Toronto – Tampa 1:3 (kon.) | Florida – NY Islanders 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Montreal 2:1 (kon.)
Carolina – New Jersey 3:1 (kon.) | Buffalo – Ottawa 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 4:1 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 7:3 (kon.) | Nashville – Vancouver 3:2 (kon.) | Minnesota – Boston 0:3 (kon.)
Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Edmonton – San Jose 2:3 (kon.) | Vegas – Arizona 1:4 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Tampa Bay Lightning
Pátek 05.04.2019, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:50:25)
     
    Československá stopa v utkání:
    Erik Černák (TBL)
    0+0, 4 střely, čas na ledě 21:03
    Jan Rutta (TBL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 17:59
    Ondřej Palát (TBL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:50.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Steven Stamkos (TBL) 1+1
    2. Andrej Vasilevskij (TBL) 29 zák., 1 gól, 96,7%
    3. Mitchell Marner (TOR) 1+0.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 30 – 29 (9:12, 9:8, 12:9)
    Zablokované střely soupeře: 10 – 14
    Trestné minuty: 2 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 0/1
    Góly v oslabení: 0 – 1
    Vyhraná vhazování: 46% – 54%
    Bodyčky: 26 – 28.
     
    Je dobojováno! Duel dvou možných soupeřů v semifinále Východní konference podle očekávání přinesl naprosto vyrovnaný boj, ale nikoliv nějakou gólovou přestřelku. Toronto se díky svému nejproduktivnějšímu hráči Mitchellu Marnerovi dostalo v páté minutě do vedení, jenomže v přesilové hře o něj přišlo vinou Stamkosova úniku. Ve třetí části už šlo do tuhého. Všechno rozlouskla pětapadesátá minuta, kdy pěknou souhru se Stamkosem zakončil Alex Killorn. Moc šancí na vyrovnání si Maple Leafs nevytvořili a v závěru ještě jednou inkasovali do prázdné branky od Nikity Kučerova. Tampa tak přidala do sbírky už 61. výhru v sezóně a nadále může myslet na vyrovnání rekordu Detroitu ze sezóny ze sezóny 1995/96, kdy Red Wings vyhráli dvaašedesátkrát.
     
    Konec zápasu.
    59:05 Nikita KUČEROV - 1:3
     
    59:05
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nyní už je definitivně jasno! O slovo se totiž přihlásil NIKITA KUČEROV, který vyvezl puk od vlastního brankoviště, ve středním pásmu proklouzl mezi mantinelem a Riellym a díky šťastným odrazům od obou tyček poslal kotouč pár centimetrů za brankovou čáru. Asistence: Ryan McDonagh.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:33
    Maple Leafs mají velké štěstí, že ještě mají jakous takous šanci na bodový zisk. Paquette dostával přihrávku do jasné gólové pozice, jenže mu kotouč přeskočil přes hokejku k protihráčům.
     
    58:16
    Domácí udrželi puk i po nepřesné střele Matthewse. Právě on posléze dovezl puk do brankoviště, kde Vasilevskij odolal dorážce Marleaua!
     
    57:56
    Auston Matthews hraje s velkou chutí. Nyní objel polovinu hřiště, ale po objetí branky nezasunul puk za levou tyč.
     
    57:33
    Toronto nemělo puk úplně pod kontrolou, ale i tak se Andersen vydal na střídačku, aby pustil do hry šestého bruslaře.
     
    56:56
    Příliš času na vyrovnání už domácím nezbývá. Blesky si své vedení zatím hlídají a nyní drží kotouč poblíž Frederika Andersena.
     
    56:32
    Tavaresova střela z levého mantinelu přiletěla k Vasilevského až po odpískání hostující přihrávky rukou. Hra je vykázána do středního pásma.
     
    55:27
    Černákovi trochu utekl puk z hokejky, kterou ho musel nahodit do prostoru nikoho. Jinak by reálně hrozil nebezpečný únik Maple Leafs, kteří hostům pomohli icingem.
     
    54:22
    Patrick Marleau měl možnost rychle odpovědět. Vasilevskij v tomto minisouboji ale obstál a Tampa tak o svůj vydřený náskok nepřišla.
    54:12 Alex KILLORN - 1:2
     
    54:12
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning možná dělají rozhodují krok k vítězství! Sergačjov zachytil kotouč ve středním pásmu a předal ho ALEXI KILLORNOVI. Ten si počkal na Stamkosův příjezd z druhé vlny a dostal puk nazpátek na střelu z první. Ta mu asi nesedla podle představ, ale i tak proletěla nad padajícím gólmanem. Asistence: Steven Stamkos, Michail Sergačjov.
     
    53:57
    Cirelliho formace se ve třetí části jeví ve velmi dobrém světle. Už poněkolikáté se dostala do souvislejšího útoku, ovšem Cirelliho finální přihrávku srazil Zajcev za branku.
     
    53:18
    Rielly parádním diagonálním pasem přes polovinu hřiště nastartoval Tavarese. Ten se zprava řítil na branku, ale Vasilevskij velkou šanci zlikvidoval svou lapačkou.
     
    52:59
    Nevynucené zakázané uvolnění Tampy, která se sedm minut před koncem třetí třetiny chystá na buly po Vasilevského lavici.
     
    52:23
    Brown si to ze záporného úhlu neohroženě namířil až do brankoviště. Vasilevskij si ale pohlídal spodek branky a puk za sebe nepustil.
     
    51:40
    Matthews se parádně otočil kolem Sergačjova, který s ním nemohl už nic dělat. S hosty to stejně dobře dopadlo, bekhendovou střelu Vasilevskij zastavil.
     
    51:09
    Ennisovi spoluhráči jeli střídat, a tak domácí útočník jenom nahodil a přidal se k nim. Z tribun si za to vyslechl nesmělé bučení.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:37
    Joseph si vyjel z krátkého mantinelu do míst, odkud už viděl do branky. Rozvlnit síť ale nedokázal, protože zprava trefil Andersena.
     
    50:06
    Hostům nebylo nic platné, že vyhráli nepřehlednou šavlovačku v útočném pásmu. Odražený puk projel mezi nohama Pointa a skončil až u červené čáry.
     
    49:26
    Tavares byl zastaven na křídle a musel se rychle vracet s protiútokem Bolts. Z pravého kruhu jej zakončoval Gourde, který ještě sledoval chycenou dorážku Pointa.
     
    48:49
    Nyní sledujeme další hluchou pasáž bez sebemenšího náznaku šance. Kotouč létá z jednoho konce na druhou, aniž by ho útočící strana dostala pod kontrolu.
     
    47:43
    Stále je to nesmírně vyrovnaný boj, který dost možná rozhodne třetí trefa do černého. Nezdá se, že by se ještě roztrhl nějaký gólový pytel.
     
    46:59
    Killorn chtěl vyšperkovat akci bekhendovou přihrávkou před brankoviště, nicméně Cirelli byl domácími beky ubráněn.
     
    46:10
    Marner s nechtěnou pomocí obráncovy brusle přihrál do dobré pozice Tavaresovi. Autor sedmačtyřiceti branek ale zaváhal a vůbec netrefil prostor mezi tyčemi.
     
    45:45
    Dnes dosti nevýrazný Point posunul puk před sebe. Tam ale neměl žádného kolegu v bílém a čároví tak museli pískat icing.
     
    44:50
    Hyman vydoloval puk z velkého boje ve středním pásmu a posunul ho před rozjetého Marnera. Ten si chtěl objet Vasilevského a zasunout, jenomže mu v tom zabránil hraniční zákrok Strålmana.
     
    44:13
    Paquette prokázal výborné krytí kotouče a jeho kontrolu. S obráncem na kobylce se protlačil až ke střele, kterou musel řešit až Andersen.
     
    43:49
    Palát byl zdvojený a vytlačen mimo útočné pásmo. V něm nevědomky podrazil Matthewse, nicméně vylučovat se nebude.
     
    43:16
    Kapanen je zkraje třetí třetiny hodně aktivní. Nyní se však neprosadil na pravém křídle, kde ho čistě odzbrojil Stamkos.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    42:38
    Sergačjevova nepřesná střela se málem odrazila až do středního pásma. Proti byl Rutta, který přidal další dvě střely, ale Andersena tentokrát nezaměstnal.
     
    42:05
    Gourde přihrál na modrou čáru Ruttovi, který krásně dostal puk proti hokejce, ale tvrdou střelou z první skulinku v postoji Andersena nenašel.
     
    41:01
    Souboj prvních útoků teď jasně vyzněl ve prospěch Maple Leafs. Po nepřesné střele. Kapanenova střela z levého kruhu dokonce cinkla o tyč.
     
    40:21
    Veterán Marleau nabral dobrou rychlost a stihl dojet Kapanenův pas. Střelou z levého křídla se stavem přesto nepohnul.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 18 – 20 (9:12, 9:8)
    Zablokované střely soupeře: 9 – 10
    Trestné minuty: 2 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 0/1
    Góly v oslabení: 0 – 1
    Vyhraná vhazování: 40% – 60%
    Bodyčky: 19 – 19.
     
    Ani v prostřední části to nebyla žádná divočina. Skóre se měnilo jen jednou, když v prvním hostujícím oslabení ukázal všem hráčům záda Steven Stamkos a v čase 25:37 stanovil aktuální stav 1:1. Tento gól převážil misky vah na stranu Tampy, která další šance nevyužila, ale i tak má dobře nakročeno k tomu, aby si z ledu Toronta odvezla nějaký ten bod. Celkově je to naprosto vyrovnaný zápas, což potvrzují prakticky všechny statistické údaje.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:12
    Tyler Johnson se vymanil z obráncova sevření a přesto, že se dostal do těžkého úhlu, nadělal Andersenovi menší problémy. Dánský gólman měl i trochu štěstí, že Stamkos minul dorážku.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:22
    Marner už poněkolikáté pomohl obraně, když vystihl přihrávku přes šířku hřiště určenou pro McDonagha. Ten pak chyběl vzadu, ale jednadvacetiletý útočník byl přesto zastaven na modré čáře.
     
    37:43
    Zajcev neskočil na Callahanovu stahovačku. Puk se od něj odrazil na Paquettea, ale tomu střela z kruhu příliš nesedla.
     
    37:14
    Erne bez použití rychlosti vjel do útočné třetiny Lightning. U levého mantinelu mu ale kotouč utekl a nazpátek už ho nezískal.
     
    36:18
    Patrick Marleau se na zadním mantinelu v útočném pásmu dostal do hodně složité pozice. Bez podpory jediného spoluhráče byl sám na čtyři soupeře, kteří se o něj zákonitě postarali.
     
    35:16
    Zatím nejlepší střídání Ondřeje Paláta. Po přihrávce do šance se prezentoval nepřesnou střelou a naposledy šikovnou tečí, na kterou Andersen našel odpověď.
     
    34:47
    Palát šikovně protečoval Coburnův dlouhý pas na hokejku Stamkose, který se opřel do rány z pravého kruhu a napálil vyjetého Andersena, jenž tento puk určitě ucítil na svém těle.
     
    34:07
    Zach Hyman zakončoval švihem o něco přesněji, ale Andrej Vasilevskij zvládl rychle letící kotouč vyrazil do míst, odkud nehrozila žádná dorážka.
     
    33:28
    Ještě jednou v akci Nylander. Tentokrát zkoušel štěstí z pravého kruhu, ovšem rozměry Vasilevského branky mu nestačily.
     
    32:27
    Hosté v plném počtu.
     
    32:10
    Marner jen tak tak zpracoval krosovou přihrávku Gardinera. Poté ještě našel Nylandera, ovšem jeho pokus Paquette srazil do ochranné sítě.
     
    31:39
    Bolts dvakrát za sebou odhodili puk do bezpečí. Ani tato přesilovka Toronta zatím nevypadá tak, jak by si domácí publikum představovalo.
     
    30:53
    Domácí v plném počtu.
     
    30:50
    I přes vhazování ve středním pásmu se hosté dostali k velmi slibné možnosti. Cirelli to vzal nejkratší cestou do útočného pásma a trefil tyč Andersenovy klece!
     
    30:45
    Při hře ve čtyřech se asi změny stavu nedočkáme. Tampa se provinila ofsajdem a může se připravit na následující oslabení.
     
    30:27
    Také Maple Leafs měli zálusk na trefu v oslabení. Marner se v pádu z mezikruží neprosadil, ale vynutil si faul Michaila Sergačjova.
     
    30:06
    Až teď měl Sergačjov prostor na to, aby přihrál Stamkosovi do levého kruhu. Ze své oblíbené pozice však hostující kapitán přestřelil.
     
    29:39
    Lightning jsou usazení v pásmu, ale kvůli několika menším nepřesnostem si zatím nic moc nevytvořili. Důkazem budiž promáchnutý golfák Kučerova.
     
    29:04
    Zajcev u hrazení obtěžoval Paláta. Tomu sice přijeli na pomoct spoluhráči, ale ani ti domácímu vyhození nezabránili.
     
    28:53
    Stamkos dostal nabito do levého kruhu. Andersen tvrdou ránu zastavil a Trevor Moore se tak za své hákování musí vydat na trestnou lavici.
     
    28:11
    Do početní nevýhody půjde také Toronto. Ještě předtím se hosté zkusí nějak prosadit ve hře v šesti proti pěti.
     
    27:17
    Hosté v plném počtu.
     
    27:05
    Marnerovi se střela zápěstím moc nepovedla, ale o to více byla pro Vasilevského nebezpečná. Pomalý puk si každopádně cestu do branky nenašel.
     
    26:45
    Zatím to není vůbec podařená početní výhoda. Jan Rutta se opět osvědčil a vyhodil kotouč ven z obranného pásma.
    25:37 Steven STAMKOS - 1:1
     
    25:37
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté skórují ve vlastním oslabení a srovnávají na 1:1! STEVEN STAMKOS vytušil, že se k puku dostane McDonagh a nabídl se mu k úniku. K tomu skutečně došlo a přesto, že se chvíli zdálo, že Andersen obrovskou šanci zneškodní, se puk dostal za jeho záda. Asistence: Ryan McDonagh.
     
    25:17
    První vyloučení celého zápasu! Za malý háček proti Connoru Brownovi byl na trestnou lavici "vyhozen" hostující obránce Braydon Coburn.
     
    24:38
    Gardiner střílel nepřesně, avšak kotouč se od hrazení odrazil před branku. Tam sice číhal Matthews, ale hokejka Rutty nebezpečnou dorážku mezi tyče nepustila.
     
    24:15
    Střelu Zajceva Vasilevskij řešit nemusel. Nadále ale musí být v pozoru, neboť Toronto se snaží vymyslet další zakončení.
     
    23:38
    William Nylander srazil Coburnovu přihrávku až někam do desáté řady ochozů Scotiabank Areny. Hra je opět pozastavena.
     
    23:03
    Marner skvěle zafungoval v obraně, když ukradl puk Pointovi. Domácím to pomohlo jen částečně, protože následovalo další zakázané uvolnění.
     
    22:47
    Černákova střela letěla mimo. Vzápětí šla přihrávka z krátkého mantinelu do mezikruží, ovšem k Cirellimu se nedostala.
     
    21:57
    Zbytečný icing Maple Leafs pramenil z nepřesné přihrávky mezi obranou a útokem. Vhazovat se bude před Frederikem Andersenem.
     
    21:21
    Strålman se před možnými problémy schoval za vlastní branku. Posléze sice vyrazil vpřed, jenže nahozený puk sebrali hráči Toronta.
     
    20:34
    Auston Matthews to vzal po ose hřiště. Svou akci zakončil nesmírně tvrdou střelou švihem z mezikruží, která se mezi tyče o kousek nevešla.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 9 – 12
    Zablokované střely soupeře: 4 – 5
    Trestné minuty 0 – 0
    Vyhraná vhazování: 59% – 41%
    Bodyčky: 8 – 12.
     
    Je za námi první třetina, která nenabídla nějaký světoborný hokej. Hlavně v prvních deseti minutách na ledě vládly obrany, což malinko vyvrátila Marnerova gólová trefa z páté minuty. Jinak byly hvězdné útoky drženy na uzdě, za Tampu většinou stříleli jen obránci, což na překonání Andersena nestačilo. Do šaten se tak odchází za těsného vedení Javorových Listů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:18
    Trevor Moore rezignoval na útok a odevzdal puk obráncům Tampy, kteří ho pro změnu nechtěně poslali až na zakázané uvolnění.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:55
    A další nedokonalost v rozehrávce. Tentokrát od Maple Leafs, kteří se po zakázaném uvolnění musí smířit s dalším pobytem na ledě.
     
    18:33
    Chybná spolupráce mezi Sergačjovem a Ruttou dala šanci kanadskému týmu. I jeho akce ale měla jenom jepičí život.
     
    17:53
    Marleau těsně před Palátem překazil jinak dobře mířenou přihrávku. Český útočník musel zapomenout na plánovanou střelu z první.
     
    17:10
    Calle Rosén, který se před pár dny dočkal svého prvního gólu v kariéře, zachytil puk ve středním pásmu a místo nějaké kombinace propagačně zakončoval zpoza kruhu.
     
    16:53
    McDonagh se dostal do ostrého úhlu a z levé strany nezakončil ideálně. Puk se po odrazu od mantinelu dostal až do klidnějších vod.
     
    16:16
    Erik Černák hned po vyhraném buly natáhl z dálky. Andersen pořádně nezareagoval, nicméně kotouč mu přistál na logu umístěném na hrudi.
     
    16:11
    Proti Maple Leafs byl odpískán ofsajd, což dává prostor pro krátkou reklamní přestávku.
     
    15:53
    Johnsson před Erneho hitem jenom odhodil puk k červené čáře, kde už na něj netrpělivě čekali hokejisté z Floridy.
     
    15:24
    Ani teď hosté neprošli do útočné třetiny. Uprostřed hřiště jim sražený kotouč utekl na hráčskou lavici.
     
    15:14
    Lightning nyní mají velké starosti ve středním pásmu. Domácí je znovu nikam nepustili a Matthews naopak přispěchal se střelou na Vasilevského bránu.
     
    14:43
    Konečně se to trochu rozhýbalo. Andersen vyrazil Palátovo zakončení ke svým spoluhráčům a ti okamžitě doručili puk do Vasilevského výstroje. Jmenovitě se o to postaral Nylander.
     
    14:29
    Tampa ztratila kotouč ve středním pásmu a do tří vteřin čelila nepříjemnosti v podobě Nylanderovy střely, která proletěla jen těsně nad břevnem.
     
    14:05
    Domácí na nic nečekali a rychle přešli do útoku. Kromě Hainseyho neúspěšné rány od modré čáry se ale nedostali k ničemu vážnějšímu.
     
    13:38
    Proti důrazné střele Killorna nastavil Andersen svou vyrážečku. O pár vteřin později se k jeho brance hnal Cirelli, jenže nastřelil puk jen do soupeřovy nohy.
     
    13:09
    Matthews pod obráncovým tlakem objel branku a místo očekávané střely ještě připravil dobrou šanci pro Marleaua. Ten střílel na zadní tyč, ale Vasilevskij ho vychytal!
     
    12:36
    Hodně slabou pasáž malinko okořenil Erik Černák, který to zkusil z vrcholku pravého kruhu a po delší době donutil Andersena zasahovat.
     
    12:15
    Kdo se těšil na parádní hokej, je zatím zklamán. Už dobré tři minuty se hraje jen kolem středního pásma. Všechny akce končí hned za modrou čárou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:36
    Obě obrany pracují velmi dobře. Teď je to pro změnu Tampa, které se nedaří dostat k nějaké střele. Nenapomohla tomu ani individuální akce Stamkose.
     
    09:25
    Krátce po reklamní pauze se Maple Leafs snažili usadit před Vasilevským. Rutta jim kotouč sebral a umožnil poklidně rozehrát Sergačjovovi.
     
    08:41
    A další tvrdá rána ze vzdálenosti, odkud padají góly výhradně po teči, nebo když má brankář zakrytý výhled. To se v případě pokusu Sergačjova rozhodně nestalo.
     
    08:30
    Jan Rutta dostává v úvodu zápasu hodně prostoru. Opět napřáhl od modré čáry a stadionem jenom zaduněla Andersenova výstroj.
     
    07:50
    Strålman s Coburnem chtěli dát svým spoluhráčům více času na střídání. U vlastní branky se ale dostali pod tlak a měli co dělat, aby domácím nedarovali nějakou šanci.
     
    07:08
    A znovu jenom střela od modré čáry. Tentokrát ji měl na svědomí Rielly, ovšem Andrej Vasilevskij byl tentokrát připraven.
     
    06:21
    Zatím se Lightning dostávají jen ke střelám z delší vzdálenosti. Po Ruttovi se neprosadil ani Stamkos, který to trochu přehnal s razancí na úkor přesnosti.
     
    05:59
    Sraženou střelu Sergačjova se v předbrankovém prostoru snažil dorážet Stamkos. Kapitán Tampy ale ztratil stabilitu a Andersena neohrozil.
     
    05:35
    Ennis dostal od Tavarese přihrávku na útočnou modrou. Udělal dva kroky směrem do útočného pásma a zpoza levého kruhu propagačně zaměstnal ruského gólmana.
    04:41 Mitchell MARNER - 1:0
     
    04:41
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí se v páté minutě dostávají do vedení! McDonagh prováhal jediný vhodný moment na střelu od modré. O kotouč přišel a Hyman po menší chybce Černáka ihned vyslal kupředu MITCHELLA MARNERA, který se jednoduše dostal do levého kruhu a z něj propálil Vasilevského. Asistence: Zach Hyman.
     
    04:27
    Point se krásně uvolnil na ose hřiště a roztáhl hru doprava, odkud zkoušel štěstí Černák, ale na dánského brankáře Maple Leafs si nepřišel.
     
    03:58
    Český obránce ještě zůstal na ledě a poslal k domácí obránce další kotouč. Ten nakonec putoval pod lapačku neriskujícího Andersena.
     
    03:42
    Jan Rutta získal pro hosty kotouč u červené čáry a částečně se zasloužil o to, že Andersen musel řešit nepříjemné Sergačjovovo nahození od modré čáry.
     
    02:47
    Zatím to rozhodně není nějaká divočina. Na obou stranách jsme viděli jen menší náznaky, aktuálně se urputně bojuje o puk vedle Vasilevského klece.
     
    01:56
    Černákova střela neměla moc šancí na úspěch. Slovenský obránce v hostujících službách aspoň získal buly v útočném pásmu Bolts.
     
    01:11
    Kučerov se natlačil s pukem až k Andersenově brankovišti, kde se puk zamotal mezi nohama jednoho z obránců, ovšem žádnou pohromu pro Maple Leafs to neznamenalo.
     
    00:24
    Trvalo jen čtyřiadvacet vteřin, než si Andrej Vasilevskij poprvé sáhl na puk. Marleauova střela z pravého křídla pro něj ale nebyla moc těžkým testem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, Dermott, C. Rosén – Marner, Tavares (A), Hyman – Kapanen, Matthews, Marleau (A) – Co. Brown, W. Nylander, A. Johnsson – Moore, F. Gauthier, Ennis.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Pasquale) – Černák, McDonagh (A), Strålman (A), Coburn, Rutta, Sergačjov – Joseph, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, Gourde – T. Johnson, Cirelli, Killorn – Callahan, Paquette, Erne.

    Rozhodčí: McIsaac, Charron – Alphonso, Murphy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Toronto Maple Leafs

    Kanadský celek si zajistil vstupenku do vyřazovacích bojů s naprostým přehledem, nicméně se nedá říct, že by v posledních týdnech a měsících působil nějakým přesvědčivým dojmem. Z předchozích dvanácti utkání Maple Leafs zaznamenali hned osm porážek. Před dvěma Toronto na svém ledě hostilo Carolinu a proti soupeři, který vcelku úspěšně bojuje o play-off, padl v poměru 1:4. Dnešní šlágr, do kterého se kvůli zraněním nepostaví obránce Jake Muzzin a útočník Nazem Kadri, je pro Toronto velkou generálkou na účast ve vyřazovacích bojích. Pokud v prvním kole porazí tradičního soupeře z Bostonu, tak budou právě Lightning, se kterými si to rozdá v konferenčním semifinále.

    Nejproduktivnější hráči:
    • M. Marner – 92 bodů (25+67)
    • J. Tavares – 88 bodů (47+41)
    • A. Matthews – 72 bodů (37+35).
     
    Tampa Bay Lightning

    O hostech je všeobecně známo, že jsou v letošní sezóně NHL naprosto suverénní. Blesky nebodovaly jen v šestnácti z osmdesáti zápasů a na čele celkové tabulky si vybudovaly obří sedmnáctibodový náskok na druhé Calgary. V rámci Východní konference se dokonce jedná o devatenácti bodů na Boston. I u Tampy však v posledních dnech sledujeme menší polevení. Z posledních pěti zápasů vyhrála jen dvakrát nad Bostonem a Ottawou, zatímco proti St. Louis, Washingtonu a Montrealu prohrálo bez bodového zisku. Menším problémem jsou i Bolts i zranění obránců, mimo hru jsou aktuálně Girardi a Hedman.

    Nejproduktivnější hráči:
    • N. Kučerov – 125 bodů (39+86)
    • S. Stamkos – 95 bodů (43+52)
    • B. Point – 92 bodů (41+51).
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na utkání mezi Torontem Maple Leafs a Tampou Bay Lightning!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. Marner (Hyman) – 26. Stamkos (McDonagh), 55. Killorn (Stamkos, Sergačjov), 60. Kučerov (McDonagh)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, Dermott, C. Rosén – Marner, Tavares (A), Hyman – Kapanen, Matthews, Marleau (A) – Co. Brown, W. Nylander, A. Johnsson – Moore, F. Gauthier, Ennis.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Pasquale) – Černák, McDonagh (A), Strålman (A), Coburn, Rutta, Sergačjov – Joseph, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, Gourde – T. Johnson, Cirelli, Killorn – Callahan, Paquette, Erne.

    Rozhodčí: McIsaac, Charron – Alphonso, Murphy

    Diváci: 19 400
    thejrc.org