Santa Clara – Moreirense 1:1 (kon.) | Portimonense – Porto 0:3 (kon.) | Aves – Sporting 1:3 (kon.)
konec
Portimonense SC
0:3 (0:1)
FC Porto
Sobota 13.04.2019, 19:00 • Portimão Estádio, Portimão • Portugalská Primeira Liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
    90+3. Héctor HERRERA - 0:3
     
    90+3
    Porto právě vstřelilo branku!
    Početná skupina fanoušků hostí na stadionu v Portimäu se raduje, jelikož na rohový kop si nejlépe naběhl Éder Militao. Jeho hlavičku ještě gólman Ferreira výborně vytěsnil na pravou stranu, ale jen k nohám kapitána HECTORA HERRERY, který uklízí míč nekompromisně do branky. O ofsajd se nejednalo, Herrera byl v okamžiku hlavičky Militaa před posledním hráčem domácích.
    73. Moussa MAREGA - 0:2
     
    73
    Porto právě vstřelilo branku!
    A jeden takový právě přišel. MOUSSA MAREGA dostal přesně na hranici ofsajdu ideální míč za obranu od Fernanda a krásným obloučkem obstřelil Ricarda Ferreiru na vzdálenější tyčku. Jde o jeho osmý gól v probíhající sezoně a přibližuje tak Porto ke třem bodům. Asistence: Fernando.
    15. Yacine BRAHIMI - 0:1
     
    15
    Porto právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do vedení díky rychlé akci. Ofsajdová past domácích nebyla úspěšná. Jesús Manuel Corona poslal dlouhou přirhávku na Moussu Maregu, který si sběhl po pravé straně až do vápna. Na chvilku si sice míč předkopl, ale před čárou jej doběhl aposlal zpět za sebe. Tiquinho Soares nestřílel, slyšel totiž, jak si na něj zakřičel YACINE BRAHIMI a záložník Porta měl moře času, aby z první zamířil naprosto přesně – navíc ještě mezi nohy bránícího Vítora Tormeny, takže gólman Ferreira měl úlohu o to těžší. Asistence: Moussa Marega.

    Tomáš Lysý

    Branky: 15. Brahimi, 73. Marega, 90+3. H Herrera

    Karty:   35. L. Fernandes (POO), 58. Dener (POO), 62. Jackson Martínez (POO), 65. Boa Morte (POO) – 50. Manafá (PRT), 86. Pepe (PRT)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:19.
    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Vítor Tormena, Jadson (C), Possignolo, Rú. Fernandes (12. Henrique) – Boa Morte, Pedro Sá, Dener, L. Fernandes (70. Wellington) – Tabata (77. Ruster), Jackson Martínez.
    Náhradníci: Leonardo – Hackman, Macedo, Reis, Henrique, Wellington, Ruster.

    FC Porto: Casillas – Manafá, Pepe, Militao, Telles – J. M. Corona (58. Otávio), Danilo, H Herrera (C), Brahimi (81. B. Costa) – Tiquinho Soares (63. Fernando), Marega.
    Náhradníci: Vaná – Maxi Pereira, B. Costa, Mbemba, A. Pereira, Otávio, Fernando.

    Rozhodčí: Fábio Veríssimo – Paulo Soares, Pedro Martins
    thejrc.org