Girona – Espanyol 1:2 (kon.) | Real Madrid – Eibar 2:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Valencia 2:0 (kon.)
Barcelona – Atlético 2:0 (kon.)
konec
Rayo Vallecano
2:0 (1:0)
Valencia CF
Sobota 06.04.2019, 18:30Španělská LaLiga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Pěkný den přeji všem fanouškům fotbalu. Španělská La Liga má na programu jednatřicáté kolo a v sobotu nás čekají tři zápasy. Rayo Vallecano na domácím hřišti přivítá klub Valencia FC.
     
    Rayo Vallecano má velmi špatnou formu. Z posledních devíti zápasů získalo jediný bod! I díky tomu se domácí fotbalisté propadli na předposlední devatenáctou pozici, na svém kontě mají momentálně 24 bodů. Společně s Levante má Rayo nejhorší obranu v soutěži.
     
    Na druhé straně Valencia FC. Ta má naopak formu jako hrom! V domácí soutěži neprohrála dvanáctkrát v řadě, díky čemuž se vyhoupla na pátou příčku, hosté mají 46 bodů. Valencia má po Atleticu Madrid nejlepší obranu v lize! V týdnu si navíc poradila s Realem Madrid!
     
    Valencia v prvním vzájemném utkání zvítězila 3:0 a favoritem je i dnes. Zápas bude jako hlavní řídit pan Javier Alberoa. Na čárách mu budou pomáhat pánové Iván Hernández a Marcos Cerdán.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Rayo Vallecano: Alberto García (C) – Advíncula, A. Ba, Gálvez, Tito – Pozo, Mario Suárez – Bébé, Embarba, Á. Moreno – De Tomás.
    Náhradníci: Dimitrievski – Guerra, Á. García, Agbo, Velázquez, Akieme, Comesaña.

    Valencia CF: Neto – Roncaglia, Gabriel, Diakhaby, Gayá – Torres, Parejo (C), Kondogbia, Čeryšev – Rodrigo, S. Mina.
    Náhradníci: Doménech – Garay, Lato, Wass, Guedes, Soler, Gameiro.

    Rozhodčí: Alberoa – Hernández, Cerdán.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Ba přihrával do středu hřiště, Bébé dělal odvážnou kličku. Ta mu naštěstí pro domácí celek vyšla, v opačném případě by šli hosté do brejku.
     
    3
    Rayo je v úvodních minutách na míči a kombinuje. Z levé strany centroval Moreno, balón však poslal pouze do zámezí.
     
    4
    Taktický faul Vallecana ve středovém kruhu. Hosté rozehráli směrem dozadu, přihrávku vzápětí dostal ne levé straně Čeryšev.
     
    5
    Do problémů se dostal brankář Neto. Nechtěl nic riskovat, balón raději odkopl do autu a svým spoluhráčům vyčinil, že neměl potřebnou nabídku.
     
    6
    Hosté vybojovali úvodní rohový kop dnešního utkání, kapitán Parejo centroval na bližší tyčku, domácí defenziva byla pozorná.
     
    7
    Příznivci domácího týmu se zlobí na hlavního rozhodčího! Ten odpískal faul Morena na Roncagliu. Hostující fotbalista tomu hodně přidal.
     
    9
    Po opatrném úvodu tu byla první tutovka! Skvělý pas za obranu dostal na pravé straně Torres, který se dostal za záda Tita a postupoval sám na branku. Následná střela hostujícího hráče minula levou tyč!
     
    10
    Další velká šance Valencie. Levá strana domácí defenzivy zase zaspala a opět u toho byl s dvacítkou hrající Torres. Ten se ocitl sám před Garcíou, domácí brankář zasáhl na poslední chvíli!
     
    12
    Obrovská příležitost také pro Vallecano! Hosté přišli o balón ve vlastním pokutovém území, Embarba zakončoval na vzdálenější tyč. Balón jen o kousek minul branku!
     
    13
    Obranou soupeře se probíjel Moreno. Ten to měl proti přesile hostujících fotbalistů nesmírně obtížné a o balón nakonec přišel.
     
    14
    Domácí útočník De Tomás na balón nemohl dosáhnout hlavou, tak to zkusil rukou. Rozhodčí se v tuto chvíli radí s čárovým sudím, zda udělí žlutou kartu.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Raúl De Tomás (Rayo Vallecano).
     
    16
    Z nějakých osmnácti metrů pálil Ba. Jeho pokus skončil těsně nad břevnem, v ochozech to jen zahučelo! Hraje se v opravdu vysokém tempu!
     
    17
    Kapitán Parejo rozehrával další rohový kop svého týmu, balón kroutil do branky. García se musel vracet, aby dokázal vyrazit na další roh!
     
    19
    Drobný faul ve středu hřiště. Pozo se bleskově zvedá z trávníku a Rayo to zkouší po levé straně, následovat bude aut.
     
    20
    Rohový kop vybojovalo také Vallecano, ke střele se jen kousek za velkým vápnem dostal Mario Suárez. Tomu to však vůbec nesedlo!
     
    21
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi, na první branku čekáme. Nejblíže k ní měl zatím jednoznačně hostující Torres.
     
    22
    Po pravé straně se probíjel Bébé. Ten sice nedokázal přejít přes hostujícího fotbalistu, ovšem domácí celek zůstane u míče.
     
    23
    Aktivní Moreno teď kličkoval v pokutovém území soupeře. balón ho ale zasáhl do ruky, což neuniklo hlavnímu rozhodčímu.
     
    24
    Rychlá akce Raya po pravé straně, Bébé pak posílal do pokutového území zajímavý centr. Obrana Valencie se dokázala ubránit.
     
    26
    Hlavní sudí Alberoa přerušuje hru a nařizuje pokutový kop pro hostující tým! Několik hráčů domácího celku se nyní doslova vrhlo na rozhodčího.
     
    27
    Rozhodčí pískal zákrok Gálveze na Rodriga, nutno ale dodat, že tohle asi penalta nebyla, hostující fotbalista tomu hodně přidal!
     
    28
    Balón si vzal na starost kapitán Dani Parejo, ovšem Alberto García vystihl směr jeho střely a penaltu zneškodnil!
    28. Neproměněná penalta Pareja.
     
    29
    Hodně pozdě se do souboje dostal Ferrán Torres, který přišlápl nohu soupeře. Rozhodčí neváhal ani vteřinu a vytáhl žlutou kartu.
     
    30
    Faulem si podle čárového rozhodčího pomohl Čeryšev, který přistrčil svého protivníka. Standardní situace pro domácí!
     
    32
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Na začátku všeho byla chyba brankáře Neta, který nepomohl své obraně a zůstal v brance. Obránce Diakhaby vzápětí dělal kličku, jenže o balón přišel, Ba poslal přizemní centr na úroveň velkého vápna, RAÚL DE TOMÁS uklidil do prázdné branky a poslal domácí celek do vedení! Asistence: Abdoulaye Ba.
    32. Raúl De Tomás - 1:0
     
    33
    O malou chvíli později pálil opět De Tomás. Jeho střela mířila těsně nad horní tyčku, nechybělo mnoho a Rayo mohlo vést o dvě branky!
     
    35
    Hosté zahrozili po levé straně a vybojovali další rohový kop. Domácí defenziva celou situaci bez větších problémů zvládla.
     
    36
    O balón teď u rohového praporku bojoval hostující Rodrigo. Balón šel do zámezí od jeho nohy, přesto se bude kopat roh.
     
    38
    Vallecano chybovalo ve středu hřiště. míče se zmocnil Mina, který pálil z dvaceti metrů, ovšem balón hodně podkopl, míč skončil vysoko nad brankou!
     
    39
    Hodně zariskoval brankář Alberto García. Míč po jeho rozehrávce málem skončil na noze hostujícího fotbalisty, který by nejspíše uklízel do prázdné branky.
     
    40
    Na druhé straně se po centru z pravé strany natahovali hned dva hráči. Jedním z nich byl na zadní tyči De Tomás, kterému chyběl kousek!
     
    41
    Rozběhla se závěrečná pětiminutovka, Parejo posouval na pravou stranu, centr Torrese byl zblokovaný, Valencia bude rozehrávat rohový kop!
     
    43
    Vallecano dnes hodně riskuje v rozehrávce na vlastní polovině. Je jasné, že domácí nechtějí spoléhat na nakopávané míče.
     
    44
    Ba posílal další dobrý centr z pravé strany do velkého vápna. Torres prodloužil na zadní tyč, tam už nebyl žádný jeho spoluhráč.
     
    45
    Vypadá to, že rozhodčí nebude přidávat ani minutu. Domácí drží balón ve středu hřiště, nad Madridem se spustil velice silný déšť!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka hry je za námi. Lépe do ní vstoupili hosté, Torres byl ve dvou velkých příležitostech. Ta největší šance Valencie přišla až v osmadvacáté minutě hry, Parejo ale neobstál v souboji kapitánů a neproměnil pokutový kop! Krátce na to přišla vedoucí trefa domácích, o tu se postaral útočník De Tomás.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Přenesení hry na pravou stranu hřiště, Moreno si připsal výborný obranný zákrok, na poslední chvíli zasáhl před Torresem.
     
    48
    Hosté začali aktivně, soupeř se musí bránit. Valencia vybojovala rohový kop z pravé strany hřiště, šestý roh hostujícího týmu.
     
    49
    Obrovská příležitost pro hosty! Rodrigo se po závaru dostal k míči, který poslal přízemním centrem před branku. Kondogbia nedokázal z nějakých pěti metrů trefit odkrytou svatyni soupeře. Hostující hráč byl ofsajdu, ovšem čárový rozhodčí postavení mimo hru nesignalizoval, gól by tedy platil!
     
    50
    Na druhé straně o sobě dali vědět domácí fotbalisté, i ti rozehrávali rohový kop. K žádnému ohrožení hostující svatyně ale nedošlo.
     
    51
    De Tomás byl několik metrů za obranou soupeře, poté se vracel pro balón. Správně odmávaný a odpískaný ofsajd!
     
    Dnešní utkání sleduje 11 320 diváků.
     
    53
    Z levé strany centroval Bébé, hodně nešťastně míč nadzvedl jeden z hostujících obránců. Na zadní tyči se po balónu natahovali hned dva hráči, De Tomásovi i Morenovi chyběl kousek!
     
    54
    Za balónem se k rohovému praporku vydal Bébé. Portugalský fotbalista si podle všeho pomohl útočným faulem.
     
    55
    Jasným taktickým faulem si pomohl Alejandro Gálvez. Ten vidí žlutou kartu, což znamená, že si v příštím zápase nezahraje.
     
    56
    Další domácí faul, tentokráte to bylo jen kousek za velkým vápnem. Následovat bude standardka pro hostující tým!
     
    57
    Po závaru v pokutovém území se do brejku dostávali domácí. Moreno přihrával na pravou stranu, Bébé na balón nedosáhl.
     
    59
    Skvělý sprint Čeryševa, který balón stihl ještě před postranní lajnou. Čárový rozhodčí však signalizoval postavení mimo hru.
     
    60
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Ferrán Torres, přichází Gonçalo Guedes.
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Rodrigo, přichází Kévin Gameiro.
     
    61
    Rozběhla se závěrečná půlhodina tohoto utkání. Rozhodčí pískal hostující faul u postranní lajny, ze země se zvedá Advíncula.
     
    62
    Souboj u rohového praporku. Domácí příznivci pískají, jejich tým se rohového kopu nedostal, balón šel od Tomáse.
     
    63
    Právě De Tomás.si ve středu hřiště skvěle pokryl míč, následně si vynutil faul. To se pochopitelně nelíbí hostujícím hráčům.
     
    64
    Nepříjemný souboj koleno na koleno, na zemi zůstává ležet jak Gálvez, tak Kondogbia. Rozhodčí raději přerušil hru.
     
    65
    To byla velmi dobrá příležitost pro hosty! Gameiro posunul na rozběhnutého Pareja, s jehož pokusem si poradil brankář García!
     
    66
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Álex Moreno, přichází Álvaro García.
     
    67
    Vzrušení před domácí brankou bylo zbytečné! Čárový rozhodčí totiž signalizoval ofsajd, Advíncula tak vůbec nemusel do obranného zákroku.
     
    68
    Rayo se v posledních minutách téměř k ničemu nedostává a musí se hlavně bránit. Další akci Valencie teď rozehrává gólman Neto.
     
    69
    Faulu se na levé straně marně dožadoval Čeryšev, obránce Advíncula, sice šel do skluzu, ovšem zasáhl pouze balón.
     
    70
    Na zemi zůstal po souboji se Suárezem ležet hostující Guedes. Domácí celek na nic nečekal a ihned zakopl balón.
     
    72
    Velká příležitost pro Vallecano! García postupoval sám na Neta, ovšem byl v těžkém úhlu, hostující gólman si s jeho střelou doprostřed branky poradil!
     
    73
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Bébé, přichází Uche Henry Agbo.
     
    74
    Z levé strany teď centroval Čeryšev. Ruský fotbalista se ještě předtím nacházel v ofsajdovém postavení, hra je přerušena.
     
    75
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu, což se především nezaujatému fanouškovi musí určitě líbit. Valencie už sází především na ofenzivu!
     
    76
    Facundo Roncaglia si pomohl nedovoleným zákrokem u postranní lajny, když za dres zatáhl Embarbu, vidí žlutou kartu.
     
    78
    Pro balón si vyběhl brankář Neto. Ten ihned rozehrál svým spoluhráčům, kteří však o něj vinou špatné přihrávky brzy přišli.
     
    79
    Zatím to není utkání hostujícího kapitána Pareja. Ten vinou špatné přihrávky znovu ztratil balón ve středu hřiště a musí se vracet.
     
    80
    Obránce Gabriel šel do souboje v pokutovém území s velkým riskem. Domácí celek se penalty dožadoval marně!
     
    81
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Facundo Roncaglia, přichází Daniel Wass.
     
    82
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Alejandro Gálvez, přichází Emiliano Velázquez.
     
    83
    Brankář Alberto García si doběhl pro centr, následně s míčem lehl na zem. Asi se nedá počítat, že by s následnou rozehrávkou nějak pospíchal.
     
    84
    Parádně to udělal Pozo, který viděl, že jde Mouctar Diakhaby do skluzu. Stihl zasáhnout balón, následně byl dohrán hostujícím hráčem, který je za svůj zákrok potrestán žlutou kartou. Následovat bude přímý kop Raya z nějakých sedmnáctí metrů!
     
    85
    Pozo se až v tuto chvíli zvedl z trávníku. U balónu jsou hned dva hráči a vypadá to, že zakončení na sebe vezme De Tomás.
     
    86
    Taky se tak stalo! Autor zatím jediného gólu to vzal na sebe, ovšem jeho střela skončila vysoko nad hostující brankou!
     
    88
    Útočnou akci hostujícího týmu na levé straně zastavuje praporek čárového rozhodčího, který signalizuje postavení mimo hru!
     
    89
    Po skvělém centru z pravé strany měl De Tomás na noze stoprocentní příležitost! Byl na malém vápně, před sebou měl pouze brankáře Neta. Ten ale vytáhl neskutečný zákrok a ještě drží naděje svého celku na bodový zisk!
     
    90
    Následovat bude další rohový kop pro domácí tým. Hlavní rozhodčí Alberoa bude přidávat tři minuty nad rámec druhé půle.
     
    90+1
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Rohový kop rozehrál Ba, který míč poslal přesně na hlavu MARIA SUÁREZE. Domácího fotbalistu neuhlídal Wass, o bodovém zisku je rozhodnuto! Asistence: Abdoulaye Ba.
    90+1. Mario SUÁREZ - 2:0
     
    90+3
    Nepřesnou přihrávku poslal Parejo, pro balón si doběhl brankář Alberto García. Třetí nastavená minuta už spěje ke svému konci.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Série obou celků končí, Vallecano nevyhrálo devětkrát v řadě, podařilo se mu to až dnes proti Valencii, která už dvanáctkrát po sobě neokusila chuť porážky. Vítězství se ale nerodilo snadno, hosté v úvodu neproměnili dvě obrovské šance, Parejo ke všemu nedal penaltu. Krátce poté přišel trest, trefil se De Tomás. Pojistka dlouho nepřicházela, až v nastaveném čase druhého poločase se po rohovém kopu prosadil Mario Suárez , který stanovil konečnou podobu skóre na 2:0!
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:10.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (20:34:03)

    Štěpán Slovák

    Branky: 32. De Tomás (A. Ba), 90+1. Mario Suárez (A. Ba)

    Karty:   15. De Tomás (VLL), 55. Gálvez (VLL) – 29. Torres (VAL), 76. Roncaglia (VAL), 84. Diakhaby (VAL)

    Neproměněná penalta: 28. Parejo (VAL), brankář Alberto García zneškodnil


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:10.
    Rayo Vallecano: Alberto García (C) – Advíncula, A. Ba, Gálvez (82. Velázquez), Tito – Pozo, Mario Suárez – Bébé (73. Agbo), Embarba, Á. Moreno (66. Á. García) – De Tomás.
    Náhradníci: Dimitrievski – Guerra, Á. García, Agbo, Velázquez, Akieme, Comesaña.

    Valencia CF: Neto – Roncaglia (81. Wass), Gabriel, Diakhaby, Gayá – Torres (60. Guedes), Parejo (C), Kondogbia, Čeryšev – Rodrigo (60. Gameiro), S. Mina.
    Náhradníci: Doménech – Garay, Lato, Wass, Guedes, Soler, Gameiro.

    Rozhodčí: Alberoa – Hernández, Cerdán

    Diváci: 11 320
    bahis siteleri