Olympia Radotín – Králův Dvůr 1:0 (kon.) | Písek – Dobrovice 1:0 (kon.) | Vyšehrad – Karlovy Vary 4:1 (kon.)
Litoměřicko – Benešov 2:4 (kon.) | Ústí n/O – Vltavín 1:1 (4:1 po pen.) | Živanice – Velvary 2:1 (kon.)
konec
FK Litoměřicko
2:4 (1:3)
FK Benešov
Sobota 06.04.2019, 10:30 • Hřiště FK Litoměřicko, Litoměřice • Česká fotbalová liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Zdravím vás u 22. kola Fortuna České fotbalové ligy. V jeho rámci se na hřišti v Litoměřicích představí dva týmy bojující na obdobných tabulkových pozicích – domácí FK Litoměřicko a hosté SK Benešov. Přeji příjemné počtení.
     
    Litoměřicko, které do jarní části sezóny vstoupilo s novým trenérem a lehce obměněným kádrem, se v současné době drží na třinácté pozici se získanými 25 body. Často navíc střídají výhry a prohry, z poslední pětice soutěžních utkání mají Litoměiřčtí bilanci třech výher a dvou proher.
     
    Zatímco fotbalisté Benešova se dostali na vítěznou vlnu, byť v předešlých dvou zápasech vyhráli až na penalty, po devadesáti minutách jediný z těch tří. V pětizápasovém souhrnu ale Středočeši brali ještě další tři body po venkovní výhře nad Převýšovem. Nestačili tak pouze jen na Štěchovice.
     
    Poslední vzájemné utkání:

    7.9.2018, 5. kolo: SK Benešov – FK Litoměřicko 1:4
    Branky:
    75. Balata – 4. Verner, 14. Verner, 41. Pedro (vla.), 72. Zdržálek
    Sestava Benešova: Rotbauer – Vosáhlo (59. Rataj), Filip, Pedro, Zákostelský, Engelmann (59. Vrňák), Turek (90. Srb), Švantner (90+1 Srb), Hampl, Brokeš, L. Balata (80. V. Balata).
    Sestava Litoměřicka: Plachý – Šustr, Šimkovský, Chábera, Verner, Surmaj (85. Lauricella), Macháček (46. Zdržálek), Husenský, Valenta, Štanců, Štefko.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Litoměřicko: Ordelt – Ippolito, Novák, Verner, Šimkovský (C), Hanuš, Kodad, Krištof, Dolejší, Bulíř, Rubeš
    Náhradníci: Lisa – Chábera, Surmaj, Dura, Valenta, Štefko, Greš

    SK Benešov: Rotbauer – Rataj, Vosáhlo, Filip, Vrňák (C), Pedro – Engelmann, Azilinon, Brokeš, Lauricella – Hampl
    Náhradníci: Tetour – Urban – Sklenička, Zoubek – Turek

    Rozhodčí: Severýn – Musil, Cichra.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se zhostili domácí fotbalisté, kteří ihned zahájili kombinaci na vlastní polovině. Benešovští ale zrovna tak rychle zahájili napadání soupeřovy poloviny.
     
    1
    Po Ordeltově výkopu se k míči dostal Petr Hampl, který neváhal ani vteřinu a velmi rychle utíkal po pravé straně zpět k litoměřické brance. Míč ale dokázala obrana Litoměřicka včas odrazit.
     
    3
    Domácí posléze zahájili svůj první útok, z něhož vytěžili první rohový kop.
     
    3
    Litoměřičtí jej rozehráli nakrátko a zrovna tak krátkými přihrávkami se pokusili přiblížit k vápnu. V souboji Nováka s Engelmannem ale míč opustil hřiště a domácí měli další roh.
     
    4
    A další souboj Marka Nováka s Vojtěchem Engelmannem. Tentokrát však končí výkopem Nicolase Rotbauera od své branky.
     
    5
    Dobře myšlená, přesto nepříliš dobře vyvedená přihrávka Jakuba Šimkovského na Ladislava Kodada. Toho posléze odstavil od míče Zdeněk Vrňák a Rotbauer opět vykopával.
     
    7
    Hra se přesunula na úroveň středové čáry. Tam důrazně bojuje Denis Krištof o každý píď půdy na soupeřově polovině hřiště.
     
    7
    Litoměřicku se povedlo rozbít benešovské sevření. S přispěním nedovoleného Engelmannova zákroku se dostali krátce za půlku, leč nic zásadního nepřinesli a benešovský obranný blok opět vrátil hru zpět.
     
    10
    Benešov právě vstřelil branku!
    Velmi povedený gól VOJTĚCHA ENGELMANNA! Po nastřelené tyči Benešova si Engelmann probil cestu mezi několika hráči, načež se mu dostal na kopačku míč a ten posléze poslal ke vzdálenější tyči. Adam Ordelt se po něm jen bezradně natahoval.
    10. ENGELMANN - 0:1
     
    11
    Benešovské vstřelený gól probudil ještě k větší aktivitě. Stojí proti nim ale obranný blok domácího týmu, který v první chvíli zablokoval průnik hostí za půlící čáru.
     
    12
    Až téměř k nedalekému obchodnímu domu Kaufland letěl křižný odkop Adama Ordelta. Díky tomu se Středočeši dostali k outové rozehrávce ze vzdálenosti velmi slibné. Zakončení ale skončilo opět pouze v rukou Ordelta.
     
    14
    Prodloužený nákop litoměřického gólmana odrazil svým odkopem Ondřej Rataj. Opět se tak rozhořel tuhý boj o míč poblíž středové čáry.
     
    15
    Po delší době domácí přenesli hru před velké vápno u benešovského gólmana.
     
    15
    Sudí Severýn ukázal na penaltový puntík po nedovoleném zákroku benešovských obránců!
     
    16
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    K té se postavil MAREK HANUŠ, který nad ničím nepřemýšlel a napálil míč k pravé tyči branky Nicolase Rotbauera, čímž vrací svůj tým do hry.
    16. HANUŠ - 1:1
     
    17
    Benešovští se marně snaží o průnik po křídle. Příliš z něj ale nevytěžili, neboť litoměřická obrana spolehlivě odráží jakoukoliv benešovskou přihrávku dopředu.
     
    18
    A další pokutový kop! Tentokrát na litoměřickou branku.
     
    19
    Benešov právě vstřelil branku!
    Rozehrávky penalty se chopil ZDENĚK VRŇÁK, který také napálil prostor u pravé tyče. Ordelt se sice již míče dotýkal, přesto jeho zaplutí do branky zabránit nedokázal.
    19. VRŇÁK - 1:2
     
    20
    Hráči Benešova zahájili souhru s cílem dobýt soupeřovu polovinu. Jejich snažení ale zastavili sudí, neboť jeden z pronikajících hráčů se ocitl v ofsajdu.
     
    21
    O nákop na branku se postaral Miroslav Verner. Jeho střela ale postrádala jakýkoliv důraz a Rotbauer ji bez větších obtíží lapil do svých rukavic.
     
    23
    Z celkem nadějné vzdálenosti rozehrál Marek Hanuš přímý kop. Centr však vyrazili hráči Benešova na opačnou stranu, než by Litoměřičtí potřebovali.
     
    24
    Benešovští se dostali na polovinu soupeře. K přímému útoku se ale nedostali, neboť po přetažené přihrávce po lajně se k míči dostal Ordelt, který vykopl.
     
    25
    Souboj mezi obranami přináší poslední minuty. Oba týmy se snaží přenášet hru z jedné strany na druhou, ovšem s velkou pravděpodobností narážejí na důrazné obranné bloky obou týmů.
     
    27
    Velmi nadějně si počínal Ladislav Kodad ve velkém vápně. Trochu mu ovšem odskočil míč při snaze o zakončení, čímž se k němu dostal Jakub Vosáhlo.
     
    28
    Po několika hlavičkách Litoměřic na středové čáře se chopil míče Ondřej Prokeš. Žádný průnik dále ale jeho šance nepřinesla, hra stále pokračovala tuhým soubojem na středu.
     
    29
    Vojtěch Engelmann vyslal přesnou kolmici za obranu. Nikoho ze spoluhráčů ale nenašel, namísto toho si pro míč doběhl Adam Ordelt.
     
    30
    Rotbauerův výkop přenesl hru na střed pole, kde se rozhořel další souboj o míč, tentokrát na hlavičkové úrovni.
     
    31
    Litoměřicko pomalu rozehrává od svých obránců. Po levé straně se dokázalo dostat na úroveň vápna, ovšem od centru byli domácí tvrdě blokováni.
     
    32
    Postupně se míč dostal opět k Ordeltovi, který zvolil cestu dalšího odkopu.
     
    33
    Čímž je k vidění další souboj o míč u středové čáry.
     
    34
    Benešovští se dostali do velmi nadějného útoku. Ten v malém vápně zakončil Petr Hampl, ovšem Ordelt ve skluzu dokázal míč vyrazit. Benešov tak alespoň ukořistil rohový kop.
     
    35
    Narážečku s několika protihráči zvolil při svém průniku Ondřej Prokeš. Přesto se ani on k zakončení nedostal a domácí přenesli hru na opačný konec hřiště.
     
    36
    Ani tam se ale míč dlouho neudržel a Ordelt musel znovu rozehrávat.
     
    38
    Do zakončení z hranice velkého vápna se dostal Dominik Dolejší. Jeho střelu po zemi ale nedokázal přesně nasměrovat, čímž míč letěl pouze vedle bližší tyče branky Nicolase Rotbauera.
     
    39
    Po dalším útoku Litoměřicka Rotbauer vykopává.
     
    40
    A z odkopu opět zahrozili hráči Benešova.
     
    40
    Benešov právě vstřelil branku!
    Ti také krátce před koncem první půle navyšují své vedení! Kolmici v malém vápně od Michaela Azilinona převzal VOJTĚCH ENGELMANN, který z první rozvlnil síť z litoměřické branky na pravé straně.
    40. ENGELMANN - 1:3
     
    42
    Benešov ve svém tlaku na branku Litoměřicka pokračuje i nadále. Obrana domácích jej pouze přerušuje, jako v případě Ladislava Kodada, který srazil do outu míč, který si zpracovával Azilinon.
     
    44
    Daleký odkop Nicolase Rotbauera opět nabil hostům k útočné situaci. Přes obranu Litoměřicka se ale tentokrát nedostali, naopak domácí odrazili hru na opačnou polovinu.
     
    45+0
    První poločas skončil.
     
    První půle nepřinesla příliš atraktivní fotbal. Oba týmy se spíše přetahovaly o míč na úrovni středového kruhu a málokdy se dostávaly do šancí. Když už k nim docházelo, tak v nich byl efektivnější benešovský tým, který zaslouženě vede o dvě branky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Odkop přinesl hned první útok Benešova druhé půle. A jeho zakončení také první ofsajd, po němž se dostal k odkopu míče Adam Ordelt.
     
    47
    Litoměřičtí se snaží odrazit benešovský útok již dosti vysoko na středové čáře. Po nějaké době byli ve své snaze úspěšní, navíc se vydali zahrozit na opačný konec hřiště.
     
    48
    Velmi obětavě bojuje v rohu hřiště Tomáš Bulíř. Díky benešovskému bloku se ale nemůže dostat k centru.
     
    49
    Marek Novák se nedostal k míči přes dvojici stoperů v benešovských barvách. Poté však hosté pouze odkopli míč mimo hřiště.
     
    50
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Tlak domácích nese kýžené ovoce a rozdíl se snížil opět na jedinou branku! MAREK NOVÁK si povedeně naběhl do vápna, kam dostal přihrávku a posunul ji přesně k levé tyči branky Benešova.
    50. NOVÁK - 2:3
     
    51
    Načež se rozjel další boj o míč poblíž středového kruhu. Z něj vyšli vítězně domácí, kteří pokračují v útočném napadání soupeřovy branky.
     
    52
    Díky nedovoleným zákrokům se hra změnila v sérii dalekých odkopů a častého přenášení jejího těžiště z jedné strany na druhou.
     
    53
    Po Novákově křižném průniku mohli domácí opět zahrozit ve vápně. Přílišný tlak ale obránci Benešova zvládli precizně, navíc po rozehrávce mezi stopery přesunuli velmi rychle hru na opačný konec hřiště.
     
    54
    Povedený centr a jeho odhlavičkování už jistě Benešovští viděli v brance! Adam Ordelt ale na poslední chvíli vyskočil a vyrazil míč nad břevno.
     
    55
    Litoměřičtí se ale opět osmělili a pokračují v útočné aktivitě. Benešovská obrana je ale přeci jen organizovaná a málokdy pustí soupeře do vyložené akce.
     
    57
    Totéž se ovšem děje i před litoměřickou brankou, od které stopeři Litoměřicka bleskově přenesli hru po křídle.
     
    57
    O centr se pokusil Marek Hanuš. Těsně před ním však stál David Filip, který hned dráhu letu míče přerušil a srazil jej k zemi.
     
    59
    Rotbauerův odkop od branky letěl mimo hřiště. Domácí tak ještě před dělící čarou mohou rozehrát z outu a pokračovat v útočném snažení.
     
    60
    Přetažený Bulířův centr nedokázal Marek Novák odhlavičkovat na branku a míč ho přeletěl. Následně se Benešovští dostali k protiútoku.
     
    61
    Litoměřicko ale celou situaci odbránilo a naopak se dostalo opět k obsazování soupeřovy poloviny hřiště.
     
    62
    Tomáš Bulíř přesně odrazil míč po snaze o vyšší přihrávku Davida Filipa! Bulíř však nasměroval míč příliš vysoko a ten se odrazil o stropní konstrukci litoměřické tribuny.
     
    63
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Michael Azilinon, přichází Martin Turek.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Michael Azilinon (SK Benešov).
     
    64
    Rychlý přímý kop skoro ze středu pole se pokusil těsně u tyče doklepnout do branky Jakub Rubeš. Míč mu ale poskočil a nedokázal ho přesně zpracovat.
     
    65
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Paulo Ippolito, přichází David Surmaj.
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Ladislav Kodad, přichází Jan Štefko.
     
    67
    Litoměřičtí pokračují v tlaku, ve kterém jim dopomohl přímý kop. Ten však v první chvíli dokázali Benešovští odrazit, načež to zkusil ještě z velké vzdálenosti Jakub Šimkovský. Ten však zvolil velmi vysokou střelu, která přeletěla i ochrannou síť nad Rotbauerovou brankou.
     
    68
    Fotbalisté Benešova se postupnými přihrávkami dostali k soupeřově brance. Litoměřická obrana si ovšem na ně připravila léčku, po které se míč dostal mimo hřiště a Ordelt vykopával.
     
    69
    David Surmaj se pokusil odstavit od míče Martina Turka. Benešovský útočník ale přesto dokázal nacentrovat do středu před branku. Zde si ovšem nejvýše vyskočil Denis Krištof a míč odrazil mimo prostor vápna.
     
    71
    Hráči Litoměřic pokračují v tlaku na benešovskou branku. Byť řada jejich šancí vypadá velmi slibně, stále se domácím nedaří dostat do finálního momentu, v němž byl dokázali zakončit.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Antonio Lauricella (SK Benešov).
     
    73
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Marek Novák, přichází Patrik Valenta.
     
    73
    Herní režie se chopili benešovští fotbalisté, kteří se pokoušejí probít ze sevření litoměřické letky. Jejich snaha ale příliš úspěšný není, neboť vždy na polovině o míč přijdou.
     
    75
    Benešov právě vstřelil branku!
    Povedeným protiútokem hosté navyšují své vedení! Po levém křídle se utrhl VOJTĚCH ENGELMANN, který po přesné křižné střele navíc dovršuje svůj hattrick!
    75. ENGELMANN - 2:4
     
    75
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Antonio Lauricella, přichází Ondřej Urban.
     
    76
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Tomáš Bulíř, přichází Jakub Greš.
     
    78
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Zdeněk Vrňák, přichází Filip Zoubek.
     
    79
    Adam Ordelt odkopl od své branky. Sérií hlaviček od hráčů obou barev se ovšem dostal míč mimo hřiště.
     
    80
    Nedovoleně si počínal David Filip vůči Denisu Krištofovi, díky čemuž se domácí dostali k odkopu z velmi slibné vzdálenosti.
     
    81
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Petr Hampl, přichází Martin Sklenička.
     
    83
    Litoměřičtí fotbalisté se ani v závěru nevzdávají a opět zkouší průnik do útočného prostoru hostujícího celku. Benešovská obrana ale ukázala svou kvalitu, čímž se navíc dostala do protiútoku.
     
    85
    Ještě v závěru Benešov dlouhými přihrávkami hledá vhodné místo pro přímé zakončení na litoměřickou branku. Vědom si svého vedení ale nehledá příliš rychle a spíše vyčkává.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Ondřej Rataj (SK Benešov).
     
    86
    Po Ratajově nedovoleném zákroku se do náznaku šance dostali domácí hráči. Bez čehokoliv důrazného ale opět museli jít bránit benešovský vzdoroútok.
     
    87
    Tak moc se snažili hráči Benešova o centr na litoměřickou branku, až míč skončil mimo hřiště. Adam Ordelt tak vykopával.
     
    88
    Záhy se ovšem provinili při útoku domácí hráči, čímž z hranice velkého vápna odkopával Rotbauer. Následný benešovský protiútok zastavil ofsajd.
     
    89
    Ještě v posledních minutách se pokoušejí domácí alespoň o snížení. Benešovský obranný blok ve vápně je ale přeci jen příliš zahuštěný a šance blokuje.
     
    90
    Po levém křídle si to do vána šinul Marek Hanuš, jemuž ovšem míče ve skluzu odebral Ondřej Urban.
     
    90+1
    A litoměřickou akci definitivně zmařilo zakončení mimo hřiště, po kterém se k odkopu postavil Rotbauer.
     
    90+2
    Ten navíc přenesl hru na litoměřickou polovinu, kde si Benešovští počínají dosti aktivně.
     
    90+2
    Díky nedovoleným zákrokům, střídavě na obou stranách, se hra velmi často přesouvá z jedné strany na druhou, nikde se nemůže usadit na delší dobu.
     
    90+3
    Ještě zkoušejí domácí zahrozit z rohového kopu, který ovšem hráči Benešova dokázali odrazit.
     
    90+4
    Následuje další rohový kop Litoměřic. Ani ten však nebyl úspěšný.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    V Litoměřicích je dobojováno! Druhý poločas už přinesl větší fotbalovou krásu a oba týmy se častěji dostávaly do šancí. Každý z nich dokázal jednou skórovat, díky čemuž Benešov zvítězil v poměru 4:2.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek slunného sobotního odpoledne. (12:24:48)

    Vít Trubička

    Branky: 16. Hanuš (pen.), 50. Novák – 10. Engelmann, 19. Vrňák (pen.), 40. Engelmann, 75. Engelmann

    Karty:   63. Azilinon (BNS), 72. Lauricella (BNS), 86. Rataj (BNS)


    FK Litoměřicko: Ordelt – Ippolito (65. Surmaj), Novák, Verner, Šimkovský (C), Hanuš, Kodad (65. Štefko), Krištof, Dolejší, Bulíř (76. Greš), Rubeš
    Náhradníci: Lisa – Chábera, Surmaj, Dura, Valenta, Štefko, Greš

    FK Benešov: Rotbauer – Rataj, Vosáhlo, Filip, Vrňák (C) (78. Zoubek), Pedro – Engelmann, Azilinon (63. Turek), Brokeš, Lauricella (75. Urban) – Hampl (81. Sklenička)
    Náhradníci: Tetour – Urban – Sklenička, Zoubek – Turek

    Rozhodčí: Severýn – Musil, Cichra
    thejrc.org