Kortrijk – Mouscron 3:1 (kon.) | Oostende – Eupen 1:2 (kon.) | St.Gilloise – Cercle Brugge 3:1 (kon.)
Waregem – Waasland-Beveren 0:0 (kon.) | Genk – Anderlecht 3:0 (kon.)
konec
SV Zulte-Waregem
0:0 (0:0)
Waasland-Beveren
Sobota 30.03.2019, 20:00 • Regenboogstadion, Waregem • Belgická liga • O Evropskou ligu
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:53:59)
     
    Je dobojováno! Diváci na Regenboogstadionu se gólu nedočkali, i když fotbal rozhodně neviděli špatný. Dlouhou dobu to byla naprosto vyrovnaná partie, kterou po změně stran mohl na hostující stranu překlopit Miloševič, nicméně ve stoprocentní šanci vypálil vedle branky. S blížícím se koncem se stupňoval tlak Waregemu, kterému výrazně pomohl příchod Bongondy. Právě ten měl i poslední šanci na rozhodnutí, když z přímého kopu těsně minul. Zápas tak končí remízou, která oběma týmům v nadstavbové skupině o Evropskou ligu příliš nepomůže.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Théo Bongonda (WAR)
     
    90+2
    Přímý kop přesně z osy hřiště rozehrál sám faulovaný Théo Bongonda, jenže míč proletěl pár centimetrů nad břevnem Roefovy brány.
     
    90+1
    Hostující obrana vůbec nestíhá Bongondu, který už napřahoval ke střele z dvaceti metrů. Přitom mu do nohy brnkl Verstraete a za jasný faul dostal žlutou kartu.
     
    90+1
    Bostyn si křikl a lapil neúplně přesný centr z pravé strany. Uteklo jen pár vteřin a z propadlého nákopu zakončoval Sylla, leč branku z otočky netrefil.
     
    90
    Harbaoui si odtlačil Morena a pěkně zpracoval centr padající z velké výšky. Přes nohu dalšího z obránců ale nevystřelil přesně.
     
    89
    V posledních deseti minutách je Waregem jednoznačně lepší. Moc šancí si ale nevytvořil a příliš času na rozhodnutí už také nemá.
     
    88
    Théo Bongonda znovu upaloval po levém křídle, ale nakonec to byl on, kdo předkopl míč za koncovou čarou. Krátce po výkopu Roefa zahrál rukou Ampomah.
     
    87
    Jisté zdravotní trable trápí De Pauwa, kterého tahá zadní stehenní sval. Zbytek zápasu ale bude muset přetrpět, domácí kouč už použil všechna dostupná střídání.
     
    86
    Waregem se připravil o míč špatným roztažením do strany. Dierckx ale vhazoval v nevýhodné pozici a domácí díky presinku balón aspoň na chvíli vybojovali zpět.
     
    85
    Henrik Björdal se dobře vrátil s Verstraetem, který by jinak prchl po pravé lajně. Ještě předtím domácí nedotáhli do konce další akci taženou aktivním Bongondou.
     
    84
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Stef Peeters, přichází Idrissa Sylla.
     
    83
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Stefan Miloševič, přichází Beni Badibanga.
     
    82
    Bongondův další centr k zadní tyči nedoletěl. V boji o odvrácený míč De Pauw fauloval a za podrážděnou reakci byl také napomenut kartou.
     
    81
    Znovu v akci Bongonda, jenž centroval na Harbaouiho. ale ten si během toho pomohl ve vápně faulem za žlutou kartu.
     
    80
    Bongonda pronikl do vápna, ve kterém se vyhnul riskantnímu skluzu Caufrieza. Finální pas k bližší tyči jeho spoluhráč ale přeběhl.

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   81. Harbaoui (WAR), 82. De Pauw (WAR) – 56. Vukotić (WAS), 90+1. L. Verstraete (WAS)


    Střely na branku: 11:11. Střely mimo: 6:8. Rohy: 5:2.
    SV Zulte-Waregem: Bostyn – Baudry, Heylen, Walsh (C), Bürki (73. de Fauw) – De Pauw, Seck, S. Peeters (84. Sylla) – Soisalo (46. Bongonda), Björdal, Harbaoui.
    Náhradníci: Bossut – Bongonda, de Fauw, De Mets, Marcq, Pletinckx, Sylla, Tardieu.

    Waasland-Beveren: Roef – Caufriez, Moren (C), Vukotić – Boljević (70. Dierckx), Bizimana, Lulič (62. Ampomah), L. Verstraete – Schryvers, Andrijašević, Miloševič (83. Badibanga).
    Náhradníci: Debaty, Swolfs – Ampomah, Badibanga, Dierckx, Gamboa, Keita, Massop.

    Rozhodčí: Alen Wesley
    ocianews.com