W. Brémy – Freiburg 2:1 (kon.) | Hannover – Mönchengladbach 0:1 (kon.) | RB Lipsko – Wolfsburg 2:0 (kon.)
Stuttgart – Leverkusen 0:1 (kon.) | Dortmund – Mohuč 2:1 (kon.)
konec
RB Lipsko
2:0 (2:0)
VfL Wolfsburg
Sobota 13.04.2019, 15:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek soboty. (17:30:41)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:2.
    Střely mimo: 8:1.
    Rohy: 9:3.
    Ofsajdy: 5:4.
    Fauly: 19:12.
     
    I když skóre vypadá poměrně přijatelně, tak domácí svého soupeře ve druhé půli herně úplně zničili. Sám Werner mohl dát hetrik a navíc dva góly domácích ještě nebyly kvůli ofsajdům uznány. Mužem zápasu byl jednoznačně brankář hostů Pavao Pervan, díky kterému neodjedou hosté z Lipska s pořádným debaklem. Hosté se totiž až na ojedinělé situace nedostali před brankou Lipska prakticky k ničemu a Gulácsi v domácí bráně nemusel na udržení čistého konta předvést žádný složitý zákrok. Lipsko si díky této výhře upevňuje třetí pozici v tabulce, Wolfsburg se naopak propadl na průběžné osmé místo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Obrovskou šanci měli domácí
     
    90+3
    Poslední útok domácích ještě mohl také skončit gólem. Laimerův centr proskákal až do středu pokutového území na Halstenberga, jehož střelu zblízka vyrazil dalším výborným zákrokem nad svou branku gólman Wolfsburgu Pervan.
     
    90+2
    Hosté po zbytečném faulu domácích získali přímý kop. Po centru před branku Wolfsburgu se dostal k odraženému míč Brooks, z voleje ale namířil vysoko nad Gulácsiho svatyni.
     
    90+1
    Fanoušci Lipska už zpívají vítězné chorály. Lipsko nadále drží svého soupeře na jeho polovině a nedovoluje mu ani jen založit útočnou akci.
     
    90
    Bude se hrát ještě tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Emile Smith-Rowe.
     
    89
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Kevin Kampl, přichází Diego Demme.
     
    88
    Střely: 18:6
     
    87
    Werner svou rychlostí doslova ničí obranu Wolfsburgu. Na pravé straně se dostal přes Brookse a prudkou střelou po zemi trefil levou tyč brány hostů.
     
    86
    Neuvěřitelné, gól Lipska znovu neplatí! Werner vletěl do otevřené obrany Wolfsburgu a přihrál na druhou stranu úplně volnému Forsbergovi, který míč dorazil do odkryté branky. Krásnou akci pokrazil ofsajd Švéda, po kterém zvedl pomezní rozhodčí praporek.
     
    86
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Maximilian Arnold, přichází Yunus Malli.
    85. Velká šance Wernera
     
    85
    Werner pokračuje v zahadzování gólvých příležitostí! Znovu si skvěle naběhl na kolmou přihrávku za obranu, sám před Pervanem ale neuspěl. Pervan jeho střelu vyrazil pravou nohou.
     
    84
    Až po nepřesné pŕihrávce Fosberga se k míči dostali hosté, znovu se ale daleko nedostali. Arnoldovi u postranní čáry odskočil při zpracování míč, a tak se dostává opět pod kontrolu domácích.
     
    83
    Poslední minuty vypadají spíše tak, jako kdyby potřebovalo gól vstřelit Lipsko. Domácí drží míč na útočné polovině a doslova obléhají pokutového území svého soupeře.
     
    82
    Žlutou kartu za potáhnutí Arnolda k zemi dostává Konrad Laimer (RB Lipsko).
     
    82
    Werner si znovu výborně naběhl na kolmou přihrávku ze středu hřiště a přes obránce se snažil zakončit. To se mu povedlo, míč ale odkopl z brankoviště Guilavogui.
     
    81
    Blíží se závěr zápasu a Wolfsburgu se stále nedaří dostat se do tlaku. Naopak sami se musí bránit.
     
    80
    I domácí získali rohový kop. Jeho exekuci si vzal na starost Emil Forsberg, centr se mu ale nepovedl a hned na přední tyči ho odhlavičkoval první bránící hráč Wolfsburgu.
     
    78
    Guilavogui z pravé strany našel na zadní tyči Brooksa, který už ale byl v pohybu a míč jen jemně usměrnil před branku Lipska. Hrací předmět odhlavičkoval z nebezepčného prostoru Mukiele.
     
    77
    Mehmediho centr od rohového praporku proletěl celým pokutovým územím domácích až na opačnou stranu. Hosté pokračují v kombinaci.
     
    76
    Hosté se po dlouhé době dostali na polovinu Lipska a získali rohový kop.
     
    74
    Další šance Tima Wernera! Kampl hezkou patičkou poslal mezi obránce Wolfsburgu Wernera, který se pokusil o okamžité zakončení. Míč ve skvělé pozici netrefil vůbec dobře, i tak ale skončil jeho pokus těsně mimo branku hostů.
     
    73
    Střídající Haidara se asi trochu inspiroval u Wernerovy akce spřed malé chvilky. Navedl si míč z levé strany na střed a vystřelil přes obránce, míč ale poslal na tribunu za Pervanovou brankou.
     
    72
    Ginczek znovu zahrál nedovoleným způsobem v souboji s Mukielem. Bohužel, jeho příchod nezměnil ve hře Wolfsburgu prakticky nic a Ginczek se prezentuje spíše nedovolenými zákroky.
    70. Skvělý zákrok Pervana
     
    70
    Krásná individuální akce Wernera! Útočník domácích obešel Knocheho, pak si zasekl Guilavoguiho, navedl si míč na střed a vystřelil pod břevno k bližší tyči. Zákrokem zápasu jeho pokus vyrazil brankář Pervan.
     
    69
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Elvis Rexhbecaj, přichází Felix Klaus.
     
    69
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Matheus Cunha, přichází Amadou Haidara.
     
    68
    Podobně, jako u svého gólu, to teď zkoušel i Kampl. Znovu si navedl míč na střed a ze zhruba 20 metrů vystřelil, teď ale výrazně mimo.
     
    67
    Cunha střílel z hranice pokutového území hostů, namířil ale jen přímo na gólmana Pervana.
     
    66
    Statistiky za posledních 20 minut:

    Držení míče: 48 % : 52 %
    Střely: 2:1
     
    65
    Forsberg rozehrál přímý kop na přední tyč, kde míč odkopl jeden z bránících hráčů Wolfsburgu. Následně se při pokusu o rychlý protiútok provinil faulem ve vzdušném souboji Ginczek.
     
    64
    Knoche odhlavičkoval Halstenebergův centr z levé strany na rohový kop. Po něm centroval Werner a znovu byl centr odhlavičkován do zámezí, tentokrát Guilavoguim.
     
    62
    Hra se v posledních minutách začíná trochu kouskovat. Přibývá soubojů jeden na jednoho, ve kterých oba týmy výrazně přitvrdili. Druhý poločas je spíše bojem než otevřeným fotbalem.
     
    61
    Halstenberg se snažil prokličkovat před Tisseranda, pravý obránce Wolfsburgu se ale obejít nenechal. Následně se v souboji o odražený míč provinil útočným faulem provinil Mukiele.
     
    60
    Domácí je ale znovu bez nějakých těžkostí donutili k zpětné přihrávce na obránce a napokon je o míč i připravili. Forsberg táhne útočnou akci Lipska po levé straně.
     
    59
    Arnold hledal nákopem od středové čáry nabíhajícího Mehmediho, před ním však míč odkopl do autu Klostermann. Hosté se po dlouhé době usadili u šestnáctky Lipska.
     
    58
    A Werner byl hlavní postavou i dalšího útoku Lipska, tentokrát ho ale postavením mimo hru zastavil.
     
    57
    Nakonec se jim ale povedlo usadit se na útočné polovině, jejich tlak však dlouhé trvání neměl. Roussillon si chtěl u autové čáry narazit míč o Wernera, útočník domácích ale jeho úmysl přečetl a nechal míč dokutálet se za postranní čáru.
     
    56
    Obránci Wolfsburgu si posouvají míč na vlastní polovině, nemají totiž na koho přihrát. Všichni spoluhráči jsou obsazeni.
     
    55
    Další domácí protiútok domácích táhl Forsberg, který vysunul na levém křídle do náběhu Halstenberga. Centr levého obránce Lipska zastavil Guilavogui.
    53. Střela Cunhy
     
    53
    Werner obral o míč Knocheho a přihrál doleva na Cunhu. Střela jeho parťáka z útoku se stala snadnou kořistí brankáře hostů Pervana.
     
    52
    Weghorst vysunul na levém křídle Tisseranda, který našel centrem na zadní tyč střídajícího Ginczeka. Ten zasáhl míč z voleje a poslal ho k pravé tyči domácí branky, brankář Gulácsi ale byl připraven a nepříliš prudký pokus chytil.
     
    51
    Arnold uvolnil za zády Mukieleho Mehmediho, i jeho centr ale zblokovala domácí obrana. Následně hosté míč ztrácejí úplně, Guilavogui totiž zasáhl míč rukou.
     
    50
    Přesně to se teď domácím znovu povedli a okamžitě se usadili před šestnáctkou Wolfsburgu. Mukiele si naběhl na pravou stranu na přihrávku Sabitzera a poslal před branku hostů vysoký center, ten si ale ze vzduchu stáhl brankář Pervan.
     
    49
    Hosté mají míč pod kontrolou, to je ale z jejich strany všechno. Domácí jim povolují kombinaci jen v úctivé vzdálenosti od jejich pokutového území a každou chybnou přihrávku zachytávají.
     
    48
    Lipsko vstoupilo aktivněji i do druhého poločasu a zatím nadále drží hosty s přehledem daleko od své branky.
    47. Neuznaný gól kvůli ofsajdu
     
    47
    Werner vstřelil gól, ten ale neplatí! Halstenberg centrem na zadní tyč našel právě útočníka svého týmu, který sice namířil na brankáře Pervana, ten ale reflexivně míč jen zbrzdil a od tyče se odrazil za brankovou čáru. Werner se chvilku radoval, pak si ale všiml zvednutý praporek pomezního rozhodčího, který mu odmával těsný ofsajd.
     
    46
    Výkop druhého poločasu měli hosté, kteří posunuli míč až k svému brankáři Pervanovi a ten nákopem na polovinu soupeře zakládá útok Wolfsburgu.
     
    46
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Renato Steffen, přichází Daniel Ginczek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:34.
     
    Domácí předvedli v prvním poločase výborný výkon a hosty nepustili prakticky vůbec k ničemu. I když si sami nevypracovali velký počet gólových příležitostí, tak skvělou efektivitou z nich dokázali vstřelit dva góly. Hosté budou muset ve druhém poločase asi změnit svůj styl hry, zatím totiž tahají jasně za kratší konec.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Weghorst si narazil míč s Arnoldem a pak poslal oblouček za obranu Lipska na Mehmediho. Hezká akce hostů, kterou ale zastavuje zvednutý praporek pomezního rozhodčího.
     
    43
    Centr z rohu chytil brankář Gulácsi, který okamžite vykopl míč dopředu. V hlavičkovém souboji o tento míč se srazili Cunha a Rexhbecaj, naštěstí jsou ale oba v pořádku.
     
    42
    Domácí si trochu neporozuměli, napokon se ale hosté k ničemu nedostali. Centr Roussillona z levé strany odkopl před zasahujícím gólmanem Gulácsim nad svou bránu Klostermann.
     
    41
    Hosté teď předvádějí asi svůj nejlepší úsek hry v zápase. Arnold si nabíhal za přihrávkou Roussillona, Mukiele mu ale míč odkopl do autu.
     
    40
    Sám Arnold ale rozehrál přímý kop slabým centrem, který odvrátil hned první bránící hráč Lipska. Poté se ale po Mehmediho střílené přihrávce z levé strany dostal k zakončení Weghorst, jeho střela ale byla zblokována.
     
    39
    Arnold byl faulován na polovině Lipska, i hosté tak získávají útočnou standardní situaci.
     
    38
    Sabitzer šlápl na nohu Roussillonovi při napádání rozehrávky hostů. Wolfsburg ale opět ztratil okamžitě míč a musí se bránit další útočné akci Lipska.
     
    37
    Werner si naběhl na přihrávku z levé strany a patičkou chtěl posunout míč za seba na spoluhráče, poslal ho ale přímo do Knocheho ruky. Domácí reklamují hru rukou, hlavní rozhodčí ale nereaguje a nechává pokračovat ve hře.
     
    36
    Střely: 5:0
    Rohy: 4:0
     
    35
    Domácí po faulu hostů získali přímý kop z levé strany. Halstenbergův centr letěl do středu pokutového území hostů, kde se provinil proti pravidlům útočným faulem Klostermann.
     
    33
    První velká příležitost hostů! Hosté zachytili rozehrávku domácích a hned přišla kolmá přihrávka na Arnolda. Toho potáhl k zemi Kampl, Arnold ale i tak dokázal ještě posunout míč na Mehmediho. Ten si obhodil vybíhajícího brankáře Gulácsiho, míč si ale předkopl příliš daleko a na hrací ploše ho už nestihl.
     
    32
    Mukiele se prosadil na pravém křídle a přihrávkou do brankoviště hledal Wernera. Pervan skvěle zareagoval a tento centr chytil. Lipsko je prostě v obrovské pohodě a hosté neví, jak na hru domácích zareagovat.
     
    31
    Domácí po zisku míče znovu přecházejí do protiútoku. Laimerův centr odhlavičkoval Tisserand, kulatý nesmysl se ale vrátil k hráčům Lipska.
     
    30
    Domácí tým vytěžil z minima maximum. Vyložených gólových příležitostí jsme dnes moc neviděli, ale Lipsko v podstatě z každé možnosti vstřelilo gól.
    28. Timo WERNER - 2:0
     
    28
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Domácí odskakujú do dvojbrankového náskoku! Sabitzer nádherným centrem na zadní tyč našel úplně přesně TIMA WERNERA, kterému stačilo už jen nastavit hlavu a poslat míč do protipohybu bezmocného brankáře Pervana. Asistence: Marcel Sabitzer.
     
    27
    Forsberg byl znovu podražen, tentokrát Arnoldem. Domácí budou mít díky rozehrávce tohoto faulu dostatek času na založení své útočné akce.
     
    26
    Cunha sklepl nákop z vlastní půle na nabíhajícho Halstenberga, kterého centr byl zblokován na další roh Lipska. Ty ale domácím zatím nevycházejí, i tentokrát totiž centr odvrátila obrana Wolfsburgu.
     
    25
    První žlutou kartu za tvrdý skluz zezadu na Forsberga dostává Josuha Guilavogui (VfL Wolfsburg). Kapitán hostů může být za žlutou kartu skutečně rád, přísnější rozhodčí by vytáhl i červenou...
     
    24
    Laimer obešel na pravé straně Arnolda a získal zblokovaným centrem rohový kop. Forsbergův centr odvrátila obrana hostů ke Klostermannovi, jehož střela z voleje skončila nad brankou Wolfsburgu.
     
    23
    Roussillon se snaží hrát aktivně a i teď hledal Weghorsta. Nizozemský útočník se ale k míči opět nedostal a domácí znovu přešli do rychlého protiútoku.
     
    22
    Knocheho nákop na hrot útoku Wolfsburgu opět s přehledem zachytila domácí obrana a Lipsko znovu otáčí hru.
     
    21
    Mukiele se pokusil zaskočit obranu Wolfsburgu přihrávkou za ní na Wernera. Prakticky se mu to povedlo, Werner se totiž k míč dostal, v okamžiku Mukieleho přihrávky ale stál v ofsajdu.
     
    20
    Hostům se v této chvíli vůbec nedaří podržet míč. Brooksova přihrávka na Weghorsta byla hodně nepřesná a domácí tak mohou znovu přejít do kombinace na útočné polovině.
     
    19
    Sabitzer uvonil hezkou přihrávkou nabíhajícího Laimera, tomu se ale centr z první vůbec nepovedl. Míč letěl až na tribunu za brankou Pervana.
     
    18
    Hosté hned po rozehrávce po inkasovanom gólu o míč přišli. Domácí hrají vo velké pohodě a s přehledem se znovu dostávají na útočnou polovinu.
    16. Kevin KAMPL - 1:0
     
    16
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Domácí otevírají skóre! Mukiele udržel míč na pravé straně, posunul ho blíže na střed KEVINOVI KAMPLOVI a dnešní kapitán Lipska namířil levačkou z cca 20 metrů přesně k pravé tyči Pervanovy branky. Asistence: Nordi Mukiele.
     
    15
    Držení míče: 52 % : 48 %
     
    14
    Kampl našel přihrávkou na levé křídlo Forsberga, který si zasekl Knocheho a pak přes něj vystřelil po zemi k bližší tyči. Pervan byl připraven a úspěšně zasáhl.
     
    13
    Knoche čistým skluzem zastavil průnik Wernera a rychle otočil hru. Sabitzer tak musel taktickým faulem ve středovém kruhu zastavit Mehmediho.
     
    12
    O rozehrávku své útočné akce se teď snaží domácí. Sabitzer našel na pravé straně Laimera, ten ale poslal Kamplovi téžkou přihrávku, kterou neměl dnešní kapitán Lipska šanci zpracovat.
     
    11
    Wolfsburg postupně vyrovnává obraz hry a je schopen podržet míč delší dobu na svých kopačkách. Steffen se dostal k míči mezi domácími obránci, pak si ale hrací předmět posunul příliš daleko a Mukiele mu ho odkopl.
     
    10
    Knoche poslal pas z vlastní poloviny na nabíhajícího Steffena, brankář domácích Gulácsi ale skvěle zareagoval a míč odkopol do autu. Hosté se postupně svou kombinací posunuli na útočnou polovinu.
     
    9
    Konaté zachytil rozehrávku hostů a snažil se okamžitě vysunout do náběhu Cunhu. Těsně před ním míč zastavil Roussillon. Hosté se snaží trochu uklidnit hru přihrávkami před vlastní šestnáctkou.
     
    8
    Centr z rohu nepřinesl žádné nebezpečí před bránu Pervana. Hosté míč získali, přechod do útoku se jim ale nevydařil a nepřesností darovali míč domácím.
     
    7
    Forsberg poslal hezký center na zadní tyč, kde ale dokázal jeden z bránících hráčů Wolfsburgu míč odhlavičkovat. Následný centr Kampla z opačné strany zblokoval na rohový kop Rexhbecaj.
     
    6
    Hosté s rozehrávkou nikam nespěchali a pykají za to ztrátou míče, Pervan totiž musel po mizerné malé domů odkopnout míč přímo do autu. Aby toho nebylo dost, tak na pravé straně pak Roussillon podrazil Wernera, Lipsko tak bude mít přímý kop.
     
    5
    Lipsko je v úvodu utkání zatím aktivnější a opět se usadilo na útočné polovině. Po nepřesných přihrávkách domácích u pokutového území Wolfsburgu ale míč končí v autu.
     
    4
    Brankář Wolfsburgu Pervan rozehrál míč od své brány. Tradiční jednotka Koen Casteels je zraněná, takže dnes nastupuje v bráně hostů náhradní brankář.
     
    3
    Ani oni ho ale dlouho neudrželi a nepřesným nákopem na Weghorsta ho doslova přihráli brankáři Lipska Gulácsimu. Maďarský gólman rozehrál okamžitě na opačnou stranu, kde se Sabitzer snažil o průnik po pravém křídle. Neúspěšně.
     
    2
    Hned na začátku během prvního útoku Lipska se provinil faulem na Steffena Halstenberg. Hosté získávají míč.
     
    1
    Výkop zápasu měli domácí, kteří začínají svůj první postupný útok od vlastních obránců.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí Lipsko bude hrát v bílých dresech, hosté v zelených.
     
    Oba týmy právě nastupují na hrací plochu, zápas se tak o malou chvíli začne.
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Mukiele, Konaté, Halstenberg – Sabitzer, Kampl (C), Laimer – Forsberg – Cunha, Werner.
    Náhradníci: M. Müller – Haidara, Ilsanker, Bruma, Smith-Rowe, Augustin, Demme.

    VfL Wolfsburg: Pervan – Tisserand, Knoche, Brooks, Roussillon – Guilavogui (C) – Arnold, Rexhbecaj – Mehmedi, Weghorst, Steffen.
    Náhradníci: Menzel – Brekalo, Malli, Klaus, Uduokhai, S. Jung, Ginczek.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy

    Od postupu Lipska mezi německou elitu v sezoně 2016/2017 se oba týmy utkali v Bundeslize pětkrát. Bilance je zatím vyrovnaná – dvakrát vyhrálo Lipsko, dvakrát Wolfsburg a jeden zápas neměl vítěze. V zápasech těchto týmů moc gólů nepadá, jen jednou se totiž stalo, že bychom v jejich ligovém zápase viděli více než dva góly. První vzájemné utkání v letošní bundesligové sezoně vyhrál doma Wolfsburg 1:0. Lipsko ale v osmifinále poháru svému soupeři tuto porážku vrátilo a výhrou 1:0 ho vyřadilo z této soutěže.
     
    VfL Wolfsburg

    Vývoj sezony u hostů je hodně podobný vývoji sezony domácích. Ani oni nezačali ročník nejlépe, postupně se ale propracovali na vyšší pozice a před tímto zápasem drží šestou příčku, znamenající postup do Evropské ligy. Na čtvrtý Frankfurt ztrácí Wolfsburg šest kol před koncem soutěže už sedm bodů, naopak před sedmým Hoffenheimom má jen jednobodový náskok. Logicky se tak dá spíše očekávat, že se hosté zaměřují na udržení své aktuální pozice. Co se týče formy, tak Wolfsburg z posledních osmi utkání prohrál dvě. Obě prehry ale přišli v posledních dvou venkovních zápasech na půdě lídra z Mnichova (0:6) a druhého Dortmundu (0:2). Hosté se tak budou dnes snažit i o reparát za tyto výsledky na půde třetího týmu Bundesligy.

    Posledních 5 zápasů:
    Wolfsburg – Brémy 1:1
    Bayern – Wolfsburg 6:0
    Wolfsburg – Düsseldorf 5:2
    Dortmund – Wolfsburg 2:0
    Wolfsburg – Hannover 3:1
     
    RB Lipsko

    Domácí tým se v jarní části sezony rozehrál do skvělé formy a postupně se propracoval na třetí místo tabulky. Výše se Lipsko už asi kvůli osmibodové strátě na druhý Dortmund neposune, po ne moc povedeném podzimu by ale účast v Lize mistrů Lipsko rozhodně bralo jako úspěch. V poháru se Lipsko navíc prokousalo do semifinále, kde ho čeká druholigový Hamburk, takže reálná šance na trofej pro domácí stále žije. V lize Lipsko prohrálo naposledy v prvním jarním zápase v polovině ledna doma s Dortmundem, od té doby sedmkrát vyhrálo a třikrát remizovalo, přičemž dostalo jen 4 góly. Logicky se tak domácí dostali i do pozice týmu s nejlepší obranou v soutěži (22 inkasovaných gólů). Doma je Lipsko velice silné, když je třetím nejlepším týmem v domácích zápasech a za celou sezonu prohrálo v Red Bull Areně jen jednou. Uvidíme, zda domácí tuto bilanci potvrdí i v dnešním zápase.

    Posledních 5 zápasů:
    Norimberk – RB Lipsko 0:1
    RB Lipsko – Augsburg 0:0
    Schalke – RB Lipsko 0:1
    RB Lipsko – Hertha 5:0
    Leverkusen – RB Lipsko 2:4
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu 29. kola německé Bundesligy, ve kterém se utkají RB Lipsko a VfL Wolfsburg. Utkání začíná v 15:30.

    Michal Sadlek

    Branky: 16. Kampl (Mukiele), 28. Werner (Sabitzer)

    Karty:   82. Laimer (RBL) – 25. Guilavogui (WOF)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 19:12.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Mukiele, Konaté, Halstenberg – Sabitzer, Kampl (C) (89. Demme), Laimer – Forsberg (90. Smith-Rowe) – Cunha (69. Haidara), Werner.
    Náhradníci: M. Müller – Haidara, Ilsanker, Bruma, Smith-Rowe, Augustin, Demme.

    VfL Wolfsburg: Pervan – Tisserand, Knoche, Brooks, Roussillon – Guilavogui (C) – Arnold (86. Malli), Rexhbecaj (69. Klaus) – Mehmedi, Weghorst, Steffen (46. Ginczek).
    Náhradníci: Menzel – Brekalo, Malli, Klaus, Uduokhai, S. Jung, Ginczek.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel

    Diváci: 41 212
    thejrc.org