Sereď – Dunajská Streda 0:5 (kon.) | Ružomberok – Michalovce 1:0 (kon.) | Trenčín – Zlaté Moravce 1:0 (kon.)
Senica – Nitra 4:1 (kon.) | Podbrezová – Trnava 0:0 (kon.)
konec
FK Železiarne Podbrezová
0:0 (0:0)
FC Spartak Trnava
Sobota 13.04.2019, 17:00Niké liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Přeji vám příjemný podvečer a vítám vás při sledování on-line přenosu ze zápasu 4. kola Fortuna ligy – skupiny o udržení. FK Železárny Podbrezová dnes v 17:00 vyzvou na svém stadionu úřadujícího mistra FC Spartak Trnava. Setkáním vás bude provázet Jiří Polášek.
     
    FK Železárny Podbrezová
    Podbrezová je zatím po třech zápasech ve skupině o udržení stále bez vítězství a nachází se na 10. místě. Se ziskem 23 bodů je jen o skóre před Zlatými Moravcemi, které zatím zažívají jaře jako z říše snů. Železárny naposledy podlehly právě Zlatým Moravcích 2:1 a remizovali se Senicou 0:0 a s Nitrou 1:1. Podbrezová by dnes měla jednoznačně zvítězit, pokud nechce klesnout v tabulce níže. Senica se Zlatými Moravcemi se již bodově dotahují právě na 23-bodovou Podbrezovou a devátý Trenčín rovněž se ziskem 23 bodů.
     
    FC Spartak Trnava
    Spartak Trnava se zatím v tabulce skupiny o udržení drží na vůdčí pozici, kterou si o skóre dělí s Nitrou. Spartak má vyrovnané skóre 30:30 a v nadstavbové části zatím dokázal zvítězit nad Trenčínem 0:1, se Zlatými Moravcemi prohrál 0:1 a připsal si remízu s Nitrou 1:1.
     
    V této sezóně jsme viděli už tři vzájemné měření sil Trnavy a Podbrezové. Ligové byly dva, a to 4. srpna, kdy zvítězila Podbrezová 1:0, 3. listopadu Trnava doma zdolala Železárny 2:0 a v osmifinálové pohárové prověrce 16. listopadu se znovu těšili bílí Andělé po triumfu 0:2.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání mezi Podbrezovou a Trnavou zahájil úvodním výkopem Jozef Špyrka. Domácí rozehrávají nakrátko a v prvním poločase útočí zprava doleva.
     
    2
    Tavares vysouval dopředu Kubilaya Yilmaze, který však byl okamžitě odstaven protihráčem. Míč získali domácí fotbalisté.
     
    3
    Erik Grendel posílal ze standardky prudký centr před brankáře Vantrubu, který dokázal vyboxovat. Pak jsme viděli i dělovku z dílny Markoskiho, ale ten pálil vedle.
     
    Centrovaný míč Mojžíše z levé strany směrem na Špyrku, který se pohyboval na hranici šestnáctky nakonec došel k Petrovi Bolekovi.
     
    5
    Centr domácího hráče z kopačky Michala Obročníka směřoval před malé vápno, kde se pohyboval Jakub Wiezik, ale jeho hlavičkový pokus přesný vůbec nebyl.
     
    6
    Šikovnou přihrávku vymyslel z levé strany Alexander Mojžíš. Přihrával předních branku, kde však nebyl připraven žádný Podbrezovčan.
     
    8
    Lovatův centr z levé strany našel v pokutovém území Kireho Markoskiho, který však nedokázal adekvátně odpovědět.
     
    9
    Janečka odvrátil míč na první rohový kop pro Podbrezovou v tomto zápase. Hlohovský byl exekutorem, hlavičkář Jakub Kiwior se nakonec prosadil, ale nasměroval míč mimo.
     
    10
    Kire Markoski nezvládl finální přihrávku na vysunutého Kubilaya Yilmaze. Ještěže Martin Vantruba spíše vyběhl ze své brány.
     
    11
    Před pokutovým území si Paraje rozuměl s Hlohovským, ale příležitost k zakončení si domácí nevytvořili. Možná teď, zahrávat budou standartku.
     
    12
    Filip Hlohovský byl znovu exekutorem této standardky. Střílel ze zajímavé pozice zpoza šestnáctky a namířil to pouze do hradby těl ve zdi.
     
    13
    Pěkný střelecký pokus v průběhu této minuty. Paraje posunul míč před hranicí pokutového území Josefovi Špyrkovi, který tvrdě vypálil a Bolek zákrokem zmařil příležitost. Další šanci měli domácí znovu z rohového kopu, hlavička Obročníka směřovala do tyče.
     
    14
    Dopředu se po levé straně hřiště chtěl dostat Kubilay Yilmaz, proti dvojici protihráčů však v souboji rozhodně byl v oslabení.
     
    15
    Rafael Tavares vhodil aut z levé strany hřiště, Trnavčané můžou kombinovat na útočné polovině. Čonka centr z levé strany směřoval pouze na hlavičky domácích fotbalistů.
     
    16
    Viděli jsme střelecký pokus i na opačné straně. Postaral se o něj Lucas Lovat, který tukem dostal přihrávku od Svobodu a střílel. Přízemní pokus Vantruba vychytal.
     
    17
    Rafael Tavares v souboji s Jakubem Kiwiorom chtěl získat rohový kop pro svůj tým. Kiwiorovu nohu zřejmě však nakopl za brankovou čarou.
     
    18
    Markoski ve středu pole zakombinoval s Erikem Grendelom. Kapitán Bílých Andělů posouval míč dopředu po levé straně hřiště.
     
    20
    Trnavčané si na útočné polovině velmi nerozuměli. Finální přihrávka nevyšla Matúš Turňovi, kterému se ukazoval vpředu Čonka.
     
    21
    Dlouhý centr Jakuba Wiezika v pokutovém území ještě prodlužoval na Lešku, ale čárový rozhodčí mezitím ukázal, že Wiezik už byl v ofsajdové postavení.
     
    22
    Lovatovi se už na útočné polovině před šestnáctkou ukazoval Anton Svoboda. Lovat nastřelil míč do protihráče a hosté si prosili o odpískání hry rukou, což se však nedělo
     
    23
    Paraje se snažil zbavit v prostoru při rohové zastávce Matúš Turňa. Obránce Trnavy však vzdoroval velmi a nedovolil jen tak proniknout míč na domácí kopačky.
     
    24
    Obročník rozehrával standardku ze středu pole jen nakrátko směrem na brankáře Vantrubu. Dopředu mohou jít Podbrezovčané.
     
    25
    Mojžíš na levé straně nepropasíroval míč přes Kire Markoskiho a Železárny Podbrezová získali autové vhazování.
     
    26
    Svoboda v přečíslení nabízel míč na levou stranu Čonka, který vnikl do pokutového území. Trnavčané pak zbrzdily akci a nebyla z toho vyložená příležitost.
     
    27
    Anton Svoboda odkopl míč za postranní čáru, protože do tvrdého souboje šel Grendel s Paraje. Hostující fotbalista byl chvíli v bolestech, ale dokázal se zapojit zpět do hry.
     
    28
    Hlohovský velmi rychle rozehrál na pravou stranu. Do prostoru si sbíhal Michal Obročník, ale ukázalo se, že byl již v ofsajdové postavení.
     
    29
    Vázankovi se na levé straně ukazoval Hlohovský. Přihrávku však dostal o něco později, než zřejmě chtěl. Podbrezovčané už jsou nastěhování na útočné polovině.
     
    31
    Abena zvolil vysoký nakop na útočnou polovinu, kde se snažil vytvořit si prostor Yilmaz. Spolupráce Trnavčanů příliš nevyšla, dobře zapracovali domácí fotbalisté.
     
    32
    Kiwiorovi se podařilo šikovným centrem najít na útočné polovině Hlohovského, který se ukazoval při brankové čáře. Později však sám svou činností přišel o míč.
     
    33
    Problémy má hostující Rafael Tavares, ke kterému už přišli ošetřovatelé. Osprejovali mu nohu a uvidíme, jestli bude schopen dále hrát.
     
    35
    Podbrezová měla míč na svých kopačkách. Po delším čase o něj přišla a křídelní akci táhl Čonka.
     
    36
    Hlavičkové souboje na obranné polovině Podbrezové nakonec lépe zvládli hosté. Směrován centr z levé strany pohodlně zachytil Vantruba.
     
    37
    Hlohovský společně s Mojžíšem směřovali dopředu, ukazoval se jim už i Viazanko. Výborně se však dozadu vrátil Yilmaz.
     
    38
    Lucas Lovat se postaral o zahrání autového vhazování na obranné polovině. Podbrezová je však vzadu zatím velmi pozorná a zodpovědná.
     
    39
    Na útočné polovině před šestnáctkou byl faulován Obročník, jehož nepříjemně přišlápnul Marek Janečka.
     
    40
    Hlohovský standartku přenechal Davidovi lesk, který pálil přímo před branku, ale míč byl odvrácen a domácí zahráli rohový kop nakrátko.
     
    42
    Dlouhý aut zpoza postranní čáry prodloužil Wiezik směrem na Davida Lešku. Jeho hlavička bezpečně směřovala na Bolek, který si s tímto míčem poradil.
     
    43
    Tavares přenechával míč Čonkovi na útočné polovině. Následný centr Čonky nenašel vhodného adresáta v pokutovém území.
     
    44
    Hlohovský přihrávkou na pravou stranu našel Davida Leška. Situace vypadala nadějně, Leško zvolil centr do malého vápna, kde už směřoval Wiezik, ale na tento míč nakonec nedosáhl.
     
    45
    Kubilay Yilmaz si šikovně vytvořil střeleckou pozici zpoza vápna. Zbavil se Paraje a pálil. Jeho zakončení letělo těsně vedle pravé tyče.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Úvodní část hry zpočátku přinesla rychlý fotbal na obou stranách. Mírně navrch a nebezpečnější příležitosti měli domácí, žádný gól jsme však neviděli.
    Druhý poločas začne přibližně v 18:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Rafael Tavares, přichází Andrej Lovás.
     
    47
    Centr Paraje z levé strany přenesl hru na Obročníka, který posouval Leškovi. Leško už dokázal a odcentrovat přes pozorného Lovata.
     
    48
    Před Matúšem Čonkou se na levé straně otevřel prostor a hráč Trnavy vyzkoušel center. Dobře se však vzadu jevil Viazanko, který míč odhlavičkoval pryč.
     
    49
    Aut vhodil na útočné polovině Obročník, který ho posunul Viazankovi a domácí už mohou rozehrávat z obranné poloviny.
     
    50
    Paraj přihrávkou před šestnáctku vysouval Filipa Hlohovského, který však stál na hranici vápna proti trojici protihráčů.
     
    51
    Zajímavě se to vyvíjelo po levé straně. Alexander Mojžíš proběhl s míčem k malému vápnu, rozhodl se však přihrávat a neudělal dobře. Lepší střela by určitě skončila v bráně.
     
    52
    Grendel neustál souboj s Davidem Leškem. Nakonec se pískal faul Trnavského kapitána, což se rozhodne Eriku Grendelovi nelíbilo.
     
    53
    Leško posunul míč Obročníkovi na pravou stranu, odkud to tento krajní obránce posílal směrem na Wiezika, ale úspěšně stihl zasáhnout Marek Janečka.
     
    54
    Filip Hlohovský zahrával následující rohový kop. K střele se dostával Matej Oravec, ale nebylo z toho důrazné zakončení. Trnava mohla jít dopředu, brejk nevyšel.
     
    55
    Grendel společně s Yilmazem směřovali dopředu. Dostali se před pokutového území, čárový rozhodčí si však všiml, že postavení Erika Grendela bylo jednoznačně ofsajdové.
     
    57
    Vysoký centr Kiwiora měl zřejmě najít hlavičku Jakuba Wiezika. Trnavčanié si své vápno uhlídali a nedovolili Wiezikovi zakončovat. Míče se zmocnil brankář Petr Bolek
     
    58
    Trnavská snaha nyní pokračovala dále. Viděli jsme dva centry z obou stran hřiště, které směřovaly do šestnáctky. Výrazněji se neujal ani jeden.
     
    59
    Janečka posouval míč před pokutovým územím Grendelovi. Trnavský kapitán však o míč rychle přišel.
     
    61
    Paraj vysouval po kraji Leška, který volil nepříliš dobrou přihrávku. Měl si zřejmě po ni přijít Jakub Wiezik, ale před ním zasáhl Turňa.
     
    62
    Obročníkův centr z obranné poloviny, který směřoval za obranu, dojel pouze na ruce brankáře Boleka. Trnava si s tímto pokusem domácích poradila bez obtíží.
     
    63
    Turňa pěknou přihrávkou nastartoval ve vápně Kubilaya Yilmaze, který zakončoval sice z úhlu, ale Vantruba rovněž blýskl a vytáhl důležitý zákrok. Po následujícím rohovém kopu měli domácí trošku štěstí i po Abenovej střele.
     
    64
    Střídání v týmu FK Železiarne Podbrezová: ze hřiště odchází Jakub Więzik, přichází Victor Olatunji.
     
    65
    Čonka nasadil jesličky Obročníkovi. Ve hře nejprve chtěl pokračovat Lovas, který však byl v ofsajdové postavení, a tak to raději vzdal.
     
    66
    Hlohovský nastartoval akci po levé straně. Zbavil se Turňi, ale následně byl ubráněn. Domácí budou zahrávat autové vhazování.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Miroslav Viazanko (FK Železiarne Podbrezová).
     
    68
    Erik Grendel zahrával standardku. Snažil se to nasměrovat na Myentyho Abena. Hra byla přerušena po jednom z nedovolených zákroků.
     
    69
    Střídání v týmu FK Železiarne Podbrezová: ze hřiště odchází Dávid Leško, přichází Daniel Pavúk.
     
    70
    Skluzem nyní jednoduše řešil rodící se akci na straně Trnavy Obročník. Nedovolil míči projít. Následně v pokutovém území volil přihrávku Mojžíš směrem na Hlohovského, zakončení mu však velmi nevyšlo
     
    71
    Grendel se na útočné polovině nedostal k míči, jeho spoluhráč Janečka už ano a Bílí Andělé si míč posouvají na vlastní polovině.
     
    72
    Svoboda přesunul těžiště hry na levou stranu, kde byl postaven Čonka. Jeho centr před malé vápno neskončil na hlavičce Kubilaya Yilmaze.
     
    73
    Hlohovský z levé strany prošel více k ose hřiště. Hned první klička mu však nevyšla a o míč přišel.
     
    74
    Sledovali jsme sled nepřesností na obou stranách. O míč se bojovalo ve středu pole, pak ho dokázali domácí uchopit. Center Obročníka do šestnáctky však adresáta nenašel.
     
    75
    Domácí si výrazně zkomplikovali situaci. Zaváhání v rozehrávce téměř využil Yilmaz, který již proběhl k Vantrubovi, který musel vyjít ze šestnáctky a skluzem odkopnout.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Daniel Pavúk (FK Železiarne Podbrezová).
     
    77
    Domácí útočná akce končí po jednom z nedovolených zákroků na straně Podbrezové.
     
    Dnešní utkání sleduje 1003 diváků.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Erik Grendel (FC Spartak Trnava).
     
    79
    Olatunji si nabíhal na centr směřující z levé strany. Podbrezovčanům se podařilo získat míč na svoje kopačky a už jsou nastěhování před vápnem.
     
    80
    Olatunji vymyslel zajímavou střílenou přihrávku směrem na Pavouka. Jeho však v souboji stíhal Janečka a nedovolil mu dostat se k míči.
     
    81
    Brankář Bolek vůbec nic neriskoval, raději míč podržel v rukách a pak zvolil přihrávku na obránce Janečka.
     
    82
    Hlohovského centr z levé strany směřoval do pokutového území směrem na Abena, který si svůj prostor pohlídal.
     
    83
    Špyrkova přihrávka na útočné polovině došla pouze na kopačku hostujícího pekárny, který vyrazil společně s Yilmazem dopředu. Očekávanou širší podporu od spoluhráčů nedostal
     
    84
    Střídání v týmu FK Železiarne Podbrezová: ze hřiště odchází Filip Hlohovský, přichází Michal Breznaník.
     
    85
    Brankář Martin Vantruba se musel pořádně natáhnout za směřující míčem. Situaci si však dokázal bezpečně uhlídat.
     
    86
    Pekarovi za obranu zabíhal Matúš Turňa. Trnavčané ještě chvíli zůstali na míči, pak se útočným faulem prezentoval Pekař a míč bude mít Podbrezová.
     
    87
    Victor Olatunji pronikal směrem k brance, už se pomalu dostával do zakončení, ale v poslední chvíli ho čistým skluzem zbavil míče Janečka.
     
    88
    René Paraje šikovně vystartoval vpřed po pravé straně. Na přihrávku se mu ukazoval Pavouk, ale míč nakonec nedostal. Dopředu vystartoval Janečka, který si však v kombinaci nerozuměl s Markoskim.
     
    89
    Dopředu se snažil protlačit René Paraj, který již směřoval s míčem do šestnáctky, v poslední chvíli však o ni přišel.
     
    90
    Trnavčanié se v poslední minutě řádné hrací doby velmi nehrnou dopředu, hosté a také domácí se snaží neudělat v první řadě zbytečnou chybu.
     
    90
    Victor Olatunji, který přišel na hřiště jako střídající hráč se útočným faulem prosadil vůči Lovatovi. Dostal druhou žlutou kartu a automaticky jde i předčasně po sprchy po nedovoleném zákroku na Lovata.
     
    90+1
    Rozhodčí přidávají ještě 2 minuty.
     
    90+2
    Tak toto byla obrovská šance pro Spartak Trnava. Center Lovata z levé strany došel před malé vápno na Erika Grendela, který to zkusil z voleje, ale fantasticky zasáhl Vantruba.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas přinesl sice o něco více vzruchu jak ten první, největší šanci na skórování měla Trnava právě v závěru nastaveného času, ale Grendel se neprosadil. Po dnešním duelu to v tabulce vypadá docela jinak, čeká se však ještě na ostatní výsledky.

    Ode mě je to vše, díky za pozornost. (18:59:02)

    Jiří Polášek

    Branky:

    Karty:   67. Viazanko (POD), 76. Pavúk (POD) – 78. Grendel (TRN)   90. Olatunji (POD)


    FK Železiarne Podbrezová: Vantruba – Obročník, Oravec, Kiwior, Mojžiš – Viazanko (C), Paraj – Leško (69. Pavúk), Špyrka, Hlohovský (84. Breznaník) – Więzik (64. Olatunji).
    Náhradníci: Ludha – Breznaník, Podstavek, Olatunji, Halgoš, Bartoš, Pavúk.

    FC Spartak Trnava: Bolek – Turňa, Janečka, Abena, Lovat – Grendel (C), Sloboda – Markoski, Tavares (46. A. Lovás), Čonka – Ku. Yilmaz.
    Náhradníci: Takáč – Horvát, Ashiru, A. Lovás, Pekár, Košút, Tumma.

    Diváci: 1003
    thejrc.org