Buffalo – Nashville 2:3 (kon.) | Columbus – Boston 2:6 (kon.) | Montreal – Tampa 4:2 (kon.)
Detroit – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Toronto – Carolina 1:4 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 5:1 (kon.)
Dallas – Philadelphia 6:2 (kon.) | Colorado – Edmonton 6:2 (kon.) | Arizona – Los Angeles 1:3 (kon.)
Vancouver – San Jose 4:2 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Pittsburgh Penguins
Středa 03.04.2019, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Detroit vítězí pošesté v řadě, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (04:15:51)
     
    Československá stopa:

    Filip Hronek (DET) 0+1, žádná střely, 18:51 čas na ledě
    Martin Frk (DET) žádný bod, žádná střely, 12:51 čas na ledě

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 3 střely, 15:21 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Tyler Bertuzzi (DET) 2+1
    2. Jimmy Howard (DET) 38 zákroků, 1 inkasovaný gól, 97,4% úspěšnost zákroků
    3. Dylan Larkin (DET) 0+3
     
    Pittsburgh byl v poslední dvacetiminutovce výrazně aktivnější, ale dnes utrpěl od soupeře lekci z produktivity, když se nevyvaroval chyb. V poslední části se dvakrát prosadil Anthony Mantha, který dal stavu zápasu definitivní podobu. Detroit si připisuje šesté vítězství v řadě a se sezónou se pomalu loučí ve velkém stylu. Naopak Penguins dále čekají na definitivní potvrzení o účasti do vyřazovacích soubojů.

    Střely na branku: 26:39.
    Střely na branku ve třetí třetině: 9:16.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    V závěru utkání se hra ještě jednou přerušuje, protože Pittsburgh se provinil proti pravidlům ofsajdovým postavení. Hra se znovu přesouvá do středního pásma.
    58:06 Anthony MANTHA - 4:1
     
    58:06
    Detroit právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Přihrávku za brankou zachytil Niklas Kronwall, jenž našel u mantinelu Tylera Bertuzziho. Ten odmítl šanci na hattrick, když přihrál na pravou stranu obranného pásma, kde se nacházel ANTHONY MANTHA. Jeho pokus z vlastní třetiny doletěl vzduchem až do branky. Asistence: Tyler Bertuzzi a Niklas Kronwall.
     
    57:21
    Matt Murray jede na střídačku a v útočném pásmu už je šest Tučňáků!
     
    57:07
    Nick Bjugstad zprava přihrával na střed hrací plochy. Puk byl ale zpomalen, a tak je tu další ofsajd, jenž je posouzený jako úmyslný.
     
    56:50
    Pittsburgh se znovu hnal do útočné akce, kterou ale zastavuje čárový sudí, jenž viděl ofsajd. Hra je tak vykázaná do středního pásma.
     
    56:24
    Od zadního mantinelu se před branku snažil procpat Nick Bjugstad, ovšem domácí brankář byl u tyče připraven, a tak znovu v pohodě zasáhl.
     
    55:10
    Andreas Athanasiou za brankou zamotal Erika Gudbransona a přihrál před branku, kde se nacházel pouze Jack Johnson.
     
    Střely na branku: 24:37.
     
    53:42
    Nick Bjugstad a Bryan Rust dlouho kombinovali v rohu hrací plochy, až přišla přihrávka před branku, kam si najížděl Patric Hörnqvist. Jenže Tučňáci další střelecký pokus nezapsali.
     
    52:20
    Z ostrého úhlu opět střílel nejlepší střelec Penguins, jenž mířil mezi ruku a tělo domácího brankáře. Ten si však mezeru pohlídal a dál drží pro svůj tým dvoubrankové vedení.
     
    52:03
    Po vyhraném vhazování okamžitě vystřelil Jake Guentzel, jehož pokus letěl pod horní tyč. Ovšem Jimmy Howard máchl lapačkou a puk do ní schoval.
    51:24 Anthony MANTHA - 3:1
     
    51:24
    Detroit právě vstřelil branku!
    Nyní už to bude mít hostující mužstvo těžké! Dylan Larkin obloučkem vyhodil do útočného pásma, kde Marcuse Petterssona přesprintoval ANTHONY MANTHA. Jeho klička zmátla Matta Murrayho a domácí útočník už měl snadnou pozici. Asistence: Dylan Larkin a Filip Hronek.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Střely na branku: 23:34.
     
    50:29
    Od zadního mantinelu se do brankoviště nacpal Christoffer Ehn, jenž se pokusil dostat černou gumu do branky. Ovšem Matt Murray byl znovu na místě a opět zasahuje.
     
    49:49
    U levé tyče se nacházel Nick Bjugstad, který gólmana nepřekvapil. Poté od modré čáry vyslal střelu Erik Gudbranson, jenže černá guma byla sražená do ochranné sítě.
     
    49:22
    Ze středního pásma nahodil puk Patric Hörnqvist, ovšem do dráhy letu kotouče sáhl Madison Bowey. Domácí brankář pak musel předvést, že je koncentrovaný.
     
    49:09
    Nejprve Sidney Crosby přenechal kotouč za sebe, ovšem Jimmy Howard zasáhl vyrážečkou. Hra se velmi rychle otočila a střelou z pravé strany se prezentoval Anthony Mantha. Jeho pokus zlikvidoval na dvakrát Matt Murray.
     
    48:41
    Jack Johnson přes celé kluziště přejel až za modrou čáru, odkud byl jeho pokus sražen do ochranné sítě. Následuje vhazování po pravici domácího maskovaného muže.
     
    47:30
    Aktivita Pittsburgh dál roste! Od modré čáry vystřelil Erik Gudbranson, jehož pokus byl vyražen. Do předbrankového prostoru si najel Patric Hörnqvist, ale ani on brankáře nepřekonal.
     
    46:22
    Před branku přihrával Dominik Simon, jenž viděl najetého Justina Schultze. Hostující obránce si sjel z modré čáry a rychle zakončil, ovšem branku netrefil. Publikem to pouze zahučelo.
     
    Střely na branku: 18:30.
     
    46:12
    Teddy Blueger přejel modrou čáru a z osy hrací plochy zakončil. Ovšem domácí brankář na kotouč velmi dobře viděl a hru přerušil Po reklamní přestávce se bude vhazovat před brankou Red Wings.
     
    44:43
    Do samostatného úniku se po chybě obrany dostal Andreas Athanasiou, jenž bekhendovou kličku nedotáhl do zdárného konce. Na druhé straně si za obranu najel Phil Kessel, jemuž nejprve byla zablokovaná hůl, ale přesto vystřelil. Pokus po ledě vyrazil Jimmy Howard betonem.
     
    44:00
    Mezi kruhy si odstoupil od obránců Dominik Simon, jenž vyslal povedený pokus. Jimmy Howard sice zasáhl, ale puk z něho vypadl a projel kolem pravé tyče. Pak ještě střílel Nick Bjugstad, ovšem domácí brankář si připsal zákrok lapačkou.
     
    43:25
    Od modré čáry se napřáhl Marcus Pettersson, jenž nezamířil přesně. Kotouč se odrazil na druhou stranu, kde se nacházel Erik Gudbranson, jenž trefil bránícího hráče.
     
    43:03
    Joe Hicketts v neutrální zóně zahrál vysokou holí, a tak se hra přerušuje.
     
    41:59
    Zleva vystřelil Christoffer Ehn, jehož pokus se snažil tečovat spoluhráč před brankou. Jenže kotouč zamířil jen k zadnímu mantinelu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:12
    Z levého kruhu nepřesně zamířil Bryan Rust, kotouč se odrazil na druhou stranu, kde operoval Nick Bjugstad. Ovšem tomu se puk svezl z čepele hole, a tak netrefil odkrytou branku.
     
    40:33
    Sidney Crosby přihrával před branku, kam si sjel Dominik Simon. Český útočník nastavil hůl, ale kotouč zamířil jen do domácího brankáře.
     
    40:10
    A znovu změna v elitním útoku, kam se tentokrát posunul aktivní Dominik Simon. Pittsburgh vyhrál vhazování a žene se do útoku, ovšem tentokrát bez zakončení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V prostřední dvacetiminutovce jsme sledovali vyrovnanou partii, ovšem Detroit jde do kabin po čtyřiceti minutách rozhodně spokojenější. O jediný zásah se ve druhé třetiny postaral znovu Tyler Bertuzzi, jenž vrátil Red Wings do vedení. Pokud se dostaneme ke hře Pittsburghu. Tak ta zatím není optimální, ale stále dvacet minut do konce základní hrací doby chybí.

    Střely na branku: 17:23.
    Střely na branku ve druhé třetině: 11:9.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:05
    Další střelecký pokus zaznamenal z mezikruží Tyler Bertuzzi, jenž moc chce vstřelit svůj třetí gól v zápase. Ovšem zakončení z otočky skončilo v moci brankáře Penguins.
     
    38:36
    Sidney Crosby přihrál od zadního mantinelu před branku, kde se mezi kruhy nacházel najetý Jake Guentzel, jenž trefil domácího brankáře. Jimmy Howard nevěděl, kde černá guma je a jen byl zakleknutý v brankovišti.
     
    38:00
    Bryan Rust přesprintoval dva bránící hráče a probojoval se k bekhendovému zakončení z levé strany. Ovšem pokus si pohlídal domácí maskovaný muž.
     
    Střely na branku: 16:20.
     
    37:34
    Detroit se hnal do další útočné akce, kterou zastavuje ofsajdové postavení. Hra je tak vykázaná do neutrální zóny, ovšem až po reklamní přestávce.
     
    37:05
    Od modré čáry vystřelil Jack Johnson, jehož pokus mezi kruhy tečoval Jake Guentzel. Nejlepší střelec Penguins jen o pár centimetrů netrefil branku.
     
    36:30
    Od pravého mantinelu vystřelil Patric Hörnqvist, jehož pokus brankář vykopl na druhou stranu. Z tohoto prostoru zakončoval Dominik Simon, ale Jimmy Howard byl znovu na místě.
     
    35:36
    Nick Bjugstad přihrál před vlastní branku, kde se nacházel Andreas Athanasiou. Ovšem ke střele se dostal Darren Helm, jenž mířil doprostřed brány, a tak Matt Murray zakončení zlikvidoval.
     
    34:53
    Málem smutný moment prožil Filip Hronek! Sidney Crosby se zprava nacpal před branku, kde mu kotouč utekl k českému obránci. Od jeho brusle se puk odrazil do brankoviště, ale kotouč jel velmi pomalu, a tak jej Hronek odpálil.
     
    34:39
    Domácí celek uháněl do přečíslení, ovšem Tyler Bertuzzi neudržel brusle na modré čáře, a tak se píská ofsajd. Hra se po reklamní pauze vrátí do středního pásma.
     
    34:21
    Bryan Rust protečoval hru za branku soupeře a společně se spoluhráči se vydal střídat. Také Detroit nikam nespěchal a schoval se za bránou.
     
    Střely na branku: 14:18.
     
    33:29
    Až k modré čáře si sjel Tyler Bertuzzi, jenž okamžitě vystřelil. Jeho pokus ale skončil v lapačce hostujícího brankáře, jenž na nahození velmi dobře viděl.
     
    32:08
    Dominik Simon dojel odražený kotouč, který poslal do středního pásma. Ovšem Red Wings jsou po vstřelené brance při chuti a chtějí navýšit vedení.
    30:26 Tyler BERTUZZI - 2:1
     
    30:26
    Detroit právě vstřelil branku!
    Aktivita domácího mužstva přináší ovoce, Detroit se vrací do vedení! Dylan Larkin prohodil obránce, čímž vytvořil přečíslení. Darren Helm přihrál na levou stranu, kde kotouč uklidil TYLER BERTUZZI, jenž zapisuje druhý gól v zápase. Asistence: Darren Helm a Dylan Larkin.
     
    29:44
    Jack Johnson zamířil jen do prvního bránícího hráče. Kotouč dobruslil Dominik Simon, jenž přihrál na modrou čáru, kde se špatným zpracováním uvedl Justin Schultz.
     
    28:31
    O dva střelecké pokusy se postaral Olli Määttä. Jeho zakončení od modré čáry bylo zastaveno v předbrankovém prostoru. Pokus z levého vrcholu kruhu pak vyrazil domácí gólman.
     
    27:25
    Andreas Athanasiou se skvělou kličkou zbavil obránce, ale na hranici brankoviště byl poté sražen. Pittsburgh pak poslal přihrávku za obranu, kde byl Phil Kessel jenž v sólo úniku netrefil branku.
     
    26:30
    Mezi kruhy dostal nabit Nick Bjugstad, jenž minul branku. Domácí tým se u zadního mantinelu zmocnil černé gumy, která okamžitě letí přes všechny čáry.
     
    26:19
    O malou chvilku později vystřelil ze stejného místa také Phil Kessel, jenže Jimmy Howard byl znovu na místě a dál drží vyrovnaný stav zápasu.
     
    25:27
    Na pravém vrcholu kruhu si kotouč dlouho rovnal Jared McCann, jehož pokus poté vyrazil domácí brankář. Detroitu se následně podařilo také vyhodit a prostřídat čtveřici hráčů na ledě.
     
    25:04
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., podrážení).
     
    24:09
    Pittsburgh získal černou gumu u mantinelu a posunul hru do bezpečné vzdálenosti. Hostující hráči okamžitě zamířili na střídačku.
     
    23:51
    Red Wings dlouho kombinovali v útočném pásmu, ovšem kotouč létal jen po mantinelu. Poté se k vyhození na zakázané uvolnění odhodlal Marcus Pettersson.
     
    23:14
    Na ose hrací plochy se chvíli sám zjevil Dominic Turgeon, jenž mířil k levé tyči. Ovšem Matt Murray byl znovu připraven a připsal si tak další zákrok do statistik.
     
    22:41
    Bryan Rust se propadl do třetí formace, jeho místo v elitním útoku přebral Phil Kessel. Aktuálně se hraje v pásmu hostujícího celku.
     
    22:02
    Pittsburgh neudržel kotouč na modré čáře a nahodil jej za branku, kde se ho chopil Sidney Crosby. Pro ofsajd je hra vykázaná do středního pásma.
     
    20:55
    Marcus Pettersson netrefil ideálně kotouč a proti brance mohl postupovat Andreas Athanasiou. Jenže ten moment ke střele prováhal a byl sražen Erikem Gudbransonem.
     
    20:21
    Domácí mužstvo vyprodukovalo střelecký pokus od modré čáry, ovšem Matt Murray byl pozorný a kotouč schoval do lapačky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Dlouho to vypadalo, že Pittsburgh se mu přes dobrou obranu soupeře bude těžko prosazovat, ale v samotném závěru přišel vyrovnávací gól, a tak je stav zatím 1:1. Pojďme ale hezky postupně. Penguins sice lépe vstoupili do střetnutí, ovšem přesilovou hru využil domácí Tyler Bertuzzi. Detroit pak devatenáct minut rychle přistupoval k soupeři a dobře bránil střední pásmo, což Tučňákům nevyhovovalo. Jenže v poslední minutě vzal zodpovědnost na svá bedra Sidney Crosby, jenž přihrávkou vybídl ke skórování Phila Kessela, jenž neodmítl.

    Střely na branku: 6:14.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:39 Phil KESSEL - 1:1
     
    19:39
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    V závěru třetiny je vyrovnáno! Hostující kapitán přejel střední pásmo, kde se zbavil soupeře, čímž dostal Tučňáky do přečíslení. Sidney Crosby pak přihrál k zadní tyči, kde našel PHILA KESSELA, jenž usměrnil černou gumu za brankovou čáru. Asistence: Sidney Crosby a Jake Guentzel.
     
    19:19
    Zleva přihrál mezi kruhy Dylan Larkin, jenž viděl najetého spoluhráče ve druhé vlně. Do kotouče se opřel Anthony Mantha, jenž minul branku.
     
    18:59
    Dominik Simon a Patric Hörnqvist kombinovali v útočném pásmo, po chvilce přišel střelecký pokus od modré čáry. Jenže Jimmy Howard si opět poradil a hru přerušil. Následuje další reklamní pauza, po které se bude vhazovat po levé ruce.
     
    18:26
    Detroit Red Wings nahodil černou gumu za branku a domácí celek okamžitě zamířil na střídačku. S dalším útokem přijdou hráči Penguins.
     
    17:47
    Nahození od modré čáry vyprodukoval Jake Chelios, ovšem puk z jeho hole zamířil jen nad soupeřovu svatyni.
     
    16:26
    Před branou už byl najetý Anthony Mantha, jenž mohl střílet, ovšem vybral si přihrávku, což se ukázalo jako špatná volba. Pittsburgh pak posunul hru do středního pásma.
     
    15:10
    Hra se velmi rychle otočila! Taro Hirose našel přes osu hrací plochy na levém vrcholu kruhu Jaka Cheliose, který mířil do protipohybu brankáře. Ovšem Matt Murray zasáhl lapačkou.
     
    14:59
    Z pravé strany střílel na zadní tyč Phil Kessel, jehož pokus vyrazil domácí brankář na druhou stranu.
     
    Střely na branku: 4:8.
     
    14:19
    O špatnou rozehrávku se postaral Joe Hicketts, puk z jeho hole zachytil Matt Cullen, který se řítil po pravé straně. Ovšem jeho bekhendový pokus lapil připravený Jimmy Howard.
     
    14:07
    Bryan Rust nezvládl přihrávku, která končí na zakázaném uvolnění. Hra se přesune opět před branku Penguins.
     
    13:31
    Do levého kruhu si najel Anthony Mantha, jehož černé gumy zbavil Erik Gudbranson. Ovšem domácí mužstvo se k puku vrátilo a kombinuje podél mantinelu.
     
    12:25
    Aktivnější celek prohrává, což zejména domácí fanoušky vůbec netrápí. Detroit nikam jinak nepospíchá a soustředí se na bránění středního pásma, což se zatím vyplácí.
     
    11:39
    Od pravého mantinelu vystřelil Nick Bjugstad, jehož pokus vyrazil domácí brankář před sebe. Mezi kruhy si najel Dominik Simon, který trefil beton Jimmyho Howarda.
    10:19 Tyler BERTUZZI - 1:0
     
    10:19
    Detroit právě vstřelil branku!
    Horní kamera prokázala, že Matt Murray měl lapačku i s pukem za brankovou čárou, a tak je z toho úvodní gól! Andreas Athanasiou si najel před branku, kde přihrál na zadní tyč. Pokus TYLERA BERTUZZIHO se štěstím končí brankou, což posvětilo také video. Asistence: Andreas Athanasiou a Dylan Larkin.
     
    10:19
    Neskutečný zákrok hostujícího brankáře! Od levé tyče přihrával Andreas Athanasiou, jenž na zadní tyči našel Tylera Bertuzziho. Jeho pokus už mířil do odkryté branky, ale Matt Murray zakročil lapačkou. Bude se ještě volat do Toronta!
     
    10:03
    Po vyhraném vhazování se do puku opřel Anthony Mantha, jehož pokus byl sražen do středního pásma.
     
    09:58
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Teddy Blueger – 2 min., hákování).
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:58
    Střely na branku: 2:6.
     
    09:30
    Detroit zastavil v neutrální zóně další kotouč, který obloučkem jen odevzdal. Před domácí branku se pak nacpal Jared McCann, jenž recept na brankáře nenašel.
     
    08:41
    Zatím se hraje hodně opatrný hokej. Penguins mají v posledních minutách problém s přechodem přes modrou čáru, kterou domácí celek výborně brání.
     
    07:06
    Filip Hronek přišel na útočné modré čáře o kotouč, a tak do akce šel hostující celek. Sidney Crosby u levého mantinelu rychle zabrzdil a přihrál ke vzdálenější tyči, kde akci přerušil bránící hráč.
     
    05:41
    Po vyhraném vhazování přišla střela od modré čáry, kterou do protipohybu brankáře tečoval Nick Bjugstad. Jenže Jimmy Howard měl beton na správném místě a zasáhl.
     
    05:29
    Hra se znovu přerušuje, když Red Wings vyhodili na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravé ruce domácího maskovaného muže.
     
    05:00
    Ve střelecké pozici mezi kruhy se již nacházel Garrett Wilson. Ovšem člen čtvrté formace místo zakončení volil nepřesnou přihrávku na levou stranu hrací plochy.
     
    04:16
    Z ostrého úhlu zkusil svou porci štěstí Dylan Larkin, jenž už byl vedle pravé tyče. Ovšem branku přestřelil, ale tlak domácího mužstva dál trvá.
     
    03:22
    Jared McCann přihrál na modrou čáru, kde se nacházel Olli Määttä. Jenže kotouč finskému obránci utekl do středního pásma.
     
    02:54
    Tučňákům se početní výhoda moc nedaří, hostující celek musel opět opustit útočné pásmo a poté přišlo ofsajdové postavení.
     
    02:06
    Z vrcholu levého kruhu pohotovou střelou se prezentoval Phil Kessel, jehož pokus skončil na betonech domácího brankáře. Poté se Detroitu podařilo vyhodit a vystřídat.
     
    01:50
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan McIlrath – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    00:54
    Detroit vyslal úvodní střelu zápasu, která letěla od modré čáry. Ovšem Matt Murray byl připraven a schoval černou gumu do své výstroje.
     
    00:20
    Pittsburgh nebo spíš jeho kapitán vyhrál vhazování, a tak měl hostující celek právo prvního útoku. Ovšem o kotouč se bojovalo spíše u mantinelu, a tak první zakončení k vidění nebylo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Howard (Fulcher) – Hronek (A), Kronwall, Bowey, Hicketts, McIlrath, Chelios, Witkowski – Mantha (A), D. Larkin, Bertuzzi (A) – Helm, Athanasiou, Hirose – Frk, Ehn, Kuffner – Puempel, Turgeon.

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson, Trotman, Määttä – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist (A), Bjugstad, Simon – Kessel, Blueger, McCann – G. Wilson, Cullen (A), A. Johnson.

    Rozhodčí: Joannette, Hebert – Smith, Devorski.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa:

    Filip Hronek (DET) 20 bodů (5+15), 43 odehraných zápasů
    Libor Šulák (DET) žádný bod, 6 odehraných zápasů
    Martin Frk (DET) 6 bodů (1+5), 27 odehraných zápasů
    Filip Zadina (DET) 3 body (1+2), 9 odehraných zápasů

    Dominik Simon (PIT) 28 bodů (8+20), 68 odehraných zápasů
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že Detroit sezónu už pouze dohrává. Domácí celek se totiž tři kola před konce dlouhodobé části nachází na třináctém místě tabulky, když získal dvaasedmdesát bodů. Ovšem nedá se říct, že Red Wings sezónu nějak vypouštěli. Vždyť v posledních pěti zápasech nepoznali hořkost porážky. Celek Jeffa Blashilla doplácí na spoustu zraněných, na marodce se nachází hned jedenáct hráčů. Zatímco Detroit už postoupit nemůže, Pittsburgh si dnešní výhrou může zajistit definitivně účast ve vyřazovacích bojích. Tučňáci totiž získali sedmadevadesát bodů, což ve Východní konferenci stačí na šestou příčku. Penguins v posledních pěti duelech čtyřikrát vyhráli a nestačili pouze na Nashville. Hned čtyři hráči týmu chybí, ovšem Malkin, Letang i Aston-Reese jsou blízko návratu.

    Nejproduktivnější hráči Detroitu:

    Dylan Larkin 70 bodů (32+38)
    Andreas Athanasiou 52 bodů (30+22)
    Anthony Mantha 45 zápas (22+23)

    Nejproduktivnější hráči Pittsburghu:

    Sidney Crosby 94 bodů (33+61)
    Phil Kessel 78 bodů (24+54)
    Jake Guentzel 72 bodů (38+34)
     
    Vítám vás u dalšího zápasu NHL, která se pomalu ale jistě blíží ke konci základní části. V dnešním střetnutí se proti sobě postaví Detroit Red Wings a Pittsburgh Penguins.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 11. Bertuzzi (Athanasiou, D. Larkin), 31. Bertuzzi (Helm, D. Larkin), 52. Mantha (D. Larkin, Hronek), 59. Mantha (Bertuzzi, Kronwall) – 20. Kessel (Crosby, Guentzel)


    Detroit Red Wings: Howard (Fulcher) – Hronek (A), Kronwall, Bowey, Hicketts, McIlrath, Chelios, Witkowski – Mantha (A), D. Larkin, Bertuzzi (A) – Helm, Athanasiou, Hirose – Frk, Ehn, Kuffner – Puempel, Turgeon.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson, Trotman, Määttä – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist (A), Bjugstad, Simon – Kessel, Blueger, McCann – G. Wilson, Cullen (A), A. Johnson.

    Rozhodčí: Joannette, Hebert – Smith, Devorski

    Diváci: 19 515
    thejrc.org