Florida – Washington 5:3 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 4:2 (kon.) | NY Islanders – Toronto 1:2 (kon.)
Ottawa – Tampa 2:5 (kon.) | St. Louis – Colorado 3:2 (1:0 po s.n.) | Chicago – Winnipeg 3:4 (po pr.)
Vegas – Edmonton 3:1 (kon.) | Los Angeles – Calgary 2:7 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 02.04.2019, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Baráž o extraligu • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:40:12)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 29 – 30
    Střely mimo: 9 – 9
    Zblokované střely: 16 – 6
    Hity: 10 – 13
    Vhazování: 44 – 32
    Přesilové hry: 1/6 – 0/5
     
    Je konec! Kladno poprvé v letošní baráži vítězí a připisuje si tři body do tabulky, díky čemuž předskakuje svého dnešního soupeře. Motor se sice snažil s výsledkem v poslední periodě ještě něco udělat, ale dnes to nebylo ono. Rytíři si bez větších potíží svůj náskok pohlídali a dnes berou zaslouženou výhru 2:0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Alespoň nějaký závar před brankou Cikánka jsme dnes také viděli! Martin Jandus nahodil kotouč od modré. Na brankovišti se ještě snažil dorážet Martin Novák, ale Lukáš Cikánek měl kotouč v bezpečí mezi svými betony.
     
    59:30
    Motor je sice v útočném pásmu, ale má problém se dostat do střelecké pozice. Když už jí navíc někdo z hráčů má, tak s pokusem dlouho váhá.
     
    59:00
    Máme zde poslední minutu do konce utkání a vypadá to, že Středočeši to dnes zvládnou. Budějovice sice mají buly v útočném pásmu, už ale také jen minutu.
     
    58:38
    Jihočeši hrají bez gólmana! Musí začít ale od své vlastní branky, protože Kladno dostalo kotouč až do středního pásma.
     
    58:29
    Přesto se ke střele dostal nejlepší střelec Motoru v letošní sezóně – Lukáš Endál. Jeho rána šla ovšem do míst, kde byl Cikánek připravený.
     
    58:03
    Martin Heřman chtěl posunout puk podél mantinelu, ale to nevedlo vůbec k ničemu. Kladno získalo puk, kterého se jen tak nebude chtít zbavit.
     
    57:42
    Patrik Machač jel rychle za pukem, který se nacházel v útočném pásmu. Těsně před ním ho sice odpálil Kváča, jenže jen na zakázané uvolnění.
     
    57:00
    Jakub Strnad v obrovské šanci! Šikovnou kličkou se zbavil posledního obránce, navíc se ocitl ve středu hřiště. vyslal dobrou střelu a zadní tyč, jenže tam se zjevil beton gólmana hostí!
     
    56:37
    Žiga Pavlin je na ledě!
     
    56:00
    Milan Dančišin sice vyhodil, ale to je pro Motor prostě málo. Středočeši si dnes jdou za třemi body a první výhrou v baráži v letošní sezóně.
     
    55:23
    Martin Kehar zvládl zastavit kotouč v útočném pásmu ve velmi těžké pozici. Kladno se tedy drží v útočném pásmu, jenže zatím nestřílí na branku.
     
    54:50
    To ale nebylo vůbec špatné od Motoru! Kutlák hledal krátce po vhazování takovým obloučkem Romana Přikryla, ale od něj se puk dorazil na kladenské hole.
     
    54:37
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Žiga Pavlin – 2 min., vysoká hůl).
     
    54:16
    Žiga Pavlin nyní odvedl svou obrannou práci na jedničku. Již ho napadal jeden z hráčů domácího celku, ovšem obránce hostí to nakonec ustál.
     
    53:40
    Brendon Nash se dostal k velmi pěkné střele od modré! Je otázkou, jestli byla tečovaná, každopádně nakonec zaduněla o zadní mantinel.
     
    Dnešní utkání sleduje 4720 diváků.
     
    53:08
    Karel Plášil zachytil kotouč na středové čáře. Poslal ho na Martina Nováka, který si chtěl obhodit soupeře. To se mu nepovedlo a hráč hostí o puk přišel.
     
    52:24
    Ne, od Jihočechů to dnes prostě není ono. Sice se snaží, ale jsou skoro všude později, takže Kladno nemá nejmenší potíže s bráněním.
     
    52:04
    Jakub Strnad se hnal do útok podél mantinelu, ale hostující obránce mu dal stopku. Poté se puk ocitl mimo hrací plochu. Je tu poslední komerční pauza.
     
    51:46
    Do konce zápasu nám chybí už jen něco málo přes osm minut. České Budějovice budou muset hodně přidat, pokud dnes chtějí získat body.
     
    51:32
    Václav Karbáček je na ledě!
     
    50:52
    Zdeněk Kutlák se dostal ke kotouči. Jeho první pokus o vyhození mu ještě nevyšel, ale druhý pokus už ano. středočeši musí až za Cikánka.
     
    50:24
    Josef Zajíc je na ledě!
     
    49:52
    Hra ve čtyřech zatím o něco více vyhovuje Kladnu. To má puk na svých holích, avšak zatím jen ve svém obranném pásmu. Brzy bude hrát Kladno přesilovou hru.
     
    49:32
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Václav Karabáček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:15
    Pavel Pýcha dostal přihrávku na modrou. Neměl moc komu nahrát, tak zkusil nahození zápěstím. Cikánek měl před sebou dokonalý výhled, takže puk podržel.
     
    48:29
    Motor sice vyhrál vhazování v útočném pásmu, jenže k ničemu mu to nebylo. Vyhrané buly šlo totiž přesně mezi obránce, takže se vrací do středního pásma.
     
    48:24
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Josef Zajíc – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    48:22
    Milan Dančišin poslal kotouč na volného Lukáše Endála! Pro něj to byla přihrávka do jeho oblíbené pozice, jenže hráč hostí s číslem devět trefil jen boční síťku.
     
    47:51
    Středočeši byli v obrovském tlaku, ale Plekanec si střelu rozmyslel, poté poslal nepřesnou přihrávku, díky čemuž se Rytíři vyhnali sami z pásma.
     
    47:13
    Obrovský propad Jihočechů v obraně! Díky tomu se Jaromír Jágr dostal do samostatného úniku. Domácí hráč vyslal dobrou střelu zápěstím, ale trefil jen tyčku!
     
    46:59
    Martin Kehar je na ledě!
     
    46:47
    Jakub Babka jen nahodil puk na domácího gólmana, který raději puk podržel. Těsně před vypršením přesilovky se tedy bude vhazovat po jeho pravici.
     
    46:26
    Zdeněk Doležal se dostal k další střele Motoru v této početní výhodě. Ta ale byla sražena domácím hráčem do ochranné sítě. Následuje další buly před Cikánkem.
     
    46:00
    Jenže dlouho se zde neudržel, jelikož Rytíři bez větších potíží vyhodili až ke Kváčovi. Poté se ke střele dostal Gilbert, ale domácí brankář jí vyrazil.
     
    45:31
    Nyní se Středočechům podařilo dostat k puku, díky čemuž domácí vyhodili. Kváča pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou a Motor se žene dopředu.
     
    45:18
    Martin Novák našel šikovnou křižnou přihrávkou Pavla Pýchu. Ten se do puku opřel vší silou, jenže zlomil hokejku, takže rána neměla takovou razanci.
     
    44:59
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Martin Kehar – 2 min., sekání).
     
    44:43
    České Budějovice si vytvořily tlak v útočném pásmu a nakonec měl pálit Plášil. Cikánek měl však před sebou dálnici, takže bez problému puk vyrazil.
     
    44:02
    Jaromír Jágr se tentokrát dostal ke střele a kolonka střel na Kváču se tedy začíná plnit vrchovatě. Gólman hostí byl ovšem pozorný a vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    43:53
    Další nepřesnost v podání hostujícího celku. Tentokrát chtěl hráč Motoru nejspíše jen posunout puk do středního pásma, aby mohl tým vystřídat, ale přehnal to s razancí a poslal kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    43:33
    To se hokejistům Motoru nepovedlo. Předvedl velmi nepřesnou přihrávku, která skončila jen na zakázaném uvolnění. Buly po pravici Petra Kváči.
     
    43:10
    André Lakos chtěl nejspíše vysunout někoho ze spoluhráčů do rychlého útoku. Jeho přihrávka po mantinelu ovšem našla jen Reného Vydareného.
     
    42:52
    David Gilbert je na ledě!
     
    42:14
    Jihočeši se dostali ke kotouči v rohu obranného pásma a poslali ho až za Cikánka, odkud musí domácí znovu začít. Kladno se zatím nedostalo do útoku.
     
    42:02
    Antonín Melka je dnes hodně při chuti. Celkem jednoduše se dostal k zakončení, ovšem Kváča stihl zaklapnout své betony naprosto včas.
     
    41:45
    Jaromír Jágr si najel na přihrávku od svého spoluhráče, jenže jeho rána byla sražena. Díky tomu se kotouč dostal až do středního pásma.
     
    41:31
    Středočeši vyhráli buly v útočném vhazování, díky čemuž se dostali do tlaku. Asi největší šanci měl Melka, který ovšem ve vyložené šanci minul. Následně se branka znovu vychýlila ze svého postavení... Trest z toho pro Kváču nebude, není k tomu důvod.
     
    40:52
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Gilbert – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:14
    České Budějovice se ihned by daly do útoku. Po nahození od modré se dostával k dorážce David Gilbert, který se ke kotouči nakonec nedostal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 20 – 23
    Střely mimo: 6 – 8
    Zblokované střely: 11 – 5
    Hity: 10 – 9
    Vhazování: 32 – 19
    Přesilové hry: 1/3 – 0/3
     
    Už jsou za námi dvě třetiny dnešního utkání, po kterých vede domácí celek o dvě branky. Tato třetina už nebyla tolik atraktivní jako ta první, ale Kladno si převahu přece jen udrželo. To dokázalo i vstřelenou brankou. Brendon Nash vyslal svižnou střelu, která skončila v brance. V samotném závěru třetiny měl ještě obrovskou šanci Melka, ovšem Kváča se stihl skvěle přesunout proti jeho pokusu.

    Další třetina začne přibližně v 19:55.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Středočeši mohli jít do vedení o tři branky! Tomáš Plekanec posunul puk na Antonína Melku, jenž byl blízko druhé brance v utkání. Proti tomu však byl Petr Kváča, který neskutečným zákrokem lapačkou puk zastavil!
     
    39:38
    České Budějovice si vynutily těsně před koncem periody alespoň vhazování. Kutlák jen nahodil kotouč, který Lukáš Cikánek raději podržel.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:48
    Martin Novák se dostal ke střele, což jsme od Jihočechů v poslední době moc neviděli. Cikánek ovšem zasahovat nemusel, jelikož ránu srazil Nash.
     
    37:44
    Kladno je nyní na koni a na hřišti jasně vládne! Nejprve pálil tuším Plekanec, jenže jeho rána šla vedle. Teď však pálil Bláha, po jehož střele zůstal puk v brankovišti, odkud ho hosté odpálili mimo nebezpečí.
     
    37:07
    André Lakos si chtěl nejspíše najet do lepší střelecké pozice, ovšem svou kličkou dostal puk akorát za modrou čáru. Kladno muselo opustit útočné pásmo.
     
    36:49
    Středočeši se dostali do rychlého kontru. Linus Anders Svedlund posílal puk před branku, kam si sjížděl jeho spoluhráč. Ten kotouč tečovat nedokázal.
     
    36:15
    Martin Novák se dostal k střele, ale Lukáš Cikánek měl dobrý výhled, takže jí bez větších potíží dokázal schovat do lapačky. Následuje buly po jeho pravici.
    35:19 Brendon NASH - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:14
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Středočeši se na chvilku usadili v pásmu a střílí dnes druhou branku v utkání! BRENDON NASH napřáhl od modré a jeho parádní rána skončila za zády Kváči. Nutno dodat, že budějovický gólman toho asi moc neviděl. Asistence: Tomáš Plekanec a André Lakos.
     
    34:43
    Obrovská šance Kladna! Plekance se dostal do přečíslení s Jágrem. Druhý jmenovaný dostal přihrávku, jenže ta šla na patku hole, takže domácí osmašedesátka zakončit nedokázala.
     
    34:29
    Zdeněk Kutlák se po vhazování dostal ke střele. Zkusil to zápěstím, ale jeho rána byla sražena do ochranné sítě. Následuje další buly před domácím brankářem.
     
    34:23
    Po hitu hráče hostí se ke kotouči dostal David Gilbert. Ten vypálil zápěstím, ale Cikánek puk viděl a podržel v lapačce. Následuje druhá komerční pauza v této třetině.
     
    33:53
    Patrik Machač je na ledě!
     
    33:23
    Jakub Strnad v obrovské šanci! Dostal se do samostatného úniku, ovšem Martin Heřman ho stihl dojet, načež Strnad trefil jen beton Kváči.
     
    32:56
    Jihočeši měli tlak, ovšem branku z toho vytěžit nedokázali. V závěru šel puk na Václava Karabáčka, kterému byl puk v poslední chvíli sebrán.
     
    32:18
    Po následném buly se dostalo Kladno ke kotouči, díky čemuž vyhodilo až za Petra Kváču. České Budějovice tedy musejí začínat od svého gólmana.
     
    32:11
    Roman Přikryl dokázal vyhrát buly v útočném pásmu. Nakonec to byl on, kdo chtěl najít finální přihrávkou svého spoluhráče zpoza branky, jenže Cikánek byl pozorný a zvládl sebrat puk do lapačky.
     
    31:53
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Patrik Machač – 2 min., podrážení).
     
    31:06
    Už Jihočeši mohli klidně srovnat! Martin Novák se vydal za pukem a Cikánek zariskoval pasem. Ten však našel jen Davida Gilberta, jehož střela byla nejspíše sražena mimo tři tyče.
     
    30:51
    Středočeši již kombinovali v útočném pásmu, avšak k ničemu jim to nebylo. Antonín Melka totiž stál v brankovišti, takže hra je vykázaná do středního pásma.
     
    30:13
    Tomáš Redlich protečoval kotouč, ovšem ten šel jen na hůl hostujícího gólmana. Budějovice se drží na kotouči, ovšem zatím jen ve svém obranném pásmu.
     
    29:27
    Václav Karabáček předvedl nádhernou kličku, po které byl zastaven minimálně na hranici pravidel, spíše za ní. Rozhodčí ovšem nepíská, přestože Nash neměl žádný zájem hrát kotouč. Na druhé straně se dostalo Kladno do přečíslení. Plekanec to vzal na sebe, ale jeho střelu Kváča vyrazil.
     
    28:49
    Miloslav Čermák se hnal s pukem dopředu, jenže ten nakonec měl moc před sebou, takže se k němu dostali domácí. Ti mohou zkoušet nějaký útok.
     
    28:27
    Lukáš Endál měl proti sobě čtveřici soupeřů, a tak zkusil vypálit. Střela to nebyla vůbec marná, nicméně letěla vedle pravé tyčky. Cikánek nemusel zasahovat.
     
    27:53
    V současné době se o puk spíše bojuje. V útočném pásmu získalo Kladno kotouč, jenže nepřišla ani střela na branku. Zaútočit mohou také Budějovice.
     
    27:11
    Roman Přikryl dělal, co mohl, aby zachytil kotouč na útočné modré. Nakonec ovšem puk skočil za modrou, takže se píská jednoznačný ofsajd.
     
    27:03
    Středočeši nyní dvakrát v krátkém sledu poslali kotouč na zakázané uvolnění. Na ledě jsou ale v podstatě čerství hráči, takže bez problému.
     
    26:40
    Jakub Doktor se chtěl hnát do samostatného úniku, jenže se nacházel v ofsajdu. Hra je tedy přerušena a máme před sebou první komerční pauzu v druhé části.
     
    26:37
    Martin Jandus je na ledě!
     
    26:17
    Nepříjemná situace! Jiří Říha se dostal ke své pověstné pumelici, které v cestě stál mladík hostí Martin Beránek. Ten schytal jeho projektil do nohy a rozhodčí nakonec musel přerušit hru. Beránek se dostal na střídačku po svých, tak snad bude schopen pokračovat ve hře.
     
    25:42
    Brendon Nash nezachytil přihrávku na útočnou modrou, takže musí sjet pro puk až do svého obranného pásma. Přes se Kladno ještě do pásma nedostalo.
     
    25:07
    Jenže ne na dlouho. Motor se dvakrát během krátké chvíle dostal ke kotouči, který poslal přes všechny čáry. Domácí musí začínat až od Cikánka.
     
    24:50
    Roman Přikryl vyhrál vhazování, ale ke Kutlákovi se ihned sjela dvojice kladenských hráčů, kteří mu nedovolili vyhodit. Kladno je tedy u puku.
     
    24:37
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Jandus – 2 min., podrážení).
     
    24:10
    To už vypadalo na obrovskou šanci hostujícího celku! Endál se šikovně prosmýkl u mantinelu a posílal kotouč na úplně volného spoluhráče, jenž najížděl z druhé vlny. V tu chvíli se ozvala píšťalka, jelikož byla posunutá branka. Hra je navíc vykázána do středního pásma.
     
    23:39
    Lišácky to nyní zkoušel Roman Přikryl. Ten to zkoušel zpoza branky, ale Cikánek měl svůj beton u tyčky včas. Následuje vhazování po jeho pravici.
     
    23:20
    Rytíři vyslali další střelu, ale Kváča zasahovat nemusel. Rána od modré byla zastavena někde mezi kruhy a hostující hokejisté se dostali k puku.
     
    23:02
    Žiga Pavlin se také rovnou zapojil do útočné akce. Na druhé tyči se snažil najít Martina Beránka, ale až k němu se přihrávka nedostala. Motor alespoň vystřídal.
     
    22:52
    Žiga Pavlin je na ledě!
     
    22:20
    Středočeši museli začít od útočné modré, kde před pár vteřinami proběhl ofsajd. Nyní jsou Kladenští usazení v útočném pásmu, ale zatím nestřílí.
     
    21:54
    David Gilbert sebral kotouč domácímu hráči, díky čemuž se hosté osvobodili. Budějovice zkoušely vymyslet nějakou střelu, ale k té nakonec nedošlo.
     
    21:35
    Jiří Říha dostal přihrávku na modrou. Vyslal svižnou ránu z první, jenže ta mířila přesně doprostřed branky, kde byl hostující gólman připravený.
     
    21:01
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu. Petr Vampola pálil od modré, ale Kváča jeho střelu vyrazil. Poté byl puk poslán přes všechny čáry za Cikánka.
     
    20:52
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Žiga Pavlin – 2 min., sekání).
     
    20:19
    Středočeši se vydali do útočného pásma, kde probíhal tuhý souboj o kotouč. Nakonec pálil Tomáš Plekanec, ale jeho rána nezamířila mezi tři tyče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 10 – 11
    Střely mimo: 3 – 5
    Zblokované střely: 6 – 2
    Hity: 6 – 6
    Vhazování: 15 – 9
    Přesilové hry: 1/1 – 0/2
     
    Je za námi první perioda dnešního utkání, po které vedou Středočeši o jednu branku. Vstup dp utkání měli lepší Jihočeši, což bylo zapříčiněno tím, že hráli dvojnásobnou přesilovku. Dobré šance měl Plášil a Gilbert, ale ani jeden z nich branku dát nedokázali. To Kladno dalo svou jedinou branku právě v přesilové hře. Antonín Melka vyslal nádhernou střelu, která se ještě dvakrát odrazila od tyčky, čímž se stal prvním střelce Rytířů v rámci baráže. Domácí tým měl poté navrch, ovšem další branku přidat nedokázal, takže domácí vedou po první třetině o gól.

    Další třetina začne přibližně v 18:58.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Kladno chtělo ještě v posledních vteřinách vymyslet nějakou útočnou akci. Zastavil ho ovšem ofsajd. V první třetině se už dneska nic nestane.
     
    19:12
    Neskutečné, co nyní Středočeši neproměnili! Vampola posunul puk skrze brankoviště na Jakuba Strnada. Ten měl před sebou úplně prázdnou branku, ale jeho střelu zastavila hokejka hostujícího hráče.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    17:55
    Jihočeši se však nadále drželi v útočném pásmu a nevypadalo to vůbec špatně! Pavlin nahodil puk, který Cikánek vyrazil jen před sebe. Dorážet se snažil Beránek, ale branku o kousek minul.
     
    17:22
    Martin Beránek to vzal celé na sebe, díky čemuž se hosté dostali do útočného pásma. Pavlin ovšem místo střely jen znovu hledal Babku.
     
    17:04
    Jágr zachytil kotouč ve středním pásmu, načež ho poslal na Tomáše Plekance. Ten znovu pálil, jenže jeho pokus nebyl přesný. Petr Kváča raději puk sebral.
     
    16:35
    České Budějovice vydolovaly kotouč u mantinelu útočného pásma. Díky tomu se puk dostal na Martina Janduse, jehož nahození Cikánek chytil bez potíží.
     
    16:00
    Na jedné straně nejprve pálil Říha, s jehož ránou měl Kváča značné problémy, ale puk vyrazil. Posléze musel po delší době zachytit puk také Cikánek.
     
    15:28
    Tomáš Redlich se dostal k zajímavé střele! Zkoušel to takzvaně na teploměr, ovšem Petr Kváča zvládl zastavit puk mezi rukou a tělem!
     
    15:14
    Martin Beránek chtěl nahodit kotouč do útočného pásma, ale jeho nahozená bylo zastaveno ještě na útočné modré. Středočeši se dostali k puku.
     
    14:51
    Tomáš Redlich dostával kotouč do rychlého protiútoku. Ke kotouč se sice nedostal, přesto ho tečoval tak, že nakonec získal vhazování v útočném pásmu.
     
    14:27
    Nyní vidíme spíše rozlítanou hru. Oba týmy spíše nahazují puk do útočné třetiny, ovšem ani jeden z nich se ke kotouči poté nedostane.
     
    13:46
    Hostující hráč to zkoušel o mantinel tak, aby mohli jeho spoluhráči vystřídat. Jeho prudká odpal byl ale zastaven, přesto se Středočeši dostali za modrou.
     
    13:18
    Zdeněk Kutlák se dostal do problémů, když ho napadali dva soupeři. Kladno se díky tomu dostalo k puku, ale v útočném rohu o něj přišlo.
     
    12:50
    Jaromír Jágr zkoušel na druhé straně najít Tomáše Plekance. Měl k tomu dva pokusy, ale první byl sražen, zatímco druhá přihrávka nebyla přesná.
     
    12:45
    Střely na branku: 6 – 10
     
    12:35
    Nyní jsme viděli dvě střely v krátkém časovém sledu. Střela Jiřího Říhy šla těsně vedle branky, zatímco další střela byla sražena do ochranné sítě. Následuje druhá komerční přestávka.
     
    11:46
    Jihočeši jsou nyní trochu jako opaření. Karabáček se však dostal k puku a najel si s ním do útočného pásma. Přikryl ho poslal do rohu a Motor o něj přišel.
    11:04 Antonín MELKA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:04
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Středočeši využívají svou první přesilovou hru v utkání a dostávají se do vedení! Zároveň střílí první branku v baráži. Nash posunul kotouč na ANTONÍNA MELKU, jenž nádhernou střelou, která se dvakrát odrazila od tyčky, rozvlnil hostující síť. Asistence: Brendon Nash.
     
    11:02
    Kladno okamžitě rozehrálo svou útočnou akci! Jaromír Jágr si objel šikovně branku, ale Kváča stihl dát beton k tyčce. Znovu se však branka ocitla mezi tři tyče, což značí jistou nestabilitu branky. Rozhodně to nebylo nějaké silné najetí betonem do tyčky...
     
    10:49
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Petr Kváča – 2 min., zdržování hry / posunutá branka). Trest odpyká Jakub Babka.
     
    10:24
    René Vydarený si dojel puk u mantinelu a zkoušel ho nahodit před branku. Tam ho srazili domácí, díky čemuž se na druhé straně dostal ke střele Brandon Nash, jenž také trefil nějakého hráče před gólmanem.
     
    09:44
    Václav Karabáček se dostal ke střele na druhé straně. Zkoušel to do protipohybu gólmana, ale ani on se netrefil mezi tři tyče.
     
    09:16
    Kladno se dostalo k další střele a hostující brankář toho moc neviděl. Přesto nakonec zasahovat nemusel, jelikož rána domácích nešla mezi tři tyče.
     
    08:59
    První pořádná akce Kladna, která stojí za zmínku! Tomáš Plekanec získal puk ve středním pásmu a mohl pádit sám na gólmana. Dobře ho však křižoval René Vydarený, takže Plekanec pálil. Kváča však jeho pokus našel na svém těle.
     
    08:06
    Josef Zajíc pálil od modré, ale jeho rána byla ještě tečovaná. Šla těsně vedle branky.
     
    07:35
    Kladno získalo puk po souboji v rohu útočného pásma. Už to vypadalo na nějakou kombinaci, ale v tu ránu se puk znovu ocitl v rohu a vidíme další boj.
     
    07:00
    A ti se dostali do zajímavé pozice! Už mířila přihrávka na Martina Kehara, ale ten nedokázal zpracovat skákavý kotouč, takže Kváča zasahovat nemusel.
     
    06:26
    Kladno se pokoušelo o rychlý útok, jenže dlouho se u puku neudrželo. Na druhé straně ovšem nic nepředvedl ani Motor, takže Středočeši mohou útočit.
     
    05:57
    Přesto musel být Cikánek ve svém brankovišti pozorný. Nejprve nahazoval kotouč Gilbert, jenž minul. Posléze ještě další hráč hostí, ale Cikánek zasáhl.
     
    05:29
    Martin Novák pálil za kotoučem, který byl tečovaný do středního pásma. Na poslední chvíli byl ovšem zastaven, takže se ke kotouč nedostal.
     
    04:54
    Milan Dančišin posunul kotouč na Martina Beránka. Českobudějovický mladík neměl moc možností, tak to zkoušel z velkého úhlu na přední tyč. Domácí brankář se natlačil ke své tyči a puk za záda nepustil.
     
    04:36
    Jakub Strnad se hnal na druhé straně do prvního útoku domácího celku. Dlouho tato akce ovšem nevydrřela, jelikož Strnadovi puk ujel z hole.
     
    04:10
    Tomáš Kaut je na ledě!
     
    03:51
    Jihočeši vyprodukovali velmi nepřesnou přihrávku, která je vyhnala z útočného pásma. Vypadá to, že Kladno se oslabení ubrání.
     
    03:15
    No, domácí gólman si rozhodně na nedostatek práce zatím stěžovat nemůže. Zatím však svůj tým drží, následně Kladno vyhodilo přes všechny čáry.
     
    02:55
    Budějovice pokračují v klasické přesilovce pět na čtyři. Nakonec se ke střele dostal David Gilbert, jenž pálil z dobré pozice, ale Cikánek stihl sklapnout své betony včas.
     
    02:50
    Tomáš Plekanec je na ledě!
     
    02:28
    A nebyla z toho vůbec špatná šance! Vznikla totiž velmi nepřehledná situace před kladenským gólmanem, ale puk za brankovou čárou neskončil.
     
    02:20
    David Gilbert vyhrál buly v útočném pásmu a Budějovice mají první velkou šanci na vstřelení úvodní branky. Zatím kombinují Jihočeši mezi sebou.
     
    02:10
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Kaut – 2 min., posunutí hole).
     
    01:43
    Středočeši se ihned poté osvobodili, ale Motor se znovu dostal zpět do útočného pásma. Dlouho to ale netrvalo, jelikož Rytíři poslali puk mimo třetinu.
     
    01:02
    Budějovice vyhrály vhazování v útočné třetině a hned z toho byla dobrá šance! Lukáš Endál získal odražený puk, načež jej posunul na Karla Plášila, jehož ránu z první Cikánek vyrazil.
     
    00:50
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Plekanec – 2 min., podrážení).
     
    00:18
    Tak a už nám začalo třetí barážové utkání v letošní sezóně! Domácí Kladno nastupuje klasicky v bílých dresech, zatímco hosté v modrých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Kehar, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr – J. Strnad, Vampola, Redlich – Svedlund, Machač, Melka – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný – Jelínek.

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Pavlin, Pýcha, Plášil, Kutlák, M. Jandus, Vydarený, Kachyňa – Z. Doležal, R. Přikryl, Karabáček – Endál, Gilbert, M. Novák – Doktor, Heřman, Čermák – Babka, Dančišin, Beránek.

    Rozhodčí: Úlehla, Kika – Bryška, Lederer.
     
    Tabulka baráže:

    1. Pardubice 6b (9:1)
    2. Chomutov 4b (6:5)
    3. České Budějovice 2b (6:8)
    4. Kladno 0b (0:7)
     
    Vzájemné zápasy z letošní sezóny

    Motor – Kladno 3:0
    Kladno – Motor 5:0k
    Motor – Kladno 7:3
    Kladno – Motor 4:2
     
    Rytíři Kladno

    1. barážový zápas Chomutov – Kladno 2:0
    Středočeši sice měli v tomto utkání optickou převahu, jenže ta jim nepřinesla ani jednu branku. Na ty se navíc čekalo až do třetí třetiny, kdy se dvakrát prosadil Chomutov. Až ve čtyřicáté osmé minutě viděli diváci první gól tohoto zápasu. Radek Duda vypálil z prostoru mezi kruhy. Do jeho rány ještě sáhl Jakub Sklenář, jenž poslal puk nechytatelně k tyči. Poté sice Kladno dostalo nejspíše puk do sítě, ale jeho gól nebyl uznán. Minutu po tomto sporném momentu ujel Vladimír Růžička do samostatného úniku a s trochou štěstí poslal puk pár centimetrů za brankovou čáru.

    2. barážový zápas – Rytíři – Dynamo 0:5
    První třetina branku nepřinesla, i když oba týmy měly své šance, jenže poté se Pardubice rozstřílely. V početní výhodě se kotouč dostal na Marka Hovorku, jenž si najel mezi kruhy a ranou z první prostřelil Cikánka v brance. O minutu později to navíc bylo o dvě branky. Horký se dostal s Ondřejem Machalou do přečíslení dva na jednoho a právě druhý jmenovaný se prosadil. A do konce druhé periody dalo Dynamo ještě jeden gól. Cikánek vyrazil střelu Sýkory jen před sebe, kde se nejrychleji zorientoval Matouš Kratochvíl, jenž poslal kotouč pod horní tyčku. Ve třetí třetině se Pardubice prosadily hned dvakrát. Tentokrát byl na hranici brankoviště nejrychlejší Jan Kloz, který poslal puk do branky. Jako poslední se trefil Luboš Horký, který tak stanovil skóre tohoto utkání. Středočeši vyšli podruhé za sebou gólově naprázdno.
    Kladno bude dnes proti Motoru usilovat o první body v letošní baráži
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    1. barážový zápasDynamo – Motor 4:1
    České Budějovice měly doslova tragický vstup do první barážového utkání, jelikož inkasovaly už po jednačtyřiceti vteřinách. Navíc to byl smolný gól, jelikož střelu Marka Hovorky si do vlastní brány srazil hráč Motoru. A od té doby si Východočeši hráli přesně to, co potřebovali. Navíc se ještě v první periodě dostali do vedení o dvě branky. Nicolas Schauss vyslal v přesilové hře ránu od modré, a ta zapadla přesně pod víko. Druhá třetina žádnou branku nepřinesla, a tak Jihočeši mohli na body ještě pomýšlet. Jenže přišla čtyřicátá devátá minuta a Jordann Perret dostal krásnou přihrávku na brankoviště, odkud naprosto přesně tečoval puk do sítě. Jordann Perret navíc ještě poslal puk do prázdné sítě, takže zapsal dva góly v tomto zápase. Jihočeši vstřelili alespoň čestnou branku, když Lukáš Endál vyslal parádní střelou zápěstím. To ale bylo všechno od Motoru, který padl 1:4.

    2. barážový zápasMotor – Piráti 5:4sn
    To druhý zápas přinesl úplně jinou útočnou podívanou. České Budějovice hrály početní výhodu již ve čtvrté minutě a dokázaly ji využít. Pýchovu ránu do modré vyrazil Peters jen před sebe, kde se ho jako poslední dotkl Václav Karabáček, jenž vstřelil první branku v zápase. O chvíli později bylo v Budvar aréně ještě veseleji. Střelu Přikryla od modré totiž tečoval přesně mezi betony Miloslav Čermák. Avšak Jihočeši ještě o náskok v první části přišli. V přesilové hře se ke kotouči dostal Jan Stránský a jeho střela z první zapadla přesně k zadní tyči. Následně dostal v přečíslení puk Pavel Klhůfek, který srovnal stav zápasu. Jenže do konce třetiny se ještě trefil Lukáš Endál, jenž poslal Budějovice znovu do vedení. To znovu netrvalo dlouho. Na začátku druhé třetiny se totiž trefil Petr Koblasa, který pošťouchnul puk za brankovou čáru. Zápas jako na houpačce ovšem pokračoval. Jakub Doktor vypálil a jeho střela byla sražena hráčem hostí tak, že obloučkem překonala Peterse v brance. Přesto to netrvalo dlouho a bylo srovnáno. Piráti v přečíslení dva na jednoho se prosadili, když finální přihrávku dostal Ivan Huml. To bylo v základní hrací době vše a došlo až na nájezdy. V těch rozhodl Zdeněk Doležal, který se prosadil hned dvakrát. Budějovice tedy braly ze zápasu dva body.
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u dnešního utkání mezi dvěma týmy, které postoupily do baráže z Chance ligy. Těmi jsou Kladno a České Budějovice. Zápas bude startovat v 18:00 na ČEZ stadioně.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 12. Melka (Nash), 36. Nash (Plekanec, Lakos)


    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Kehar, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr – J. Strnad, Vampola, Redlich – Svedlund, Machač, Melka – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný – Jelínek.
    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Pavlin, Pýcha, Plášil, Kutlák, M. Jandus, Vydarený, Kachyňa – Z. Doležal, R. Přikryl, Karabáček – Endál, Gilbert, M. Novák – Doktor, Heřman, Čermák – Babka, Dančišin, Beránek.

    Rozhodčí: Úlehla, Kika – Bryška, Lederer

    Diváci: 4720
    thejrc.org