Tondela – Portimonense 3:2 (kon.)
konec
CD Tondela
3:2 (0:1)
Portimonense SC
Pondělí 08.04.2019, 21:15 • Estádio João Cardoso, Tondela (kapacita: 7.500 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkuji, že jste společně se mnou utkání sledovali, a těším se zase někdy příště u dalšího přenosu. Loučí se Jiří Polášek. (23:25:18)
     
    Viděli jsme fantastický obrat zápasu! Tondela si svoje šance zúročila ve druhé polovině zápasu. Postupně se krásnou střelou prosadil Tómané, poté se blýskl Pité a nakonec dovršil obrat po obrovských zmatcích v pokutovém území hostů Costa. V 90+5 minutě se však nechal vyloučit Costa, první žlutá karta za slovní výčitky rozhodčímu, poté pravděpodobně ještě ostřejší výrazy na jeho adresu. Ty už byly odměněny přímo červenou kartou. I přímý kop z krásné vzdálenosti nakonec nic nepřinesl a body berou domácí. Přibližují se tak Portimonense na 2 body a opouští sestupové příčky.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 11:1. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:13.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Drama na závěr se nepřipouštělo. Ve vápně byl faulován domácí brankář i s míčem.
     
    90+5
    Tak Costa dostává ještě červenou kartu! To musel opravdu rozhodčího asi urážet. Hosté mají k dispozici přímý kop z před vápna.
     
    90+5
    Drama na závěr! Costa dostává žlutou kartu za faul. Po ní se ale hádal dále a ostře a přijde další trest.
     
    90+4
    Hosté předvedli ještě jeden nebezpečný náběh. Míč však byl s hráčem v ofsajdu a tak se akce zrušila.
     
    90+3
    Až nyní získává první žlutou kartu i hráč Tondely. Je jím až v 90+3. minutě Murillo, za svůj faul.
     
    90+2
    Hosté dovedli Tondelu až k domácích vlastnímu rohovému praporku. Tam to ale jeden z hráčů udělal velmi dobře, míč vstřelil do útočníka a od toho se odrazil za čáru. Proto se nekope rohový kop.
     
    90+1
    No tak tohle jsem tedy opravdu nečekal. Vzhledem k tomu, že se moc nepřerušovalo, je podle mne pět minut nastavení špatný výrok.
     
    90
    Nyní si míč ve své držení převzal celek Portimonense, ale před bránou vítr neudělal. Vybojoval ale rohový kop, a možná tak poslední šanci na 3 body.
     
    89
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Dener, přichází Wellington.
     
    88
    Tomane byl celkem tvrdě faulován, ale na zemi ležel trošku déle, než bylo zdrávo. Logicky, když už Tondela nemá možnost střídání, kterým by pozdržela hru.
     
    87
    Po rozehrávce se Tondela opět zmocnila míče a řítí se do útoku. Je to logické, jelikož už o body nechce přijít, a tak chce vsítit ještě gól na pojištěnou.
    85. Ricardo COSTA - 3:2
     
    85
    Tým Tondela právě vstřelil branku!
    Autorem branky je RICARDO COSTA. Obrat dokonán! Tondela předvedla úžasnou hru a slaví třetí gól. COSTA se po obrovských zmatcích ve vápně soupeře chopil míče a vystřelil na levou stranu branky.
     
    84
    Další spálená šance z pohledu domácích, když jeden z hráčů z bezprostřední blízkosti netrefil branku a pálil nad.

    Jiří Polášek

    Branky: 63. Tómané, 72. Pité, 85. Ri. Costa – 19. Jadson, 45+2. Paulinho

    Karty:   90+3. Murillo (TND), 90+5. Ri. Costa (TND) – 14. Rú. Fernandes (POO), 39. Hackman (POO), 55. Paulinho (POO), 58. Ri. Ferreira (POO)   90+5. Ri. Costa (TND)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 11:1. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:13.
    CD Tondela: C. Ramos – D. Bruno (71. Pité), J. Fernandes, Ri. Costa, Joãozinho – Delgado (47. Peña), B. Monteiro, João Pedro (47. Patrick), A. Xavier – Tómané, Murillo.
    Náhradníci: P. Silva – Patrick, Jaquité, J. Mendes, Moufi, Peña, Pité.

    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Hackman, Jadson, Possignolo, Rú. Fernandes – Dener (89. Wellington), Pedro Sá, Paulinho, L. Fernandes (74. Vítor Tormena) – Jackson Martínez, Tabata (66. Boa Morte).
    Náhradníci: Leonardo – Vítor Tormena, Ruster, Macedo, Henrique, Wellington, Boa Morte.
    thejrc.org