Anderlecht – Antverpy 1:2 (kon.) | Eupen – Charleroi 0:1 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
1:2 (1:1)
Royal Antverpy
Neděle 07.04.2019, 18:00 • Constant Vanden Stockstadion, Brusel • Belgická liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:6. (19:54:40)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí celkem překvapivým vítězstvím Antverp. Druhý poločas dlouhou dobu nenabízel nic nebezpečného, naopak jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, která spěla do nerozhodného konce. Pár minut před koncem se hosté dostali do překvapivého vedení, o což se postaral Mbokani. Anderlecht se v závěru utkání snažil srovnat krok, avšak na tento úkol měl příliš málo času a z tohoto zápasu nebere ani bod.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Navíc si Antverpy vybojovaly volný kop, po kterém se Mbokanimu podařilo nasbírat cenné vteřinky. Didillon bude odkopávat od branky.
     
    90+3
    Anderlechtu se nedaří dostat se do vážnějšího náporu, naopak se k autovému vhazování postavil Jukleroed, jenž vhazoval podél autové čáry.
     
    90+1
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Lior Refaelov, přichází David Simão.
     
    90+1
    Po delší době tu máme žlutou kartu, nedovoleným hraním rukou se totiž prezentoval domácí Najar, který to ale neudělal úmyslně.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí si vytvářejí sympatický tlak. Ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Obrannou povinnost si splnil obránce Matheus, který odkopem na jistotu poslal míč za postranní čáru. Kums okamžitě vhodil míč zpět do hry.
     
    85
    Jukleroed už nedokázal odehrát míč před postranní čárou, mezitím na zemi skončil Mbokani, jenž si ale nedovolený zákrok nevymodlil.
     
    84
    Na druhé straně si Anderlecht chtěl alespoň vybojovat autové vhazování, avšak jako poslední se dotkl míče Kums, vhazovat tak bude soupeř.
     
    84
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Yannick Bolasie, přichází Zakaria Bakkali.
    83. Dieumerci MBOKANI - 1:2
     
    83
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Je tu překvapivé vedení hostů! Nejprve domácí chybovali v rozehrávce, k míči se dostal Mbokani, který šajtlí našel naprosto volného Lamkela Zé, jenž trefil pouze brankovou konstrukci. Od ní se míč odrazil právě k DIEUMERCIMU MBOKANIMU, který zamířil pod břevno.
     
    83
    Nyní si hosté došli pro zisk standardní situace, avšak bude to z velké vzdálenosti od branky. Zřejmě se bude jednat o přízemní kombinaci.
     
    82
    Na zemi se ocitl domácí Trebel, avšak ani tentokráte se dle sudího nejednalo o faul. Opět hraniční souboj, Antverpy ale podnikají rychlou protiakci.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut, stále čekáme na vedoucí branku jednoho z mužstev. Nyní se o provedení autu postaral Bornauw.
     
    80
    Už se opět pokračuje ve hře, Govea tak mohl rozehrávat volný kop z vlastní poloviny. Jako adresáta si vybral Mbokaniho, jenž byl odstaven od míče.

    David Suchý

    Branky: 33. Gerkens – 40. Lamkel Zé, 83. Mbokani

    Karty:   90+1. Najar (AND) – 63. Lamkel Zé (ANY)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:6.
    RSC Anderlecht: Didillon – Najar, Mbodji, Obradović, Lawrence (46. Bornauw) – Verschaeren, Gerkens, Trebel, Kums (C), Amuzu (65. Santini) – Bolasie (84. Bakkali).
    Náhradníci: Boeckx – D. Appiah, Bakkali, Bornauw, Kayembe, Sanneh, Santini, Žulj.

    Royal Antverpy: Bolat – Opare, Matheus, Arslanagic, Jukleröd – Haroun (C), Refaelov (90+1. Simão), Govea – Lamkel Zé, Mbokani, Owusu Acheampong (58. Rodrigues).
    Náhradníci: Teunckens – Baby, Batubinsika, Bolingi, Rodrigues, Simão, S. Yatabaré.

    Rozhodčí: Lardot – Hillaert, Wyns
    thejrc.org