Tottenham – Huddersfield Town 4:0 (kon.) | Brighton – Bournemouth 0:5 (kon.) | Burnley – Cardiff 2:0 (kon.)
Fulham – Everton 2:0 (kon.) | Southampton – Wolverhampton 3:1 (kon.) | Manchester Utd. – West Ham 2:1 (kon.)
konec
Burnley FC
2:0 (1:0)
Cardiff City FC
Sobota 13.04.2019, 16:00 • Turf Moor • Anglická Premier League • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u Premier League na počtěnou! (18:00:38)
     
    Utkání o důležité body nakonec zvládlo lépe Burnley, které vítězí potřetí v řadě a s největší pravděpodobností se v Premier League udrží. Bylo to odpoledne Chrise Wooda, kterému se v utkání povedlo vstřelit dvě branky. Hosté mohli srovnat na začátku druhého poločasu, ale dva sporné okamžiky v šestnáctce jako penalta posouzeny nebyly.

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:7. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:7.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Utkání se už jen dohrává a Cardiff opět nebere výhru. Hosté budou muset předvést v posledních kolech menší zázrak, aby se jim povedlo zůstat v nejvyšší anglické lize.
    90+2. Chris WOOD - 2:0
     
    90+2
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, CHRIS WOOD dává druhou branku a Burnley dnes vyhraje! Dwight McNeil se dostal do vápna a přihrával do malého vápna. Bruno Ecuele Manga zde nepochopitelně sáhl do míče a ten se odrazil přímo na hlavu Wooda, jemuž se povedlo snadně hlavičkovat do prázdné klece.
     
    90
    Hosté chtěli další penaltu, která opět klidně mohla být. James Tarkowski se do střeleckého pokusu položil a zahrál nejspíše ramenem. Pokračovat se bude rohovým kopem. Nastavují se čtyři minuty.
     
    89
    Po centru z levé strany byl míč odehrán na rohový kop a Cardiff má jednu z posledních šancí na srovnání nynějšího stavu. I brankář Neil Etheridge je na polovině hřiště.
     
    88
    Hosté to dost otevřeli, čehož se pokusil využít Dwight McNeil. Ten šel po levé straně do otevřené obrany, ale nakonec byl obrán o míč a hraje opět modrobílý celek.
     
    87
    Ve středovém kruhu si počínal nedovoleně domácí Jack Cork, který k zemi poslal Gunnarsona. Cardiff již střádá plány na závěrečný tlak, Burnley dosud nevystřídalo.
     
    86
    Tři body pro domácí Burnley jsou stále blíže a blíže. Hosté by potřebovali minimálně vyrovnat, záchrana v Premier League by se jim mohla dost výrazně oddálit.
     
    84
    Nathaniel Mendez-Laing musel nyní ukončit snažení aktivního Taylora. Ten šel po levé straně do útoku, ale po čistém skluzu se do zakončení nedostal. Hráč s trojkou na zádech nicméně vybojoval aut.
     
    83
    Domácí mužstvo na levé straně vybojovalo další standardní situaci. Ta ale nyní zakončena nebyla, na centrovaný míč si totiž naběhl brankář Neil Etheridge.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Víctor Camarasa (Cardiff City FC).
     
    82
    Aron Gunnarsson se na pravé straně vápna dostával za obránce a o jeho nohu upadl. Islandský hráč ale faulován nebyl, penalta se nepíská a domácí jdou do protiakce.
     
    81
    Střídání v týmu Cardiff City FC: ze hřiště odchází Harry Arter, přichází Bobby Reid.
     
    81
    Po faulu na levé straně zahrávali domácí standardní situaci. Míč našel v pokutovém území Wooda, ale jeho zakončení k pravé tyčce nebezpečné nakonec nebylo.
     
    80
    Poslední desetiminutovka je tady. Domácí celek se snaží hrát aktivně a pohlídat si tak tříbodové vítězství. Hosté mezitím připravují poslední střídání.
     
    78
    Střídání v týmu Cardiff City FC: ze hřiště odchází Kenneth Zohore, přichází Baye Oumar Niasse.

    David Panuška

    Branky: 31. Wood (McNeil), 90+2. Wood

    Karty:   42. Tarkowski (BLY), 45+2. A. Barnes (BLY) – 45+1. J. Bennett (CDF), 49. Peltier (CDF), 49. Arter (CDF), 82. Camarasa (CDF)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:7. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:7.
    Burnley FC: Heaton – Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor – Hendrick, A. Westwood, Cork, McNeil – A. Barnes, Wood.
    Náhradníci: Hart – B. Gibson, S. Ward, K. Long, Gudmundsson, Brady, Vydra.

    Cardiff City FC: Etheridge – Peltier, Morrison, Ecuele Manga, J. Bennett – Gunnarsson, Arter (81. Reid) – Hoilett (73. Mendez-Laing), Camarasa, Josh Murphy – Zohore (78. Niasse).
    Náhradníci: Murphy – Bacuna, Cunningham, Ralls, Reid, Mendez-Laing, Niasse.

    Rozhodčí: Dean – Hussin, Cann

    Diváci: 21 480
    thejrc.org