Alkmaar – Den Haag 2:3 (kon.) | Ajax – Excelsior 6:2 (kon.) | Feyenoord – Heracles 2:1 (kon.)
Sittard – Venlo 1:1 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
6:2 (3:1)
SBV Excelsior
Sobota 13.04.2019, 18:30 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Nizozemská Eredivisie • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:27:08)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 13:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:12.
     
    Je dobojováno! Ajax splnil roli velkého favorita a jednoznačně přejel trápící se Excelsior 6:2. Úplně ideální výkon to od domácích rozhodně nebyl, což se dá říci hlavně o počínání v zadních řadách. Ofenziva naopak fungovala na jedničku, veterán Huntelaar zaznamenal hattrick, dva góly dal Dušan Tadić a vše zakončil střídající dánský útočník Dolberg. Amsterdamský celek si tak upevnil své první místo v tabulce, zatímco Excelsior klesl na barážové sedmnácté místo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    A ještě jeden pozdrav letící vedle Onanovy brány. Střelou z delší vzdálenosti se neprosadil střídající Dogucan Haspolat.
     
    90+3
    Ekkelenkampovi nevyšlo krátké prostrčení na Nerese. Míče se zmocnili hosté a závěr zápasu už mohou dohrát v bezpečné vzdálenosti od Damena.
     
    90+2
    Dolberg vystihl přihrávku napříč středem hřiště. Do úniku se ale nedostal, protože horšího prvního doteku využil Jurgen Mattheij.
     
    90+1
    Zejména kvůli situaci před penaltovým zásahem Dušana Tadiće jsou nad rámec druhé půle přidány čtyři minuty.
    89. Jeffry FORTES - 6:2
     
    89
    Excelsior právě vstřelil branku!
    Domácí jsou zaslouženě potrestáni za hodně nedůsledné bránění. Solidně hrající Messaoud si důrazně odmítl Tagliafica a zprava odcentroval na JEFFRYHO FORTESE, kterému Blind s de Ligtem sebemenším způsobem nezabránili v gólové hlavičce.
     
    89
    Excelsior nevyužil toho, že domácí malinko rezignovali na návrat do obrany. Před Onanu neletěl ani jeden centr, pro který bylo dost prostoru.
     
    88
    Dolberg shodil míč doprava na Zijacha. Ten místo střely vyprodukoval další nepřesnost, když trochu naivním způsobem hledal někoho ve změti obránců.
     
    87
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Mounir El Hamdaoui, přichází Dogucan Haspolat.
     
    85
    Tagliafico svým centrem hledal van de Beeka, který po změně stran ze hry trochu vymizel. Mattheij ho každopádně ubránil.
     
    84
    Jurgen Ekkelenkamp nechtěně šlápl na nohu Koolwijka. Sudí van Boekel to posoudil jako faul a dokonce i se žlutou kartou.
     
    83
    Tagliafico v jednom ze soubojů zajel do Fortese, který chvíli zůstal ležet na trávníku. Po ošetření se ale zvedl a zkusí pokračovat ve hře.
     
    82
    Jeden z mála úspěšných zákroků pro Alessandra Damena. Zijach zaútočil po úplně volné pravé straně. Míč si přehodil na levačku, ale pak vystřelil jen do náruč ehostujícího brankáře.
     
    81
    Neres si seběhl do křídla, kde přihrál Zijachovi. Ten si nedělal těžkou hlavu ze složité pozice a neúspěšně zkoušel trefit horní roh branky.
     
    80
    Ajax je na svém hřišti takřka nepřekonatelný. V této ligové sezóně hraje před svými fanoušky patnáctý zápas a na kontě už má dvaašedesát gólů.

    Michal Břuchanský

    Branky: 10. Huntelaar, 37. Tadić, 40. Huntelaar, 60. Tadić (pen.), 65. Huntelaar, 75. Dolberg – 42. El Hamdaoui, 89. Fortes

    Karty:   4. Mazraoui (AJA), 84. Ekkelenkamp (AJA) – 32. Fortes (EXC), 43. Koolwijk (EXC), 49. El Hamdaoui (EXC)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 13:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:12.
    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, de Ligt (C), Blind, Tagliafico – van de Beek, Tadić (73. Veltman), F. de Jong (28. Ekkelenkamp) – Zijach, Huntelaar (73. Dolberg), Neres.
    Náhradníci: Lamprou, B. Varela – de Wit, Dolberg, Ekkelenkamp, Kristensen, Labyad, Magallán, Schöne, Sinkgraven, Veltman.

    SBV Excelsior: Damen – Horemans, Mattheij, Oude Kotte, Matthys – Fortes, J. Schouten, Koolwijk (C), Bruins (63. Anderson) – Eckert (46. Messaoud), El Hamdaoui (87. Haspolat).
    Náhradníci: De Fockert – Anderson, Edwards, Hadouir, Haspolat, Mahmudov, Messaoud, Ómarsson, Payne.

    Rozhodčí: van Boekel – van Dongen, Balder
    thejrc.org