Česko – Francie 3:1 (kon.) | Rusko – Švýcarsko 2:1 (kon.)
konec
Česko
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Francie
Pátek 05.04.2019, 15:00 • Metro Areena, Espoo, Finsko • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:36
    Vyloučení v týmu Francie (Escuderová – 2 min., sekání).
     
    52:21
    Francie právě vstřelila branku!
    A Francouzky dávají svůj první gól na mistrovství světa žen v historii. Kapitánka Allemozová zavezla puk po křídle, nahodila ho pod sebe na Duvinovou, jejíž střelu ještě Peslarová vykryla, ale na dorážku z hole EMMANUELLE PASSARDOVÉ už nestačila. Asistence: Estelle Duvinová a Marion Allemozová.
     
    51:56
    Vyloučení v týmu Česko (Studentová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:55
    Francouzská obránkyně Villiotová schytala tvrdý projektil a stěží bruslila. I toho nejspíše využila Pejzlová a orazítkovala horní tyč branky Baldinové.
     
    40:13
    Vyloučení v týmu Francie (Gendermeová – 2 min., hákování).
     
    28:28
    Vyloučení v týmu Francie (Harrisinová – 2 min., držení).
     
    23:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jsou to naopak Češky, které zvyšují svůj náskok na rozdíl tří branek. Puk se z rohu odrazil k bližší tyčce k Vanišové, která ho posunula do prostoru před brankou, kde se nejrychleji zorientovala ANETA LÉDLOVÁ a napodruhé ho uklidila do odkryté branky. Asistence: Tereza Vanišová.
     
    16:30
    Šance na obou stranách rozvířily poloprázdné tribuny haly v Espoo. Nejprve se Baudritová snažila zasunout puk na bližší tyč podobně jako při druhém gólu Češek Hymlárová, při jízdě směrem k modré ji však výborně ozbrojila Mills a po srážce Francouzek uháněla do přečíslení 2 proti 1. Tomu Baldinová odolala.
     
    15:06
    Křížová připravila gólovou pozici před brankou pro Pejzlovou, která trefuje z bezprostřední blízkosti tyčku branky Baldinové!
     
    13:56
    A hned po buly využila volného prostoru, který se jí otevřel, Tejralová a tvrdou střelou prověřila Baldinovou.
     
    10:10
    A Francouzky hned mohly kontrovat. Duvinová se natlačila před gólmanku Peslarovou a společně s Passardovou se snažily dotlačit kotouč do branky. Ve velkém chumlu se jim to ale nepodařilo.
     
    09:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zpočátku to byla ostřelovaná od modré, ale nakonec Češky dostávají puk do branky a využívají další početní výhodu. Mills našla křižnou nahrávkou od modré rozjetou KLÁRU HYMLÁROVOU, která obkroužila branku a zasunula puk k bližší tyči. Asistence: Alena Mills a Aneta Tejralová.
     
    08:54
    Vyloučení v týmu Francie (Jouannyová – 2 min., držení).
     
    05:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky v přesilovce ostřelovaly branku Baldinové a nakonec se dostávají do vedení! KATEŘINA MRÁZOVÁ si najela na pravý kruh a vymetla horní růžek francouzské branky. Nádherná branka. Asistence: Denisa Křížová.
     
    03:58
    Vyloučení v týmu Francie (Passardová – 2 min., sekání).
     
    03:00
    První střelu Mlýnková očestovala chrániče bránící Francouzky, pak se ale dostala po individuální akci Vanišové k dorážce před brankou. Baldinová teď Francii podržela.
     
    01:29
    Vyloučení v týmu Francie (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Parmentová.
     
    01:20
    Lédlová se dostala po kombinaci s Patočkovou k šanci před brankou, bekhendový blafák se jí ovšem dotáhnout nepodařilo!
    Marken.cz

    David Jahoda

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 6. Mrázová (Křížová), 10. Hymlárová (Mills, Tejralová), 24. Lédlová (Vanišová) – 53. Passardová (Duvinová, Allemozová)


    Česko: Peslarová (Bláhová) – Pejšová, Kolowratová, Tejralová (A), Horálková, Kosinová, Zíková, Zedníková – Pejzlová, Mrázová, Křížová (A) – Mlýnková, Hymlárová, Mills (C) – Lédlová, Patočková, Vanišová – Mašková, Studentová, Přibylová – Neubauerová.
    Francie: Baldinová (Lambertová) – Locatelliová, Gendarmeová, Villiotová, Grenierová, Jureová, Harrisonová, Mermierová – Allemozová (C), Rozierová, Baudritová (A) – Passardová, Duvinová, Aurardová – Escuderová, Jouannyová, Parmentová – Desvignesová, Vixová, Rihetová (A) – Cuasnetová.

    Rozhodčí: Abergová, Fuhrbergová – Lovensnová, Spresserová
    thejrc.org