Porto – Boavista 2:0 (kon.)
konec
FC Porto
2:0 (1:0)
Boavista FC
Pátek 05.04.2019, 21:30 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:17. (23:26:40)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Porta, které svého soupeře porazilo poměrem 2:0. Domácí vstoupili do druhého poločasu velice aktivně, v úvodu totiž přidali druhou branku. Následovala celkem poklidná pasáž, přičemž se směrem dopředu začala projevovat také Boavista, jenž se za celý zápas nedostala k žádné větší šanci. Porto se postupem času snažilo vycházet ze zajištěné obrany, což se dařilo na jedničku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    O vítězi zápasu se zdá být rozhodnuto, Boavista totiž stále hraje bez balónu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Rocha Jubal (Boavista FC).
     
    90+2
    Stále tentýž obrázek hry, přičemž se do kombinace zapojil také útočník Marega, který ihned po převzetí míče přihrával k autové lajně.
     
    90+1
    Porto stále kombinuje daleko od branky soupeře, což mu ale maximálně vyhovuje. Tři body zřejmě zůstanou na domácím stadionu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Porto i nadále vede o dvě branky, ještě se bude něco málo nastavovat.
     
    88
    Herrera si počkal na náběh kolegy Brahimiho, který ihned posílal míč zpět na obrannou polovinu. Porto má koncovku zápasu pod kontrolou.
     
    86
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Danilo, přichází Mamadou N'Diaye.
     
    85
    Raphael si dal míč daleko od kopačky, přičemž se poté dožadoval autového vhazování. Pomezní sudí nakonec ukázal na opačnou stranu.
     
    84
    Pereira nakonec opustil hrací plochu, avšak by měl pokračovat ve hře. Tato prodleva se jistě započítá do nastaveného času.
     
    83
    Pereira je stále ošetřován na hrací ploše, opět se tak nehraje. Domácí ještě mají k dispozici jedno střídání, uvidíme, zda ho domácí lodivod využije.
     
    82
    Nepříjemný moment pro zkušeného Pereiru. Ten v předchozím souboji utrpěl krvavé zranění, na scénu tak přispěchal lékařský personál Porta.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, o vítězi je pomalu a jistě rozhodnuto. V tuto chvíli si domácí vybojovali další rohový kop.
     
    80
    Navíc velezkušený Pereira vybojoval odkop od branky, o který se pochopitelně postaral Casillas. Do souboje se dostával Marega, který přetlačil Nerise.
     
    79
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Silva Gustavo, přichází Mateus.
     
    78
    Jubalovi se podařilo prorazit s míčem na druhou stranu, kde se k přízemnímu centru dostal Moura, jenž nenašel nikoho ze svých kolegů.

    David Suchý

    Branky: 41. Tiquinho Soares (pen.), 48. Otávio

    Karty:   31. Gustavo (BOA), 90+3. Jubal (BOA)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:17.
    FC Porto: Casillas – Manafá, Pepe, Militao, J. M. Corona (64. Maxi Pereira) – Otávio, H Herrera, Danilo (86. N'Diaye), Brahimi – Marega, Tiquinho Soares (77. Hernâni).
    Náhradníci: Vaná – Fernando, Mbemba, Maxi Pereira, S. Oliveira, Hernâni, N'Diaye.

    Boavista FC: Bracali – Carraça, Jubal, Neris, Matheus Índio – Ra. Costa (60. Falcone), R. Lopes – Bueno, R. Silva, Gustavo (79. Mateus) – Njie (54. E. Machado).
    Náhradníci: Giovanaz – E. Machado, Cardoso, Falcone, Mateus, Tahar, Obiora.

    Rozhodčí: R. Costa – T. Costa, Manso
    thejrc.org