Ajax – Juventus 1:1 (kon.) | Manchester Utd. – Barcelona 0:1 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
1:1 (0:1)
Juventus FC
Středa 10.04.2019, 21:00 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Liga mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    S přáním hezkého večera se s vámi loučím. Děkuji za pozornost a zase někdy u fotbalové Ligy mistrů na počtěnou. (22:57:23)
     
    Krásný zápas mezi Ajaxem a Juventusem je u konce. Domácí celek ukázal, že mezi světovou smetánku naprosto jasně patří a je vyprodaným stadionem doprovázen obrovským potleskem ve stoje. Ajax byl aktivnějším a nebezpečnějším celkem, nakonec vydržel remízu 1:1. Jedinou branku nizozemského mužstva vstřelil snad po dvaceti sekundách druhého poločasu David Neres. Předtím skóroval na konci prvního poločasu Cristiano Ronaldo. Do odvety jde tak o něco spokojenější Juventus, jenž je doma opravdu silný.

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 15:10.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Paulo Dybala šel po levé straně do útoku a chtěl nejspíše hledat nabíhajícího Ronalda. Ten byl ale takticky stržen k zemi Ekkelenkampem, který přerušil akci a dostává žlutou kartu, která jej ale mrzet nebude.
     
    90+3
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Federico Bernardeschi, přichází Sami Khedira.
     
    90+2
    Paulo Dybala nepříjemně centroval do vlastního vápna, ale Juventus vše přežil. Domácí se ale hned dostali do útoku a Tadić levačkou střílel ve vápně. Desítka Ajaxu ale trefila hráče a uvidíme ještě jeden rohový kop.
     
    90+1
    Hraje se již první minuta z celkových tří. André Onana si nyní musel poradit s centrovaným míčem z pravé strany, ale nakonec byl domácí brankář úspěšný. Hned za ním netrpělivě číhal Ronaldo.
     
    90
    Parádní kombinační hra domácího Ajaxu. Donny van de Beek parádně hledal Davida Nerese, jenž ještě přihrával pod sebe. Ale brazilský borec, jenž vyrovnával, byl v ofsajdovém postavení.
     
    89
    Utkání se dostává do svých posledních sekund. Jurgen Ekkelenkamp dostával dlouhý centr před vápno, ale vzdušný míč se mu nohou zpracovat nepovedlo. Odkopává se od branky italského mužstva.
     
    87
    Poté se do útoku dostal domácí Ajax, ale ten se asi do většího rizika dnes již hnát nebude. Nicolás Tagliafico přijal přihrávku na levém křídle, ale jeho centr skončil v rukavicích pozorného Szczęsnyho.
    85. Úžasná akce Costy
     
    85
    Neuvěřitelná akce Douglase Costy, která brankou ovšem nekončí! Hostující rychlík, jemuž se na dresu honosí číslo jedenáct, se dostal přes domácí obránce a ve vápně zakončoval na vzdálenější tyčku, ale rozhodující branka utkání nepadá. Tyčka!
     
    83
    Miralem Pjanić si poté ve středu hřiště pomohl přidržením a Neresovi vlastně nic nedovolil. Hostující středopolař zblízka vidí žlutou kartu a pokračovat se bude hrou Ajaxu.
     
    83
    Další střelecký pokus a již pátý zákrok polského brankáře v utkání! Střídající mladík Jurgen Ekkelenkamp dostal přihrávku do vápna a po kličce mířil do středu branky. Skóre se ovšem nemění!
     
    82
    Domácí celek poté na vlastní polovině parádně zachytil míč a hnal se do protiakce. Jurgen Ekkelenkamp v rychlé akci dostával míč na střed, ale zradil jej první dotyk. U míče jsou tak opět Italové.
     
    80
    Douglas Costa poprvé výraznější na míči. Hostující křídelník se dostal až k brankové čáře a do branky posílal technický centr. Onanu ovšem nikdo neohrožoval a domácí jednička chytá.
     
    79
    Po útočném faulu se odkopával od branky Ajaxu, odkopu se ujal brankář André Onana. Jeho nákop se nakonec dostal až k jeho brankářskému kolegovi, jenž s rozehrou naopak tolik nespěchá.
     
    78
    Po hodně dlouhé době se do aktivní kombinace dostává hostující celek. Ten se snaží uklidnit hru a nějakým způsobem otupit aktivitu domácího mužstva. Hosté nejspíše ten největší tlak přežili.
     
    76
    Po hraničním vzdušném zákroku se na levé straně dostal k míči jeden z domácích. Ten ale situaci nevyřešil ideálně a jeho přihrávka ve vápně nikoho nenašla.

    David Panuška

    Branky: 46. Neres – 45. Ronaldo (Cancelo)

    Karty:   41. Tagliafico (AJA), 55. F. de Jong (AJA), 71. Schöne (AJA), 90+4. Ekkelenkamp (AJA) – 83. Pjanić (JUV)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 15:10.
    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, de Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne (75. Ekkelenkamp), F. de Jong – Zijach, van de Beek, Neres – Tadić.
    Náhradníci: B. Varela – Kristensen, Sinkgraven, Huntelaar, Magallán, Dolberg, Ekkelenkamp.

    Juventus FC: Szczęsny – Cancelo, Bonucci, Rugani, Sandro – Bentancur, Pjanić, Matuidi (75. Dybala) – Bernardeschi (90+3. S. Khedira), Mandžukić (60. Costa), Ronaldo.
    Náhradníci: Perin – De Sciglio, S. Khedira, Dybala, Costa, Kean, Spinazzola.

    Rozhodčí: Grande – Yuste, Alonson
    Úterý 16.04.2019
    Juventus - Ajax 1:2

    Branky: 28. Ronaldo (Pjanić) – 34. van de Beek (Zijach), 67. de Ligt (Schöne)

    Karty:   69. Can (JUV), 90+3. Ronaldo (JUV)

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:12.
    thejrc.org