St. Louis – Vancouver 3:2 (2:0 po s.n.) | Florida – New Jersey 3:4 (po pr.) | Philadelphia – Carolina 3:4 (kon.)
Pittsburgh – NY Rangers 3:4 (po pr.) | Detroit – Buffalo 1:7 (kon.) | Washington – NY Islanders 0:3 (kon.)
Ottawa – Columbus 2:6 (kon.) | Montreal – Toronto 6:5 (2:1 po s.n.) | Nashville – Chicago 5:2 (kon.)
Dallas – Minnesota 3:0 (kon.) | Calgary – Edmonton 1:3 (kon.) | Arizona – Winnipeg 2:4 (kon.)
Los Angeles – Vegas 5:2 (kon.) | San Jose – Colorado 5:2 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
4:3 (2:3, 1:0, 1:0)
Piráti Chomutov
Neděle 07.04.2019, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • Baráž o extraligu • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 015 diváků. (18:41:31)
     
    Z mé strany je to dnes vše. Chomutov má po tomto kole notně ztíženou pozici a bude muset do dalších kol hodně zabrat. Kladno se naopak dostalo na poměrně luxusní náskok pěti bodů. Přeji vám příjemný zbytek víkendu a budu se někdy příště z hokeje těšit napočtenou!
     
    NEÚPLNÁ TABULKA PO PÁTÉM KOLE

    1. HC Dynamo Pardubice, 12 bodů
    2. Rytíři Kladno, 9 bodů
    3. Piráti Chomutov, 4 body

    4. Motor ČB, 2 body
     
    Na kladenském stadionu propuká nefalšovaná radost! Po sedmi minutách by musel tipér otáčet každou korunu třikrát, aby mohl vsadit na neprohru Kladna. Jenže do konce první třetiny přišlo využití dvou za sebou jdoucích přesilovek a do druhé třetiny šli Kladenští s nadějným a hratelným stavem 2:3. Druhá třetina nabídla pouze jedinou trefu, neboť chybu v rozehrávce Chomutova potrestal ve spolupráci s Lakosem Tomáš Kaut a do třetí třetiny šly oba týmy za vyrovnaného stavu 3:3. Chomutov ve třetí třetině nebyl tak nebezpečný, jak se čekalo a situaci měl o hodně těžší od času 42:38, když se před kasu z modré protlačil Martin Kehar a ukázal, že i když není střelec, tak jeho góly přichází v nejklíčovější chvíli. Piráti v závěrečných sekundách měli ještě jednu velkou šanci, Svobodovi se ale nepovedlo dotlačit puk do branky, a proto bere Kladno veledůležitou výhru 4:3!
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Svobodu právě sekl Strnad, který dostává po zápase dvě minuty. Ale na výsledku zápasu se již vůbec nic nezmění.
     
    59:58
    V posledních dvou sekundách měli domácí velké štěstí a hosté velkou smůlu! Poslední sekundy totiž hosté tlačili kotouč do branky a Tomáši Svobodovi moc nechybělo k tomu, aby podél pravé tyče dotlačil touš do kasy! Leč se tak nestalo a Svoboda byl ještě seknut. Trest určitě přijde, ale to už nic neřeší.
     
    59:17
    Sklenář vrátil zpoza branky na modrou pro Flemminga, ten mu jej vrátil, jenže nepřesně. Rytíři však ne a ne vyhodit.
     
    58:48
    Růžička si zpracoval puk bruslí, ale nepřesně a Kladno ze středního pásma vyhazuje povoleně za branku Chomutova.
     
    58:29
    Navíc i v tento čas jde Chomutov do šesti hráčů v poli!
     
    58:29
    Cikánek držel kotouč až moc dlouho před následnou rozehrávkou, proto sudí odpískal přerušení hry, přesně 91 sekund před koncem zápasu.
     
    58:05
    Zikmund přes Šťovíčka ladně přelétl a bez hole odjíždí domácí #13 střídat. Nicméně to moc nemusí Zikmundovi vadit, neboť Piráti vyhodili na zakázané uvolnění a nemohou tak střídat.
     
    57:41
    Knot poslal puk důrazně před Cikánka v momentě, kdy mu stál v pásmu hráč, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu kvůli odpískanému ofsajdu.
     
    57:11
    Kehar poslal puk podél prken k modré čáře, kde se dostal do souboje s protihráčem a na jistotu poslal Kehar kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    56:41
    Kladno se pomalu začíná stahovat do ofenzivy. Po komerční přestávce se rozehrají poslední minuty třetí třetiny tohoto zápasu.
     
    55:07
    Plekanec aktivně ztěžuje rozehrávku Jankovi, který se ale nenechal rozhodit a rozehrává další útočné tažení. To mělo asi pětisekundový život, protože na druhou stranu šel Plekanec se Zikmundem, hostující bránící dvojice dobře oba pokryla.
     
    54:04
    Svedlund nechtěl nic proti Knotovi dělat, proto raději ze středního pásma obloučkem nahodil do útočného pásma a odjel střídat. Piráti okamžitě vrátili hru na druhou stranu, jenže se nemohou dostat k pořádné střele.
     
    53:29
    Nepřesná nahrávka Humla vyhání hosty ven z útočného pásma a Kladno stále i za tohoto stavu napadá rozehrávku svého soupeře vysoko.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 12. Zikmund (Jágr, Plekanec), 13. Jágr (Plekanec), 37. T. Kaut (Lakos), 43. Kehar (Zikmund) – 2. Klhůfek (V. Růžička), 5. Klhůfek, 7. Klhůfek


    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Kehar, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr (A) – J. Strnad (C), Vampola (A), Redlich – Svedlund, Machač, Melka – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný – Jelínek.
    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – Jank, Flemming, L. Kovář, Knot, Dietz, Štich, Trefný – Sklenář, V. Růžička (A), Klhůfek – Koblasa, Huml (A), T. Svoboda – Tomica (C), Vantuch, Duda – A. Dlouhý, Šťovíček, Chrpa.

    Rozhodčí: Jeřábek, Svoboda – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 5 015
    thejrc.org