Toronto – Tampa 1:3 (kon.) | Florida – NY Islanders 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Montreal 2:1 (kon.)
Carolina – New Jersey 3:1 (kon.) | Buffalo – Ottawa 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 4:1 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 7:3 (kon.) | Nashville – Vancouver 3:2 (kon.) | Minnesota – Boston 0:3 (kon.)
Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Edmonton – San Jose 2:3 (kon.) | Vegas – Arizona 1:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Detroit Red Wings
Pátek 05.04.2019, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    46:36 Sidney CROSBY - 4:1
     
    46:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hattrick Philu Kesselovi není přán! Střelec z povolání trefil z levé strany bližší tyč, od které se puk odrazil do brankoviště. Před brankou byl důrazný SIDNEY CROSBY, jenž pohotově zareagoval a zametl kotouč do branky. Asistence: Phil Kessel a Patric Hörnqvist.
    35:32 Phil KESSEL - 3:1
     
    35:32
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jevgenij Malkin v prvním zápase po zranění připisuje kanadský bod! Ruský útočník vyhrál vhazování na PHILA KESSELA, jehož pokus zamířil přesně nad lapačku Jimmyho Howarda. Asistence: Jevgenij Malkin.
    18:18 Phil KESSEL - 2:1
     
    18:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Také Tučňáci využívají početní výhodu a převrací výsledek na svou stranu! Domácí kapitán se pokusil o přihrávku na zadní tyč, která byla zastavena. Ovšem Patric Hörnqvist přikopl puk znovu k němu. Sidney Crosby vystřelil do brankáře, ale dostal se k posunutí černé gumy na osamoceného PHILA KESSELA, jenž celou situaci dokončil. Asistence: Sidney Crosby a Patric Hörnqvist.
    10:43 Jake GUENTZEL - 1:1
     
    10:43
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Před malou chvíli poskytl JAKE GUENTZEL v komerční přestávce rozhovor, kdy říkal, že přichází velký okamžik pro Penguins a nyní se raduje z vyrovnávací branky. Sidney Crosby přihrál před branku, kde se nacházel nejlepší střelec Pittsburghu, jenž trefil beton gólmana. Puk se odrazil na levý kruhy, odkud se Olli Määttä stáhl za branku. Z tohoto prostoru našel opět Jake Guentzel, jenž zamířil přesně. Asistence: Olli Määttä a Sidney Crosby.
    07:35 Matt PUEMPEL - 0:1
     
    07:35
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit využívá přesilovou hru a ujímá se vedení! Nejprve z vrcholu levého kruhu se napřáhl Martin Frk, jehož bombu vyrazil Matt Murray do strany. Akce trvala dál a ke střele od modré čáry se odhodlal Filip Hronek. Jeho pokus mezi kruhy tečoval ještě MATT PUEMPEL, a tak byl domácí gólman bez šance na zásah. Asistence: Filip Hronek a Taro Hirose.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 11. Guentzel (Määttä, Crosby), 19. Kessel (Crosby, Hörnqvist), 36. Kessel (Malkin), 47. Crosby (Kessel, Hörnqvist) – 8. Puempel (Hronek, Hirose)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Määttä, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen, Blueger.
    Detroit Red Wings: Howard (Fulcher) – Hronek, Kronwall (A), Bowey, Hicketts, McIlrath, Chelios, Witkowski – Mantha (A), D. Larkin, Bertuzzi (A) – Helm, Athanasiou, Hirose – Frk, Ehn, Kuffner – Turgeon, Puempel.

    Rozhodčí: Skilliter, Kozari – Amell, Driscoll

    Diváci: 18 574
    ocianews.com