Oostende – Beerschot 2:1 (kon.) | Westerlo – Sint-Truiden 2:2 (kon.) | St.Gilloise – Waasland-Beveren 5:1 (kon.)
Mouscron – Cercle Brugge 2:3 (kon.) | Genk – Gent 2:1 (kon.)
konec
KRC Genk
2:1 (2:0)
KAA Gent
Sobota 06.04.2019, 20:30 • Luminus Arena, Genk • Belgická liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že KRC Genk dělá další krok k titulu, když poráží KAA Gent 2:1, se s Vámi loučí a hezký sobotní večer přeje Tomáš Lysý. (22:31:34)
     
    Rozhodující situace zápasu se odehrála na konci prvního poločasu, kdy nejprve zahrál rukou ve vápně hostující Dylan Bronn a sudí po konzultaci nařídil pokutový kop, který Ruslan Malinovskyj proměnil. O čtyři minuty později, v první minutě nastaveného času, pak Ruslan Malinovskyj výbornou střelu z vápna poslal míč ke vzdálenější tyči. Ve druhém poločasu se na gól čekalo dlouho. Šance měli jak domácí, tak hosté, ale buď se vyznamenávali gólmani, nebo zvonila branková konstrukce, tak jako po střelu domácího ita v 70. minutě. Drama přišlo v 87. minutě, kdy Timothy Derijck využil Sörlothovu přihrávku ke střele také z hranice vápna, která šla přesně k tyči. Hosté se pak možná mohli cítit nazlobení, protože další ruka ve vápně se tentokrát nepískala. Závěr se ještě trošku natáhl a z původních pěti nastavených minut jich bylo devět, když v 94. minutě obdržel červenou kartu Malinovskyj za možná neúmyslné nakopnutí Verstraeteho v pádu do obličeje. Na výsledek zápasu už ale nemělo vyloučení vliv – 2:1.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+9
    A protože následný a také poslední útok hostí končí nepovedenou střelou Stallone Limbombeho hodně vedle levé tyče, je tady konec utkání.
     
    90+8
    Domácí celek ještě zásluhou Gana vybojoval faul u pravého rohu.
     
    90+7
    Hosté zkusili ještě jeden útok, ale jejich kombinace nekončí ani střelou, ani rohem, ale jen odkopem od branky Vukoviće.
     
    90+5
    Verstraete je ošetřován, bude tedy nastaveno výrazně více než signalizovaných pět minut.
    90+4. Červená karta pro Ruslana Malinovského
     
    90+4
    Na domácím záložníkovi byli nalepení dva hráči soupeře. Birger Verstraete ho pořádně držel za dres a povalil ho na zem, přičemž nejprve spadl Verstraete, poté šel k zemi Malinovskyj. Autor dvou gólů Genku vzápětí již vleže máchl kopačkou směrem na hlavu soupeře. Těžko říct, zda úmyslně nebo nikoliv, ale sudí posoudil tento moment jako úmysl a dává Malinovskému rovnou červenou kartu.
     
    90+3
    Ruslan Malinovskyj rozehrál roh nakrátko pro spoluhráče a bude se snažit ušetřit čas.
     
    90+3
    A možná i díky tomu jsou nyní domácí odměněni fotbalovým bohem tím, že mají rohový kop a znovu ušetří pár desítek sekund.
     
    90+2
    Uronenovi se ale musí dát ke cti, že zbytečně neležel na trávníku, zvedl se a hra mohla pokračovat. Sympatické gesto.
     
    90+2
    U střídaček přišel zcela zbytečný faul hostí na Jere Uronena, což samozřejmě hráči domácích vítají. Ne tak docela kvůli spoluhráči, jenž nyní pocítil bolest, ale kvůli ušetření času.
     
    90+1
    Roman Jaremčuk zkusil střelu z pětadvaceti metrů, byl na středu hřiště. Ale mířil jen doprostřed branky, takže s jeho střelou neměl Vuković problém.
     
    90
    Ve druhém poločasu bude nastaveno pět minut.
     
    90
    Po rohu propadl míč na hranici penalty pro Bezuse, který vystřelil a Vuković se spoluhráčem zastavili balon kousek od brankové čáry.
     
    89
    Hosté nyní mohou být zřejmě oprávněně nazlobení, jelikož centrovaný míč se otřel o ruku jednoho z domácích hráčů a tady se také možná mohla pískat penalta. Ale tentokrát se sudí neradí ani u videa, vše dobře viděl, a potvrzuje svůj předešlý verdikt – rohový kop.
     
    88
    Ihned poté následuje střídání domácích, když se loučí Mbwana Samatta a na jeho místo jde Zinho Gano.

    Tomáš Lysý

    Branky: 42. Malinovskyj (pen.), 45+1. Malinovskyj – 87. Derijck

    Karty:   73. Dewaest (GNK) – 41. Bronn (GNT), 65. Asare (GNT), 73. Bezus (GNT)   90+4. Malinovskyj (GNK)


    Rohy: 7:12.
    KRC Genk: Vuković – Uronen, Lucumi, Dewaest, Maehle – Heynen, Malinovskyj, S. Berge – Trossard (75. Paintsil), Samatta (88. Gano), Ito.
    Náhradníci: Jackers – Aidoo, De Norre, Neto Borges, Wouters, Piotrowski, Paintsil, Ingvartsen, Gano.

    KAA Gent: Kaminski – Souquet, Bronn, Derijck, Asare – B. Verstraete, Dejaegere (74. Limbombe), Esiti (62. Bezus), David (74. Čakvetadze) – Sörloth, Jaremčuk.
    Náhradníci: Coosemans – Rosted, Čakvetadze, Limbombe, Kvilitaja, Bezus, De Smet.

    Rozhodčí: Lawrence Visser
    thejrc.org