Olympia Radotín – Králův Dvůr 1:0 (kon.) | Písek – Dobrovice 1:0 (kon.) | Vyšehrad – Karlovy Vary 4:1 (kon.)
Litoměřicko – Benešov 2:4 (kon.) | Ústí n/O – Vltavín 1:1 (4:1 po pen.) | Živanice – Velvary 2:1 (kon.)
konec
FC Slavoj Vyšehrad
4:1 (3:1)
Slavia Karlovy Vary
Sobota 06.04.2019, 10:15 • Evžena Rošického-Strahov • Česká fotbalová liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká fotbalová liga startuje druhou polovinou sezóny, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Slavoj Vyšehrad a FC Slavia Karlovy Vary.
     
    FK Slavoj Vyšehrad

    Fotbalisté Vyšehradu se letos opírají o velice kvalitní výkony, které momentálně stačí na třetí místo tabulky. Slavoj doposud nasbíral osmatřicet bodů, přičemž na vedoucí Zápy ztrácí už sedm bodů. Vyšehrad v minulém kole dokázal odčinit hodně překvapivou porážku proti Benešovu, uspěl totiž na hřišti Velvar, kde zvítězil po pokutových kopech. Vyšehrad se řadí mezi šestici nejlepších celků na domácím stadionu, dohromady na vlastní půdě odehrál devět zápasů, přičemž zvítězil v sedmi případech. Pouze dva zápasy přinesly porážku.
     
    FC Slavia Karlovy Vary

    Na opačné straně stojí poslední celek tabulky, kterým je Slavia Karlovy Vary. Celek ze západu Čech má na svém kontě dvacet bodů, avšak manko na čtrnácté Živanice je pouze dvoubodový. Karlovy Vary v minulém kole dokázaly uspět na svém stadionu, v souboji proti patnáctému Písku totiž zvítězily poměrem 2:0, přičemž první branka přišla v koncovce prvního poločasu. Karlovy Vary jsou druhým nejhorším celkem v rámci venkovních zápasů. Dohromady totiž odehrály devět utkání, ve kterých dokázaly pouze dvakrát zvítězit.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Mareš, Brejcha, Rataj, Drobílek (C), Čapek, Vejvar, Zákostelský, Rys, Kozel, Švejdík
    Náhradníci: Dočekal – Neuberg, Madej, Krobot, Pardubský, Krejdl, Michalec

    FC Slavia Karlovy Vary: Chára – Mestl, Tůma (C), Pěkný, Skala, Dubnička, Mandula, Maňák, Vyleta, Shorný, Frána
    Náhradníci: Bláha – Holík, Geňo, Vokáč, Paterna

    Rozhodčí: Drábek – Dujsík, Raplík.
     
    Utkání za pár okamžiků začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v samotném úvodu jsme sledovali nepovedenou kombinaci hostů, míč nakonec doskákal až k opačné šestnáctce, kde se k výkopu dostane Otáhal.
     
    4
    Také Vyšehrad poprvé vážněji kombinoval s míčem, ve středu hrací plochy operoval aktivní Drobílek, jehož přihrávka skončila u brankáře Cháry.
     
    4
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Tak to je rychlý vstup do zápasu v podání domácích! Slavoj totiž podnikl akci středem hrací plochy, přičemž si za kolmici za obranu nabíhal ONDŘEJ BREJCHA, který pohotovou ránou nártem překonal brankáře Cháru, jenž si na míč ještě stačil sáhnout.
    4. BREJCHA - 1:0
     
    5
    V tuto chvíli to budou mít Karlovy Vary hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může otočit.
     
    6
    Hosté to opět zkoušeli přes levou stranu, kde se jako poslední dotkl míče domácí Rataj. Na pořadu dne bude úvodní rohový kop pro Karlovy Vary.
     
    7
    K oné rozehrávce se nakonec postavil Mandula, jehož vzdušná nabídka nebyla moc přesná. Míč zaplul přesně do náruče brankáře Otáhala.
     
    8
    Vzápětí přišel první střelecký pokus v podání hostů. Zpoza pokutového území to zkoušel Vyleta, jehož rána výrazně minula branku soupeře.
     
    9
    Vyšehrad se nyní rozhodl uklidnit hru, Švejdík posléze vyvezl míč na druhou stranu hrací plochy, kde číhal blok protihráčů, který napadá rozehrávku.
     
    10
    Nakonec si obrannou povinnost splnil hostující zadák Shorný, který ihned přihrával ke středovému kruhu. Vyšehrad se musí bránit další akci soupeře.
     
    10
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A nakonec tu máme vyrovnávací branku! Nenápadná akce po pravém křídle přinesla přihrávku do pokutového území, kde číhal hostující PAVEL MAŇÁK, který uspěl s přízemním zakončením k zadní tyči.
    10. MAŇÁK - 1:1
     
    11
    Nezaujatý fanoušek musí být spokojen, během deseti minut viděl hned dva góly. V tuto chvíli se rozehrávky od středového kruhu ujmou domácí.
     
    12
    Vyšehrad se opět pokoušel prorazit přes střed hrací plochy, jenomže Vejvar nedokázal přejít přes protihráče. Karlovy Vary opět zakládají protiakci.
     
    13
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Jenomže domácí si berou vedení zpět! Slavoj se usídlil u pokutového území, kde jeden z domácích hráčů přihrával do malého vápna, kde na hranici ofsajdu zakončoval MICHAL RATAJ, jenž bezpečně uklidil hrací předmět za brankáře.
    13. RATAJ - 2:1
     
    14
    Nerozhodný výsledek moc dlouho nevydržel, nyní budou muset dohánět manko hostující hráči, kteří na to mají ještě celkem dostatek času.
     
    15
    Podél autové čáry si to namířil Brejcha, který při pokusu o centr trefil clonícího protihráče. Na řadu přijde rohový kop, který zleva rozehraje Drobílek.
     
    16
    Jeho centr se kroutil směrem do malého vápna, načež si na něj nejvýše vyskočil Pěkný, jenž prodlužoval za sebe. Následovat bude další rohový kop.
     
    17
    Tak nakonec to rohový kop nebude, nýbrž budeme sledovat pouze odkop od branky Cháry. Zřejmě se bude jednat o přízemní rozehrávku.
     
    18
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do dvoubrankového vedení! Další rychlý atak v podání Slavoje nabídl velice pohlednou kombinaci, na jejíž konci byl PAVEL ČAPEK, jenž celkem pohotovým způsobem zasunul míč do prázdné branky, na což byl Chára krátký.
    18. ČAPEK - 3:1
     
    19
    Útočným faulem se prezentoval hostující Frána, který si v osobním souboji přidržel protihráče. Následovat bude volný kop pro domácí celek.
     
    23
    Střídání v týmu FC Slavia Karlovy Vary: ze hřiště odchází Zdeněk Skala, přichází Rostislav Vokáč.
     
    24
    Nyní to střeleckým pokusem zkoušel domácí Drobílek, avšak jeho rána se nevešla mezi tři tyče. Chára nemusel zasahovat, nyní bude rozehrávat.
     
    25
    Hostující brankář si počkal na náběh Mestla, který okamžitě přeposlal přihrávku na útočnou polovinu, na kterou ale nedosáhl kolega Shorný.
     
    26
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, ve kterých jsme se dočkali čtyř branek. V tuto chvíli se kulatého nesmyslu ujal Kozel.
     
    27
    Tentokráte přišel nedovolený zákrok v oblasti středového kruhu, kde si proti pravidlům počínal domácí Čapek. K rozehrávce se staví kapitán Tůma.
     
    28
    Aby toho nebylo málo, tak si Karlovy Vary došly pro zisk další standardní situace. Zhruba ze čtyřiceti metrů centroval Maňák, avšak našel pouze protihráče.
     
    29
    Tohle už bude o poznání zajímavější záležitost. Hosté totiž zůstali v blízkosti pokutového území, kde si došli pro zisk přímého kopu z dobré pozice.
     
    30
    Opět to na sebe vzal Maňák, který to pochopitelně zkoušel přímo na bránu. Jeho rána směřovala vedle branky, Otáhal si tak zákrok nepřipsal.
     
    31
    Mezitím si za obranu soupeře pokoušel seběhnout Shorný, avšak ten se v době přihrávky nacházel v ofsajdu. Vyšehrad rozehrál urychleně.
     
    32
    Navíc si domácí vybojovali další rohový kop, který přinesl zmatek v pokutovém území, jenž nakonec skončil razantním odklizením od Pěkného.
     
    33
    Po kratší době si Otáhal připsal další odkop od své svatyně. Tentokráte rozehrával po zemi na Švejdíka, který přenášel hru na levou stranu hřiště.
     
    34
    Slavoj se opět prokombinoval až k šestnáctce, odkud přinutil brankáře Cháru k dalšímu zákroku. Střela směřovala přímo doprostřed, což bylo snadné sousto.
     
    35
    Domácí jsou v posledních vteřinách aktivnější, avšak nyní si soupeř vybojoval autové vhazování zprava. Nakonec se ho ujme obránce Mestl.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Další nepřesnost tentokráte vypustil ze své kopačky hostující Pěkný, který našel pouze nohu protihráče. Domácí si pohrávají s míčem na vlastní půlce.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Daniel Kozel (FK Slavoj Vyšehrad).
     
    41
    Drobílek se s míčem dostal za půlící čáru, kde byl nevybíravě poslán k zemi. Hlavní sudí pochopitelně nařídil volný kop, který domácí hned rozehráli.
     
    42
    Hodně nebezpečně se nyní domácí probíjeli až do šestnáctky, kde střelu zablokoval jeden z protihráčů. Následně přišel faul v podání Brejchy.
     
    43
    Pomalu a jistě se nám blíží konec prvního poločasu, Karlovy Vary se ještě snaží s výsledkem něco udělat. Před malým momentem se v ofsajdu zjevil Frána.
     
    45
    Další ofsajd hostů, první poločas je téměř u konce.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hned čtyři branky. Hned v úvodu dokázal udeřit Vyšehrad, avšak soupeř si přichystal celkem rychlou odpověď. Další dvě branky si opět připsal domácí výběr, který je v tomto utkání výrazně nebezpečnější. Karlovy Vary určitě nehrajou vůbec špatně, avšak většina útočných akcí končí na pozorné obraně soupeře. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v samotném úvodu si pro nedovolený zákrok dokráčel Vejvar, který svému celku zajistil standardku. Ta ale skončila na hlavě jednoho z protihráčů.
     
    49
    Na řadu přišlo autové vhazování pro Karlovy Vary, jako poslední se totiž dotkli míče domácí. K provedení autu se již chystá obránce Vokáč.
     
    50
    Hra se přesunula k pravé postranní lajně, kde se Mestlovi podařilo otřít míč o nohu napadajícího protihráče. Pochopitelně budeme sledovat další aut.
     
    51
    Poprvé ve druhém dějství se k míči dostal hostující brankář Chára, který tentokráte odkopával ke středovému kruhu, kde v souboji uspěl Zákostelský.
     
    52
    Vyšehrad rozjel kombinaci ve středu hrací plochy, odkud se nakonec dostal až k hranici šestnáctky, kde pokus o centr odvracel hostující Tůma.
     
    53
    Před malým momentem jsme se dočkali prvního střeleckého pokusu druhého dějství. Vyprodukoval ho domácí Rys, jenž mířil vedle branky.
     
    54
    Vyleta se po pravém křídle probíjel až k centru, který přeci jenom letěl do pokutového území, kde na něj nedosáhl žádný z kolegů. Následně pálil vedle Shorný.
     
    55
    Švejdík dokázal přesným pasem najít volného Rataje, který okamžitě roztahoval hru na levou stranu, kde si patřičně důrazně počínal Mestl.
     
    56
    Na opačné straně to hosté zkoušeli až příliš rychlým protiútokem, jeden z nich se navíc nacházel v ofsajdu. K rozehrávce se staví brankář Otáhal.
     
    57
    Na řadu přišlo další autové vhazování, po kterém Karlovy Vary přenášely hru na opačnou stranu. Nyní to individuálním způsobem zkouší Mandula.
     
    58
    Avšak přihrávka za obranu směřovala do dalšího ofsajdu, velice přesné oko pomezního sudího. Vyšehrad bude rozehrávat kousek od své šestnáctky.
     
    59
    Do kombinace se zapojil také brankář Chára, který rozehrával na jistotu k postranní lajně. Postupný atak je veden přes středový kruh hřiště.
     
    60
    Tam číhala početná skupinka protihráčů, konkrétněji si velmi dobrým způsobem počínal Rataj, který ihned po zisku míče zakládá rychlou protiakci.
     
    61
    Karlovy Vary si dokonce vybojovaly rohový kop, který si vzal na starost Maňák. Jeho nepovedený centr neměl ideální výšku, navíc se jeho celek dostal do dalšího ofsajdu.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, ve druhém dějství sledujeme vyrovnanou podívanou. Vyšehrade snaží vycházet ze zajištěné defenzívy.
     
    63
    Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Michal Rataj, přichází Daniel Krejdl.
     
    63
    Také domácí si zajistili zisk rohového kopu. K němu se postavil sám kapitán Drobílek, jehož nadýchaná nabídka doplachtila na hlavu Dubničky.
     
    63
    Střídání v týmu FC Slavia Karlovy Vary: ze hřiště odchází Ondřej Frána, přichází Marian Geňo.
     
    64
    Nakonec jsme sledovali ještě jeden rohový kop, avšak ani ten nepřinesl nic nebezpečného. I v tomto případě zasáhla pozorná obrana soupeře.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Pavel Čapek (FK Slavoj Vyšehrad).
     
    69
    Zpoza pokutového území to zkoušel hostující Mandula, avšak jeho pokus výrazně minul branku soupeře. Otáhal opět nemusel ani zasahovat.
     
    70
    Naopak se domácí brankář postavil k odkopu od své svatyně, který posílal hluboko na druhou stranu. Tam Krejdl prodlužoval balón za sebe.
     
    70
    Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Daniel Kozel, přichází Ladislav Krobot.
     
    71
    Slavoj bude mít možnost navýšit vedení, neboť bude zahrávat přímý kop kousek za pokutovým územím. K rozehrávce se zřejmě postaví Drobílek.
     
    72
    Nakonec to přeci jenom na sebe vzal Drobílek, avšak ani jeho technický projektil nesměřoval mezi tři tyče. Na druhou stranu tak peláší soupeř.
     
    73
    Jenomže akci Karlových Varů zastavil snad šestý ofsajd tohoto zápasu. Tentokráte se příliš brzo zjevil za obranou celkem aktivní Čapek.
     
    74
    K centrovanému pokusu se na pravé straně dostal Mareš, který nepřekonal clonícího protihráče. Po autu následoval další centr, který nebyl nebezpečný.
     
    75
    Už tradiční obrázek. Hosté opět uspěchali kombinaci, která přinesla pouze ofsajdové postavení. Rozehrávat bude domácí brankář Otáhal.
     
    76
    Sledujeme pasáž plnou nepřesností, druhý poločas není příliš atraktivní. Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl Čapek, hosté ihned rozehráli.
     
    77
    Jednalo se o přízemní rozehrávku, přičemž se do akce zapojil také Vyleta, který vybojoval autové vhazování. Slavoj se tak bude muset opět bránit.
     
    78
    To nabídlo nepřesné vrácení míče v podání Dubničky, avšak ani protiakce Vyšehradu neměla krátkého trvání. I domácí si ale vyzkouší aut zleva.
     
    78
    Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Jan Vejvar, přichází Václav Pardubský.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Václav Vyleta (FC Slavia Karlovy Vary).
     
    79
    Ve vlastním pokutovém území si obrannou povinnost splnil zadák Tůma, který zasáhl velice přesvědčivě. Jeho celek ale opět napadá kombinaci Slavoje.
     
    84
    Krátká kombinace v podání Maňáka nakonec nepřinesla nic závažného, na druhou stranu se vydal domácí Rys, který ale přihrával velice nepřesně.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco kolem pěti minut, Vyšehrad stále vede o dvě branky. Hosté jsou sice aktivnější, avšak častokrát narážejí na obranu soupeře.
     
    85
    Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Filip Drobílek, přichází Tadeáš Madej.
     
    86
    Mareš se zmocnil autového vhazování na levé straně, přičemž si pro spolupráci vybral Brejchu. Jeho celek otřel míč o nohu soupeře, další aut.
     
    86
    Střídání v týmu FC Slavia Karlovy Vary: ze hřiště odchází Ondřej Shorný, přichází Adam Paterna.
     
    87
    Přišel nedovolený zákrok ze strany domácího celku, Chára tak okamžitě odkopával k opačné šestnáctce, kde ve vzduchu zakročil Švejdík.
     
    88
    Ani protiútok domácích neskončil žádným střeleckým pokusem, naopak Mestl okamžitě nastartoval své spoluhráče na druhé straně.
     
    89
    Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Pavel Čapek, přichází Jiří Michalec.
    Střídání v týmu FC Slavia Karlovy Vary: ze hřiště odchází Ladislav Mestl, přichází Tomáš Holík.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+2
    Jedna z posledních šancí pro Karlovy Vary, které se konečně dostaly na polovinu soupeře, kde budou vhazovat.
     
    90+2
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom ještě jedna branka! Domácí totiž podnikli rychlý protiútok, který byl naprosto učebnicový. V roli konečného střelce se zjevil LADISLAV KROBOT.
    90+2. KROBOT - 4:1
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Vyšehradu, který svého soupeře porazil poměrem 4:1. Druhý poločas byl z hlediska atraktivity méně záživný, dočkali jsme se pouze jedné branky. Mimo jiné jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, přičemž o trochu více ze hry měly Karlovy Vary, které se nakonec nedostaly ke kontaktní brance. Vyšehrad předvedl zodpovědnou obrannou činnost, tři body tak bere Slavoj. (12:09:48)

    David Suchý

    Branky: 4. Brejcha, 13. Rataj, 18. Čapek, 90+2. Krobot – 10. Maňák

    Karty:   41. Kozel (VYS), 67. Čapek (VYS) – 79. Vyleta (KVA)


    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Mareš, Brejcha, Rataj (63. Krejdl), Drobílek (C) (85. Madej), Čapek (89. Michalec), Vejvar (78. Pardubský), Zákostelský, Rys, Kozel (70. Krobot), Švejdík
    Náhradníci: Dočekal – Neuberg, Madej, Krobot, Pardubský, Krejdl, Michalec

    Slavia Karlovy Vary: Chára – Mestl (89. Holík), Tůma (C), Pěkný, Skala (23. Vokáč) – Dubnička – Shorný (86. Paterna), Maňák, Mandula, Vyleta – Frána (63. Geňo)
    Náhradníci: Bláha – Holík, Geňo, Vokáč, Paterna

    Rozhodčí: Drábek – Dujsík, Raplík

    Diváci: 150
    thejrc.org