Chelsea – West Ham 2:0 (kon.)
konec
Chelsea FC
2:0 (1:0)
West Ham United
Pondělí 08.04.2019, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:7. (22:52:07)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím londýnské Chelsea, která svého soupeře porazila poměrem 2:0, přičemž se o obě branky postaral Eden Hazard. Druhý poločas byl z hlediska atraktivity mnohem záživnější, sledovali jsme celou řadu nebezpečných momentů, přičemž ani West Ham nebyl daleko k vyrovnávací brance. Chelsea se přeci jenom v závěru utkání dostala ke druhé brance, díky které pohřbila naděje West Hamu na bodový zisk. Útočné kvality londýnského celku otestuje také pražská Slavia, první duel v rámci čtvrtfinále Evropské ligy je na programu už tento čtvrtek.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Vypadá to, že žádnou další branku už neuvidíme, dnešní utkání se totiž spíše dohrává. Před malým momentem to Emerson zvládl u své šestnáctky.
     
    90+2
    V tuto chvíli to bude pro West Ham nesmírně složité, do konce zápasu totiž zbývá málo času. Hosté se okamžitě usídlili na útočné polovině.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
    90. Eden HAZARD - 2:0
     
    90
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme ještě jednu branku! Hostující obrana naprosto zaspala při bránění EDENA HAZARDA, který si gestem ruky řekl o přihrávku do volného prostoru, načež po ukázkovém zpracováním míče zamířil mimo dosah polského brankáře. Vypadá to, že Chelsea vybojuje plný počet bodů!
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Chelsea je blizoučko ke třem bodům. Ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Na pořadu dne byl další rohový kop, který se zařadil mezi ty méně povedené. Chelsea se přeci jenom drží u míče, což jí maximálně vyhovuje.
     
    87
    Fabiański ještě drží ambice svého celku! Dobře načasovaná přihrávka našla naběhnuvšího Girouda, který trefil pouze polského brankáře do rukavice.
     
    85
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Callum Hudson-Odoi, přichází Pedro.
     
    84
    Další žlutá karta, tentokráte ji vyfasoval domácí brankář Kepa za zdržování.
     
    84
    Do pokutového území domácích konečně přiletěl nadějný centr. Na zadní tyči si na něj naskakoval Arnautović, který hlavičkou trefil protihráče do hlavy.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, domácí i nadále střeží jednobrankové vedení. West Ham pomalu a jistě otevírá zadní vrátka.
     
    82
    Žlutou kartu dostává César Azpilicueta (Chelsea FC).
     
    82
    Byl to právě Hudson-Odoi, kdo se chopil provedení rohového kopu z pravé strany. Jeho rozehrávka cvičeným signálem našla pouze nohu Balbueny.
     
    81
    Hudson-Odoi se díky své rychlosti dostal jako první k míči, avšak poté si nevěřil na průnik kolem protihráče. Místo toho zvolil zpětnou přihrávku na Kantého.
     
    80
    Arrizabalaga naznačil rychlé vyhození míč do strany, nakonec si tento úmysl rozmyslel. Místo toho přišla nenápadná akce po pravém křídle, Barkleymu na zadní tyči moc nechybělo.

    David Suchý

    Branky: 24. E. Hazard (Loftus-Cheek), 90. E. Hazard (Barkley)

    Karty:   82. Azpilicueta (CHE), 84. Arrizabalaga (CHE) – 11. Ogbonna (WHU)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:7.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, David Luiz, Emerson – Kanté, Jorginho, Loftus-Cheek (70. Barkley) – Hudson-Odoi (85. Pedro), Higuaín (76. Giroud), E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Barkley, Willian, Christensen, Giroud, Kovačić, Pedro.

    West Ham United: Fabiański – Fredericks, Balbuena, Ogbonna, Cresswell – Noble (C) (70. Obiang), Rice – Anderson, Lanzini – Arnautović, Chicharito (46. Snodgrass).
    Náhradníci: Adrián – Diop, Masuaku, Nasri, Obiang, Lucas Pérez, Snodgrass.

    Rozhodčí: Kavanagh – Cook, Hatzidakis

    Diváci: 40 537
    thejrc.org