Marseille – Nîmes 2:1 (kon.) | Caen – Angers 0:1 (kon.) | Monaco – Remeš 0:0 (kon.)
Štrasburk – Guingamp 3:3 (kon.)
konec
AS Monaco
0:0 (0:0)
Stade de Reims
Sobota 13.04.2019, 20:00 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
    90+3. Šance Gelsona Martinse
     
    90+3
    Gelson Martins již v devadesáté třetí minutě měl asi největší šanci domácích za celý zápas. Perfektně se ale ukázal brankář Mendy.
     
    86
    Následující střídání nám uzavřelo možnost pro další hráče podívat se do zápasu, jelikož bylo poslední. Šanci tedy dostává Doumbia a místo něj si jde sednout Dingomé.
     
    83
    Trenér Jardim střídá potřetí, a vypadá to, že Jovetić není zdravotně v pohodě. Po faulu na něj, kdy se mu úplně prohnula noha u kolena sice rozhodčí neodpískal, ale nyní je obklopen doktory.
    79. Samostatný únik Lopese
     
    79
    Tohle si bude Rony Lopes hodně vyčítat, tím víc, pokud dnes Monaco nakonec ztratí body. Rony vybojoval míč po špatném zpracování obránce a řítil se sám na brankáře Mendyho. Toho chtěl technickým lobem přehodit, jenže on jeho dloubáček vystihl. Míč však pustil a ten se dostal opět k Lopesovi. Ten už ale nestihl zareagovat a jen ho bez usměrnění odrazil.
     
    76
    A následoval třetí rohový kop. Ten Monaco zahrálo velice dobře. Na míč si naskočil kapitán Glik, který ho vyslal velice dobře. Nakonec se však odrazil od břevna.
     
    72
    Nyní opět Guion, trenér Stade de Reims, vyslal nového hráče na hřiště. Střídajícím, který jde dolů je Oudin, tím druhým, který putuje na hřiště se stal Zeneli.
     
    64
    Nyní jsme se dočkali prvního střídání Reims. Bulaye Dia odchází ze hřiště a nahrazuje ho Korejec Suk Hjun-Čun.
     
    60
    Tak prvním hráčem, který dneska získá žlutou kartu, se stává netradičně Danijel Subašić. Ten dostává žlutou kartu za argumenty směrem k rozhodčímu.
     
    52
    Nejlepší roh, který byl zatím zahrán byl ten nynější. Míč dopadl přímo na hlavu jednoho z hráčů v chumlu ve vápně. Ten ho dokázal rychle hlavičkovat směr brána a míč jí jen těsně minul.
    44. Šance Jovetiće
     
    44
    Jovetić nyní v další šanci! Od Golovina dostal přímo před vápno přihrávku a bez většího otálení, z prvního dotyku poslal střelu, kterou těsně přestřelil Mendyho svatyni.
    38. Subašićovo vyražení
     
    38
    Hezkou kombinaci s následným zakončením teď předvedli hosté. Střela posledního hráče byla ale pomalá a Subašić ji se štěstím nohou poslal na rohový kop.
     
    34
    A na druhé straně zase šance hostů! Subašić chyboval, když míč vyboxoval, místo chycení, a ještě tak, že se rychle dostal k hráči Reims. TOmu ale střela již na skoro vyprázdněnou branku nesedla.
    32. Šance Monaca
     
    32
    Obrovskou šanci teď promarnilo Monaco. Golovin připravil přečíslení, přihrával na druhou stranu na Ronyho Lopese, který by mohl přiklepnout do prázdné branky. Míč ale zachytil obránce. Ten ho ale přenechal Jovetičovi, který z besprostřední blízkosti minul branku.
     
    14
    Je tomu tak. Fabregas po sedmi minutách strávených v zámezí nakonec ze hry odchází a trenér je tak nucen sáhnout k prvnímu střídání již takhle brzy. Jean Aholou ho nahradí.

    Jiří Polášek

    Branky:

    Karty:   60. Subašić (ASM)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 12:3. Rohy: 18:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:13.
    AS Monaco: Subašić – Sidibé, Glik, Jemerson, Ballo-Touré – Fàbregas (14. Aholou), Adrien Silva – G. Martins, Golovin, Rony Lopes – Jovetić (83. Carlos).
    Náhradníci: Benaglio – Aholou, Carlos, Badiashile, Falcao, Henrichs, Chadli.

    Stade de Reims: Mendy – Cafaro, Engels, Abdelhamid, Baba Rahman – Romao, Chavalerin – Foket, Dingomé (86. Doumbia), Oudin (72. Zeneli) – Dia (64. Suk Hjun-Čun).
    Náhradníci: Lemaitre – Disasi, Doumbia, Kamara, Suk Hjun-Čun, Zeneli, Martin.

    Rozhodčí: W. Delajod
    thejrc.org