Slovácko – Příbram 2:0 (kon.) | Opava – Olomouc 2:1 (kon.) | Karviná – Zlín 2:0 (kon.)
Plzeň – Ostrava 2:1 (kon.)
konec
MFK Karviná
2:0 (1:0)
FC Zlín
Sobota 13.04.2019, 15:30 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    FORTUNA:LIGA se řítí do finiše. Před začátkem nadstavby zbývá odehrát poslední 3 kola základní části a boj o místa v jednotlivých sekcích vrcholí. To se týká i MFK Karviná. Slezané se perou s Duklou Praha o šanci zachránit se v baráži. Již pouze absolutní selhání někoho jiného by znamenalo, že jeden z těchto dvou týmů nespadne přímo do druhé ligy. Předposledním domácím soupeřem v základní části bude FC Fastav Zlín, který také na jaře nehraje zrovna dobře, ale stále je ve skupině týmů, které se přetahují o pozice v první šestce soutěže. Bude Karviná slavit druhé jarní domácí vítězství, nebo po třech porážkách v řadě Zlín urve nějaké body?
     
    MFK Karviná

    Karviná v průběhu sezóny již podruhé změnila trenéra, ale léčba hecířem Františkem Strakou zatím příliš nezabírá. Ze 3 zápasů bodoval tým pouze jednou, po domácím vítězství nad Baníkem 2:0. Jinak prohrál v jednom z klíčových utkání v otázce přímého sestupu na Dukle 2:1, se kterou tak aktuálně má horší vzájemnou bilanci, a 3:2 v Olomouci. Nyní ale Slezané přivítají trápící se Zlín, se kterým doma v posledních 7 letech neztratili ani bod. Bude to i letos ideální příležitost k zisku tří bodů?

    Aktuální bilance Karviné:
    27 zápasů, 5 vítězství, 5 remíz, 17 porážek, skóre 32:51, 20 bodů a 15. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Olomouc – Karviná 3:2
    Karviná – Baník 2:0
    Dukla – Karviná 2:1
    Karviná – Bohemians 0:3
    Příbram – Karviná 2:1
     
    FC Fastav Zlín

    Zdálo se, že Zlín je po podzimu pevně usazen v elitní šestici soutěže, ale jaro opět ukázalo, že tento tým umí hrát pouze jednu polovinu sezóny. V 11 zápasech uhrál pouze 6 bodů, ze šestice vypadl, ačkoliv ji má stále na dosah, a má štěstí, že pod ním je pravděpodobně dostatečný polštář, aby během posledních 3 kol základní části nespadl až do skupiny o záchranu. Navíc, když v nepříliš dobrém psychickém rozpoložení po 3 porážkách v řadě jede do neoblíbené Karviné, kde naposledy bodoval v roce 2012 a loni zde utrpěl debakl. Dokáží hráči na své současné problémy zapomenout, nebo bude kletba hornického města pokračovat?

    Aktuální bilance Zlína:
    27 zápasů, 11 vítězství, 3 remízy, 13 porážek, skóre 31:35, 36 bodů a 9. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Sparta – Zlín 2:0
    Zlín – Olomouc 0:2
    Liberec – Zlín 1:0
    Zlín – Dukla 2:1
    Baník – Zlín 1:2
    Zlín – Bohemians 0:2
     
    Vzájemné zápasy

    MFK Karviná a Zlín se pravidelně potkávají od roku 2009, kdy ševci sestoupili z nejvyšší soutěže do druhé ligy. Od té doby došlo pouze k jedné přestávce, Zlín se vrátil mezi elitu o rok dříve, než se do ní poprvé probojoval současný karvinský klub. Znamená to, že dosud bylo odehráno celkem 17 mistrovských utkání mezi těmito celky a velkou zajímavostí je nejen skutečnost, že ani jeden dosud neskončil remízou, ale také fakt, že hosté zvítězili pouze 3x, přičemž naposledy to byl Zlín v srpnu 2012. Již 10 vzájemných soubojů v řadě tak vyhrál vždy domácí celek!
    Dosud nejvyšší vítězství zaznamenala loni v únoru Karviná (4:0), ale zatím poslední střetnutí se uskutečnilo na začátku listopadu ve Zlíně a podle ji zmíněné bilance je jasné, že tři body brali domácí. Ti dali 2 góly během úvodních 3 minut druhého poločasu a v závěru ubránili výhru 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Berkovec – Krivák, Dreksa (C), Rundić, Záhumenský – Smrž, Budínský – Ba Loua, Lingr, Guba – Wágner.
    Náhradníci: Ciupa – Čolić, Faško, Galuška, Suchan, Letić, Bukata.

    FC Fastav Zlín: Rakovan – Matejov, Bačo, P. Buchta, Gajić, Bartošák – Li. Holík, Hlinka, Jiráček (C), Čanturišvili – Poznar.
    Náhradníci: S. Dostál – Železník, Vyhnal, Džafić, Podio, Jakubov, Slaměna.

    Rozhodčí: Matějček – Blažej, Hock.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    V domácí sestavě je proti předchozímu utkání v Olomouci jediná změna. Na pravém kraji obrany nastupuje místo Čoliće Krivák.
    U hostů je jedna změna vynucená, vykartovaného Hnaníčka nahradil Bačo. Do útoku se pak vrací uzdravený Poznar.
     
    V Karviné jsou pouhé 3°C, tedy teplota, na kterou v posledních letech v půlce dubna nejsme zvyklí. K tomu zatažená obloha, na rozdíl od včerejška aspoň výrazně zeslábl vítr. Ačkoliv včera vytrvale pršelo a ještě dnes po ráno spadlo pár kapek, takže hřiště je dostatečně vlhké, správce stadionu dost nepochopitelně pouští krátce před zápasem zavlažovací systém.
     
    Tomu přihlíží téměř prázdné tribuny. Dnes bude atmosféra nehodná nejvyšší soutěže. V domácím kotli se aktuálně vyskytuje možná 20 lidí, v sektoru pro hosty jich je zatím 11.
     
    Aktéři utkání právě vstoupili na trávník. Domácí v tradičních bílých dresech, hosté také ve své obvyklé žlutomodré kombinaci.
     
    Výkop provede Karviná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Akce domácích z levé strany, polocentr polostřelu Guby srazil Bačo hlavou na roh.
     
    2
    Karviná právě vstřelila branku!
    Start z říše snů pro Slezany! Ba Loua kopl parádní roh, TOMÁŠ WÁGNER zůstal na zadní tyči pořádně nehlídaný, míč mu dokonce spadl po teči Budínského až k nohám a pro zkušeného střelce nebyl problém trefit síť ze tří metrů! Asistence: Adriel D'Avila Ba Loua.
    2. Tomáš WÁGNER - 1:0
     
    4
    Hosté na nic nečekají a chtějí rychle vyrovnat. Čanturišvili ale prostor ke střele ve vápně nenašel a jeho centr přeletěl všechny hráče.
     
    5
    Gajić přenášel hru k levé lajně na Bartošáka, ale ten zvládl pouze prodloužit míč hlavou do autu.
     
    5
    Domáčcí ale zůstali u míče jen několik sekund a už se zase musí bránit.
     
    6
    Kolmice Bača na rozběhnutého Holíka byla hodně rychlá a zlínský záložník toto nemohl stihnout.
     
    7
    Poprvé od gólu jsou bílí delší dobu u míče, Wágner navíc vybojoval faul na půlce.
     
    7
    Krivákova průniková přihrávka byla dobře myšlená, ale Budínský míč nezpracoval dobře. poté v souboji fauloval protihráče.
     
    8
    Ba Loua rychle získal míč zpět, potáhl ho podél lajny, ale jeho centr skončil přesně v rukavicích Rakovana.
     
    9
    Centr Guby s námahou odhlavičkoval mimo vápno Buchta, ale domácí pokračovali v akci, Ba Loua si v rohu šestnáctky srovnal míč na levačku a ranou po zemi k bližší tyči donutil Rakovana zasáhnout.
     
    10
    Dobrá práce Dreksy při napadání, ale jeho práci spoluhráči nedokázali zužitkovat. Aspoň ale zabránili soupeři v protiútoku, Bartošák vhazuje.
     
    11
    Před rozběhnutým Lingrem raději Buchta odehrál míč na roh.
     
    12
    Přesný centr z rohu před malé vápno na hlavu Dreksy, jehož pokus ale nebyl příliš prudký a odraz od země mu na rychlosti také nepřidal. Snadná práce pro Rakovana.
     
    13
    Budínský nepustil Bartošáka po lajně, zlínský hráč jde vhazovat.
     
    13
    Po nepřesné přihrávce Matějova na Jiráčka se k míči dostávají Slezané.
     
    14
    Průnik Ba Louy po pravé straně až do pokutového území, jeho přihrávku před malé vápno srazil jeden z vracejících se bránících hráčů směrem k brance a Rakovan musel rychle na kolena, aby míč zachytil.
     
    15
    Bartošák se rozběhl po levé straně, pronikl až do šestnáctky, napřáhl a z běhu vystřelil po zemi, ale pouze do míst, kde čekal připravený Berkovec. První zákrok domácího brankáře.
    15. Bartošák chtěl přízemní ranou prověřit Berkovce
     
    16
    Matějov přišel o míč před střídačkou soupeře, ale domácí rychlý kontr nezvládli. Ba Loua totiž fauloval Gajiće.
     
    17
    Sražený centr hostů z levé strany znamená jejich první rohový kop.
     
    18
    Bartošák posílal míč z rohu na malé vápno, ale tam úřadoval Wágner a následně byl faulován Ba Loua, který už už startoval do brejku.
     
    20
    Série dvou nedovolených zákroků brzdí hosty v jejich snaze a domácí uklidňují hru.
     
    21
    Guba donutil Matějova k odkopu do autu a Budínský vhazuje na levé straně útočné poloviny.
     
    22
    Karvinští v poklidu komnbinovali až do té doby, než se Berkovec poněkud ukopl. Ale žlutomodří toho k útoku 3 na 2 nevyužili a rychle ztratili míč.
     
    23
    Záhumenský posílal velmi dlouhou mlou domů od lajny až téměř od půlky, Berkovec se lekl Poznara, dlouho přemýšlel, jestli vběhnpout mimo vápno, nebo ne, nakonec zvolil polovičaté řešení v podobě stání na jeho hranici a málem na to doplatil. Poznar byl u míče první, bankáře obstřelil, ale spolu s ním také branku.
    23. Obrovská chyba v defenzivě a šance pro Poznara
     
    24
    A domácí jakoby znervózněli, najednou dělají chyby.
     
    25
    Jenže ševci toho nejsou schopni nijak využít. Jejich přihrávky postrádají přesnost a nápad.
     
    26
    Nyní se mohou hráči v bílém uklidnit sérií několika vhazování.
     
    27
    Jenže Budnský špatně přihrál k lajně, Holík to vystihl a postupuje.
     
    28
    Hosté však míč rychle ztratili a nechybělo m,noho, aby podruhé inkasovali! Rychlou akci z levé strany zakončoval Guba, který prošel dovnitř pokutovho území, srovnal si míč na pravačku a vypálil na bližští tyč. Rakovan musel hodně rychle na zem, aby vyrazil míč na roh!
    28. Guba nebezpečně mířil na bližší tyč
     
    28
    Centr z rohu už vzrušení nepřinesl, je totiž pískán útočný faul.
     
    29
    Další rychlá akce dmácích, po centru z pravého křídla jeden z útočících hráčů ve vápúně upadl, ale s rozhodčím to ani nehlo.
     
    30
    Po zmatcích v oraně Zlína kopali Slezuané již čtvrtý roh a Guba se chytá za hlavu! Míč totiž propadl až k němu za zadní tyč, jenže domácí záložník hrál míč břichem, čímž ani pořádně nevystřelil, ani si ho nezpracoval, a nedostal se tak do zakončení, které by jinak smrdělo gólem!
    30. Ve velké šanci nedokázal Guba zpracovat
     
    31
    Centr Ba Louy od pravého praporku se snesl přesně do rukavic Rakovana.
     
    32
    Lingr postrčen zezadu, trestný kop ze 40 metrů. Rozhodčí ješt běží zkontrolovat klečícího Rundiće ve středovém kruhu, který pravděpodobně dostal ránu do hrudi.
     
    33
    Na dlouhý nákop z trestného kopu se snažil ve skluzu dosáhnout Wágner, dokázal to, ale nedokázal už usměrnit míč směrem mezi tyče.
     
    34
    Zlínští se nemohou dostat do hry, po odkopu od branky jim je pískán faul na útočné polovině.
     
    35
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Ondřej Bačo, přichází Lukáš Železník.
     
    36
    Trestný kop hostů z 35 metrů přímo ze středu hřiště.
     
    36
    Jemný oblouček padal do pravé strany vápna, kde si na něj počkal Ba Loua.
     
    37
    A mohlo být vyrovnáno! Tvrdou ránu Poznara z levé strany vyboxoval Berkovec pouze nahoru a musel hodně rychle ze země, aby z brankové čáry vyrazil míč definitivně do bezpečí!
    37. Berkovec musel převést dvojitý krkolomný zákrok
     
    38
    Matějov se hodně zlobí po odpískaném faulu a může být rád, že se jeho protesty obešly bez žluté karty.
     
    39
    Budínský proběhl středem hřiště, napřáhl zpoza vápna, ale netrefil dobře míč a asi o 3 metry minul pravou tyč.
     
    39
    Ba Loua sklepával centr ve vápúně pro spoluhráče, ale nezvládl to a míč je za brankovou čárou.
     
    40
    Pátý karvinský roh po sraženém centru z pravé strany.
     
    41
    Z tohoto rohu tentokrát nevznikla ani žádná větší šance.
     
    42
    Zlínští po delší době v útoku, měli celkem solidní pozici na vápně, ale nedokázali dát přesnou přihrávku mezi stopery.
     
    43
    Trestný kop Karviné z více než 30 metrů z pravé strany.
     
    44
    Centr z trestného kopu letěl do levé části vápna, kde hlavičkoval obloukem Wágner, Rakovan míč kontroloval pouze pohledem, což mu sice těsně, ale stačilo. Míč dopadl na horní síť půl metru za břevnem.
     
    45
    Guba kouzlil na levém křídle, přešel přes dva hráče, ale je z toho pouze domácí aut.
     
    45
    Po jehož rozehrání se Slezané dočkali šestého rohu.
     
    45
    Ba Loua oběma rukama nad hlavou signalizoval, jak to bude kopat, Krivák si naběhl na správné místo, ale jeho hlavička o zem k pravé tyči nebyla důrazná, takže Rakovan měl čas zasáhnout.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Slezané vtrhli do zápasu jako velká voda. Hned v první minutě získali roh a kopli ho tak, že Tomáš Wágner neměl potíže ze tří metrů rozvlnit síť. Domácí byli nabuzení a pokračovali v aktivní hře dopředu, takže během čtvrthodiny nasbírali další 3 střely na branku, ale šance už z toho neměli a tak museli trnout při průniku Bartošáka a nezvládnuté malé domů, po které Poznar obstřelil Berkovce i branku. Poté si vzal slovo karvinský Guba, ale v první šanci ho vychytal Rakovan, ve druhé nezvládl zakončit roh ve výborné pozici. V závěru pak Poznar znovu pořádně vyděsil Berkovce, který jeho ránu likvidoval nadvakrát, podruhé až na brankové čáře. Nulu ale zatím udržel, takže Karviná v poločase vede 1:0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Dvacet sekund po zlínském výkopu se za obranou ocitl Wágner, ale obráncům nakonec neutekl, tak předal míč Ba Louovi, kterému ale v obou případech skočili do rány obránci, takže domácí budou pouze kopat roh!
    46. Wágner předvedl pěknou patičku, Ba Loua se neprosadil
     
    47
    Z něj sice nic nevytěžili, ale zůstali na útočné polovině, byli faulováni a mají trestný kop z levé strany.
     
    48
    I s ním si žlutomodrá obrana poradila.
     
    48
    Po následném vhazování se dostal ke střele z levého rohu vápna Guba, ale o metr přestřelil.
     
    49
    Ba Loua se rozbíhal podél obránců, ale Lingr mu nedal dostatečně rychlý a dlouhý míč mezi beky. Následně Krivák kopl Ba Louovi míč jak psovi a podle toho to také dopadlo.
     
    50
    Přesto domácí zůstali na útočné polovině až do této chvíle, kdy míč definitivně ztratili.
     
    51
    Čanturišvili sprintoval do rychlého kontru po levé straně, po centru se k němu míč vrátil, ale vystřelit se nedohodlal a raději vrátil míč dozadu.
     
    52
    Slezané se osvobozují pouze vysokým odkopem na tribunu, hosté vhazují.
     
    52
    Faul na Hlinku, trestný kop před střídačkou hostů. Kope Bartošák.
     
    53
    Výborně zahraný trestný kop, míč do pravé strany vápna, kde byla převaha žlutomodrých, kteří vraceli míč před branku Poznarovi, ten z první pálil k levé tyči, Berkovec senzačně zasáhl, ale vše bylo zbytečné, protože asistent mává ofsajd.
     
    55
    Krivák na půlce podkopl Bartošáka a dostává žlutou kartu.
     
    55
    Domácí rychle získali míč a zaútočili po pravé straně, zatím z toho mají pouze vhazování.
     
    56
    Krivák si povodil Hlinku, ale Smrž poté nedokázal dát přesný pas do běhu Ba Louovi.
     
    57
    Poznar se proti obráncům neprosadil a ti odehrávají míč Berkovcovi.
     
    57
    Záhumenský se rozběhl po levé straně, avšak jeho centr do vápna postrádal přesnost.
     
    58
    Jiráček udržel míč i po skluzu Lingra, má výhodu.
     
    58
    Bartošák posílal před branku zajímavý centr, ale Berkovec tygřím skokem vyboxoval míč mimo vápno.
     
    59
    Krivák odehrál míč před Čanturišvilim do autu. Vzápětí ukopl Smrž míč Bartošákovi.
     
    60
    Když už to vypadalo, že se domácí s velkou námahou osvobodili,. nedomluvil se Smrž s Ba Louou a je tu roh Zlína.
     
    60
    Okamžitě poté, co Bartošák kopl do míče, je pískán faul zlínských hráčů ve vápně. Dreksa se skutálel k zemi a drží se za obličej.
     
    61
    Guba vyslal do křídla Zahumenského, jehož přihrávku před Lingrem srazili obránci na roh.
     
    62
    Gajić byl na správném místě na malém vápně a odhlavičkoval míč dál od branky.
     
    62
    Domácí přesto vhazují na levé straně.
     
    63
    Lingr dobře bojoval na malém vápně po centru z levé strany, dokázal si odclonit obránce a v pádu i zakončit, ale jen slabě a doprostřed, takže Rakovan míč bez problémů zachytil.
     
    64
    Po krátké kombinaci hoistů přišla kolmice na Poznara, ale u míče byl dříve na hranici vápna Berkovec.
     
    64
    Byla nařízena penalta pro Karvinou po faulu Matějova na pronikajícího Ba Louu!
     
    65
    K penaltě se rozběhl Budínský, Rakovan vystihl směr jeho střely, ale zasahovat nakonec nemusel, protože domácí střelec trefil ouze levou tyč!
     
    66
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Marek Hlinka, přichází Pablo Joaquin Podio.
     
    67
    Krivák měl hodně času na to, aby si před centrem srovnal míč na levačku, ale nepomohlo mu to k tomu, aby poslal pas do vápna přesně.
     
    68
    Po zisku míče na půlce táhl útok středem Lingr, z 25 metrů vypálil, ale vnějším nártem branku výrazně netrefil.
     
    69
    Gajić je mnohem vyšší než Lingr, takže mu nedělalo problém ho na malém vápně uhlídat při centru z levé strany.
     
    69
    Chyba domácích před vlastním vápnem a Železník se dostal ke střele z dvaceti metrů, o půl metru přestřelil. Byla to vůbec první střela Zlína ve druhé půli.
    69. Železník vyslal ránu těsně nad břevno
     
    70
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Dávid Guba, přichází Benjamin Čolić.
     
    71
    Dreksa fauloval Železníka, trestný kop žlutomodrých od levé lajny. U míče Bartošák.
     
    71
    Dobře pozičně postavený Smrž odhlavičkoval Bartošákův centr, při návratu míče do pokutového území byl Poznar v ofsajdu.
     
    72
    Záhumenský si vyloženě povodil dva protihráče u rohového praporku, dokázal odcentrovat, Gajić hlavičkoval pouze nad sebe a souboj Wágnera s Rakovanem ve vzduchu vyhrál brankář hostů, který byl navíc faulován.
     
    73
    Ševci v útoku na pravé straně, zatím se dostali pouze k vhazování.
     
    74
    V chumlu hráčů se po centru z pravé strany dokázal natáhnout Berkovec.
     
    74
    Na druhé straně kopal míč do vápna Čolić, před Wágnerem ukopl míč Buchta.
     
    75
    Wágher po odkopu Berkovce faulován svým strážcem, domácí mohou zaútočit.
     
    76
    Ze zlínského kotle, který nakonec čítá asi 40 hlav, se ozývá skandování "Pivarník ven".
     
    77
    Pravdou je, že hra Zlína ve druhé půli rozhodně nepřipomínáí tým, který musí dotahovat jednobrankovou ztrátu.
     
    77
    Neobratnost Kriváka dává hostům aut na útočné polovině.
     
    To vše před zraky 2 114 nahlášených diváků.
     
    78
    po přiťuknutí Záhumenského se opřed do míče zpoza vápna Ba Loua, Rakovan si pomohl ztlumením míče o zem a míč pohodlně zkrotil.
     
    79
    Čolić vyhrál sprinterskou přetlačovanou s Bartošákem, který v pádu odehrál míč na roh.
     
    79
    První centr Budínského z rohu odhlavičkoval jeden z bránících hráčů, druhý Ba Louův přeletěl obranu a Rakovan jej stáhl ze vzduchu.
     
    80
    Brejk Karviné do rozhozené obrany, Ba Loua byl na levé straně úplně sám, dostal přihrávku ze středu, postupoval na Rakovana, ale z nějakých 13 metrů trestuhodně minul!
    80. Ba Loua ve velké šanci přestřelil
     
    81
    Karviná právě vstřelila branku!
    Přesto se Slezané radují z druhého gólu a pravděpodobně rozhodují tento zápas! Dva hříšníci předchozích minut se u fanoušků vykupují výbornou spoluprací. Ba Loua tentokrát v dalším rychlém kontru přihrával na střed, kde se z první opřel do míče LUKÁŠ BUDÍNSKÝ a po zemi k levé tyči překonal marně se natahujícího Rakovana! Asistence: Adriel D'Avila Ba Loua.
    81. Lukáš BUDÍNSKÝ - 2:0
     
    82
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Róbert Matejov, přichází Alexander Jakubov.
     
    83
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Adriel D´Avila Ba Loua, přichází Bojan Letić.
     
    84
    Ševci jsou asi definitivně na kolenou. Nejsou schopni útočit a od druhho gólu se jen brání.
     
    85
    Faul Karviné ve středu pole, hosté přeci jen mohou na útočnou polovinu.
     
    86
    Slabá kolmice na Podia, Krivák míč pohlídal, v rohu přesně přihrál a domácí se v poklidu ubránili.
     
    87
    Záhumenský jde pomalu pro míč, bude vhazovat na levé straně útočné poloviny.
     
    88
    Domácí fanoušci mohutně vyvolávají jméno trenéra Františka Straky.
     
    88
    Bartošák v souboji o míč na levém křídle fauloval Čoliće.
     
    89
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Ondřej Lingr, přichází Martin Bukata.
     
    89
    Záhumenský tentokrát u rohového praporku míč neudržel a musí se rychle vracet na své místo.
     
    90
    Domácí soupeři vůbec nic nedovolují a v pohodě se brání.
     
    90
    Nastavují se 2 minuty.
     
    90+1
    Wágner uhrál několik sekund na útočné polovině, ale hosté budou vhazovat.
     
    90+1
    Letić a Záhumenský reklamují u levého praporku roh, rozhodčí ale ukazuje odkop od branky.
     
    90+2
    Wágnera uhlídal Gajić, takže domácí rychlý kontr byl rychle ukončen.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Zlín ve druhém poločase musel dotahovat jednobrankovou ztrátu, ale vůbec se podle toho nechoval a dokazoval, proč na jaře dosud prohrál 9 z 11 zápasů. Tato desátá jarní porážka přišla poté, co po změně stran vůbec nedokázal vystřelit na branku a zmohl se dohromady na dva střelecké pokusy! Karviná hrála v pohodě, ihned po výkopu hostů měl velkou šanci Ba Loua, ale byl zablokován. Obrovskou šanci na zvýšení vedení měl v 65. minutě Budínský, ale z penalty po faulu na Ba Louu trefil jen levou tyč. Potvrzení vítězství Slezanů přišlo až v poslední desetiminutovce. Nejprve Ba Loua v brejku sám před Rakovanem selhal, vzápětí v dalším rychlém kontru přihrál na střed Lukáši Budínskému, který ranou k levé tyči odčinil penaltové zaváhání. Hosté ve druhé půli vůbec nic nepředvedli a zaslouženě prohráli.
     
    I statisticky domácí utkání zcela ovládli a po druhém domácím vítězství v řadě odskočili oslední Dukle na rozdíl 4 bodů. Pražané ale zápas 28. kola v Jablonci budou hrát. Slezané se pak přiblížili čtrnácté Příbrami na rozdíl 6 bodů. Zlín prohrál 10. zápas na jaře, 4. v řadě a zůstává devátý, jeho náskok na skupinu o sestup se však 2 kola před koncem základní části smrskl na pouhé 3 body.
     
    Z Karviné je to vše, děkuji za pozornost. (17:33:04)

    Libor Štěpán

    Branky: 2. Wágner (Budínský), 81. Budínský (Ba Loua)

    Karty:   55. Krivák (KAR)

    Neproměněná penalta: 65. Budínský (KAR), mimo


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 17:19.
    MFK Karviná: Berkovec – Krivák, Dreksa (C), Rundić, Záhumenský – Smrž, Budínský – Ba Loua (83. Letić), Lingr (89. Bukata), Guba (70. Čolić) – Wágner.
    Náhradníci: Ciupa – Čolić, Faško, Galuška, Suchan, Letić, Bukata.

    FC Zlín: Rakovan – Matejov (82. Jakubov), Bačo (35. Železník), P. Buchta, Gajić, Bartošák – Li. Holík, Hlinka (66. Podio), Jiráček (C), Čanturišvili – Poznar.
    Náhradníci: S. Dostál – Železník, Vyhnal, Džafić, Podio, Jakubov, Slaměna.

    Rozhodčí: Matějček – Blažej, Hock

    Diváci: 2 114
    thejrc.org