Florida – Washington 5:3 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 4:2 (kon.) | NY Islanders – Toronto 1:2 (kon.)
Ottawa – Tampa 2:5 (kon.) | St. Louis – Colorado 3:2 (1:0 po s.n.) | Chicago – Winnipeg 3:4 (po pr.)
Vegas – Edmonton 3:1 (kon.) | Los Angeles – Calgary 2:7 (kon.)
konec
New York Islanders
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Toronto Maple Leafs
Úterý 02.04.2019, 01:08 • NYCB Live/Nassau Coliseum, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Toronto si zajistilo definitivně postup do play-off, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:43:29)
     
    Hvězdy zápasu:

    1. John Tavares (TOR) 1+0
    2. Jordan Eberle (NYI) 1+0
    3. Calle Rosén (TOR) 1+0
     
    Československá stopa:

    Do utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Díky vítězství si Maple Leafs zajišťují definitivně postup do vyřazovacích bojů! Ovšem troufnu si říci, že jinak jsme sledovali vyrovnanou partii. O vítězný gól se postaral John Tavares, jenž navázal na úvodní branku, kterou vsítil prvním gólem v NHL Calle Rosén. Napětí závěru zápasu pak dodal Jordan Eberle, ovšem Ostrovanům už se vyrovnat nepodařilo.

    Střely na branku: 29:38.
    Střely na branku ve třetí třetině: 8:11.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    John Tavares měl na holi druhou branku v zápase, když střílel těsně za modrou čárou. Ovšem do jeho zakončení skočil soupeř, jenž zachránil situaci!
     
    59:20
    Mezi kruhy si od obránců odstoupil Anders Lee, jenž nezamířil přesně. Poté ještě od modré čáry střílel Ryan Pulock, ale jeho ránu zastavili bránící hráči.
     
    58:15
    Z rohu hrací plochy přišla přihrávka před branku, kde se nacházel Anders Lee. Ovšem domácí kapitán trefil jen Frederika Andersena. ve stejném momentu opustil branku Robin Lehner, a tak hrají Ostrované v šesti!
     
    57:32
    Tvrdou ránu ze druhé vlny vyslal Johnny Boychuk, jenž minul branku jen o kousek. Arénou to pouze zahučelo, protože tato bomba byla opravdu nadějná!
     
    56:27
    Přečíslení přibrzdil Nick Leddy, který počkal na parťáka z obrany. Od modré čáry tak vystřelil Ryan Pulock, jehož pokus mířil jen do prvního bránícího hráče.
     
    Dnešní utkání sleduje 13 917 diváků.
     
    Střely na branku: 27:38.
    54:55 Jordan EBERLE - 1:2
     
    54:55
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ostrované využívají početní výhodu a jsou zpátky ve hře o body! Střelecký pokus od modré čáry zastavil na hranici brankoviště Brock Nelson, jenž zadovkou našel na levém kruhu JORDANA EBERLEHO, jehož pokus po ledě proletěl pod brankářem za brankovou čáru. Asistence: Brock Nelson a Devon Toews.
     
    53:41
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Auston Matthews – 2 min., hákování).
     
    53:02
    Michael Dal Colle se ještě nevrátil z útočné třetiny a převzal si puk. Čároví rozhodčí to dobře viděli a hru pro ofsajdové postavení přerušují.
     
    51:37
    Z mezikruží vyslal nepříjemný pokus Nazem Kadri, jehož pokus před sebe vyrazil Robin Lehner. K dorážce se dostal John Tavares, jenž zamířil vedle, a tak netrefil odkrytou část brány.
     
    50:35
    Auston Matthews dnes oproti jiným zápasům moc nestřílí. Tentokrát to hostující produktivní hráč zkusil z levého kruhu, ale trefil jen brankářův beton.
     
    Střely na branku: 24:33.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 55. Eberle (B. Nelson, D. Toews) – 23. C. Rosén (Co. Brown, Kadri), 44. Tavares (Marner)


    New York Islanders: Lehner (Greiss) – Boychuk, Leddy, Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews – Eberle, Barzal, Lee (C) – Dal Colle, B. Nelson, Jo. Bailey (A) – Kühnhackl, Komarov, Beauvillier – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Muzzin, Dermott, C. Rosén – Marner (A), Tavares, Hyman – W. Nylander (C), Matthews, Kapanen – Co. Brown, Kadri, Marleau – Ennis, F. Gauthier, Moore.

    Rozhodčí: Pochmara, St. Pierre – Shewchyk, Murray

    Diváci: 13 917
    thejrc.org