Sereď – Dunajská Streda 0:5 (kon.) | Ružomberok – Michalovce 1:0 (kon.) | Trenčín – Zlaté Moravce 1:0 (kon.)
Senica – Nitra 4:1 (kon.) | Podbrezová – Trnava 0:0 (kon.)
konec
AS Trenčín
1:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
Sobota 13.04.2019, 17:00 • Mestský štadión Trenčín • Niké liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám všechny příznivce fotbalu při sledování tohoto online textového přenosu. V něm se společně zaměříme na utkání, ve kterém proti sobě nastoupí mužstva AS Trenčín a FC ViOn Zlaté Moravce. Zápas a tak i tento přenos začíná v 17:00!
     
    Nástavbová část Fortuna ligy pokračuje dál. Ve skupině o udržení se je na programu čtvrté kolo a na Myjavě se odehraje utkání mezi Trenčínem a Zlatými Moravcích. Boje o záchranu se začínají pořádně zamotávat a tak je pro oba celky toto utkání velmi důležité. Komu se podaří bodovat?
     
    AS Trenčín:
    Trenčín nemůže být s aktuálním ročníkem vůbec spokojen. Určitě se od něj čekalo více a nakonec začíná mít i velké problémy se záchranou. Na svém kontě má momentálně 23 bodů a nachází se na třetím místě. Nicméně, stejný počet bodů má i čtvrtá Podbrezová a pátý Vion. Navíc Trenčín nedokázal vyhrát v posledních šesti zápasech a tak si výrazně komplikuje boje o záchranu.
     
    FC ViOn Zlaté Moravce:
    To na druhé straně Zlaté Moravce se začínají zvedat a výrazně tak zamotají boje o záchranu. Může za to hlavně šňůra tří vítězných zápasů a rázem je tak Vion zpět ve hře o udržení se v nejvyšší soutěži. Sice mu momentálně patří předposlední příčka, což se rovná baráži, ale v případě dalšího vítězství se může vyšvihnout výše.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První poločas na Myjavě se už rozjel, výkop patřil Trenčínu. Ten dnes odehraje toto utkání v bílých dresech, Zlaté Moravce v červených.
     
    2
    Trenčín se od úvodního výkopu ihned přesunul na útočnou polovinu, kde se snažil následně o první střelu do prostoru brány, ale po nedovoleném zákroku již patří míč soupeři.
     
    3
    Ani Zlaté Moravce však po následném přechodu na polovinu soupeře nic nevymyslely a znovu tu byl jen nedovolený zákrok. Uvidíme, jak se nyní bude dařit Trenčínu, který je znovu při míči.
     
    4
    Úvodní minuty tohoto utkání se zatím nesou ve znamení nepřesností na obou stranách. První poločas se však stále jen rozjíždí a tak věřme, že brzy uvidíme i něco zajímavějšího.
     
    6
    Hra se tedy převážně odvíjí ve středu pole, oba celky se však snaží o vysoké napadání soupeřovy rozehrávky. Zatím však ani jedna obrana nemusela nijak výrazně zasahovat.
     
    6
    Sledovali jsme spolupráci Bukariho s Umehem, ale míč nakonec druhého jmenovaného nenašel a končí jen v autu. Šanci zaútočit tak má nyní Vion.
     
    7
    Hosté však při rychlém přechodu do útoku ztratili míč ze svých kopaček a tak jsme sledovali brejk Trenčína. Umeh se však v rozhodující chvíli ocitl v ofsajdu a tak z této akce nic nebylo.
     
    8
    Vion pak snažil o přechod po pravém křídle, ale jeho výsledkem byl jen nedovolený zákrok na Skovajsa. Při míči je tak Trenčín, který zkouší postupnou rozehrávku směrem dopředu.
     
    9
    Stále čekáme na první střelecký pokus tohoto utkání. Úvod zápasu je tak vyrovnaný z obou stran, rozbíhá se to trošku pomaleji i v důsledku nepřesných přihrávek.
     
    10
    Nyní jsme však měli možnost sledovat velmi pěkný útok ze strany Trenčína. Bukari dokázal míč přesunout až před pokutové území soupeře a po sražení centru od Slavíka budeme svědky prvního rohového kopu v tomto zápase.
     
    11
    Centr od rohového praporku však nic zajímavého nenabídl, obrana Zlatých Moravcí dostává míč do bezpečí. Trenčín se však snaží pokračovat ve své aktivitě.
     
    12
    Vion už dokázal vše uklidnit a získává míč na svoje kopačky. Trenčín se tedy stahuje zpět na svou polovinu, ale ihned se snaží o vysoké napadání.
     
    13
    Velmi aktivně hraje v posledních chvílích Bukari. Právě po jeho aktivním napadáni se k míči dostal Umeh, který to vyzkoušel střelou zpoza pokutového území, nemířil však přesně.
     
    14
    Válovčan dohrál osobní souboj s Yemom a fotbalista AS Trenčín zůstává ležet na trávníku. Bude však v pořádku a měl by tak v zápase pokračovat.
     
    15
    Na pravé straně odvedl výbornou práci Slávik a rýsoval se nadějný útok ze strany Trenčína. Obrana soupeře však včas zasáhla a tak jsme už nic zajímavého neviděli.
     
    17
    Po nedovoleném zákroku se snažil centrovat do pokutového území soupeře Ďubek, ale ve vzdušném prostoru úspěšně pracoval Umeh a dostává míč do bezpečí.
     
    19
    O malou chvíli si kapitán hostů zopakoval realizaci přímého kopu. I v tomto případě se však míč stal kořistí obrany soupeře. Vion však zůstává operovat na útočné polovině.
     
    20
    Od rohového praporku doputoval míč do náruče brankáře Chudého. Trenčín se nyní pokouší o rychlý průnik do útoku, ale hosté se stíhají včas vrátit na své území.
     
    21
    Toto byl velmi pěkný přechod Trenčína na útočnou polovinu, když Šulek oklamal celou obranu soupeře a posunul míč na Bukariho. Ten se snažil před bránu vysunout Umeha, ale jeho přihrávka už byla nepřesná.
     
    22
    Dostáváme se za polovinu prvního poločasu, na gól tedy i nadále čekáme. Zajímavější situace však již postupně přibývají a tak jsme zvědaví, zda se přesného zásahu dočkáme ještě v prvním dějství.
     
    23
    Čataković nyní nepříjemně poslal k zemi Kwina a tento zákrok volal po žluté kartě. Hlavní rozhodčí tohoto uttkání Filip Glove ji však ze své kapsy nevytáhl. Na malý moment se hra přerušila, ale už pokračujeme dál.
     
    24
    Trenčín se opět provinil nedovoleným zákrokem. Válovčan vybojoval pro svůj celek přímý kop z celkem zajímavé pozice, znovu si míč staví kapitán Tomáš Ďubek.
     
    25
    Brankář Chudý si na svůj první zákrok ještě bude muset počkat. Ani tato centrovaná míč se nedostala k žádnému z hráčů Vionu a tak se hosté stahují zpět na svou polovinu.
     
    26
    Trenčín se dokázal rychle přesunout před pokutové území, Čataković si v těžké pozici zpracoval míč, ale vystřelit se mu už nepodařilo. Vion se však ještě bude muset bránit.
     
    27
    Bojovný první poločas tak plyne dál. Výraznou gólovou šanci neměl ještě žádný celek a i proto můžeme zatím konstatovat, že moc záživné setkání to tedy zatím není.
     
    28
    Přiostřuje se i v osobních soubojích. Některé nedovolené zákroky už mohly být i oceněny žlutou kartou, ale rozhodčí Glove ji stále neudělil. Při míči je momentálně Vion, který kombinuje ve středu pole.
     
    29
    Přechod do útoku hostům nevyšel a tak na polovině soupeře operuje Trenčín. Ani domácí celek však ještě nenašel recept, jak překonat pevnou defenzivu soupeře.
     
    30
    Ani po půlhodině utkání jsme se tak prvního gólu nedočkali. Trenčín však přidává na své aktivitě a začíná dostávat soupeře pod tlak. Uvidíme, co nám nabídne zbytek prvního dějství.
     
    31
    Konečně jsme už viděli i něco zajímavějšího! Bukari si skvěle naběhl za obranu soupeře a postupoval i s míčem na bránu Zlatých Moravec. Dostal se troška z úhlu a tak v pokutovém území zvolil místo střely raději přihrávku na Sleegersa. Druhý jmenovaný však zakončil jen do obránce a tak je z toho rohový kop.
     
    32
    Rohový kop ani v tomto případě úspěšně realizován nebyl, hosté dostávají míč do bezpečí. Trenčín však zřejmě předchozí situace nakopla a domácí pokračují ve své aktivitě.
     
    33
    Zlaté Moravce se tak v posledních chvílích musí pouze bránit. Pomalu se blíží závěrečná část prvního poločas a Trenčín se tak snaží ještě vstřelit gól, aby měl lepší výchozí pozici do druhého dějství.
     
    34
    Po nedovoleném zákroku se Trenčín dostal k přímému kopu. Center na hranici pokutového území však soupeř odvrátil do bezpečí. I nadále však můžeme sledovat útočnou aktivitu ze strany domácího celku.
     
    35
    Přibližně deset minut zbývá do skončení prvního poločasu. Poslední minuty začínají přinášet zajímavější momenty před pokutovým územím hostujícího celku, stále však čekáme na přesný zásah.
     
    36
    Svůj další útok musí Trenčín zakládat až z hloubky svého pole. Vion si tak může na malou chvíli vydechnout, ale v poslední době je pod neustálým tlakem ze strany soupeře.
     
    38
    Po jeho realizaci se snažili co nejdéle se usadit na polovině soupeře, ale nepřesná přihrávka končí v autu a tak se znovu otevírá šance pro Trenčín směrem k útočné aktivitě.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Adrián Slávik (AS Trenčín).
     
    41
    Závěr prvního poločasu se už blíží. I nadále platí bezbrankový stav a vypadá to, že si na přesný zásah budeme muset počkat až do druhého dějství.
     
    42
    Po delší době jsme sledovali kombinaci hostů na útočné polovině, dokonce se dostali až před pokutové území. Nepřesná přihrávka však žádné nebezpečí pro Trenčín neznamenala.
     
    43
    Slávik centroval do pokutového území soupeře, ale jeho přízemní míč nic zajímavého nenabídl a míč končí na kopačkách Vionu.
     
    44
    Řádný hrací poločas se za jednu minutu naplní. Zřejmě se nebude ani nic nastavovat, ale hlavní slovo ohledně toho má rozhodčí Glove.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas na Myjavě nám mnoho fotbalové krásy nenabídl. Sledovali jsme sice bojovný výkon z obou stran, ale k vidění bylo i velmi mnoho nepřesností. Větší aktivita však byla na straně Trenčína, kterému patřila i nejzajímavější situace prvního poločasu, z níž však Bukari se Sleegersom nic nevytěžili.

    Na góly si tak musíme počkat do druhého poločasu, který se začne přibližně v 18:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas se rozjíždí, výkop mají Zlaté Moravce. Trenéři zatím nestřídali.
     
    47
    Ihned se však k míči dostal Trenčín a přesunul se až na polovinu soupeře. Do pokutového území pak centroval Slávik, obrana Zlatých Moravec však včas zasáhla.
     
    48
    Vion se pokusil o rychlý protiútok, ale po nedovoleném zákroku je míč opět přisouzen domácímu celku. Trenčín zvolil postupný přechod do útoku.
     
    50
    Trenčín tedy znovu operuje na útočné polovině, ale nedaří se mu překonat soupeřovu defenzivu. Hosté se však musí mít stále na pozoru.
     
    50
    Na obraze hry se nám tedy nic nemění a prakticky pokračujeme podobně jako v prvním poločase, přesněji v jeho závěru. Důležité tedy bude, komu se podaří jako prvnímu skórovat.
     
    51
    A mohl to být Vion! Přišlo velké zaváhání obrany Trenčína, když Ďubek výtečně vysunul za obranu soupeře Švece, který se pak řítil sám na brankáře Chudého, ale v rozhodující chvíli si míč až moc předkopl před sebe a nestihl tak úspěšně zakončit!
     
    53
    Trenčín si musí dávat pozor na podobné zaváhání. Sice hraje aktivněji, ale případný gól v jeho síti by Vionu velmi pomohl a těžko by se pak domácím překonávala defenziva soupeře.
     
    55
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Joey Sleegers, přichází Milan Corryn.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Martin Válovčan (FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble).
     
    58
    Při míči je momentálně Trenčín, ale dál než za polovinu hřiště se nedostává. Podle postupného vývoje to vypadá, že to dnes zřejmě na Myjavě gólové hody nebudou.
     
    59
    Nový muž na hřišti Corryn vyslal parádní centr do pokutového území, na vzdálenější tyči se v nadějné pozici na skórování ocitl Bukari, ale trestuhodně bránu soupeře přestřelil!
     
    61
    Skovajsa se nyní dopustil nedovoleného zákroku na Dočekala. Zlaté Moravce tak získávají přímý kop na soupeřově polovině, Trenčín se tedy musí mít na pozoru.
     
    62
    Byl tu pokus o nějaký nacvičený signál, ale ten nepřinesl kýžené ovoce v podobě gólu. K míči se tak už dostává Trenčín, který na nic nečeká a okamžitě se pouští do útoku.
     
    63
    Corryn to vzal na sebe a zkoušel se prosadit individuálně. Přes pozornou obranu soupeře však neprošel a už se Trenčín musí vrátit zpět na svou polovinu.
     
    64
    Trenčínu hra ve druhém poločase vůbec nevychází. Výmluvné jsou i slova fanoušků AS na tribuně, kteří měřili cestu do Myjavy. Zlaté Moravce naopak v druhém poločase výrazně ožili.
     
    65
    Už vícekrát zmíněný Corryn však po svém příchodu na trávník hýří velkou aktivitou. Právě on vytváří šance pro své spoluhráče, ale ty zůstávají nevyužité.
     
    67
    Střídání v týmu FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble: ze hřiště odchází Jakub Švec, přichází Peter Orávik.
     
    68
    Válovčan bojoval o míč s Yemom u postranní čáře, ale hráč Vion se nakonec provinil nedovoleným zákrokem. K míči se tak dostává Trenčín, ale má problémy s přechodem do útoku.
     
    69
    Zajímavý centr směřoval do pokutového území AS! Dočekal si dokázal míč úspěšně zpracovat a následně pálil z voleje, míč šel jen těsně nad bránu soupeře.
     
    70
    Na druhé straně pak v pokutovém území zakončoval hlavou Bukari, ale jeho hlavička mu vůbec nevyšla a jen odevzdal míč zpět na kopačky soupeře.
     
    71
    Zlaté Moravce předvedly rychlý přechod na polovinu soupeře a po sražené přihrávce za postranní čáru získávají rohový kop.
     
    72
    Sledovali jsme rozehrávku nakrátko, po níž Váločan vracel míč zpět do pětky, ale zakončení jeho spoluhráče nebylo přesné a bude to odkop od brány AS Trenčín.
     
    73
    Tak teď přežil Trenčín klinickou smrt! Brankář Chudý byl daleko ze své brány a tak se toto postavení snažil využít Válovčan, který chtěl přelobovat soupeřova brankáře. Chudý na poslední chvíli míč vyškrábal zpod břevna a ta padla na brankovou čáru, kde ji brankář AS už zachytil. Zlaté Moravce však protestují, podle nich byl míč za čárou, ale je to velmi těžké na posouzení.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Tomáš Ďubek (FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble).
     
    74
    Válovčan byl nyní ve velké šanci! Skvělý centr směřoval do pokutového území AS Trenčín, zmíněný fotbalista Vion však z první netrefil míč ideálně a těsně minul bránu soupeře!
     
    75
    Již nyní můžeme konstatovat, že druhý poločas vychází určitě lépe hostujícímu celku. Ten měl již několik zajímavých příležitostí na vstřelení gólu, ale chyby obrany či brankáře Vion nepotrestal.
     
    76
    Jak byl Trenčín před tímto utkáním v pozici favorita, tak dění ve druhém poločase tomu vůbec nenasvědčuje. Do konce utkání však nějaký ten čas zbývá a stát se tedy může opravdu cokoli.
     
    78
    Postupně se nám útočné výpady střídají na obou stranách. Trenčín a také Zlaté Moravce si jistě uvědomují, že je pro ně toto uttkání velmi důležité a budou se zřejmě snažit hrát na vítězství.
     
    79
    Střídání v týmu FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble: ze hřiště odchází Denis Duga, přichází Karol Karlík.
     
    80
    Deset minut zbývá do konce řádné hrací doby. I nadále čekáme na úvodní přesný zásah, nejblíže k němu měli hosté, kteří jsou jednoznačně lepším celkem ve druhém poločase.
     
    81
    Po rohovém kopu to z velké dálky zkoušel Slávik, ale nemířil přesně a bude to jen odkop od brány Vionu. Předtím zde však bude ještě střídání v táboře AS Trenčín.
     
    82
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Hamza Čataković, přichází Ante Roguljić.
     
    83
    Na útočné polovině se nyní daří kombinovat hostujícímu celku. Ten nikam nespěchá a snaží se držet míč co nejdéle a nejdále od své brány.
     
    84
    Trenčín po rychlém protiútoku získal rohový kop, jeho exekutorem byl střídající Roguljić. Center od rohového praporku v jeho podání však nic zajímavého nepřinesl.
     
    85
    Potom však Roguljić z hranice šestnáctky pálil z voleje, ale nemířil přesně. Možná měl raději zvolit lepší způsob zakončení, pozice to byla docela nadějná.
     
    86
    Závěr zápasu se již nezadržitelně blíží. Na Myjavě i nadále marně čekáme na přesný zásah. Hraje se však až do závěrečného hvizdu hlavního rozhodčího.
     
    87
    Trenčín mohl rozhodnout toto utkání! Konkrétně to byl Umeh, který si parádně naběhl na centr před bránu soupeře, ale z těsné blízkosti nepřekonal brankáře Chovana! Následný pokus po odražené míči z kopačky Corryna byl už jen propagační.
     
    88
    Umeh padá v pokutovém území soupeře, ale z toho se penalta určitě pískat nemohla. Fotbalista AS Trenčín se však penalty vehementně dožaduje u hlavního rozhodčího.
     
    89
    Trenčín právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ANTE ROGULJIĆ. Na gól jsme si tedy museli počkat až do samotného závěru tohoto zápasu! Trenčín se přesunul na polovinu soupeře, výborně prodloužil hlavou míč do pokutového území Umeh, tam přesné hlavičky předvedli Corryn a potom i Bukari, který prodloužil míč na anténě ROGULJIĆA a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil – 1:0!
     
    90
    Střídání v týmu FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble: ze hřiště odchází Tomče Grozdanovski, přichází Oliver Práznovský.
     
    90+1
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Osman Bukari, přichází Jakub Kadák.
     
    90+2
    Zlaté Moravce už soustřeďují všechnu svou síly do útoku. Po sražení centru získali hráči rohový kop, ale Válovčanov centr byl zblokovaný do bezpečí.
     
    90+3
    Válovčan mohl vyrovnat! Před bránou soupeře se dostal k míči, ale v nadějné pozici trefil jen hlavu někoho z obránců soupeře, který tak těsně před brankovou čarou zabránil vyrovnávacímu gólu!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Závěr setkání na Myjavě přinesl to nejpodstatnější a to jediný gól. V druhém poločase však lépe hrály Zlaté Moravce, které měly i několik šancí, ale nedokázaly je využít. Trenčín si naopak počkal na závěr setkání, když gólově dokázal udeřit střídající Roguljić a rozhodl tak o velmi důležitých třech bodech pro Trenčín. AS Trenčín tak po šesti zápasech dokázal konečně vyhrát a odskakuje v tabulce Vionu na tři body.

    Hezký večer a díky za pozornost. (19:00:08)

    Jiří Polášek

    Branky: 89. Roguljić

    Karty:   40. Slávik (TRE) – 56. Válovčan (ZMO), 73. Ďubek (ZMO)


    AS Trenčín: Chudý – Slávik, Šulek, Skovajsa, Yem – van Arnhem (C) – Lamine, Čataković (82. Roguljić), Sleegers (55. Corryn) – Bukari (90+1. Kadák), Umeh.
    Náhradníci: Urminský – Kadák, Roguljić, Pišoja, Corryn.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Čögley, Kwin Kwin, Asanović, Brašeň – Švec (67. Orávik), Grozdanovski (90. Práznovský), Duga (79. Karlík), Válovčan – Ďubek (C) – Dočekal.
    Náhradníci: Krnáč – Tkáč, Chren, Orávik, Práznovský, Karlík, Kelez.
    thejrc.org