Toronto – Tampa 1:3 (kon.) | Florida – NY Islanders 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Montreal 2:1 (kon.)
Carolina – New Jersey 3:1 (kon.) | Buffalo – Ottawa 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 4:1 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 7:3 (kon.) | Nashville – Vancouver 3:2 (kon.) | Minnesota – Boston 0:3 (kon.)
Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Edmonton – San Jose 2:3 (kon.) | Vegas – Arizona 1:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Detroit Red Wings
Pátek 05.04.2019, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Další přečíslení měli na svědomí hráči Red Wings! Filip Hronek přihrál přes bránícího hráče na levou stranu, kde se nacházel Matt Puempel. Jenže Matt Murray se skvěle přesunul a kotouč znovu zastavil.
     
    57:50
    Hráči Pittsburghu uháněli do přečíslení! Celou akci na sebe vzal Jake Guentzel, který mířil z pravé strany na zadní tyč, ovšem bránu netrefil.
     
    56:33
    Český útočník měl na holi branku, ale Matt Murray se rozchytal k velkému výkonu! Domácí brankář vyrazil kotouč do kruhu pro vhazování, kam přijel Martin Frk, jehož pokus mířil k bližší tyči. Jenže gólman Tučňáku se skvěle přesunul a znovu zasáhl.
     
    51:15
    Ve vlastním oslabení se opět představil Jared McCann, kterému tato situace svědčí. Domácí útočník totiž orazítkoval brankovou konstrukci.
     
    49:52
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Bryan Rust – 2 min., sekání).
    46:36 Sidney CROSBY - 4:1
     
    46:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hattrick Philu Kesselovi není přán! Střelec z povolání trefil z levé strany bližší tyč, od které se puk odrazil do brankoviště. Před brankou byl důrazný SIDNEY CROSBY, jenž pohotově zareagoval a zametl kotouč do branky. Asistence: Phil Kessel a Patric Hörnqvist.
     
    46:01
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Andreas Athanasiou – 2 min., nesportovní chování + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    45:21
    Cink! Od pravého mantinelu zakončoval po ledě Justin Schultz, do jehož pokusu vložil hůl Patric Hörnqvist. Puk se sice rychle zvedl, ale zamířil jen do horní části bližší tyče.
     
    44:18
    Kotouč letěl po ose Jake Guentzel – Jevgenij Malkin – Sidney Crosby a zakončující Patric Hörnqvist. Po rychlé kombinaci švédský útočník prostor tří tyčí netrefil jen těsně.
     
    43:17
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., podrážení).
     
    40:22
    Přes střed vletěl do útočného pásma Dylan Larkin, který střílel na vyrážečku brankáře. Ovšem Matt Murray obstál a nejproduktivnější hráč Detroitu poté netrefil prázdnou bránu, když kopíroval brankovou čáru.
     
    36:47
    Za hostující obranou zůstal osamocený Patric Hörnqvist, který se sám hnal na brankáře. Ovšem Jimmy Howard si pohlídal mezeru mezi betony, ale také následnou dorážku švédského útočníka.
     
    36:20
    Phil Kessel měl na hokejce hattrick, ovšem nedal! Domácí útočník z osy hrací plochy mířil k pravé tyči, jenže Jimmy Howard jeho zakončení vyrazil.
    35:32 Phil KESSEL - 3:1
     
    35:32
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jevgenij Malkin v prvním zápase po zranění připisuje kanadský bod! Ruský útočník vyhrál vhazování na PHILA KESSELA, jehož pokus zamířil přesně nad lapačku Jimmyho Howarda. Asistence: Jevgenij Malkin.
     
    34:52
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jack Johnson – 2+2 min, vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Tyler Bertuzzi – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    34:19
    A mohlo být vyrovnáno! Puk se zpoza brány dostal rychle mezi kruhy, kam si najel Taro Hirose, jemuž puk z čepele hole sjel, a tak jeho pokus v pohodě lapil Matt Murray. Domácí gólman po zásluze sklidil potlesk.
     
    30:35
    Střelu od modré čáry tečoval mezi kruhy Sidney Crosby, ovšem Jimmy Howard se skvěle přesunul a puk zastavil. Rozhodčí rychle přerušil hru, ale z hostujícího maskovaného muže černá guma vypadla. Jenže Jared McCann už se ani o dorážku nepokoušel, stejně by už byla zbytečná.
     
    24:50
    Red Wings po snadném prohohození obránce ujížděli do přečíslení! Celou akci na sebe vzal Andreas Athanasiou, jehož pokus z levého kruhu zamířil jen do brankářových betonů.
    18:18 Phil KESSEL - 2:1
     
    18:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Také Tučňáci využívají početní výhodu a převrací výsledek na svou stranu! Domácí kapitán se pokusil o přihrávku na zadní tyč, která byla zastavena. Ovšem Patric Hörnqvist přikopl puk znovu k němu. Sidney Crosby vystřelil do brankáře, ale dostal se k posunutí černé gumy na osamoceného PHILA KESSELA, jenž celou situaci dokončil. Asistence: Sidney Crosby a Patric Hörnqvist.
     
    17:03
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Anthony Mantha – 2 min., vysoká hůl).
    10:43 Jake GUENTZEL - 1:1
     
    10:43
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Před malou chvíli poskytl JAKE GUENTZEL v komerční přestávce rozhovor, kdy říkal, že přichází velký okamžik pro Penguins a nyní se raduje z vyrovnávací branky. Sidney Crosby přihrál před branku, kde se nacházel nejlepší střelec Pittsburghu, jenž trefil beton gólmana. Puk se odrazil na levý kruhy, odkud se Olli Määttä stáhl za branku. Z tohoto prostoru našel opět Jake Guentzel, jenž zamířil přesně. Asistence: Olli Määttä a Sidney Crosby.
     
    10:20
    Do samostatného úniku se vydal Martin Frk, který před brankovištěm zamíchal s pukem a vystřelil bekhendem pod horní tyč. Jenže Matt Murray situaci ustál a pokus zlikvidoval.
    07:35 Matt PUEMPEL - 0:1
     
    07:35
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit využívá přesilovou hru a ujímá se vedení! Nejprve z vrcholu levého kruhu se napřáhl Martin Frk, jehož bombu vyrazil Matt Murray do strany. Akce trvala dál a ke střele od modré čáry se odhodlal Filip Hronek. Jeho pokus mezi kruhy tečoval ještě MATT PUEMPEL, a tak byl domácí gólman bez šance na zásah. Asistence: Filip Hronek a Taro Hirose.
     
    05:40
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jake Guentzel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    02:21
    Z levého kruhu se před branku nacpal Patric Hörnqvist, jenž na dvakrát nepřekonal Jimmyho Howarda. Hra se otočila a před branku domácího celku se nacpal Darren Helm, jenž přestřelil.
     
    02:11
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Martin Frk – 2 min., sekání).

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 11. Guentzel (Määttä, Crosby), 19. Kessel (Crosby, Hörnqvist), 36. Kessel (Malkin), 47. Crosby (Kessel, Hörnqvist) – 8. Puempel (Hronek, Hirose)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Määttä, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen, Blueger.
    Detroit Red Wings: Howard (Fulcher) – Hronek, Kronwall (A), Bowey, Hicketts, McIlrath, Chelios, Witkowski – Mantha (A), D. Larkin, Bertuzzi (A) – Helm, Athanasiou, Hirose – Frk, Ehn, Kuffner – Turgeon, Puempel.

    Rozhodčí: Skilliter, Kozari – Amell, Driscoll

    Diváci: 18 574
    thejrc.org