Buffalo – Nashville 2:3 (kon.) | Columbus – Boston 2:6 (kon.) | Montreal – Tampa 4:2 (kon.)
Detroit – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Toronto – Carolina 1:4 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 5:1 (kon.)
Dallas – Philadelphia 6:2 (kon.) | Colorado – Edmonton 6:2 (kon.) | Arizona – Los Angeles 1:3 (kon.)
Vancouver – San Jose 4:2 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
4:3 (1:1, 2:2, 0:0 - 1:0) Stav série: 1:0
HC Kometa Brno
Středa 03.04.2019, 17:00Generali play off Tipsport extraligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Začíná semifinále Tipsport extraligy. V něm už figurují pouze ligoví giganti a nesmírně atraktivní dvojici utvořily celky Bílí Tygři Liberec a HC Kometa Brno. Série začíná ve středeční podvečer pod Ještědem, určitě tedy sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Tygři v základní části získali třetí Prezidentský pohár v posledních čtyřech letech, soupeř pro ně tak vzešel až z předkola. Nakonec bylo jasné, že narazí na svého největšího rivala, Mladou Boleslav. Liberečtí vstoupili do série skvěle, v prvním zápase rozhodli o své výhře už v první třetině, ve které vstřelili tři branky a nakonec zvítězili 5:1. I druhý zápas opanovaly šelmy, tentokrát 6:2 a série vypadala hodně jednoznačně.

    Bruslaři ale na domácím kluzišti předvedli lepší výkon a zkomplikovali Tygrům cestu do semifinále. Třetí zápas Středočeši ovládli 4:1 a rázem to bylo pouze o jeden bod! Ve čtvrtém duelu byl stav po dvou třetinách vyrovnaný, v třetí dvacetiminutovce však šelmy vstřelily dvě branky a získaly mečbol. I v pátém utkání se hrálo o každý centimetr ledu, Liberečtí měli převahu, jenže Boleslav držel gólman Krošelj a tak muselo rozhodnout prodloužení. V něm podruhé v utkání skóroval Michal Birner a poslal Tygry do semifinále.
     
    HC KOMETA BRNO

    Kometa opět ve čtvrtfinále potvrdila svou pověst týmu, který se dokáže na play-off dokonale připravit. V základní části skončila na pátém místě a utkala se silným Hradcem. Tato série slibovala napínavou podívanou, Brněnští ale zopakovali skvělé výkony z minulých play-off a vyhráli jednoznačně 4:0.

    Moravané se hodně přiblížili postupu už v prvních dvou zápasech hraných v Hradci. První utkání vyhráli svěřenci trenéra Libora Zábranského 3:1 díky hattricku Jakuba Orsavy. Druhý duel se také odehrál pod taktovkou Brněnských, kteří zvítězili jednoznačně 5:0. Série se následně přesunula na jih Moravy, kde si Kometa dvěma těsnými výhrami 2:1 a 3:2 definitivně zajistila postup do semifinále. Jedním z hlavních strůjců posledních dvou titulů Komety byl gólman Marek Čiliak, který i v tomto play-off předvádí neskutečné výkony. Jeho procentuální úspěšnost zákroků je přes neuvěřitelných 97 %! Brnu funguje skvěle celá defenziva, zatím inkasovali pouze čtyři góly! Podaří se Tygrům překonat nepropustnou obranu Moravanů?
    Vítěz základní části vyzve v semifinále úřadujícího mistra!
     
    ŘEKLI PŘED SEMIFINÁLE

    Marek Kvapil (útočník):
    Provokace? Už jsme si to vyzkoušeli s Mladou Boleslaví. Každý se snaží na svou stranu získat jakoukoliv výhodu. Vyprovokovat soupeře, rozhodit ho... Myslím si ale, že máme natolik zkušený tým, že se nenecháme jen tak něčím rozhodit. My se chceme soustředit hlavně na hokej. Stejně se rozhoduje na ledě.

    Ladislav Šmíd (obránce):
    "Cítím z našeho mužstva větší sebevědomí a vnitřní sílu, kterou jsme během základní části několikrát ukázali. Doufám, že si ji přeneseme i do této série a že budeme úspěšní. V novinách jsem četl, že se Komety každý bojí. S chlapy jsme si ale říkali, že nemá cenu se bát. Pokud k tomu přistoupíme poctivě a budeme hrát chytře, tak máme velkou šanci."

    Filip Pešán (trenér):
    "Kometa má extrémně zkušené mužstvo, které hraje velmi dobře do obrany. My je budeme chtít porazit naší hlavní zbraní, což bude útok. Doufám, že tu jejich defenzivu překonáme."
     
    ŘEKLI PŘED SEMIFINÁLE

    Marek Čiliak (brankář):
    "Těšíme se moc. Pauza byla docela dlouhá, už aby to zase začalo. Každý se na sérii s Libercem těší. Mají šikovné útočníky, zaměřit se musíme ale na všechny hráče. Bude to zase bitva, my se na ni nachystáme. Hrají stejný systém, který hráli i v základní části, podobně hráli i v předešlém play-off. Půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, jak to bude probíhat."

    Ondřej Němec (obránce):
    "Liberec má jiné taktické věci než Hradec, ale myslím si, že stejně jako se my připravujeme na ně, tak se i oni připravují na nás. Mají ve svém týmu spoustu individualit a není to jen o Kvápovi, je to Filippi, Birner, Ševc nebo Ladislav Šmíd. My se nepřipravujeme na jednotlivce, ale na celý tým."

    Libor Zábranský (trenér):
    "Samozřejmě děláme všechno pro to, abychom byli připraveni co nejlíp. Docela dlouho jsme čekali na jméno soupeře, abychom se na něj mohli připravit. V tomto směru je to jiné než v základní části. Je to hlavně o taktice, o detailech. V téhle fázi sezóny už to není moc o kondici, na tu jsme měli dost prostoru v průběhu celé dosavadní sezóny."
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    V základní části sehráli Tygři s Kometou klasicky čtyři duely. První střetnutí se odehrálo pod taktovkou Severočechů, kteří na Moravě zvítězili 5:2. Stejným výsledkem vyhráli Liberečtí i v druhém souboji hraném pod Ještědem. Třetí vzájemný zápas už byl o něco dramatičtější, nakonec ho však opět ovládli svěřenci trenéra Filipa Pešána poměrem 2:1. Poslední utkání bylo nejvíce vyrovnané, muselo ho rozhodnout až prodloužení, ve kterém nakonec Petr Holík zařídil Brněnským první body proti Liberci v této sezóně.

    11. kolo: Brno – Liberec 2:5
    24. kolo: Liberec – Brno 5:2
    37. kolo: Brno – Liberec 1:2
    50. kolo: Liberec – Brno 2:3pp.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner (A), T. Hanousek, Šmíd, Havlín, Ševc, Doherty – Ordoš, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil (C) – M. Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.

    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec, Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec (A) – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – M. Erat, Hruška, Orsava – Vondráček, L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Kunc, Mallet.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Kis..
     
    Ani v jedné kleci se dnes nedočkáme překvapení. Libereckým mužem v masce bude dle očekávání Roman Will, na druhou stranu ledové plochy se postaví Marek Čiliak.
     
    Do sestavy Tygrů se po delší pauze vrací Dominik Lakatoš. Ten dnes zaujme pozici křídla čtvrté formace. Odnesl to Jakub Valský, který bude operovat pouze na tribuně.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Start utkání se pomalu blíží. Před vyprodanou Home Credit Arenou obléknou domácí hokejisté tradiční bílé dresy, Kometa se představí v modré barvě. Úvodnímu vhazování bude pod Ještědem už tradičně předcházet povedený ceremoniál okořeněný celostadionovým choreem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Jdeme na to! Jako první si s pukem mohou zahrát domácí, kteří kombinují ve vlastním obranném pásmu a vyčkávají s přechodem vpřed.
     
    00:30
    Roman Will si připsal zahřívací zákrok, když v klidu lapil dalekonosný pokus Baranky, jemuž scházela větší razance.
     
    00:52
    Michal Birner si najel s kotoučem do středního pásma. Poté jej podél hrazení posunul vpřed, Tygři se tak mohou usadit před hostující brankou.
     
    01:24
    Marek Kvapil si převzal zadovku od Tomáše Filippiho a nastřelil blokujícího Zbyňka Michálka. Na ledě mezitím zůstal ležet jeden z hráčů Komety, konkrétně Jan Hruška.
     
    01:42
    Tomáš Hanousek si troufl na riskantní kličku ve vlastní třetině. Tygři následně operovali za Čiliakem, Marek Kvapil s Michalem Birnerem nicméně nedokázali poslat touš do kladného úhlu.
     
    02:19
    Moravané se na chvilku ocitli pod lehčím tlakem, rozhodli se z něj vymanit za cenu vyhození na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravé ruce Čiliaka.
     
    02:29
    Marek Zachar měl cestu vpřed otevřenou, na modré čáře mu ale ujel puk od hokejky pryč. Pokračuje bitva ve středu pole.
     
    03:07
    Lukáš Derner otřel své vyhození o jednoho z hostů, icing se tedy nepískal. Obránci Brna každopádně mají dostatek času na rozehrávku zpoza vlastní brány.
     
    03:39
    Martin Erat (KOM) předvedl zbytečný faul vysokou holí v ofenzivní zóně. Míří si tedy odsedět menší trest.
     
    04:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    Dvojici solidních příležitostí měl na holi Tomáš Filippi. Ani v jedné z nich neuspěl, nicméně poté přihrál Martin Ševc na levý kruh MARKU KVAPILOVI, který si černou gumu zpracoval, chvilku počkal a propálil Marka Čiliaka na bližší tyčku! Home Credit Arena propukla v extázi, 1:0. Asistence: Martin Ševc, Michal Birner.
    04:23 Marek KVAPIL - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:38
    Tygři jsou při chuti. Lukáš Krenželok se před bránou natahoval po kotouči, Marek Čiliak měl nyní i trošku štěstí, že jej včas dokázal odpálit do bezpečí.
     
    05:20
    Brněnští se dobře vymanili z domácího presinku. Při přechodu vpřed byli ale nachytáni v postavení mimo hru, vhazovat se tedy bude v prostřední třetině.
     
    05:56
    Kometa podnikla rychlý výpad. Zakončoval jej po zpracování zpětné přihrávky z pravého kruhu Leoš Čermák, Roman Will naprosto spolehlivě kryje.
     
    06:35
    Tomáš Havlín střílel po ledě. Marek Čiliak úspěšně zasáhl, stejný hráč poté radši celou akci rozehrál a Tyler Redenbach v nouzi poslal touš zadovkou mimo tyčky.
     
    07:23
    Marek Zachar zabojoval ve zmatečné situaci u útočné modré čáry domácích. Procpal kotouč do třetiny, odkud jej Brno rozehrává.
     
    07:59
    Libor Hudáček ve sprintu vlétl do ofenzivní zóny. Poté trefil vysokou holí Michala Gulašiho, rozhodčí si toho ale ke štěstí Tygrů nevšimli.
     
    08:53
    Leoš Čermák se z levé strany cpal do brankoviště, jeden z Libereckých jej zastavil na poslední chvíli! Na druhé straně byl pro změnu atakován na hraně pravidel Tomáš Filippi.
     
    09:30
    Hokej je naprosto parádní, hra se přelévá z jedné strany na druhou. Z voleje zakončoval mezi kruhy Lukáš Krenželok, jehož velkou šanci vymazal skvělý Marek Čiliak!
     
    Střely na branku – 6:4.
     
    10:18
    Tygři si zbytečně zavařili ve vlastním obranném pásmu. Vše ale dokázali vyřešit a konečně tak ulevili nervovým soustavám svých příznivců.
     
    10:58
    Neskutečné! Šelmy ujely ve třech proti dvěma bekům. Libor Hudáček přihrál na střed Michalu Birnerovi, který ještě posunul kotouč na pravou stranu. Jan Ordoš už měl před sebou otevřenou svatyni, leč kotouč se asi otřel o břevno a skončil až v ochranné síti!
     
    11:40
    A znovu – domácí si zbytečně komplikovali život ve svém pásmu. Dopadlo to pro ně ještě dobře, čeká nás buly ve střední třetině.
     
    11:54
    Další přímočará akce Liberce. Tomáš Hanousek nastřeloval touš před branku, kde Michal Birner v tísni tečoval pouze vysoko do vzduchu.
     
    12:26
    Martin Zaťovič využil zbytečného zaváhání Libereckých. Právě on stál na konci akce do otevřené defenzivy, kterou zakončil zpoza kruhů do lapačky Romana Willa.
     
    Střely na branku – 11:6.
     
    12:53
    Dominik Lakatoš byl jako první u na chvilku volného puku mezi kruhy. Střílel ale na dlouhou hůl a v časové tísni mu zakončení vůbec nesedlo.
     
    13:24
    Martin Ševc parádní kolmicí vyslal Marka Zachara. Ten jel sám na branku, Marek Čiliak ovšem jeho bekhendovou kličku vybruslil a puk mu se štěstím zůstal mezi betony!
     
    14:25
    Petr Holík se z pravé strany dostal až za Willovu pokladnici. Poté přihrával před ní, kam se skvěle vrátil Radan Lenc a uhasil vznikající nebezpečí.
     
    14:44
    Ale pozor! Moravané najednou zahrozili, Peter Mueller se zjevil ve velice slušné palebné pozici na pravém kruhu, jenže domácí branku nedokázal trefit.
     
    15:37
    Rána Petra Kolmanna od modré lajny byla tečována vysoko do ochranné sítě, čeká nás tedy buly po pravé ruce Marka Čiliaka.
     
    15:38
    Jaroslav Vlach dostal nabito hned z vhazování. Po rychlém zpracování okamžitě mířil pod horní tyčku, ke své smůle však pálil příliš vysoko.
     
    16:36
    Martin Ševc s Tomášem Havlínem se srazili za bránou. Jeden z Brněnských okamžitě poslal touš před Romana Willa a Petr Holík v nouzi zakončil vedle!
     
    16:57
    Na druhé straně se touš trošku šťastně odrazil k Marku Kvapilovi, jehož kulišárnu z nulového úhlu Marek Čiliak vybruslil a zabránil snahám o dorážky.
     
    17:50
    Liberečtí hokejisté v těchto chvílích soupeři příliš nepůjčují kotouč a kontrolují hru. Mají viditelnou územní převahu.
     
    18:20
    Trošku jsem to ale zakřikl, rázem se totiž utrhl Bedřich Köhler. Sám zakončit nedokázal, avšak obrovskou šanci měl ještě Martin Zaťovič! Ránu z bezprostřední blízkosti nicméně Roman Will skvěle vyráží.
     
    18:57
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Tomáš Havlín – 2 min., hákování).
     
    18:59
    Hned na úvod prvního oslabení se domácím podařilo vyhodit kotouč do bezpečí. Dokáží Moravané taktéž udeřit z přesilové hry?
     
    19:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ano, Brnu se to povedlo, máme vyrovnáno! Ondřej Němec si vyměnil sérii přihrávek s Peterem Muellerem. Americký útočník poté na levém kruhu zvedl hlavu a se štěstím našel na druhé straně PETRA HOLÍKA. Ten si velice zkušeně počkal, až Roman Will odklouže z ideální pozice a nekompromisně jej prostřelil ke vzdálenější tyčce! Asistence: Peter Mueller, Ondřej Němec.
    19:44 Petr HOLÍK - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Pokud bychom mohli podle úvodních dvaceti minut predikovat vzhled celé série, měla by nás čekat velká reklama na hokej. Akce střídala akci a skóre je nerozhodné. Rozhodně větší radost z tohoto faktu budou mít Brněnští, více šancí totiž vyprodukovali domácí. Prosadili se však pouze jednou, přesilovku využil dobrou střelou k bližší tyči Marek Kvapil. Kometa se do provozní teploty dostávala malinko déle, také ona si nicméně přibývající aktivitou vyžádala přesilovou hru, v níž pohlednou akci s přehledem zakončil Petr Holík.

    Střely na branku po 1. třetině:
    Liberec 14:11 Brno.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Jsme zpátky! Ladislav Šmíd rychle zastavil snahu Holíka o prohození puku do útočného pásma, šelmy se tedy sunou kupředu.
     
    20:33
    Petr Jelínek se po levé straně hnal do útoku. Z kruhu vyslal nenápadnou střelu po ledě, kterou Marek Čiliak vykopl svým připraveným betonem.
     
    21:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté otáčejí zápas! Po rychlém protiútoku přihrával Martin Erat z pravé strany do předbrankového prostoru. Roman Will už byl trošku mimo klec a i přes snahu bránících Tygrů se k pohodlné dorážce dostal JAN ŠTENCEL! Asistence: Martin Erat, Jakub Orsava.
    21:33 Jan ŠTENCEL - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:23
    Inkasovaný gól trochu zmrazil liberecké fanoušky. Další akci Brna zakončoval z pravého kruhu Bedřich Köhler, jehož střela byla sražena na zadní plexisklo.
     
    23:10
    Martin Ševc adresoval Redenbachovi hodně nepříjemnou přihrávku, kanadský útočník si na obranné modré čáře poradil. Následná akce zakončení nepřinesla.
     
    23:54
    Jaroslav Vlach centroval z rohu na Lakatoše před brankou. Ten se dostal k teči, která zamířila pouze do druhého rohu ledové plochy.
     
    24:38
    Přihrávka Lukáše Krenželoka přes střední pásmo nebyla přesná. Kometa se tedy dostala do útoku a Will musel krotit nepříjemný pokus od modré čáry.
     
    25:24
    Rozehrávka Michala Gulašiho byla pro jeho spoluhráče nezachytitelná. Skončila až na zadním mantinelu, muselo se tedy písknout zakázané uvolnění.
     
    25:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to byl neskutečný gól LIBORA HUDÁČKA! Slovenský útočník to zkusil z úplně nulového úhlu a Marek Čiliak se musí pod maskou červenat, kotouč si totiž zády srazil za brankovou čáru. Asistence: Ladislav Šmíd.
    25:30 Libor HUDÁČEK - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    25:53
    Marek Kvapil přes šíři útočného pásma hledal Filippiho, brněnský obránce stihl kotouč srazit hokejkou. Znovu se probudily také ochozy, které si přejí další liberecký gól.
     
    26:39
    Dominik Lakatoš se neohroženě prodíral mezi kruhy. Tři hráči Komety jej o kotouč přece jenom obrali. Po chvíli je na řadě komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 18:13.
     
    27:16
    Petr Holík se hnal za vyhozeným pukem, avšak v obležení Šmída a Hudáčka neměl šanci. Vše tedy končí zakázaným uvolněním, Marek Čiliak se musí mít na pozoru.
     
    27:27
    Kotouč se zatoulal na libereckou střídačku, buly proběhne u obranné modré čáry Brna.
     
    27:56
    Domácí se nemohli vymanit ze svého obranného pásma. Michal Birner nakonec zvládl plácnout do puku, jenž proskákal za modrou čáru.
     
    28:32
    Emoce planou. Jeden z Brněnských se po odpískání pustil do Marka Kvapila. Tygři si svoji hvězdu samozřejmě stráží a už se to pořádně postrkává.
     
    28:43
    Jaroslav Vlach ukázal, že by se neztratil ani v MLB. Ve středním pásmu zasáhl letící puk a prodloužil jej za brněnskou klec.
     
    29:20
    Dominik Lakatoš z dálky zaměstnal Marka Čiliaka a poté se pustil do Petera Muellera! Toto se už bez trestů neobejde, Lakatoš si vysluhuje potlesk na otevřené scéně.
     
    29:20
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Dominik Lakatoš – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Peter Mueller – 2 min., hrubost).
     
    29:20
    Pozor, bude z toho přesilovka pro hosty!
     
    29:55
    Po dlouhém váhání zkusil vystřelit Ondřej Němec, rána se mu ale nepovedla, trefila hned prvního blokujícího hráče Liberce.
     
    30:19
    Taylor Doherty zblokoval další Němcův pokus a ještě vyhodil kotouč do bezpečí, čímž rozpoutal na tribunách nefalšovanou radost.
     
    30:45
    Nedlouho poté dokonce Moravané vyrobili zakázané uvolnění, bude se vhazovat před jejich pokladnicí.
     
    31:13
    Martin Erat už dostával přihrávku před z části odkrytou bránu, ale nedokázal zakončit, Tygři vyhazují a budou v plném počtu.
     
    31:48
    Liberečtí se hned po nebytí plné síly usadili v ofenzivní zóně, hosté se ubránili pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    32:06
    Leoš Čermák nezvládl zpracování, dostal se před něj tedy Tomáš Filippi a zamezil mu v postupu vpřed. Tygři záhy obracejí hru na druhou stranu.
     
    32:40
    Marek Kvapil si zkušeně počkal na modré čáře. Prodloužil touš do pásma a po chvíli zpoza kruhů sám vystřelil mimo prostor branky Marka Čiliaka.
     
    33:10
    Před střídačkami byla k vidění další potyčka, které znovu předcházel tvrdý zákrok jednoho z Brněnských na hraně pravidel. Teď už je čas na komerční přestávku.
     
    Střely na branku – 20:15.
     
    33:31
    Lukáš Derner žongloval s pukem jak s horkým bramborem, vydal se jej tedy napadat Peter Mueller, jenž domácího zadáka donutil vyhodit na icing.
     
    34:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Druhý obrat v zápase, tentokrát ve prospěch Tygrů! Marek Zachar to udělal naprosto výtečně, na pravém křídle nabral rychlost a pláchl všem pronásledovatelům. Těsně před brankou prohodil touš žabičkou na LUKÁŠE KRENŽELOKA, jenž zblízka překonal přesouvajícího se Čiliaka! Asistence: Marek Zachar.
    34:18 Lukáš KRENŽELOK - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    34:53
    Petr Holík zakončil rychlý protiútok lehkým zpomalením a kličkou na střed. Následnou střelu ukryl ve výstroji spolehlivým způsobem Roman Will.
     
    35:19
    Kometa se držela v pásmu. Leoš Čermák v solidní střelecké pozici promáchl, šelmy se tedy z menšího tlaku včas vyprostily.
     
    35:59
    Dočekalovi vůbec nesedla přihrávka, další akce hostů tak našla svůj hrob už ve středním pásmu. Následnou akci svěřenců Filipa Pešána zastavilo odpískání přihrávky rukou.
     
    36:39
    Kometa právě vstřelila branku!
    Máme znovu vyrovnáno! Petr Holík vyřadil ze hry prakticky kompletní defenzivu Liberce, když se úchvatně prohnal přes střední pásmo až do prostoru pravého kruhu. Posléze přenesl hru na MARTINA ZAŤOVIČE, který umístil geniální přihrávku snadno do sítě! Asistence: Petr Holík.
    36:39 Martin ZAŤOVIČ - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    37:03
    Jan Štencel zastavil přihrávku Birnera na Hudáčka, po které by měl druhý jmenovaný na hokejce obrovskou příležitost! Tygři si chtějí vzít vedení zpět.
     
    37:38
    Michal Gulaši vyhodil na další zakázané uvolnění v podání Moravanů, bude se tedy vhazovat před jejich pokladnicí.
     
    37:55
    Marek Kvapil přihrál mezi kruhy Tomáši Filippimu, ten plácl do puku, který byl tečován holí brněnského obránce pouze na zadní mantinel.
     
    38:34
    Leoš Čermák skolil Ladislava Šmída. Ten chvíli seděl na puku, avšak rozhodčí si počkali na jeho objevení a hra plyne dále.
     
    39:16
    Tomáš Filippi ukořistil touš v šavlovačce před střídačkami a nahodil jej do pásma Komety. Zároveň trošku přibývá rozhodčími přehlížených zákroků na obou stranách, sudí nechávají hře volný průběh.
     
    39:35
    Martin Zaťovič vedl puk po levém křídle. Nakonec se odhodlal také ke střele, kterou Roman Will zastavil. Tygři posléze zvládli vhazování před vlastní bránou, zdá se tak, že už tato část nic více nenabídne.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyři góly, dva na každé straně. Toť účet prostřední periody! Důrazný Jan Štencel poslal Moravany do vedení, o které je připravil chytrou střelou z nulového úhlu Libor Hudáček. Šelmy dokonaly obrat, když po Zacharově průniku zavěsil Lukáš Krenželok. Ani domácím se nicméně nepodařilo náskok udržet, Holík se prokličkoval do šance a ještě vybídl Martina Zaťoviče. Nádherný zápas bude pokračovat za stavu 3:3!

    Střely na branku po 2. třetině:
    Liberec 23:21 Brno.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Jdeme znovu na to. Liberečtí měli výhodu první akce, avšak vzešlo z ní pouze zakázané uvolnění.
     
    40:37
    Petr Jelínek odolával brněnským atakům v rohu útočného pásma. Kotouč se mu podařilo udržet a pokračují nelítostné boje u hrazení.
     
    41:04
    Černá guma se už pod těly ztratila z dohledu na tak dlouho, že už se sudí rozhodli zadout do píšťalky a nehokejovou situaci ukončit.
     
    41:40
    Libor Hudáček tvrdě pálil od modré lajny. Čiliakovi střela vypadla před brankoviště, jeden z domácích byl ale zády k bráně a nemohl tak pořádně dorážet.
     
    41:58
    Ivan Baranka vypustil od modré lajny nepříliš povedenou střelu. Ta se padáčkem snesla do Willovy rukavice, gólman ještě stihl rychle rozehrát.
     
    42:47
    Kometa si vytvořila solidní tlak. Alexandre Mallet to zkusil z levé strany, Roman Will ale znovu zasáhl rukavicí a teď už nechal hru přerušit.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 500 diváků, je vyprodáno!
     
    43:07
    Tomáš Havlín trošku zdržel rozehrávku, načež to zkusil z otočky a našel pouze protihráče. Ve třetí části to je zatím trošku opatrnější.
     
    43:43
    Marek Zachar se stal obětí tvrdého zákroku za brankou Komety. Vylučovat se ale podle všeho nebude ani v tomto případě, přestože se domácí hráč zvedá na nohy jen těžce.
     
    44:19
    Marek Kvapil centroval před bránu, přičemž trefil brusli protihráče. Brejk Komety vydařený nebyl, hru opět obracejí Liberečtí.
     
    45:11
    Marek Kvapil se už už hnal do brejku, když vtom jej zahákoval Petr Holík (KOM). Početní výhoda pro šelmy!
     
    45:22
    Lukáš Krenželok udržel touš za brankou i na kolenou, domácí tak úvod přesilovky mohou trávit v blízkosti Čiliaka.
     
    45:55
    Tygři zatím hrají početní výhodu skvěle a nepouštějí soupeře ke kotouči...
     
    46:08
    Až teď se Kometě podařilo vyhodit puk do bezpečí, domácí se pro něj musejí vracet až do své defenzivní třetiny hřiště.
     
    46:46
    Martin Ševc se vrátil s Muellerem, jenž se hnal do zajímavého brejku. Tygři se tak ještě mohou pokusit o zahrození v početní převaze.
     
    47:24
    Marek Kvapil dostal nabito za kruhy, branku pěknou střelu trefit nedokázal. Brněnští už jsou mezitím znovu kompletní.
     
    47:47
    Tribuny si jenom oddechly! Petr Holík se totiž hnal do akce dvou proti dvěma, leč Martin Dočekal přejel modrou lajnu příliš brzy a máme tu postavení mimo hru.
     
    Střely na branku – 25:27.

    Kometa celý zápas střelecky zaostávala, nyní už je lehce v popředí.
     
    47:54
    Ofsajd také na druhé straně, tentokrát Dominik Lakatoš nepočkal na Petra Kolmanna a objevil se v pásmu ještě před kotoučem.
     
    48:33
    Tomáš Hanousek přejel modrou čáru a jednoduše prověřil brankáře, ten vyráží puk ke svým spoluhráčům, Brno tedy drží kotouč.
     
    49:03
    Neskutečné! Roman Will si vyjel pro puk za bránu, ten se ale od výstupku v mantinelu odrazil přímo na hůl Silvestera Kuska, jenž nestřílel z první. Kotouč si ještě zpracoval a poslal ho mimo tři tyče! To byla exkluzivní tutovka...
     
    50:01
    Tygři přežili infarktovou situaci a už znovu okupují útočné pásmo. Bude se vhazovat v blízkosti Marka Čiliaka.
     
    50:21
    Radan Lenc přihrál z pravé strany na modrou čáru. Tam stál netradičně Marek Kvapil, jehož rána z první skončila až v ochranné síti, a to bez jakékoliv teče.
     
    50:53
    Petr Holík předvedl další pohlednou akci. Prokličkoval se před Kolmanna a z levého kruhu pořádně protáhl Romana Willa.
     
    51:08
    Peter Mueller hlídkoval před bránou, kde na něj obránci úplně zapomněli! Dostal také přihrávku zpoza Willa, jenže rána mu nesedla a maskovaný muž uchránil Severočechy od inkasování!
     
    52:06
    Martin Ševc nahazoval z ostrého úhlu. Lukáš Krenželok se dostal k jemné teči a do akce musel beton Marka Čiliaka.
     
    52:49
    Petr Holík přihrával z otočky před bránu. Puk se dostal až na modrou, odkud jej napálil Tomáš Bartejs z nápřahu příliš vysoko. Následuje komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 30:32.
     
    53:38
    Marek Kvapil přihrál na střed Filippimu, ten ještě místo střely neúspěšně hledal spoluhráče. Touš za chvíli vyletěl z obranného pásma hostů neznámo kam, bude se každopádně vhazovat před Markem Čiliakem.
     
    54:20
    Libor Hudáček dobře napadal hostující rozehrávku. Moravané se ale z jeho tlaku vymanili a zakládají další ofenzivní snažení.
     
    54:58
    Marek Zachar cpal kotouč před bránu. Nakonec ještě napřáhl od modré lajny Tomáš Hanousek, jehož projektil byl sražen do rohu ledové plochy.
     
    55:16
    Jedovka Martina Ševce od modré čáry vypadala nebezpečně, prolétla ale mimo prostor branky Komety. Eratova formace posléze obrací hru na druhou stranu.
     
    56:07
    Jaroslav Vlach dostal nabito do druhé vlny, Marek Čiliak jeho pokus vyráží do ochranné sítě. Do konce základní hrací doby zbývají necelé čtyři minuty, stav je stále vyrovnaný!
     
    56:27
    Vhazovalo se ve středovém kruhu. Touš získali Moravané a Mueller se přetahoval s Dernerem před střídačkami. Lépe ze souboje vyšel liberecký bijec.
     
    57:20
    Lukáš Derner nahodil puk po hrazení za branku. Tygři se usazují v pásmu, Tyler Redenbach rozvíjí další pokračování akce.
     
    57:46
    Rána Ladislava Šmída od modré čáry nenašla cíl, byla totiž prvním hostujícím hráčem sražena mimo branku. Po odpískání sledujeme další konflikt a liberečtí fanoušci již grilují Martina Erata.
     
    58:24
    Ladislav Šmíd to znovu zkoušel. O dorážku se snažil Petr Jelínek, jemuž hosté zablokovali hokejku. Z brejku vypálil Petr Holík z levého křídla do lapačky Willa.
     
    58:58
    Lukáš Derner se vložil do souboje u střídaček a vyšel z něj v roli vítěze. Rozbíhá se poslední minuta základní hrací doby!
     
    59:27
    Velká zápletka! Michal Birner (LIB) fauloval Martina Erata a inkasuje menší trest za nedovolené bránění.
     
    59:34
    To je neskutečné! Lukáš Krenželok obral Čiliaka za bránou o kotouč a přihrál mezi kruhy. Tam si najížděl Jaroslav Vlach, do jehož rány ještě stihl gólman neskutečně skočit a odmítl rozhodnutí! Tomuto zápasu nechybí vůbec nic.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    V základní hrací době skončil zápas zaslouženou remízou. Kometa měla v poslední dvacetiminutovce o něco více ze hry, leč rozhodnout mohly šelmy, kdyby Jaroslav Vlach v posledních sekundách dostal touš do odkryté brány! Uvidíme tedy prodloužení, jež může trvat až dvacet minut. Moravané do něj vstoupí s 86 sekundami přesilovky k dobru.

    Střely na branku po základní hrací době:
    Liberec 36:31 Brno.
     
    Prodloužení začne přibližně v 19:51.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:18
    Jdeme na to! Kometa hned získala kotouč a může se tak usadit v útočném pásmu, kde má možnost čerpat z početní převahy.
     
    60:38
    Po střele Němce zůstal touš před brankou, našel si ho Petr Jelínek a vyhodil jej daleko do bezpečných vod.
     
    61:12
    Peter Mueller dostal nabito na levý kruh, v zámořském souboji jej ale zblokoval Taylor Doherty, jenž schytal pořádnou ránu a neskrývá bolestivou grimasu.
     
    61:27
    Liberec přežil oslabení a je v plném počtu. Michal Birner okamžitě zaváží kotouč až za branku.
     
    61:43
    Tygrům bylo odpískáno postavení mimo hru, není to pro ně však tak špatná zpráva, konečně mají totiž prostor na vystřídání.
     
    62:04
    Martin Erat dojel vrtící se touš a z levého kruhu jej napálil nebezpečně, avšak přece jenom o kus nepřesně. Domácí obracejí hru na druhou stranu.
     
    63:20
    Marek Kvapil nepřesným pasem nastartoval Muellera, kterému do cesty lehl Ladislav Šmíd. Strhující zápas pokračuje libereckým útokem.
     
    63:58
    Marek Zachar byl jako první u volného puku ve středním pásmu a posunul jej zpátky do útočného. Šelmy tam ale moc dlouho nezůstaly.
     
    64:38
    Petr Kolmann dlouho váhal se střelou, nakonec ji přece jenom vypustil, byla však zastavena obráncem ještě před Markem Čiliakem.
     
    65:26
    Jaroslav Vlach si počkal, až mu před bránu najede Dominik Lakatoš. Poté vstřelil po ledě, k teči nedošlo a Marek Čiliak vyráží pravým betonem.
     
    65:54
    Liberec má v prodloužení zatím lehce více za hry. Další akci vede Jan Ordoš, který zaváží touš do obranné zóny Moravanů.
     
    66:26
    Libor Hudáček hraje skvělý zápas. Nyní dlouho kroužil pásmem Komety, až dokonale přenesl hru na Tomáše Hanouska. Ten byl na pravém kruhu zcela sám, ovšem vyprášil pouze lapačku Marka Čiliaka!
     
    Střely na branku – 37:31.
     
    67:08
    Marek Kvapil se po velké chybě hostů v rozehrávce a neskutečné rybičce jednoho z Tygrů dral do obrovské šance. Sekáním jej zastavil Silvester Kusko (KOM)!
     
    67:35
    Martin Dočekal se po několika sporných zákrocích dral do brejku, objel branku, poté už nicméně nedokázal přesně nahrát.
     
    68:14
    Tomáš Filippi hlídkoval na levém kruhu, dostal se k němu kotouč, Ivan Baranka mu ale skvěle skočil do rány a zastavil ji.
     
    68:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Tygři urvali v sérii první bod! V závěru přesilové hry operoval s kotoučem na pravé straně Tyler Redenbach. Tentokrát poslal touš mezi kruhy, kde čekal PETR JELÍNEK a bez přípravy se trefil mimo dosah Čiliakových betonů! Asistence: Tyler Redenbach.
    68:59 Petr JELÍNEK - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    68:59
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku – 40:31.
     
    Liberec zvládl obrovské drama a dostává se v semifinále do vedení!

    Prodloužení dopadlo, dá se říct, zřejmě zaslouženě. Tygři totiž byli aktivnější a tečku za zápasem napsal využitou přesilovkou po přihrávce Redenbacha kapitán Petr Jelínek. Úvodní duel položil k dalšímu pokračování této extrémně atraktivní série ten nejlepší možný základ, už zítra pokračujeme!
     
    To už je ode mne pro dnešek vše, přeji hezký večer a dobrou noc! (20:14:47)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 5. M. Kvapil (Ševc, Birner), 26. L. Hudáček (Šmíd), 35. L. Krenželok (M. Zachar), 69. P. Jelínek (Redenbach) – 20. P. Holík (Mueller, O. Němec), 22. Štencel (M. Erat, Orsava), 37. Zaťovič (P. Holík)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner (A), T. Hanousek, Šmíd, Havlín, Ševc, Doherty – Ordoš, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil (C) – M. Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec, Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec (A) – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – M. Erat, Hruška, Orsava – Vondráček, L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Kunc, Mallet – Kusko.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Kis.

    Diváci: 7 500 (vyprodáno)
    Liberec 4 2 Kometa Brno
    #1 Středa 03.04.2019 • 17:00
    Liberec - Kometa Brno 4:3 po prodl.
    #2 Čtvrtek 04.04.2019 • 19:00
    Liberec - Kometa Brno 2:3 po prodl.
    #3 Neděle 07.04.2019 • 17:00
    Kometa Brno - Liberec 1:2
    #4 Pondělí 08.04.2019 • 19:00
    Kometa Brno - Liberec 3:2 po prodl.
    #5 Čtvrtek 11.04.2019 • 17:00
    Liberec - Kometa Brno 5:2
    #6 Sobota 13.04.2019 • 15:30
    Kometa Brno - Liberec 1:3
    thejrc.org