Sint-Truiden – Charleroi 3:1 (kon.) | Club Brugge – Gent 3:0 (kon.) | Westerlo – Beerschot 1:1 (kon.)
konec
Club Brugge KV
3:0 (2:0)
KAA Gent
Neděle 31.03.2019, 18:00 • Jan Breydelstadion, Bruggy • Belgická liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to dnes vše. Děkuji, že jste si četli online reportáž. Z komentátorského postu se loučí Jiří Polášek. (20:02:50)
     
    Tak i druhý poločas probíhal přesně jak jsem čekal, možná ze strany Gentu ještě hůř. Bruggy tlačily, jasně soupeře přestřílely, a kdyby proměnily tutovky a Gent neměl výtečného Kaminského, který je pochytal, mohlo by to být daleko vyšší skóre, než 3:0. Gent se už nesnažil, dělal velké chyby a šance dopředu, které si připravil rozbil útočným faulem. Bruggy po právu vyhrály a mají tři body do skupiny o titul.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:3.
     
    90+3
    Tak tohle byla poslední akce dneška. Víc už toho neuvidíme. Zápas končí.
     
    90+3
    Vypadalo to ještě na nějakou šanci na straně Clubu Bruggy, nabíhající Groeneveld se dostával do úniku, ale chtěl přenést hru na druhou stranu. Do přihrávky mu nohu strčil obránce a míč se odrazil ke Kaminskému.
     
    90+2
    I hosté už se do ničeho nepouští. Zápas je pro ně definitivně ztracen a tak pro ně nemá význam ještě něco zakládat. Z tohoto pohledu už to chápu.
     
    90+1
    První minutu nastavení jsme mohli vidět krásné přihrávky tam a zpět. Samozřejmě myšleno ironicky. Nic krásného na tom nebylo. Spíš zdržování ze strany Brugg.
     
    90
    Obdobně jako v prvním poločase se znovu nastavují 3 minuty.
     
    89
    Trenér hostů sice ještě udává hráčům pokyny a křičí a snaží se je povzbudit, ti ale nevykazují žádné známky toho, že by se jim ještě chtělo hrát, nebo se snažit.
     
    88
    Při útočném pokusu byl faulován Mata a tím se hosté o míč připravili. Za toto jim dá trenér v kabině asi pořádný kartáč.
     
    87
    Ale ne, pravděpodobně jsem to zakřikl. Míč si přebral opět domácí celek a už zase tlačí u vápna. Probíhá asi nejnudnější část zápasu.
     
    86
    Bruggy už moc netlačí, hosté se sice trošku rozkoukali, ale taky se do ničeho nehrnou. Podaří se jim ještě aspoň korigovat skóre? Posledních 5 minut totiž hrají lépe jako předešlých 50.
     
    85
    Sice teď hosté vyslali zpoza vápna pořádnou dělovku, trefili však jen hráče stojícího ve vápně a od něj se míč odrazil hodně vysoko do vzduchu a za branku.
     
    84
    U poloviny hřiště si nyní s míčem hrají někteří hráči Gentu a domácím se nedaří ho odebrat. Kdyby takhle Gent hrál aspoň 5 minut v kuse, možná by z toho i něco bylo.
     
    83
    Tlak se i přes už skoro jisté vítězství Clubu Bruggy stupňuje. Frustrovaní hráči Gentu se snaží už další gól neinkasovat a pravda, zatím se ke střele Bruggy od střídání kapitána nedostaly.
     
    82
    Na chvíli se dokázali nyní hosté dostat do předu. Bylo to však jen opravdu na chvíli. Pak si míč opět převzali domácí a nedělali nic jiného, než že vzali míč a sprintovali k brance.
     
    80
    Vormer se za hlasitého potlesku a předávání kapitánské pásky Vanakenovi poroučí z hřiště. Jako náhrada přichází Amrabat.
     
    79
    Už to trošku připomíná trénink brankářů. Ve vápně je pomalu víc modrých, než žlutých a na Kaminského jde jedna střela za druhou.
     
    78
    Další tutovka. Možná však ofsajdová. Zůstává opět neproměněna. Když si útočící hráč naběhl pro míč opět do samostatné pozice před brankáře, myslel jsem si, že debakl je na světě. Hráč ale trefil jen boční síť.

    Jiří Polášek

    Branky: 15. Vormer, 27. Mata, 57. Vanaken

    Karty:   25. Odjidja-Ofoe (GNT)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:3.
    Club Brugge KV: Horvath – Mata, Mechele, Denswil – Dennis (67. Groeneveld), Vormer (80. S. Amrabat), Vanaken, Rits, Diatta – Schrijvers, Wesley (69. Openda).
    Náhradníci: Letica – S. Amrabat, D. Cools, Decarli, Openda, Peres, Rezaei, Vossen, Groeneveld.

    KAA Gent: Kaminski – Souquet, Bronn, Derijck, Asare – Odjidja-Ofoe, David (56. Rosted) – B. Verstraete – Sörloth, Jaremčuk (75. Bezus), Dompé (28. Dejaegere).
    Náhradníci: Thoelen – Rosted, Limbombe, Kvilitaja, Dejaegere, De Smet, Bezus.

    Rozhodčí: E. Lambrechts
    ocianews.com