St. Louis – Vancouver 3:2 (2:0 po s.n.) | Florida – New Jersey 3:4 (po pr.) | Philadelphia – Carolina 3:4 (kon.)
Pittsburgh – NY Rangers 3:4 (po pr.) | Detroit – Buffalo 1:7 (kon.) | Washington – NY Islanders 0:3 (kon.)
Ottawa – Columbus 2:6 (kon.) | Montreal – Toronto 6:5 (2:1 po s.n.) | Nashville – Chicago 5:2 (kon.)
Dallas – Minnesota 3:0 (kon.) | Calgary – Edmonton 1:3 (kon.) | Arizona – Winnipeg 2:4 (kon.)
Los Angeles – Vegas 5:2 (kon.) | San Jose – Colorado 5:2 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
4:3 (2:3, 1:0, 1:0)
Piráti Chomutov
Neděle 07.04.2019, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • Baráž o extraligu • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    42:38 Martin KEHAR - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    42:38
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno se v čase 42:38 dostává do vedení a zcela nechává zapomenout na první sedmiminutovku zápasu! Čtvrtý gól symbolicky vstřelil hráč s číslem dresu #4 a způsob, jakým to provedl, byl špičkový! Zikmund zády k bráně přiklepl k levému mantinelu na MARTINA KEHARA, který podél prken od modré sjel až před Peterse, a bekhendovou střelou mezi betony ho překonal, čímž odpálil totální fanatismus na stadionu – 4:3! Asistence: Ladislav Zikmund.
    36:53 Tomáš KAUT - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    36:53
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Za chyby se platí, v případě Chomutova je to teď dost krutá platba! Snad i větší než za dálniční známku v ČR. Chybná rozehrávka chomutovského Lukáše Kováře z vlastního pásma značila zisk puku Lakosem. Domácí obr na bruslích to neměl moc těžké, uvolnil před brankou TOMÁŠE KAUTA, který z otočky žabičkou přehodil Petersovu ruku a hostující gólman se hodně zlobí na své spoluhráče – 3:3! Asistence: André Lakos.
    12:55 Jaromír JÁGR - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    12:55
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Přesilovka Kladna 5 na 4 taktéž padla a opět je z toho gól! Tohle může Chomutov pořádně mrzet. Druhý gól se urodil jednoduše. Tomáš Plekanec motal puk na levém křídle a rozhodl se pro návrat hracího předmětu na modrou čáru, kde stál JAROMÍR JÁGR. Ten se s tím vůbec nemazal, napřáhl se z první a střelou alá Jiří Říha snižuje – 2:3! Asistence: Tomáš Plekanec.
    11:46 Ladislav ZIKMUND - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:46
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladenští se dočkali, využili přesilovou hru 5 na 3 a vrací se částečně do utkání! Jágr z rohu kluziště čekal dlouho s přihrávkou a udělal dobře. Jednoduchou žabičkou přehodil hůl obránce Chomutova přímo na mezikruží pro LADISLAVA ZIKMUNDA, který měl mnoho prostoru sám před Petersem. Puk zkušeně do sítě umístil a domácí jsou ve hře – 1:3! Asistence: Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec.

    Domácím pokračuje klasická přesilovka 5 na 4!
    06:35 Pavel KLHŮFEK - 0:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    06:35
    Piráti právě vstřelili branku!
    Slovy Luboše, který opravoval Lakatoš: „Tohle už není normální!“ Chomutov totiž využívá první přesilovou hru a třetí gól zařídil hráč, který zařídil předchozí dva. Za 6 minut a 35 sekund se povedlo PAVLU KLHŮFKOVI zkompletovat hattrick. Klhůfkovi na pravý kruh přišla přihrávka, hostující #22 využila toho, že Cikánek má hráčskou hůl a třetím věšákem do levého vinglu dává Pirátům hodně velkou naději na tři body – 0:3! Bez asistence.
    04:31 Pavel KLHŮFEK - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:31
    Piráti právě vstřelili branku!
    Rozhodně si domácí nepředstavovali takový úvod do zápasu. Opět se jedná o odpověď na šanci Kladna, respektive Zikmundovu tyč. Byl to pak právě Zikmund, který v obranném pásmu u mantinelu ztratil puk v souboji. Důrazný PAVEL KLHŮFEK se dostal před něj, sjel si až před branku a střelou nad položené rameno Cikánka dává Pirátům o hodně větší klid – 0:2! Bez asistence.
    01:42 Pavel KLHŮFEK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    01:42
    Piráti právě vstřelili branku!
    Brzký gól, který Chomutovu dost pomáhá psychicky! Nutno ale podotknout, že první trefa zápasu padla z protiútoku po ohromné šanci Kladna, když Redlich přiblížil puk do brankoviště, kde vznikla nepřehledná situace, Peters ale tělem udržel hrací předmět před brankovou čárou. Z toho vytěžil Růžička rychlý brejk 2 na 1, v útočném pásmu křižnou nahrávkou otevřel prostor pro PAVLA KLHŮFKA, který švihem z pravého kruhu otevírá skóre utkání – 0:1! Asistence: Vladimír Růžička

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 12. Zikmund (Jágr, Plekanec), 13. Jágr (Plekanec), 37. T. Kaut (Lakos), 43. Kehar (Zikmund) – 2. Klhůfek (V. Růžička), 5. Klhůfek, 7. Klhůfek


    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Kehar, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr (A) – J. Strnad (C), Vampola (A), Redlich – Svedlund, Machač, Melka – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný – Jelínek.
    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – Jank, Flemming, L. Kovář, Knot, Dietz, Štich, Trefný – Sklenář, V. Růžička (A), Klhůfek – Koblasa, Huml (A), T. Svoboda – Tomica (C), Vantuch, Duda – A. Dlouhý, Šťovíček, Chrpa.

    Rozhodčí: Jeřábek, Svoboda – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 5 015
    thejrc.org