soupeře, aby mohli vyrazit do protiútoku. Přesně tohle se stalo, nicméně Lasagnova křižná střela proletěla těsně vedle levé tyče Raduovy branky.
     
    86
    Panděv zkusil projít po pravém křídle. Povolenku ke vstupu do pokutového území ale nedostal a hosté se museli vrátit na půlku.
     
    85
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Seko Fofana, přichází Emmanuel Badu.
     
    83
    Lasagna s Pussettem přešli přes půlku hřiště a vynutili si faul znamenající přímý kop. Mandragorova pěkná střela byla o kousek nepřesná.
     
    82
    Hosté se na několik desítek vteřin usadili poblíž pokutového území. Ke střele se ale nedostali a naopak musí řešit další brejk.
     
    81
    Kevin Lasagna dostal obrovský dárek od Pereiry, po jehož hrubici běžel sám na Radua. V úniku ho však překonat nedokázal a malá na děje pro Janov stále žije.
     
    80
    Akce Udinese skončila v samotném zárodku. Hned za půlící čarou byl Marvin Zeegelaar nachytán v ofsajdu.

    Michal Břuchanský

    Branky: 4. Okaka (Fofana), 62. Mandragora (Pussetto)

    Karty:   33. Stryger Larsen (UDI), 38. Sandro (UDI), 40. Zeegelaar (UDI) – 5. Rolón (JAN), 42. Criscito (JAN), 46. Bessa (JAN), 78. P. Pereira (JAN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:9. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:18.
    Udinese Calcio: Musso – Mandragora, Troost-Ekong, De Maio, Stryger Larsen – Fofana (85. Badu), Sandro (63. Behrami), de Paul (C) – Zeegelaar, Okaka (74. Lasagna), Pussetto.
    Náhradníci: Nícolas, Perisan – Badu, Behrami, Bočić, Samir, Ingelsson, Lasagna, Micin, Opoku, ter Avest, Wilmot.

    Janov CFC: Radu – P. Pereira, Romero, E. Zukanović, Criscito (C) – Lerager, Radovanović, Rolón (46. Panděv), Lazović (46. Bessa) – Sturaro (70. Lapadula) – Kouamé.
    Náhradníci: Jandrei, Marchetti – Bessa, Biraschi, Dalmonte, Günter, Lapadula, L. Mazzitelli, Panděv, Gi. Pezzella, A. Sanabria, Veloso.

    Rozhodčí: Pairetto – Ranghetti, Preti
    thejrc.org