Bordeaux – Marseille 2:0 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
2:0 (1:0)
Olympique Marseille
Pátek 05.04.2019, 20:45 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 0:10. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:12. (22:46:15)
     
    Nakonec hlavní rozhodčí přidal ve druhém poločase téměř sedm minut. Bordeaux přemohlo na domácí půdě favorizované Marseille 2:0!

    Bordeaux vstoupilo do zápasu aktivněji, hned v pěti prvních minutách třikrát ohrozilo Stevea Mandandu. Ani jeden pokus ale čtyřiatřicetiletého brankáře nepřekvapil. Před půlhodinou hry však zaváhala obrana Marseille, když Kamara podskočil centr a balon skončil na ruce Radonjiće. Nařízenou penaltu následně s klidem proměnil Francois Kamano.

    Po přestávce byli jednoznačně aktivnější hráči Marseille, lehké pokusy ale Benoit Costil snadno sbíral do rukavic. Z rychlého protiútoku udeřili podruhé domácí. Nicolas De Préville zaskočil otevřenou obranu párádní ránou ke vzdálenější tyči. Následně ještě lehce zkomplikoval Bordeaux situaci Pablo, který se nechal zbytečně vyloučit po sporu s Balotellim.

    V dresu Bordeuax si odbyl premiéru v dospělé soutěži stále jen sedmnáctiletý Albert Lottin, který nahradil na dvacet minut Kamana. Do hry se dostal také o dvacet let starší Jaroslav Plašil, bývalý český reprezentant pobyl na trávníku jen v nastavení.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Ani v šesté minutě nastavení se Marseille nemůže usadit na útočné polovině. Bordeaux v deseti snadno brání své dvoubrankové vedení.
     
    90+5
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Nicolas de Préville, přichází Jaroslav Plašil.
     
    90+4
    Do hry se podívá na závěrečné minuty také Jaroslav Plašil. Marseille ale ještě před střídáním pokračovalo v útočném snažení. Briand ale dokázal odpravit balon na útočnou polovinu.
     
    90+3
    Po vysokém centru do pokutového území si stáhl balon do rukavic opět Costil. Následně byl domácí brankář povalen Balotellim, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    90+2
    Jordan Amavi mohl ještě potrápit domácí obranu. Prudkou ránu s odskokem od trávníku ale Benoita Costila nepřekvapil.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase šest minut.
     
    90
    Na levé straně měl spoustu času na podržení balonu Youssouf Sabaly. Bordeaux si kráčí k cennému vítězství nad aktuálně pátým celkem Ligue 1.
     
    89
    Bordeaux se i bez vyloučeného Pabla snaží držet balon pod kontrolou. S Bašićem si narazil De Préville, který ještě udržel na zádech Amaviho a ten musel faulovat.
     
    88
    Po řadě přerušení se hra opět naplno rozběhla. Na levém kraji postupoval směrem do útoku teprve sedmnáctiletý talent Albert Lottin, také on by ale zastaven faulem.
     
    87
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Maxime López, přichází Clinton N'Jie.
     
    86
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází François Kamano, přichází Albert Nicolas Lottin.
     
    85
    Mario Balotelli znovu v nefotbalové pozici. Tentokrát za řeči k hlavnímu rozhodčímu vidí žlutou kartu.
    84. Červená karta
     
    84
    Pablo se po ošetřování za postranní lajnou vrátil na hrací plochu a ihned po svém návratu udeřil Balotelliho. Msta ale neunikla hlavnímu rozhodčímu, který domácího obránce vylučuje.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Mario Balotelli si připsal další nedovolený zákrok, tentokrát postrčil ve středu pole Koundého.
     
    82
    Hosté nakonec rozehrávali od rohového praporku, ale míč skončil jen u Sansona, který nehlavičkoval razantně ani umístěně. Benoit Costil si připsal snadný zákrok.

    Vít Schück

    Branky: 29. Kamano (pen.), 73. de Préville (Briand)

    Karty:   70. Koundé (BOR), 81. Pablo (BOR) – 45+1. Payet (OMA), 64. Kamara (OMA), 85. Balotelli (OMA)   84. Pablo (BOR)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 0:10. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:12.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Pablo, Jovanović, Koundé – Sabaly, Otávio (78. Youssouf), Bašić, Poundjé – de Préville (90+5. Plašil), Briand, Kamano (86. Lottin).
    Náhradníci: Poussin – Sankharé, Plašil, Youssouf, Karamoh, Maja, Lottin.

    Olympique Marseille: Mandanda – Sakaj, Kamara, Ćaleta-Car, Amavi – Maxime López (87. N'Jie), Strootman – Thauvin, Payet (C) (71. Balotelli), Radonjić – Germain (79. M. Sanson).
    Náhradníci: Pelé – Rolando, Rami, M. Sanson, Gustavo, Balotelli, N'Jie.

    Rozhodčí: Ben El Hadj – Danos, Drouet
    thejrc.org