Spal – Juventus 2:1 (kon.) | AS Řím – Udinese 1:0 (kon.) | AC Milán – Lazio 1:0 (kon.)
konec
Spal
2:1 (0:1)
Juventus FC
Sobota 13.04.2019, 15:00 • Stadio Paolo Mazza • Italská Serie A • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Spal a Juventus FC.
     
    Spal

    Fotbalisté Spalu letos nepředvádějí zrovna povedené výkony, neboť se po jednatřiceti kolech nacházejí na šestnácté pozici. Spal doposud nasbíral dvaatřicet bodů, přičemž na sestupové pásmo má náskok pouze čtyř bodů. Domácí celek tohoto zápasu v minulém kole po třech zápasech prohrál, v roli hostujícího mužstva totiž nestačil na Cagliari, které na svém stadionu vyhrálo poměrem 2:1. Spal se v rámci domácích zápasů řadí na průběžnou sedmnáctou pozici, přičemž na vlastní půdě odehrál už patnáct zápasů, ze kterých vyhrál pouze ve čtyřech případech. Dalších pět zápasů skončilo nepříznivým výsledkem.
     
    Juventus FC

    Na opačné straně stojí jasný suverén letošního ročníku, kterým je Juventus. Stará dáma se na první pozici vyhřívá s dvacetibodovým náskokem na druhou Neapol, zisk mistrovského titulu by tak měl být formalitou. Juventus si v minulém kole dokázal poradit s milánským AC, které sice po prvním poločasu vedlo o jednu branku, avšak šest minut před koncem utkání rozhodl o vítězství talentovaný Kean. Stará dáma je v tomto ročníku hodně suverénní, o čemž také svědčí bilance na hřištích soupeřů. Juventus v rámci domácí soutěže odehrál patnáct venkovních zápasů, přičemž hned třináctkrát zvítězil. Pouze v jediném případě se jednalo o porážku (Janov).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Spal: Viviano – Bonifazi, Cionek, Vicari, Fares – Lazzari, Missiroli, Schiattarella, Murgia – Floccari (C), Petagna.
    Náhradníci: Fulignati, A. Gomis – Antenucci, F. Costa, Felipe, Dickmann, Nikolić, Paloschi, Regini, Šimić, Valdifiori, Rizzo Pinna.

    Juventus FC: Perin – De Sciglio, Barzagli (C), Gozzi Iweru, Spinazzola – J. Cuadrado, Bentancur, Kastanos, Cancelo – Dybala, Kean.
    Náhradníci: Szczęsny, Pinsoglio – Sandro, Bernardeschi, Bonucci, S. Khedira, Mavididi, Nicolussi Caviglia, Coccolo.

    Rozhodčí: Doveri – Prenna, Tasso.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Po levém křídle to zkoušel Spinazzola, který se ale daleko s míčem nedostal. Pochvalu si zaslouží obránce Bonifazi, který to zvládl čistým způsobem.
     
    4
    Spal pouze odkopl míč daleko za autovou čáru, což znamenalo zisk autu pro Juventus. O něj se postaral Spinazzola, načež jeho celek raději přenášel hru.
     
    5
    Poprvé se k míči dostal také talentovaný Kean, který svedl souboj tělo na tělo s Bonifazim. Nakonec byl úspěšnější druhý jmenovaný, jenž vydoloval balón.
     
    6
    Už to vypadalo, žč se Missiroli dostane do zakončení, avšak na poslední chvíli vytasil čistý skluz vracející se Barzagli, který to udělal velezkušeně.
     
    7
    Sledovali jsme autové vhazování v podání hostujícího celku. Spinazzola chtěl spolupracovat s Dybalou, který proti přesile protihráčů neměl sebemenší nárok.
     
    8
    Cancelo byl donucen ke zpětné přihrávce na De Sciglia, který to pro změnu zkoušel nákopem k hranici pokutového území, kde byl čistě zastaven Kean.
     
    9
    Petagna se zkoušel drzým způsobem dostat až do pokutového území, což se mu nakonec nepodařilo. Naopak se tu rodí slušný protiútok pro soupeře.
     
    10
    Do hlavičkového souboje se pouštěl Kastanos, který dokázal prodloužit za sebe. Hra se přesunula k pokutovému území, kde střelu blokoval domácí Vicari.
     
    11
    Domácí brankář Viviano vyhodil míč na jistotu do strany, což vedlo k jeho vyvezení. Murgia kolem sebe neměl moc spoluhráčů, proto následovala zpětná příhra.
     
    12
    Snad poprvé v utkání se k práci s míčem dostal brankář Perin, který rovněž rozehrával po zemi. Následně jeho celek kombinoval na vlastní polovině.
     
    13
    Cancelo si naběhl na pravé křídlo, kde dost možná trefil protihráče do ruky. Hlavní sudí tuto situaci neviděl, hosté tak budou ještě alespoň vhazovat.
     
    14
    Právě po autovém vhazování se do zakončení tlačil Kean, avšak před ním dokázal zasáhnout Cionek. Kostrbaté odvrácení znamená rohový kop pro Juve.
     
    15
    Bentancur si gestem ruky řekl o přihrávku ke středovému kruhu, načež sám roztahoval hru na levou stranu, kde Spinazzola nepochodil s kolmicí vpřed.
     
    16
    Nyní si jeden z domácích pomohl nedovoleným zákrokem, naopak na zemi skončil Cuadrado. Stará dáma rozehrála urychleně, což k ničemu nevedlo.
     
    17
    Posléze u postranní čáry dokázal zasáhnout Fares, který odkopem na jistotu poslal míč vysoko do hlediště. Tentokráte provede aut zprava De Sciglio.
     
    18
    Domácí Murgia si dokázal hrudníkem zpracovat těžkou přihrávku, načež se do míče položil akrobatickým způsobem. Díky tomu vyprodukoval slaboučký projektil.
     
    19
    S míčem si pohrál také brankář Perin, který po chvilkovém váhání odkopával míč kousek za polovinu hrací plochy, kde zasahoval obránce Fares.
     
    20
    Lazzari to zkoušel manévrem na pravou nohu, načež nebezpečně centroval do pokutového území. Na zadní tyči nevyšlo Faresovi zakončení levačkou.
     
    21
    Po jednom ze soubojů zůstal ne zemi ležet domácí Lazzari, se kterým to nevypadá nijak vážněji. Pokračuje se ve hře, střídat by se tak vůbec nemělo.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám žádnou branku nepřinesla. Juventus měl v úvodu utkání více ze hry, nyní sledujeme vyrovnanější partii.
     
    23
    Z velké vzdálenosti zkoušel napřáhnout domácí Cionek, který trefil prvního protihráče před sebou. Míč se odrazil do zámezí, vhazovat tak bude Bonifazi.
     
    24
    Spinazzola hlavičkovým pokusem trefil pouze nohu protihráče, od které se balón odrazil zpět do zámezí. K provedení autu se staví právě Spinazzola.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Manuel Lazzari (Spal).
     
    29
    Spal zahrával vůbec první rohový kop, o který se postaral záložník Schiattarella. Jeho nabídka nebyla vůbec špatná, avšak nakonec jí odvrátil Barzagli.
     
    30
    Po předchozím zákroku skončil na zemi Dybala, který tak musel za postranní čáru, kde se podrobuje dalšímu ošetření, které nevypadá vážněji.
     
    30
    Juventus právě vstřelil branku!
    Zničehonic tu máme úvodní branku tohoto zápasu! Cancelo si kousek od pokutového území dokázal narazit s Bentancurem, načež se levačkou opřel do míče. Rána směřovala do nohy MOISEA KEANA, jehož teč překvapila Viviana natolik, že jí nedokázal zneškodnit.
    30. Moise KEAN - 0:1
     
    31
    V tuto chvíli to bude mít Spal hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá ještě dostatek času, skóre se klidně může otočit.
     
    32
    O rychlou odpověď se pokoušel Lazzari, který posílal míč do malého vápna, kde na něj chtěl reagovat Flocarri. Před ním ale zasahoval obránce Iweru.
     
    33
    Následně balón doskákal ven z hrací plochy, což přineslo další autové vhazování pro domácí. Z pravé strany ho obstaral Cionek, který si vybral Bonifaziho.
     
    34
    Po krátké kombinaci skončil na zemi forvard Floccari, kterého podrazil Cuadrado. Jednoznačný faul, po kterém bude následovat standardní situace.
     
    35
    I tentokráte si vzal rozehrávku na starost Schiattarella, jehož vysoká nabídka skončila v rukavicích brankáře Perina, který se rozhodl uklidnit hru.
     
    36
    Následně to byl právě Schiattarella, který se dopustil dalšího nedovoleného zákroku. Stará dáma rozehrála urychleně po zemi, nyní je u míče Spinazzola.
     
    37
    Fares měl u levého křídla celkem dostatek času, nakonec to zkusil individuálním průnikem, který mu sice vyšel, avšak následný centr skončil u protihráče.
     
    38
    Na malý moment se otevřela obrana hostujícího celku, přičemž Fares upadl kousek od pokutového území. Navíc je to žlutá karta pro hostujícího Cuadrada
     
    39
    Na řadu přišel další rohový kop pro Spal. Rozehrávka cvičeným signálem přinesla centr na přední tyč, kde se pokoušel hlavičkoval obránce Vicari.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo ještě nastavovat.
     
    42
    Cuadrado se prodíral do pokutového území, kde se po chvíli ocitl na zemi. Jednalo se o teatrální pád, který zisk pokutového kopu nepřinesl.
     
    43
    Na řadu přišel rohový kop pro Juventus, který přinesl centrovanou nabídku, jenž se stala kořistí Cioneka. Spal přežil krušné časy, nyní může útočit směrem vpřed.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává João Cancelo (Juventus FC).
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nebyla zrovna atraktivní. V úvodu utkání jsme sledovali celou řadu nepřesností, přičemž měl jasně navrch hostující celek. Postupem času se hra začala vyrovnávat, směrem dopředu to zkoušel také Spal, který se k vážnějšímu ohrožení branky nedostal. První branky jsme se přeci jenom dočkali, postaral se o ní hostující Kean, který tečoval Cancelovo zakončení. Spal tak bude muset pořádně zabrat, pakliže chce bodovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v samotném úvodu si Petagna dokázal narazit s Floccarim, načež prvně jmenovaný pálil vysoko nad branku. Brankář Perin tak nemusel zasahovat.
     
    49
    Směrem dozadu musel spěchat domácí Vicari, který nakonec dokázal odehrát míč před napadajícím Keanem. Spal se opět usadil na útočné polovině.
     
    49
    Spal právě vstřelil branku!
    Domácí srovnávají krok! Spal si totiž vybojoval rohový kop z pravé strany, ke kterému se opět postavil záložník Schiattarella, jehož centr se zakroutil přesně na hlavu KEVINA BONIFAZIHO, který razantní hlavičkou o zem překonal brankáře Perina.
    49. Kevin BONIFAZI - 1:1
     
    50
    Najednou tu máme pořádnou zápletku, což je pro dobro zápasu dobrá zpráva. Juventus tak bude muset opět zabrat, úvod druhého dějství mu moc nevyšel.
     
    51
    Navíc si krátce po rozehrávce pomohl nedovoleným zákrokem napadající Dybala, který přišlápl jednoho z protihráčů. Spal se rozhodl rozehrát po zemi.
     
    52
    Na zadní tyči musel v roli posledního hráče zasahovat De Sciglio, který raději poslal míč do zámezí. Schiattarella svým centrem nenašel nikoho v bílém.
     
    53
    Jenomže Floccari ještě udržel balón na hrací ploše, načež sám odcentroval do pokutového území. Nabídka přeletěla šestnáctku, načež skončila v zámezí.
     
    54
    Perin tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž se jeho celek dopustil další nepřesnosti. Konkrétněji to byl Cuadrado, který vedle sebe nenašel Bentancura.
     
    55
    Fares si tak dlouho naváděl míč na levou nohu, až nakonec trefil dobře clonícího Cancela. Hrací předmět opět skončil v zámezí, bude se znovu vhazovat.
     
    56
    Momentálně se nehraje, neboť na zemis končil domácí Schiattarella, který si vyžádal lékařské ošetření. Domácí záložník nakonec bude muset za postranní lajnu.
     
    57
    Sledovali jsme hodně nebezpečný centr, který za sebe prodlužoval Barzagli. Vlastní branka z toho nakonec nebyla, domácí budou zahrávat roh zprava.
     
    58
    Ten se pro změnu snášel na přední tyč, kde si obrannou povinnost splnil Iweru. Další razantní odklízení míče, který skončil daleko za autovou čárou.
     
    59
    Po hodně dlouhé době se Juventus dostal k opačné šestnáctce, kde se Cancelovi nepovedl manévr do vápna. Nakonec si faulem pomohl De Sciglio.
     
    60
    Hlavní sudí nakonec přisoudil autové vhazování Spalu, což se Cuadradovi evidentně nelíbilo. Výrok zůstává v platnosti, aut tak obstará zadák Fares.
     
    61
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Grigoris Kastanos, přichází Hans Nicolussi Caviglia.
     
    62
    Domácí si celou situaci nakonec zopakovali, přičemž Fares tentokráte hledal Floccariho, který nepřesně vracel balón. Tentokráte bude vhazovat soupeř.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, druhý poločas je o poznání atraktivnější. Spal má jednoznačně více ze hry, nyní dobře zasahoval Barzagli.
     
    64
    Bentancur tak dlouho otravoval rozehrávajícího Murgiu, až nakonec sám fauloval, což hlavní sudí pochopitelně uviděl. Volný kop pro domácí hráče.
     
    65
    Spal nyní pracoval s míčem v blízkosti pokutového území, odkud Petagna nakonec roztahoval hru na pravou stranu, kde s centrem neuspěl Bonifazi.
     
    66
    Stará dáma se rozhodla uklidnit hru, přičemž Bentancur raději přenášel hru na pravou stranu, kde nevýrazný Cuadrado rozjel kombinaci středem hřiště.
     
    67
    Nakonec to po levém křídle zkoušel talentovaný Iweru, který následně ještě jednal s Nicolussim, jehož ránu dokázal Viviano vynikajícím způsobem zneškodnit.
     
    68
    Nakonec se o další centrovanou nabídku přihlásil Cuadrado, který v pokutovém území zkoušel najít Keana, jenž na vysoký centr neměl šanci doskočit.
     
    69
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Moise Kean, přichází Stephy Alvaro Mavididi.
     
    70
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Pasquale Schiattarella, přichází Mirko Valdifiori.
     
    71
    Ke střeleckému pokusu si dokázal najít prostor Cuadrado, který trefil pouze protihráče před sebou. Posléze pálil doprostřed branky dnes nevýrazný Dybala.
     
    72
    Momentálně se nehraje, neboť po Cuadradově ráně skončil na zemi jeden z domácích hráčů. Vypadalo to hodně nepříjemně, avšak střídat by se nemělo.
     
    73
    Spal se opět dostal do nebezpečné zóny, kde narazil na početnou přesilu protihráčů. Aby toho nebylo málo, tak nepřesně přihrával záložník Valdifiori.
     
    74
    Nakonec se o autové vhazování postaral Spinazzola, který gestem fair-play vrátil míč soupeři. Následně Viviano rozehrál po zemi do strany na Farese.
     
    74
    Spal právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do překvapivého vedení! Hostující Nicolussi se nechal obrat o míč kousek od pokutového území, k němu se tak dostal Murgia, který dokázal prostrčit na SERGIA FLOCCARIHO, jenž bezpečně uklidil balón za brankáře Perina, který byl téměř bez šance na reakci.
    74. Sergio FLOCCARI - 2:1
     
    75
    Žlutou kartu dostává Sergio Floccari (Spal).
     
    76
    Regulérnost branky musel ještě potvrdit videorozhodčí, který zřejmě zkoumal hraní rukou v podání domácích. To se nakonec u videa nepotvrdilo.
     
    81
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Andrea Barzagli, přichází Federico Bernardeschi.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Juventus má už jen krátkou dobu na to, aby vyrovnal. V tuto chvíli se nachází na útočné polovině.
     
    83
    Po odehrání míče skončil na zemi hostující Cancelo. Nedovoleným zákrokem se provinil Fares, jenž vyfasoval žlutou kartu.
     
    84
    Mavididi se společně s Cuadradem probíjel do pokutového území, kde skluzem zasahoval Vicari. Další centr od Spinazzoly skončil až v zámezí.
     
    84
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Sergio Floccari, přichází Vasco Regini.
     
    85
    Brankář Viviano odkopával od své branky, přičemž se mu nepodařilo najít nikoho ze svých spoluhráčů. Krátce poté se míč dostal zpět do jeho moci.
     
    86
    Fares se zkoušel probít vpřed podél autové čáry, jenomže včas se k němu dostal rychlonohý Cuadrado, který špičkou kopačky poslal balón do zámezí.
     
    87
    Následně se u pokutového území soupeře dostal k míči Valdifiori, který tak dlouho váhal s pokračováním akce, až ho jeden z protihráčů čistě odzbrojil.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Simone Missiroli (Spal).
     
    88
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Andrea Petagna, přichází Mirco Antenucci.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí stále vedou o jednu branku. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Dybala to zkoušel vzít sám na sebe, avšak neprošel přes prostředek hrací plochy. To nemuselo příliš vadit, neboť Cuadrado vybojoval balón zpět.
     
    90+3
    U postranní čáry skončil na zemi teprve sedmnáctiletý Iweru, který si vymodlil nedovolený zákrok. Juventus rozehrával jednu z posledních standardek.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Francesco Vicari (Spal).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí překvapivým vítězstvím Spalu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Ačkoliv domácí hráči po prvním poločase prohrávali o jednu branku, tak vstup do druhého dějství jim vyšel na jedničku. Hned v úvodu se totiž dostali k vyrovnávací trefě, načež jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou. Spal se dokonce dostal do kýženého vedení, což bylo pro Juventus velké sousto. Stará dáma se v závěru utkání pokoušela o vyrovnání, avšak tři body nakonec bere domácí celek tohoto zápasu.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:0. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:14. (16:52:08)

    David Suchý

    Branky: 49. Bonifazi (Schiattarella), 74. Floccari (Murgia) – 30. Kean (Cancelo)

    Karty:   28. Lazzari (SPAL), 75. Floccari (SPAL), 83. Fares (SPAL), 87. Missiroli (SPAL), 90+4. Vicari (SPAL) – 38. J. Cuadrado (JUV), 45+1. Cancelo (JUV)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:0. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:14.
    Spal: Viviano – Bonifazi, Cionek, Vicari, Fares – Lazzari, Missiroli, Schiattarella (70. Valdifiori), Murgia – Floccari (C) (84. Regini), Petagna (88. Antenucci).
    Náhradníci: Fulignati, A. Gomis – Antenucci, F. Costa, Felipe, Dickmann, Nikolić, Paloschi, Regini, Šimić, Valdifiori, Rizzo Pinna.

    Juventus FC: Perin – De Sciglio, Barzagli (C) (81. Bernardeschi), Gozzi Iweru, Spinazzola – J. Cuadrado, Bentancur, Kastanos (61. Nicolussi Caviglia), Cancelo – Dybala, Kean (69. Mavididi).
    Náhradníci: Szczęsny, Pinsoglio – Sandro, Bernardeschi, Bonucci, S. Khedira, Mavididi, Nicolussi Caviglia, Coccolo.

    Rozhodčí: Doveri – Prenna, Tasso
    thejrc.org