Rakousko – Česko 4:5 (4:5 po s.n.) | Německo – Slovensko 3:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:1 (1:0, 1:0, 1:1) Stav série: 3:3
HC Oceláři Třinec
Sobota 13.04.2019, 15:00 • Home Monitoring Aréna • Generali play off Tipsport extraligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Duel je u konce, Plzeň proměnila prokletí Home Monitoring a na pátý pokus v sezóně poráží Třinec doma! Stav série je tedy srovnaný na 3:3. Oceláři po třech výhrách v řadě tentokrát padli a o finalistovi bude muset rozhodnout až pondělní sedmý duel ve WERK Aréně, který začne v 17:00.
    59:12 Milan GULAŠ - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, půjde se do sedmého duelu! Hrubec ani na vteřinu z branky nezmizel, ale inkasuje potřetí. Indiáni po buly udrželi útočné pásmo, z levé strany se před branku protlačil MILAN GULAŠ a přízemním pokusem o vzdálenější tyč protlačil kotouč do sítě. Asistence: Jan Kovář.
     
    57:16
    Tutovka pro Oceláře! Růžička zpoza branky našel osamoceného Gernáta mezi kruhy, hostující bek trestuhodně přestřelil!
     
    56:50
    Pour dostal pas mezi kruhy a nebezpečně vypálil, tečovaná střela vyplavala těsně vedle pravé tyčky! Gulaš se snažil v akci pokračovat, ovšem přesunující se Hrubec vyhodil branku z kolíků. Domácí se dožadují menšího trestu, ten však nepadne.
     
    51:50
    Stoprocentní šance Škodovky nekončí gólem! Pulpán si při přečíslení dvou proti jednomu vyměnil kotouč s Němcem a už byl sám před prázdnou klecí, poskakující kotouč ovšem zblízka do sítě zázrakem neuklidil!
    49:02 Jiří POLANSKÝ - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    49:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    První plzeňská formace se ocitla pod tlakem a Oceláři toho využívají! Nahozený kotouč od modré čáry neodklidili Západočeši do bezpečí, s prvním zakončením Adamského si ještě Frodl poradil, ale na dorážku JIŘÍHO POLANSKÉHO už neměl nárok. Slezané jsou v kontaktu! Asistence: Martin Adamský.
     
    46:08
    Třinec pohrdl další tutovkou na snížení! Vrána při přečíslení dvou proti jednomu hledal znovu Martina Růžičku, který neuspěl ani tentokrát! Dominik Frodl se proti jeho přízemním pokusu výtečně přesunul.
     
    45:28
    Růžička na kotouči a působil jako magnet se stejně nabitým pólem. Nikdo ze Západočechů se k němu nestahoval, třinecký kanonýr ze zpoza branky dostal mezi kruhy, stínoval ho pouze Frodl, Růžička nakonec zakončoval z úhlu a trefil jen hráče před brankou!
     
    42:53
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Jiří Polanský – 2 min., sekání).
     
    41:27
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jakub Pour – 2 min., podrážení).
    35:39 Miroslav INDRÁK - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:39
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Smolná situace pro Třinec a je z toho druhá branka Západočechů! Douderovo vyhození se totiž zaseklo ve výstroji Martina Adamského, kotouč po chviličce vypadl, ale třinecký kapitán o něm nevěděl. Puku se zmocnil Němec, posunul ho do jízdy MIROSLAVU INDRÁKOVI, jenž si z pravé strany nabruslil až před Hrubce a zakončil do vzdálenější šibenice. Škodovce se tato početní výhoda vůbec nedařila, nakonec ji z ničeho nic proměnila. Asistence: Vojtěch Němec.
     
    34:17
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Vladimír Dravecký – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    28:29
    Werek znovu nahazoval kotouč zleva před branku, puk se od Moravčíka odrazil k volnému Adamskému, jenž si zblízka potáhl puk na bekhend a zakončoval k pravé tyčce, Frodl tam ovšem parádně natáhl lapačku a kryje!
     
    25:44
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jaroslav Kracík – 2 min., podrážení).
     
    18:38
    Domácí v plném počtu, navíc Nedorost zachytil třineckou rozehrávku a pálil z mezikruží, minul pravou tyčku!
     
    17:41
    Petr Vrána napadal plzeňskou rozehrávku, nakonec neuspěl a následoval veliký tlak Škodovky! Němec nejprve nezpracoval přihrávku do úniku, ale dojel si kotouč a indiáni rozjeli kolotoč. Indrákovu střelu z mezikruží Hrubec vyrazil, následně znovu Miroslav Indrák tečoval Pulpánovo nahození, ale třinecký gólman si se všemi situacemi poradil.
     
    16:38
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Milan Gulaš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    16:25
    Kovář zachytil třinecké vyhození středem a byl sám před Hrubcem, bekhendový blafák mu nevyšel, následná dělovka Pulpána sražena a další dorážka Kováře skončila mimo!
     
    16:15
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Vladimír Dravecký – 2 min., podrážení).
     
    10:05
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Milan Gulaš – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Martin Růžička – 2 min., hrubost).
     
    09:55
    Dvě dobré šance Třince! Vrána nejprve vybojoval puk za brankou a hledal volného Chmielewskiho, domácí pas srazili na poslední chvíli. Následně se Slezané dostali do přečíslení, ovšem Adamský dostával přihrávku jen na dlouhou hůl a kotouč tečoval mimo tři tyče.
     
    06:31
    Moravčíkovo nahození Hrubec pouze vyrážel a zblízka mohl puk dotlačit do sítě Eberle, ale neuspěl! Puk z rohu ještě vracel do ohně Petr Straka, třinečtí si málem srazili kotouč do sítě, ošemetnou situaci však přestáli bez úhony.
    05:02 Jakub POUR - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    05:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni i pošesté v sérii střílí úvodní gól zápasu! Krásná akce první plzeňské formace, Gulaš od Čerešňáka dostal přihrávku na pravou stranu a hned servíroval puk před branku JAKUBU POUROVI, západočeský mladík střelou z první propasíroval puk za Hrubce. Byl nehlídaný, jelikož se Dravecký stahoval ke Gulašovi a špatně se domluvil s Gernátem. Asistence: Milan Gulaš a Peter Čerešňák.
     
    02:21
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Martin Gernát – 2 min., krosček).
     
    00:51
    Marcinkova dělovka od modré propadla Frodlovi a puk mířil za brankovou čáru, na poslední chvíli zasáhl domácí bek! Vzápětí následovalo přečíslení Škody dvou proti jednomu, jenže Němec na přihrávku před branku nedosáhl.

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 6. Pour (Gulaš, Čerešňák), 36. Indrák (V. Němec), 60. Gulaš (Jan Kovář) – 50. Polanský (Adamský)


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Moravčík, Čerešňák, Pulpán, Jones, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, Indrák (A) – Stach, Nedorost, Kratěna – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Dravecký, Gernát, Galvinš, D. Musil, Husák, M. Doudera, M. Adámek – Chmielewski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

    Rozhodčí: Pešina, Šír – Ondráček, Špůr

    Diváci: 6116
    Plzeň 3 4 Třinec
    #1 Středa 03.04.2019 • 19:00
    Třinec - Plzeň 1:4
    #2 Čtvrtek 04.04.2019 • 17:00
    Třinec - Plzeň 2:3
    #3 Neděle 07.04.2019 • 15:00
    Plzeň - Třinec 2:3
    #4 Pondělí 08.04.2019 • 17:00
    Plzeň - Třinec 3:4
    #5 Čtvrtek 11.04.2019 • 18:30
    Třinec - Plzeň 3:2
    #6 Sobota 13.04.2019 • 15:00
    Plzeň - Třinec 3:1
    #7 Pondělí 15.04.2019 • 17:00
    Třinec - Plzeň 5:1
    thejrc.org