W. Brémy – Freiburg 2:1 (kon.) | Hannover – Mönchengladbach 0:1 (kon.) | RB Lipsko – Wolfsburg 2:0 (kon.)
Stuttgart – Leverkusen 0:1 (kon.) | Dortmund – Mohuč 2:1 (kon.)
konec
Werder Brémy
2:1 (0:0)
SC Freiburg
Sobota 13.04.2019, 15:30 • Weserstadion, Brémy • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu devětadvacátého kola německé Bundesligy. Od patnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Werderem Brémy a Freiburgem!
     
    Werder Brémy

    Domácí celek jde do zápasu devětadvacátého kola v roli výrazného favorita. Zaměstnavatel dvou českých fotbalistů v tomto kalendářním roce ještě ani neprohrál a po slabším jaru může vážně pomýšlet na postup do evropských pohárů. Do nich může Werder projít hned dvěma způsoby, neboť je stále ve hře o triumf v německém poháru – po výhře 2:0 nad Schalke se probojoval už do semifinále. Vůbec špatně se Brémám nevede ani v lidové soutěži, i když v ní sbírá velký počet remíz. Právě dělbou bodů skončilo týden staré střetnutí s Mönchengladbachem, v němž svěřenci Floriana Kohfeldta remizovali 1:1. Jediný gól zelenobílých dával Davy Klaassen, nicméně nejlepším střelcem Werderu je s deseti zásahy Max Kruse.
     
    SC Freiburg

    Od mužstva z Bádenska-Württemberska se před sezónou žádné velké zázraky nečekaly, a tak není žádným velkým překvapením, že se kvůli nepříliš kvalitní formě nachází ve spodní polovině tabulky. Freiburg v tomto kalendářním roce vyhrál jen dvakrát, když doba udolal Augstburg a Herthu. Posléze si ještě připsal velmi cenné remízy 1:1 s Mönchengladbachem a vedoucím Bayernem, jenže minulý týden přišel velký výbuch na stadionu Mohuče, kde svěřenci Christiana Streicha vybuchli 0:5 a propadli se za svého soupeře na třicáté místo. Nějaké velké starosti se záchranou by Freiburg ale mít neměl, protože na barážovou pozici Stuttgartu má jedenáctibodový náskok. Nejlepším střelcem Freiburgu je osmigólový Nils Petersen, který však bude potřetí za sebou chybět kvůli zranění.
     
    Vzájemné zápasy

    25.11.2018 Freiburg – Brémy 1:1
    17.02.2018 Freiburg – Brémy 1:0
    20.12.2017 Brémy – Freiburg 3:2
    23.09.2017 Brémy – Freiburg 0:0
    01.04.2017 Freiburg – Brémy 2:5
     
    Úvodní sestavy:

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Şahin, Rašica, Klaassen – Osako, M. Kruse (C).
    Náhradníci: Kapino – Friedl, Harnik, Langkamp, C. Pizarro, Sargent, Möhwald.

    SC Freiburg: Schwolow – Schlotterbeck, Schlotterbeck, Heintz – Stenzel, Gondorf, Abraši, Günter (C) – Haberer, Niederlechner, Grifo.
    Náhradníci: Frommann – Frantz, Höler, Koch, Okoroji, Terrazzino, Waldschmidt.

    Rozhodčí: Steinhausová – Sather, Stein.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v zelenobílých, zatímco hosté v červenočerných dresech.
     
    3
    Grifo pustil míč na první hostující roh, jenž byl rozehrán pouze do rukavic českého brankáře Werderu.
     
    4
    Kruseho přihrávka šla do přehuštěného vápna. Freiburg si s nastalou situací poradil, i když také bude muset čelit rohovému kopu.
     
    5
    První náznak domácí šance! Rašica rozehrál roh přesně na hlavu Miloše Veljkoviće, jenž poslal balón těsně nad břevno Schwolowovy brány.
     
    6
    Po několika nepřesnostech od obou týmů budou vhazovat hosté. Jmenovitě s patnáctkou hrající Pascal Stenzel.
     
    7
    Werder zahustil prostor na vlastní půlce a donutil hosty k návratu k brankáři Schwolowovi. Po faulu na Nica Schlotterbecka se celá situace bude opakovat.
     
    8
    Nico Schlotterbeck úplně nenapravil chybu v hostující rozehrávce. Rašicu zastavil jen nedovoleným způsobem, takže je z toho standardka Brém.
     
    9
    Sám faulovaný Rašica podle očekávání centroval. Balónu ale dal velmi málo razance a vůbec ho nedostal do pokutového území.
     
    10
    Theodor Gebre Selassie byl pozdě u zadní tyče, kam letěl dlouhý centr. Ten propadl až za koncovou čáru.
     
    11
    Freiburg se v jedenácti lidech hodně zatáhl a domácí tak jsou nuceni kombinovat na nějakých čtyřiceti metrech od Schwolowa.
     
    12
    Menší zámek vyvrcholil jen nepřesným nákopem, ze kterého opět resultuje jen odkop od hostující branky.
     
    13
    Eggesteinova rána z delší vzdálenosti byla rychle zablokovaná. Pro Freiburg celá situace dobře dopadla, vhazovat může Günter.
     
    14
    Na pár přihrávek se hosté dostali z vlastní půlky až k přesnému zakončení. Dalekonosnou střelu Pascala Stenzela však Pavlenka jednoduše zkrotil.
     
    15
    Rašicův centr z levé strany byl jedním ze stoperů odvrácen na faulovaného hráče Freiburgu. Hostující defenziva si může opět ulevit.
     
    16
    Klaassen čistě obral o míč Stenzela. Brémy tak rozjely nový kolotoč přihrávek, jenomže Rašicův centr opět nic nepřinesl.
     
    17
    Další přihrávka Rašicy směřující dovnitř pokutového území. Tentokrát našel Osaka, ale ten z prvního doteku hodně přestřelil.
     
    19
    Amir Abraši si došel pro faul na vlastní půlce. Freiburg pak zaútočil po levé straně a dovedl svou akci až do gólu, leč trefa Güntera nemohla platit pro jasný ofsajd.
    19. Christian Günter (FRE)
     
    20
    A další faul v domácím podání. U půlící čáry tentokrát skončil na výborně připraveném pažitu Keven Schlotterbeck.
     
    21
    Zatím se nehraje v nějakém závratném tempu. Oba týmy v úvodu zápasu spoléhají zejména na hru ze zabezpečené obrany.
     
    22
    Nikomu z hráčů Brém se nechtělo poslat dlouhý míč dopředu. Hosté tak vytáhli napadání a nadělali rozehrávajícím protihráčům nejednu vrásku na čele.
     
    23
    Niederlechner ztratil stabilitu v souboji se Şahinem. Tomu hlavní rozhodčí odpískala faul, takže akce Freiburgu může pokračovat.
     
    24
    Augustinssonův střílený centr prosvištěl před hostující brankou. U té nebyl nikdo v zelenobílém, takže nemohlo dojít k zakončení.
     
    25
    Theodor Gebre Selassie se zapříčinil o zisk rohového kopu pro Werder.
     
    26
    O centr do vápna se postaral turecký záložník Nuri Şahin, jenže dobrý obranný zákrok Nica Schlotterbecka znemožnil jakékoliv ohrožení Schwolowa.
     
    27
    Keven Schlotterbeck vyrazil do rychlého protiútoku, nicméně všechno se obešlo bez regulérního zákroku Jiřího Pavlenky.
     
    29
    A znovu byl k vidění velký boj o střed hřiště s následným neúspěšným dobýváním hostující obrany. Klaassen poslal odvážný pas do autu.
     
    30
    Držení míče: 67% – 33%.
     
    31
    Maximilian Eggestein si při zpracování skákavého míče pomohl rukou. Soudcům to neuniklo a dopředu už vyráží červenočerní.
     
    32
    Moc dlouho to ale neplatilo, nepřesného nákopu se zmocnil Jiří Pavlenka.
     
    33
    Ludwig Augustinsson nezpracoval přihrávku k levé postranní čáře. Stenzelovo vhazování dostalo do hry Niederlechnera, kterého záhy fauloval Şahin.
     
    34
    Vincenzo Grifo rozehrál trochu podivně na osu hřiště. Zavánělo to ztrátou míče, který Freiburg sice udržel, ale Gondorf ho pak stejně odevzdal nepřesnou ranou z dálky.
     
    35
    Pavlenka vyrazil prudký centr z pravého křídla ke svým spoluhráčům. Ti na nic nečekali a s přispěním Kruseho autu vyrazili do protiútoku. Z něj vyplynula standardní situace.
     
    36
    Skóre zůstává bezbrankové. Rašica z nějakých sedmadvaceti metrů překopl zeď, ale posléze i pravý horní roh Schwolowovy branky.
    36. Milot Rašica (BRM)
     
    37
    Amir Abraši zezadu držel tak dlouho, až zazněl hvizd hlavní rozhodčí. V její dlani se dokonce zjevila žlutá karta pro albánského záložníka.
     
    38
    Během necelé minuty došlo hned na dva souboje mezi Krusem a Schwolowem. Ten precizně vyrazil obě povedené střely z kopačky nejlepšího střelce Werderu.
     
    39
    Weder ještě dostal výhodu rohového kopu, avšak po něm se pískalo v hostující prospěch. Nic to ale nemění na výrazném tlaku Brém.
     
    40
    Veljković dal malou domů Pavlenkovi, kterému se vůbec nepovedl odkop z jedničky. Následnou šanci Freiburgu každopádně zhatil ofsajd.
     
    41
    Kruse zleva centroval na Osaka, ale v jeho blízkosti dobře zasáhl Keven Schlotterbeck. Následoval roh, ale z něj domácí nezahrozili.
     
    42
    Freiburg se znovu zatáhl do hustého bloku. Brémy zahájily kolotoč přihrávek, jenž ztroskotal na Rašicovi.
     
    43
    Milot Rašica nedosáhl na pas do levého křídla. Míč skončil v autu a pomalu se zdá, že se v první půli gólu nedočkáme.
     
    44
    Dosud největší možnost Freiburgu! Vincenzo Grifo se v momentě únikové přihrávky odpoutal od Veljkoviće a technickou střelou jen těsně minul Pavlenkovu pravou tyč.
    44. Vincenzo Grifo (FRE)
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi úvodní pětačtyřicetiminutovka, ve které měl favorizovaný Werder očekávanou převahu. Že by si vytvořil nějakou výraznější gólovou šanci se ale říct nedá. Nebezpečnější byli hosté, kteří takřka bezchybně bránili a z brejků si vytvořili dvě zajímavé příležitosti. Günter však skóroval z jasného ofsajdu a Griffo chvíli před pauzou těsně minul.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Werder jde do druhé půle se změnou na postu brankáře. Za lehce zraněného Jiřího Pavlenku nastupuje řecký gólman Stefanos Kapino.
     
    47
    Moisander nepustil do vápna Grifa. Hosté to vyřešili centrem, ale ten skončil jenom v náruči Stefanose Kapina.
     
    48
    Brémy tradičně útočí do plných a horko těžko hledají nějaké skulinky, skrz které by se mohly aspoň trochu přiblížit pokutovému území.
     
    49
    Veljkovićův hodně nepovedený centr letěl k rohovému praporku a nakonec znamenal odkop od branky Alexandera Schwolowa.
     
    50
    Davy Klaassen inkasoval od Abrašiho menší ránu do zátylku. Vše bylo posouzeno jako faul fotbalisty hrajícího se žlutou kartou.
     
    51
    Vincenzo Grifo zahájil rychlý protiútok. Míč během něj pustil doleva na Güntera, ale jeho centr už nenašel žádného z hostujících hráčů.
     
    52
    Juja Osako se prakticky vůbec nedostává do hry. Teď se sice dostal do souboje o balón, ale v něm bezesporu fauloval.
     
    53
    Rašica na levé straně utekl Nicu Schlotterbeckovi a dobře odcentroval na zadní tyč. Tam sice byl Klaassen, ovšem za Schwolowa na brankové čáře zasáhl Keven Schlotterbeck.
    53. Davy Klaassen (BRM)
     
    54
    Max Kruse trochu zabrzdil jeden z mála rychlých postupů Werderu a hosté už se zase stihli vrátit v dostatečném počtu na to, aby balón získali zpět.
     
    55
    Augustinsson na rohu vlastního vápna vypíchl Grifovi míč na Rašicu. Kosovský šikula už startoval do protiútoku, ovšem Pascal Stenzel ho zastavil faktickým faulem za žlutou kartu.
     
    57
    Teď už se píská ve prospěch Freiburgu, který po faulu na Haberera bude zahrávat standardní situaci z osy hřiště.
     
    58
    Dlouhý pas do pokutového území ale měl mizerné parametry. Kapino rychle rozehrál a teď už sleduje dobývání hostující obrany.
     
    59
    Nuri Şahin u rohového praporu uhlídal Grifa, který zkoušel z těžké pozice odcentrovat, ale moc se mu to nepovedlo.
     
    60
    Držení míče: 66% – 34%.
     
    61
    Freiburg hru opticky vyrovnal, ale směrem dopředu to od něj není žádná sláva. Důkazem budiž mizerný centr kapitána Christiana Güntera.
     
    62
    Nico Schlotterbeck zakřižoval Rašicu. Míč získal pro hosty, ale ti se o něj záhy připravili nepřesným nákopem na Güntera.
     
    63
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Pascal Stenzel, přichází Mike Frantz.
     
    63
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Juja Osako, přichází Claudio Pizarro.
     
    64
    Gebre Selassie založil rychlou akci Werderu. Na jejím konci měl být právě český obránce, jenže centrovaný míč předním uklidil Gondorf.
     
    65
    Útoky Brém začínají vypadat trochu bezradně. Výrazně větší držení míče je domácím fotbalistům vesměs k ničemu.
     
    66
    Ludwig Augustinsson šel do skluzu, aby vypíchl míč před rozběhnutým Habererem. Úspěšný ale nebyl a kvůli čtvrté žluté kartě přijde o zápas na Bayernu.
     
    67
    Mike Frantz přesně před zraky hlavní rozhodčí podrazil Rašicu. O přímém kopu pro Werder nemůže být sebemenší pochyb.
     
    68
    Do balónu se tradičně opřel Rašica, jenže rychle letící projektil poslal několik metrů nad nedobytnou branku Freiburgu.
     
    70
    Pizzaro si vzal šťastně odražený míč a z dvaceti metrů okamžitě zakončoval. Přízemní pokus proletěl těsně vedle pravé tyče.
     
    71
    Vincenzo Grifo nakopával míč z hloubky hřiště do vápna, kde měl jen dva spoluhráče. Jejich bránění rozhodně nebylo učebnicové, takže Niederlechner mohl zakončovat přesně do místa, kde byl brankář Kapino.
    71. Florian Niederlechner (FRE)
     
    73
    Střídající křídelník Mike Frantz se nemohl rozhodnout, komu vhodí míč. Hlavní rozhodčí to vzala jako úmyslné zdržování a opět tasila žlutou kartu.
     
    74
    V posledních minutách se hra začíná hodně kouskovat. Teď se pár vteřin nehraje po faulu na Abrašiho. Rozehrávat bude Keven Schlotterbeck.
     
    75
    Moc dobře to ale neprovedl, protože nákop z poloviny hřiště doplachtil do rukavic řeckého záskoku za zraněného Jiřího Pavlenku.
     
    76
    Gondorf patičkou posunul míč na Grifa, který mu ho vrátil do pokutového území. Záložník Freiburgu toho ale nevyužil, neboť další pas poslal do Kapina.
     
    76
    Werder právě vstřelil branku!
    Domácí se čtvrthodinu před koncem dostávají do vedení! Vše začalo centrem Pizzara, který spadl na nohu Rašicy. Ten zprava poslal další pas k zadní tyči a hlavičkující DAVY KLAASSEN s přispěním odrazu od Nica Schlotterbecka dopravil balón do sítě.
    76. Davy KLAASSEN - 1:0
     
    77
    Celá situace se zkoumala u videa, neboť trochu zaváněla ofsajdem skórujícího Nizozemce. Původní výrok ale platí a Brémy tak vedou 1:0!
     
    79
    Pro Freiburg to rozhodně není ideální chvilka na inkasování prvního gólu. Moc času na odpověď tým z Bádenska-Württemberska nemá.
     
    80
    Rašicův přízemní centr z pravého křídla skončil na noze jednoho z obránců. Gebre Selassie ale vybojoval míč zpět a útok Werderu pokračuje.
     
    81
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Jerôme Gondorf, přichází Gian-Luca Waldschmidt.
     
    82
    Nuri Şahin si neodpustil nedovolený zákrok poblíž středového kruhu. Freiburg rychle rozehrál, ovšem přetažený centr Günter nebezpečí nepřinesl.
     
    83
    Ludwig Augustinsson nechtěl nic riskovat a posunul míč za koncovou čáru, což znamená rohový kop pro Freiburg.
     
    84
    Domácí centrovaný balón odvrátili a bleskově přešli do protiútoku. Parádním volejem ho zakončoval veterán Pizzaro, ovšem Schwolow ho vynikajícím zákrokem vytěsnil na roh.
     
    84
    Werder právě vstřelil branku!
    Brémy skórují podruhé v rozmezí pár minut a zřejmě potvrzují své dnešní vítězství! Max Kruse odcentroval z pravé strany a našel nedostatečně uhlídaného THEODORA GEBRE SELASSIEHO, který prudkou hlavičkou zvýšil na 2:0. Pro českého obránce je to třetí trefa v sezóně.
    84. Theodor Gebre Selassie - 2:0
     
    86
    Závěr zápasu už by měl být pro Werder labutí písní. Šance, že se Freiburg oklepe ze dvou těžkých direktů, je takřka nulová.
     
    87
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Milot Rašica, přichází Martin Harnik.
     
    88
    Vincenzo Grifo se ujal rozehrávky rohového kopu. Prodloužený centr ale vyletěl ven z vápna a Pizzaro pak vyvezl míč do bezpečí.
     
    89
    Ze série osobních soubojů vzešli vítězně hosté z Freiburgu. Moc platní jim to ale nebylo, protože Abraši z velké dálky přestřelil Kapinovu branku o několik metrů.
     
    90
    Kruse se prezentoval dalším kvalitním centrem z rohového kopu. Tentokrát našel hlavu Pizzara, ale Schwolow vynikajícím skokem k pravé tyči balón vyrazil.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány závěrečné tři minuty.
     
    90+3
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Na začátku poslední nastavené minuty tu ještě je menší zdramatizování zápasu! Stefanos Kapino vyrazil povedenou ránu z dálky jenom na GIANA-LUCU WALDSCHIDTA, jenž dorážel z levé strany a našel skulinku vedoucí k vzdálenější tyči.
    90+3. Gian-Luca WALDSCHMIDT - 2:1
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Ve druhé půli se obraz hry prakticky nezměnil. Brémy měly herně navrch, ale na první gól si musely počkat až do šestasedmdesáté minuty, kdy se prosadil Klaassen. O chvíli později po rohu udeřil také Theodor Gebre Selassie, jehož trefa se ukázala být jako vítězná, neboť ve třetí minutě nastavení na konečných 2:1 snížil Waldschmidt. Werder tak prodloužil svou sérii bez porážky na čtrnáct zápasů a minimálně do zítřka se vyhoupl už na šesté místo. Freiburg naopak nevyhrál počtvrté za sebou a jistojistě zůstane na třinácté příčce.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:7.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:44:08)

    Michal Břuchanský

    Branky: 76. Klaassen (Rašica), 84. Gebre Selassie (M. Kruse) – 90+3. Waldschmidt

    Karty:   66. Augustinsson (BRM) – 37. Abraši (FRE), 55. Stenzel (FRE), 73. Frantz (FRE)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:7.
    Werder Brémy: Pavlenka (46. Kapino) – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Şahin, Rašica (87. Harnik), Klaassen – Osako (63. C. Pizarro), M. Kruse (C).
    Náhradníci: Kapino – Friedl, Harnik, Langkamp, C. Pizarro, Sargent, Möhwald.

    SC Freiburg: Schwolow – Schlotterbeck, Schlotterbeck, Heintz – Stenzel (63. Frantz), Gondorf (81. Waldschmidt), Abraši, Günter (C) – Haberer, Niederlechner, Grifo.
    Náhradníci: Frommann – Frantz, Höler, Koch, Okoroji, Terrazzino, Waldschmidt.

    Rozhodčí: Steinhausová – Sather, Stein
    thejrc.org