Marseille – Nîmes 2:1 (kon.) | Caen – Angers 0:1 (kon.) | Monaco – Remeš 0:0 (kon.)
Štrasburk – Guingamp 3:3 (kon.)
konec
Olympique Marseille
2:1 (0:0)
Nîmes Olympique
Sobota 13.04.2019, 17:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 11:14. (18:54:23)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Marseille, která svého soupeře porazila poměrem 2:1. Domácí vstoupili do druhého poločasu hodně aktivně, krátce po jeho startu se dostali do vedení, avšak hlavní sudí nakonec branku neuznal. Totožný moment přišel na řadu také o deset minut později, Marseille tak přišla o další trefu. Domácí se ale v krátkém časovém sledu dostali do dvoubrankového vedení, načež soupeř reagoval jedinou brankou. Marseille tak z tohoto utkání bere plný počet bodů.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Vypadalo to, že Nimes bude zahrávat další pokutový kop, avšak hlavní sudí se nakonec podíval na video, které odhalilo faul na domácího hráče.
     
    90+3
    Koncovka tohoto zápasu se neúprosně blíží ke svému konci. Nimes se sice dostává do sympatického náporu, ten ovšem nenabízí nic moc nebezpečného.
     
    90+2
    Důležitý obranný zákrok předvedl domácí zadák Kamara, který hlavou odvracel míč ven z hrací plochy. Bouanga okamžitě vhazoval zpět do hry.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Nimes stále marně usiluje o vyrovnání. Ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    López dokázal udržet míč v nebezpečné vzdálenosti od branky, načež ho otřel o kopačku napadajícího protihráče. Domácí hráči budou vhazovat.
     
    85
    Přihrávka do volného prostoru měla směřovat na Germaina, který se pohnul opačným směrem. K míči se tak dostal Lybohy, který začal kombinovat.
     
    84
    Navíc se po levém křídle prohnal k hranici pokutového území Radonjić, kterému nakonec utekl míč do zámezí. Bernardoni bude moci odkopávat.
     
    84
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Dimitri Payet, přichází Morgan Sanson.
     
    83
    Koncovka utkání tak slibuje hodně zajímavou podívanou, domácí vedou už jen o jednu branku. Po rozehrávce si Marseille vybojovala autové vhazování.
    82. Téji SAVANIER - 2:1
     
    82
    Nîmes právě vstřelil branku!
    Máme sníženo! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil TÉJI SAVANIER, který zvolil razantní zakončení k levé tyči, kam se vydal také Mandanda, který na míč ale nedosáhl.
    82. Ruka v domácí šestnáctce.
     
    82
    Je tu pokutový kop pro hosty!
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Marseille nyní trochu přestalo hrát, naopak iniciativu převzal soupeř, který zatím není nebezpečný.
     
    80
    Mandanda nyní mohl odkopávat od své branky, přičemž na druhé straně hrací plochy zkoušel najít N´Jieho, který pouze prodlužoval za svá záda.
     
    79
    Nakonec se jednalo o dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Při tom druhém jsme sledovali centrovanou nabídku, která nebyla ničím nebezpečná.
     
    78
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Antonin Bobichon, přichází Umut Bozok.
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Florian Thauvin, přichází Clinton N'Jie.
     
    77
    Savanier měl kolem sebe hodně prostoru, což využil k přenesení hry na levou stranu, kde zasahoval obránce Sarr. Nimes si vyzkouší rohový kop.
     
    76
    O rychlou odpověď se pokoušel střídající Guillaume, který se protáhl až do zakončení, jenž směřovalo k zadní tyči. Míč ale nakonec skončil v zámezí.
     
    75
    V tuto chvíli to bude pro Nimes hodně složité, bude muset dotahovat dvoubrankové manko. Nic není ztraceno, avšak moc času na vyrovnání už nezbývá.
    73. Luiz GUSTAVO - 2:0
     
    73
    Marseille právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu přichází druhá branka domácích! Marseille se totiž opět dostala k pokutovému území, kde se ke dvoum střeleckým pokusům dostal LUIZ GUSTAVO. Ten první skončil na noze protihráče, ten druhý dokonale zaskočil Bernardoniho, jenž na míč nedosáhl.
     
    73
    Marseille měla k dispozici přímý kop z dobré pozice. K míči se postavil hodně aktivní Thauvin, jehož rána skončila na dobře postavené zdi – roh.
    72. Valère GERMAIN - 1:0
     
    72
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Až nyní se domácí dostávají do zaslouženého vedení! Payet rozehrával rohový kop od pravého praporku, přičemž centr zakroutil přesně do malého vápna, kde si na něj dokázal naskočit VALERE GERMAIN, jehož prudká hlavička směřovala přesně pod břevno.
     
    72
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Fait Maouassa, přichází Gaëtan Paquiez.
     
    71
    Radonjić se přes levé křídlo nedokázal dostat do pokutového území, na samotné hranici ho totiž zastavil Miguel. Nimes to zkouší přes protiútok.
     
    70
    Před malým momentem se na zemi ocitl Thauvin, kterého fauloval Maouassa, jenž navíc vyfasoval žlutou kartu.
     
    69
    Domácí se opět usadili s míčem na útočné polovině, kde rozjeli zdlouhavou kombinaci. Do ní se zapojil také Payet, který přenášel míč na levou stranu.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na světelné tabuli stále svítí bezbrankový výsledek. Marseille sice ožilo, avšak dvě neuznané branky nejsou dobrou věcí.
     
    63
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Rachid Alioui, přichází Baptiste Guillaume.
     
    62
    Hlavní sudí se nakonec poradil s videorozhodčím, který tak tuto branku skutečně neuznává. To je obrovské štěstí pro Nimes, které přečkalo další kritický moment.
     
    61
    Domácí se opět radovali z branky, avšak nakonec opět nebude uznána. Payet sice na pravém křídle našel Thauvina, který se dost možná nacházel v ofsajdu.
     
    60
    Bouanga měl možnost vhazovat od levé autové čáry, přičemž tak dlouho váhal s přihrávkou, až si nakonec vybral Bobichona, který přišel o hrací předmět.
     
    59
    K výkopu od své branky se opět dostal brankář Bernardoni, který to tentokráte zkoušel nabídkou k pravé části hrací plochy, kde zasahoval Sakaj.
     
    58
    Aby toho nebylo málo, tak si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Savanier, který taktickým způsobem poslal k zemi velice aktivního Thauvina.
     
    57
    Marseille je v úvodu druhého dějství výrazně aktivnější, avšak ke kýžené brance to zatím stále nevede. Nyní si obrannou povinnost dokázal splnit Miguel.
     
    56
    Před malým momentem se Marseille podařilo přenést hru na pravou stranu, kde si gestem ruky řekl o přihrávku obránce Sarr, jenž trefil protihráče před sebou.
     
    55
    Nimes to zkoušelo středem hrací plochy, konkrétněji se jednalo o Ferriho, který narazil hned na prvního protihráče, jenž zasáhl čistým způsobem.
     
    54
    Po kratší době se k míči dostal také hostující brankář Bernardoni, který rozehrával na jistotu k pravé postranní lajně, kde číhal osamocený Ripart.
     
    53
    K provedení autového vhazování se postavil domácí zadák Sakaj, který si pro spolupráci vybral Germaina, jenž neuspěl proti přesile protihráčů Nimes.
     
    52
    Dalekonosným přenesením hry na levou stranu to zkoušel Payet, který ale našel pouze hlavu jednoho z protihráčů, jenž odvracel za cenu dalšího autu.
     
    51
    Nyní sledujeme celkem vyrovnanou pasáž tohoto utkání, oba celky se střídají u míče. V tuto chvíli ho má na kopačce Gustavo, jenž zatím váhá.
    50. Neuznaná branka domácích.
     
    50
    Domácí celek se radoval z úvodní branky, avšak ta nakonec neplatí. Thauvin totiž načasoval přihrávku pouze do ofsajdu, Radonjićova branka tak neplatí.
     
    49
    Posléze nepřesně přihrával Gustavo, který přihrávkou našel pouze kopačku protihráče. Nimes mohlo založit rychlou protiakci, avšak ta skončila hodně rychle.
     
    48
    Kamara vyvezl míč až k hranici půlící čáry, kde ještě roztáhl hru na pravou stranu, kde číhal Sarr. Toho čistým způsobem dokázal odzbrojit Maouassa.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám žádnou branku nepřinesl. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, ašvak směrem dopředu byla nebezpečnější Marseille, která hned několikrát vážně ohrozila branku soupeře, přičemž největší šanci měl na svědomí Gustavo, jenž orazítkoval pouze tyč. Nimes se směrem dopředu zatím hledá, útočné akce hostujícího celku většinou končí na pozorné obraně soupeře, Mandanda tak neměl moc práce.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Sarr fauloval těsně před pokutovým územím, hosté budou zahrávat ještě standardní situaci z velice velkého úhlu. Vypadá to na centr.
     
    45
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Thauvinovi se ani v tomto případě nepodařilo ideálním způsobem zpracovat přihrávku od Payeta, hrací předmět tak doskákal ven z hrací plochy.
     
    43
    Domácí mohli jít do vedení! Gustavo měl za pokutovým územím hodně času na střelu, kterou ještě tečoval hostující Lybohy pouze do vzdálenější tyče.
     
    42
    Najednou se na malém vápně mohl dostat k hlavičkovému pokusu Alioui, avšak před ním zasáhl pozorný obránce Kamara, jenž raději poslal míč do autu.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo ještě nastavovat.
     
    40
    Dalekonosný pas ještě zastavil na hrací ploše Radonjić, avšak první kontakt s míčem skončil v zámezí. Vhazovat tak bude moci hostující Ripart.
     
    39
    Marseille mělo k dispozici další rohový kop. Payet ho kroutil směrem k penaltovému puntíku, odkud Kamara v záklonu hlavičkoval do náruče brankáře.
     
    35
    Sarr si v tandemu vybral Thauvina, který si kousek od pokutového území došel pro faul. Opět se provinil Savanier, který už jednu žlutou kartu má.
     
    34
    Po pravém křídle pronikl do šestnáctky právě Thioub, kterého na poslední chvíli zradilo špatné driblování s míčem. Následně si tentýž hráč pomohl faulem.
     
    33
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Mario Balotelli, přichází Valère Germain.
     
    32
    Thioub našel na levém křídle volného Bouangu, který to zkoušel z velké vzdálenosti. Mandanda měl první práci, míč s vypětím všech sil dokázal vyrazit.
     
    31
    Dalekonosná kolmice se měla snášet na naběhnuvšího Balotelliho, který čekal chybu obrany. Lybohy zasáhl svědomitě, následně konstruktivně rozehrál.
     
    30
    Nakonec přišlo an řadu autové vhazování také pro Marseille. Sarr si dával celkem načas, nakonec si narazil s Lópezem, který raději přenášel hru vlevo.
     
    29
    Nyní se o provedení autového vhazování postaral Maouassa, který nahrával do pokutového území na Bouangu, jenž se nedokázal dostat přes Kamaru.
     
    28
    Domácím se podařilo proniknout do volnějšího prostoru, přičemž Balotelli sklepával míč do strany na Payeta, který se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    27
    Na řadu přišel rohový kop pro Marseille, na který si nejvýše vyskočil hostující Miguel. Následně jeden z hostů odvracel do zámezí, Sakaj tak bude vhazovat.
    26. Bernardoni podržel svůj celek.
     
    26
    Krátce poté sáhl k taktickému zákroku hostující Lybohy, což domácí využili k rychlému protiútoku. Rychlonohý Radonjić se dostal až ke střele, kterou Bernardoni zneškodnil.
     
    25
    Na pořadu dne byla standardní situace pro hosty. K oné rozehrávce se nakonec postavil středopolař Savanier, jehož centr nepřinesl nic nebezpečného.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Duje Ćaleta-Car (Olympique Marseille).
     
    23
    Domácí hráči se opět dlouhou kombinací dostali až na útočnou polovinu, avšak Thauvin si s neposedným míčem neporadil. Aut pro hráče soupeře.
     
    19
    Nyní velice dobře zasahoval urostlý zadák Ćaleta-Car, který za sebn nepustil Thiouba. Následně se tu zrodil rychlý protiútok, který přinesl žlutou kartu pro Savaniera.
     
    18
    Míč doskákal pouze na hlavu obránce Sarra, který hlavičkoval podél autové čáry. Krátce poté to podklouzlo Gustavovi, jenž navíc fauloval protihráče.
     
    17
    Do kombinace se zapojil také hostující brankář Bernardoni, který gestem ruky vyhnal své spoluhráče od vápna. Vzápětí jsme sledovali dalekonosný odkop.
     
    16
    Hostující obrana zaspala při bránění Thauvina, který se přes pravé křídlo dostal až do pokutového území, kde jeho zakončení dokázal zablokovat Miguel.
     
    15
    Marseille se postupnou kombinací dostala až ke středovému kruhu, odkud to Kamara zkoušel přenesením hry na Thauvina, který si s těžkou přihrávkou poradil.
     
    14
    Nimes se dostalo ke zdlouhavé kombinaci na vlastní polovině, přičemž to Lybohy zkoušel kolmicí na Bouangu, jenž měl k míči celkem dost daleko.
     
    13
    Gustavo sáhl k dalšímu velice ostrému zákroku, který sice přinesl faul, avšak žlutit se zatím nebude. Mezitím se na hrací plochu vrátil Balotelli.
     
    12
    Vypadá to, že Balotelli má nějaké zdravotní problémy. Za postranní čárou se začal připravovat Germain, dojde k prvnímu vynucenému střídání?
     
    11
    Přes pravé křídlo to zkoušel domácí Sarr, který poté v pokutovém území hledal Balotelliho, jenž se tlačil k zakončení, avšak už předtím byl pískán ofsajd.
     
    10
    U středového kruhu si hodně agresivním způsobem počínal Gustavo, který zezadu přistrčil na zem Ferriho. Hlavní sudí ponechal výhodu, načež odpískal.
     
    9
    Ten nepřinesl nic nebezpečného, následně si jeden z hráčů Nîmes pomohl útočným faulem. O rozehrávku se postaral obránce Ćaleta-Car, jenž rozehrál po zemi.
     
    8
    Na opačné straně se autového vhazování ujal Ripart, který to zkoušel spoluprací s Thioubem, přičemž centr druhého jmenovaného přinese rohový kop.
     
    7
    Celkem hodně času měl před pokutovým územím Balotelli, jehož technické zakončení směřovalo přímo doprostřed branky, kde byl brankář Bernardoni.
     
    6
    Už to vypadalo, že hostující Alioui si poradí s těžkou přihrávkou, nakonec na ní nedosáhl. Marseille to zkoušelo po pravém křídle, kde Sarr nenašel Thauvina.
     
    5
    Bernardoni opět odkopával od své branky, přičemž tentokráte hledal Bobichona, jenž ve vzduchu nedokázal uspět. Hosté budou ještě vhazovat.
     
    4
    Následně si za obranu soupeře zkoušel naběhnout domácí Thauvin, který si i přesto nenačasoval svůj náběh. Jednalo se o velice těsný ofsajd domácích.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal hostující brankář Bernardoni, který odkopával daleko na druhou stranu, kde ale Alioui nedosáhl na prudkou nabídku.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Marseille: Mandanda – B. Sarr, Kamara, Ćaleta-Car, Sakaj – Maxime López, Gustavo – Thauvin, Payet (C), Radonjić – Balotelli.
    Náhradníci: Pelé – Germain, Amavi, N'Jie, Rami, M. Sanson, Strootman.

    Nîmes Olympique: Bernardoni – Miguel, Maouassa, Lybohy, Ripart (C) – Savanier – De. Bouanga, Bobichon, Ferri, Thioub – Alioui.
    Náhradníci: Valette – Alakouch, Bozok, Guillaume, Paquiez, Valdivia, Valls.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Nîmes Olympique

    Na opačné straně stojí nevyzpytatelné Nîmes, které se nachází v přesné polovině tabulky. Hostující tým tohoto zápasu má na svém kontě třiačtyřicet bodů, přičemž na svého dnešního protivníka ztrácí pouze pět bodů. Nîmes v posledních dvou kolech dokázalo naplno bodovat, nejprve na domácí půdě zdolalo sestupem ohrožené Caen, které prohrálo poměrem 0:2. Následně Nîmes zvládlo těžký souboj proti Rennes, které si pro změnu odvezlo porážku 1:3. Nîmes je v rámci venkovních zápasů na jedenácté pozici, přičemž naposledy zvítězilo před více než měsícem. Tehdy totiž překvapivě uspělo na hřišti Nantes poměrem 4:2.
     
    Olympique Marseille

    Fotbalisté Marseille letos neprožívají zrovna povedenou sezónu, neboť se v tuto chvíli nacházejí na páté pozici, což by v konečném důsledku neznamenalo pohárovou Evropu. Olympique momentálně ztrácí na čtvrtý Saint-Étienne pouze dva body, avšak dnešní utkání bude ještě hodně složité. Marseille se navíc v posledních týdnech neopírá o dobrou formu, naposledy totiž zvítězila před více než měsícem. Od té doby následuje série tří zápasů bez zisku plného počtu bodů, naposledy Marseille nestačila na Bordeaux, které na domácím stadionu vyhrálo poměrem 2:0. Olympique je v rámci domácích zápasů na čtvrté pozici, z celkových patnácti vyhrál hned devětkrát.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Olympique Marseille a Nîmes Olympique.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky: 72. Germain (Payet), 73. Gustavo – 82. Savanier (pen.)

    Karty:   24. Ćaleta-Car (OMA) – 19. Savanier (NOQ), 70. Maouassa (NOQ)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 11:14.
    Olympique Marseille: Mandanda – B. Sarr, Kamara, Ćaleta-Car, Sakaj – Maxime López, Gustavo – Thauvin (78. N'Jie), Payet (C) (84. M. Sanson), Radonjić – Balotelli (33. Germain).
    Náhradníci: Pelé – Germain, Amavi, N'Jie, Rami, M. Sanson, Strootman.

    Nîmes Olympique: Bernardoni – Miguel, Maouassa (72. Paquiez), Lybohy, Ripart (C) – Savanier – De. Bouanga, Bobichon (78. Bozok), Ferri, Thioub – Alioui (63. Guillaume).
    Náhradníci: Valette – Alakouch, Bozok, Guillaume, Paquiez, Valdivia, Valls.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot
    thejrc.org