Rizespor – Göztepe 1:0 (kon.) | Konyaspor – Sivasspor 1:1 (kon.) | Besiktas – Başakşehir 2:1 (kon.)
konec
Besiktas Istanbul
2:1 (1:1)
Istanbul Başakşehir FK
Sobota 13.04.2019, 18:00 • Vodafone Park (kapacita 41.188 diváků) • Turecká Superliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z istanbulského derby mezi týmy Besiktas Istanbul a Istanbul Başakşehir FK, které se odehraje v rámci 28. kola turecké Superligy. Utkání začíná v 18:00.
     
    Besiktas Istanbul

    Domácí jsou ještě stále ve hře o titul, vzhledem ke ztrátě 11 bodů na svého dnešního soupeře z čela tabulky ale dnes nutně potřebují zvítězit. Besiktas hraje navíc i o Ligu mistrů, protože na druhý Galatasaray ztrácí 5 bodů. Formu mají domácí výbornou – na jaře ještě neprohráli, co znamená sérii deseti zápasů bez prohry. Besiktas střílí hodně gólů, což potvrdil i v posledních zápasech. V posledních pěti utkáních vstřelil až 16 gólů a celkově je spolu s druhým Galatasarayem nejproduktivnějším týmem turecké Superligy (58 vstřelených gólů). Doma je Besiktas pátým nejlepším týmem ligy, uvidíme tedy, jak si na domácí půdě povede proti nejlepší obraně Turecka.

    Posledních 5 zápasů:
    Besiktas – Fenerbahce 3:3
    Kayserispor – Besiktas 2:2
    Besiktas – Konyaspor 3:2
    Besiktas – Göztepe 1:0
    Rizespor – Besiktas 2:7
     
    Istanbul Başakşehir FK

    Hosté zatím směřují za historickým titulem a sedm kol před koncem sezony mají na čele před druhým Galatasarayem šestbodový náskok. Před třetím Besiktasem mají náskok 11 bodů, proto by se hostům dnes výhra rozhodně hodila na definitivní vyřazení soupeře z bojů o titul. Forma hostů je jedným slovem skvělá – za celou sezonu prohráli jen dvakrát, přičemž druhá (a zatím poslední) porážka přišla ještě na začátku prosince. Od té doby Başakşehir devětkrát vyhrál a čtyřikrát remizoval. Nejsilnější stránkou hostů je rozhodně obrana. I když totiž ani zdaleka nemají nejlepší útok, tak s 13 inkasovanými góly v 27 zápasech jsou jednoznačně nejlepším mužstvem v této statistice. Nejlepší jsou i v tabulce venkovních zápasů, ve které vedou jasně před druhým Besiktasem.

    Posledních 5 zápasů:
    Başakşehir – Bursaspor 3:0
    Yeni Malatyaspor – Başakşehir 0:2
    Başakşehir – Fenerbahce 2:1
    Kayserispor – Başakşehir 1:1
    Başakşehir – Konyaspor 2:0
     
    Vzájemné zápasy

    V posledních sezonách je jasně úspěšnějším týmem ve vzájemných soubojích Başakşehir. Besiktas zdolal svého městského rivala naposledy ještě v září 2015. Od té doby třikrát remizoval a třikrát prohrál. Nejčastějším výsledkem ve vzájemných zápasech je remíza, z posledních 15 utkání se totiž zrodila až osmkrát. Poslední dva vzájemné zápasy vyhrál Başakşehir výsledkem 1:0, včetně prvního vzájemného střetu v této sezoně na domácí půde v listopadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Besiktas Istanbul: Karius – Gönül, D. Vida, Isimat-Mirin, Erkin – Medel, Hutchinson (C), Toköz – Lens, Yılmaz, Ljajić.
    Náhradníci: Yuvakuran – Özyakup, Roco, Yalcın, Uysal, Oktay, Kagawa, Celebi, R. Yilmaz, Larin.

    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Tekdemir, Attamah, Clichy – Kahveci, Belözoğlu (C) – Višća, Mossoró, Elia – Robinho.
    Náhradníci: Babacan – Adebayor, Kudrjašov, Arda Turan, Napoleoni, Ba, Aydogdu, Ucar, Tasci, Inler.

    Rozhodčí: Çakιr – Duran, Ongun.
     
    Oba týmy právě nastupují na hrací plochu, istanbulské derby se tak za malou chvíli začne.
     
    Domácí Besiktas bude hrát v bílých dresech, hosté v oranžových.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop zápasu měli domácí. Lens se pokusil probít v prvním útoku domácích dopředu, hned u středového kruhu ale o míč přišel.
     
    2
    Hosté si přihrávali hodně riskantně na vlastní polovině, z těžké situace se ale vykombinovali. Pokus o útok skončil neúspěchem, nákop Clichyho bez problémů chytil brankář Karius.
     
    3
    Hra má od začátku vysoké tempo. Průnik Yilmaza obrana hostů zastavila a na opačnou stranu se okamžitě vydal Višća. Centr z levé strany skončil znovu v rukavicích připraveného Kariuse.
     
    4
    Lens obešel na pravé straně Clichyho, pak ale místo přihrávky zbytečně držel míč. Hosté s rozehrávkou nikam nepospíchají a snaží se trochu uklidnit hru.
     
    5
    Domácí jim to ale vůbec nepovolují. Yılmaz svou aktivitou během rozehrávky hostů vybojoval pro Besiktas první rohový kop v zápase.
     
    6
    Z něj ale nebezpečí pro branku Başakşehiru nepřijde, Ljajić si totiž při zpracování centru z rohu pomohl rukou.
     
    7
    Besiktas začíná dostávat hosty pod tlak. Opět je při jejich rozehrávce obral o míč, usadil se u jejich pokutového území a téměř přišla i první velká šance. Ljajićův centr prodloužil za sebe patičkou Lens, Yılmaz se už ale k zakončení nedostal kvůli odkopu obránce hostů.
     
    8
    Po rohu hlavičkoval Vida, míč ale letěl přímo na připraveného brankáře Günoka. Hosté okamžitě přešli do útoku a po zblokované střele Višći získali i oni rohový kop.
     
    9
    Centr od rohového praporku obrana Besiktase odvrátila do bezpečí a podobně dopadly i další dva centry hostů. Celou útočnou aktivitu hostů ukončil chycením míče brankář Karius.
     
    10
    Domácí zaútočili podobně rychle a získali rohový kop. Yılmaz na přední tyči prodlužoval za sebe centr od rohového praporku, k míči se ale nikdo z jeho spoluhráčů nedostal.
     
    11
    Hosté mají poprvé čas na klidnou rozehrávkou a patřičně to využívají. Postupnou kombinací se posunuli na útočnou polovinu a na konci této akce se snažil Robinho o vysunutí Elii za obranu. Jeho přihrávka ale končí až v zámezí.
     
    12
    Vida zůstal ležet na trávníku po souboji s Eliou, ošetření ale naštěstí nepotřebuje. Chorvatský obránce se oklepal a už je na nohou.
     
    13
    Utkání je zatím plné soubojů a hraje se rychle ze strany na stranu, k nebezpečné situaci před brankou jednoho nebo druhého týmu ale zatím nedošlo.
     
    14
    Agresivitu v soubojích naplno potvrdil Yılmaz, který trefil Tekdemira v hlavičkovém souboji. Obránce Başakşehiru je už naštěstí na nohou a pokračuje ve hře.
     
    15
    Teď se pro změnu snaží o uklidnění hry domácí. Vida s Hutchinsonem si několikrát vyměnili míč a pak ho kapitán domácích poslal na spoluhráče na útočné polovině.
     
    16
    Po dalším útočném faulu ale míč získali hosté. Ti se nezdržovali dlouhou kombinací a prostě nakopli míč na levé křídlo na Eliu, který ho podržel a posunul spoluhráčům.
     
    17
    Hosty však domácí donutili okamžitým přistupováním k přihrávkám dozadu. Obránci Başakşehiru si posouvají míč kolem středové čáry a snaží se najít prostor pro založení dalšího útoku.
     
    18
    Clichy si narazil na levé straně míč s Eliou a chtěl vletět do šestnáctky domácích, skvěle ale zapracoval v obraně Gönul, který tuto dvojici o míč obral.
     
    19
    Yılmaz se znovu ocitl na zemi po tvrdém souboji s obráncem, tentokrát s Clichym. Hlavní rozhodčí faul nepíská a nechává pokračovat ve hře.
     
    19
    První žlutou kartu za tvrdý skluz zezadu na kapitána hostů Belözoğluho dostává Caner Erkin (Besiktas Istanbul).
     
    20
    Belözoğlu napokon ošetření nepotřeboval a i bez něj pokračuje ve hře. Hosté postupně získávají převahu a čím dál častěji mají míč pod kontrolou na útočné polovině.
     
    21
    Elia hledal centrem na zadní tyč nabíhajícího Višću, před ním však na poslední chvíli odhlavičkoval tento centr Medel.
     
    22
    Robinho udržel míč po autovém vhazování a přihrávkou už takmer z brankové čáry našel nabíhajícho Višću, který střílel z první. Karius reflexivním zákrokem jeho pokus vyrazil a následnou dorážku bosenského křídelníka zablokoval jeden z obránců Besiktase.
     
    23
    Karius se zaskvěl i po následném rohovém kopu, když vyrazil hlavičku Attamaha pod břevno.
     
    24
    A znovu Karius a jeho skvělý zákrok! Višća přihrál z pravé strany mezi obránce Besiktase na Eliu, kterého střelu z první padající do branky musel německý brankář vyrazit výborným zákrokem.
     
    26
    Domácí po dlouhé době zaútočili. Erkinův centr obrana Başakşehiru odvrátila, míč se ale znovu vrátil na kopačky domácích. Díky faulu Robinha můžou pokračovat v útočné akci.
     
    27
    Belözoğlu zasáhl vysokou nohou v souboji o míč Toköze. Tento zákrok si zasluhoval žlutou kartu, rozhodčí ale kapitánovi hostů jen domlouvá.
     
    29
    Hosté se kombinací na jeden dotek dostali k šestnáctce. Tam si dobře naběhl na kolmici za obranu Višća, přihrávku před prázdnou branku ale srazil na poslední chvíli na rohový kop Isimat-Mirin.
     
    30
    Hosté po úvodním náporu Besiktase převzali kontrolu nad zápasem a v posledních minutách jsou jasně aktivnější. Vida přihrál pod tlakem Kariusovi, kterému nezůstala jiná možnost, než odkopnout míč přímo do autu.
     
    31
    Brankář hostů se také předvedl. Günok obešel kličkou dobíhajícího Yılmaze a pak úspešně založil útok Başakşehiru, na jehož konci byla nepřesná přihrávka Višći na Robinha do šestnáctky Besiktase.
     
    32
    Lens ve vzdušném souboji zasáhl do hlavy kapitána hostů Belözoğluho. S ním to nevypadá vůbec dobře, vypadá totiž zjevně otřeseně a nedokáže se ani postavit na vlastní nohy.
     
    34
    Pro Belözoğluho zápas končí. Z trávníku ho odnášejí na nosítkách přímo do šatny.
     
    35
    Istanbul Başakşehir právě vstřelil branku!
    Hosté krásnou a jednoduchou akcí otevírají skóre! Výkop brankáře Günöka doletěl naprosto přesně na Višću, který si míč potáhl do šestnáctky Besiktase. Přesnou přihrávkou před obránce pak poslal míč do brankoviště na ROBINHA a ten už neměl problém zblízka dorazit míč do odkryté branky. Karius neměl žádnou šanci. Asistence: Edin Višća.
    35. ROBINHO - 0:1
     
    37
    Hosté pokračují v tlaku. Hned po rozehrávce domácích po gólu je připravili o míč a znovu kombinují na útočné polovině.
     
    38
    Na hřiště se mezitím vrátil Belözoğlu, kterého asi v šatně pokropili živou vodou, neboť najednou běhá ve středu hřiště jak srnka.
     
    38
    Žlutou kartu za podražení Gönüla dostává Eljero Elia (Istanbul Başakşehir FK). Přímý kop pro Besiktas z pravé strany útočné poloviny.
     
    39
    Standardní situace nepřinesla žádné nebezpečí před branku hostů. Obrana Başakşehiru centr bez problémů odvrátila do bezpečí.
     
    41
    Besiktas ke konci prvního poločasu přebírá otěže utkání. Lensův centr z pravé strany byl zablokován na rohový kop.
     
    42
    Besiktas Istanbul právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Ljajićův centr doletěl přesně na hlavu Gönüla, který na přední tyči trefil tyč brány hostů. Od něj se míč odrazil před prázdnou branku na úplně volného ATIBU HUTCHINSONA, který míč akrobaticky poslal do sítě. Bez asistence.
    42. Atiba HUTCHINSON - 1:1
     
    44
    Brankáři hostů Günokovi se vůbec nepovedl výkop a míč poslal přímo k svému protivníkovi na druhé straně Kariusovi. Rozehrávka brankáŕe Besiktase byla mnohem úspěšnější a domácí se dostali na polovinu soupeře.
     
    45
    Bude se hrát ještě tři minuty.
     
    45+1
    V závěru prvního poločasu přichází ještě obrovská možnost domácích! Toköz se dostal po centru k odraženému míči, navedl si ho na střed a svou střelou po zemi těsně minul branku hostů. Míč nedokázal ve skluzu na zadní tyči zasáhnout už ani Lens.
     
    45+2
    Domácí jsou po gólu jasně lepším týmem a tlačí hosty k jejich pokutovému území. Hosté už se rozhodně těší na poločasovou přestávku.
     
    45+2
    Žlutou kartu za protesty proti verdiktu hlavního rozhodčího dostává Burak Yılmaz (Besiktas Istanbul).
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas přinesl výborný fotbal, po kterém je na výsledkové tabuli nerozhodné skóre 1:1. Aktivněji vstoupil do utkání domácí Besiktas, postupně ale převzal kontrolu nad zápasem hostující Başakşehir a domácí musel několikrát podržet skvělými zákroky brankář Loris Karius. Když už se zdalo, že tlak hostů se trochu oslabil, tak po jednoduché kombinaci otevřel skóre Robinho. Domácím se však povedlo poměrně rychle odpovědět zásluhou Hutchinsona a těsně před koncem poločasu mohli strhnout výhru na svou stranu. Doufejme, že ve druhém poločase uvidíme podobný fotbal.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výkop druhého poločasu měli hosté. Během přestávky nedošlo k žádným střídáním.
     
    47
    Domácí míč rychle získali a okamžitě zaútočili. Ljajić si z levé křídla navedl míč na střed a pokusil se přes Tekdemira zakroutit míč do branky. Nakonec skončil výrazně mimo.
     
    48
    Na zemi po souboji s Yılmazem zůstal ležet Kahveci. Domácí míč zakopli, záložník hostů se ale okamžitě postavil na nohy, co vyvolalo zuřivou reakci domácího publika.
     
    49
    Po faulu Belözoğluho získali domácí přímý kop. Ten rozehrál Ljajić centrem na zadní tyč, kde stál jen připravený brankář hostů Günok.
     
    50
    Domácí vstoupili i do druhého poločasu velmi aktivně a většinu času zatím strávili s míčem na útočné polovině. Gönül si chtěl teď narazit míč s Lensem, nizozemskému křídelníkovi ale odkopl míč do zámezí Clichy.
     
    51
    Besiktas ale nadále drží míč a po zblokovaném centru Erkina získává rohový kop.
     
    52
    Ljajićův centr odvrátil hned první bránící hráč na přední tyči, míč se ale k domácímu křídelníkovi vrátil. Domácí teď doslova obléhají pokutové území Başakşehiru.
     
    52
    Besiktas Istanbul právě vstřelil branku!
    Domáci se dočkali odměny za svůj tlak! Gönülův přízemní centr prodloužil za seba patičkou Lens na BURAKA YILMAZE, který z první poslal míč nechytatelně do levé šibenice. Asistence: Jeremain Lens.
    52. Burak YILMAZ - 2:1
     
    54
    Hosté jsou nadále pod velkým tlakem. Domácí je aktivní hrou drží před jejich šestnáctkou a oranžoví mají obrovský problém vůbec rozehrát.
     
    55
    Hostům se ale povedl rychlý přechod do útoku. Mossoróův centr nedokázal v pokutovém území hostů zasáhnout Robinho a pak těsně před Višćou odkopl míč Erkin.
     
    57
    Ljajić si zpracoval míč ve středu pole a založil další útok Besiktase. Na jeho konci sám centroval na Lense, jeho nákop ale letěl příliš vysoko pro všechny hráče v pokutovém území.
     
    58
    Hosté alespoň opticky vyrovnali hru a konečně se dostali na polovinu soupeře. Po faulu Medela na Belözoğluho navíc získávají přímý kop.
     
    59
    Belözoğlu vystřelil přímo na bránu a Karius musel jeho střelu vyboxovat do bezpečí.
     
    60
    Na zemi tentokrát zůstává ležet Medel, který se asi zranil při předchozím faulu na Belözoğluho. Vypadá to na vynucené střídání.
     
    61
    Střídání v týmu Besiktas Istanbul: ze hřiště odchází Gary Medel, přichází Šindži Kagawa.
     
    61
    Lens vysunul na pravé straně do náběhu Gönüla, kterého centr zablokovali hosté na rohový kop.
     
    62
    A po něm se zaskvěl brankář hostů! Na Ljajićův centr si skvěle vyskočil Isimat-Mirin, kterého hlavičku musel reflexivně vyrazit nad břevno gólman Günok.
     
    63
    Po dalším rohu se zase k hlavičce protlačil střelec prvního gólu Besiktase Hutchinson, jeho pokus ale končí výrazně mimo branku Başakşehiru.
     
    64
    Domácí hrají ve druhé půli s obrovským přehledem a hosty v ní nepustili prakticky k ničemu.
     
    65
    Kagawa se už téměř zapsal do střelecké listiny! Po přihrávce z levé strany se pokusil zaskočit brankáře Günoka obloučkem ponad něj, míč ale skončil na síti za břevnem.
     
    65
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází İrfan Can Kahveci, přichází Arda Turan.
     
    67
    Po souboji s Hutchinsonem zůstává ležet na zemi Mossoró. Bude ale rychle v pořádku a nepotřebuje ani lékařské ošetření.
     
    68
    V souboji dvou Nizozemců fauloval Lens Eliu, hosté tak získávají přímý kop z levé strany útočné poloviny.
     
    69
    Centr letěl do středu šestnáctky Besiktase, kde fauloval při náběhu na nákop ze standardky Tekdemir Vidu. Domácí mají čas a prostor na klidnou rozehrávku.
     
    70
    Robinho si narazil míč před pokutovým územím domácích s Turanem a pak vystřelil přes Vidu, namířil ale jen vysoko nad Kariusovu branku.
     
    71
    Tempo v posledních minutách trochu opadlo. Domácí se už přece jen zaměřují trochu více na obranu a hosté tak musí útočit do plných.
     
    73
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Eljero Elia, přichází Demba Ba.
     
    73
    Yılmaz znovu ukázal svou sílu. I když byl obklíčen dvěmi obránci, tak se protlačil k centru Lense a hlavou poslal míč na branku. Naneštěstí pro domácí přímo na brankáře Günoka.
     
    74
    Erkin obral ve středu pole o míč Eliu a okamžitě zaútočil. Jeho center z levé strany odhlavičkoval před Yılmazem na rohový kop Attamah.
     
    75
    Centr Ljajiće obrana Başakşehiru odvrátila, avšak přímo k Erkinovi. Ten si míč zpracoval a střelou z voleje pak minul branku hostů jen o centimetry.
     
    76
    Žlutou kartu za držení Hutchinsona za dres dostává Emre Belözoğlu (Istanbul Başakşehir FK).
     
    77
    Tvrdých zákroků přibývá. Lens v souboji o míč fauloval Tekdemira a hosté pro něj ještě chtějí žlutou kartu. Rozhodčí jim v tomhle ale nevyhověl.
     
    78
    A další faul. Tentokrát se provinil vůči Baovi Vida. Následný přímý kop hosté rozehráli centrem do pokutového území Besiktase, se kterým si ale obrana domácích snadno poradila.
     
    80
    Besiktas získal dva rohové kopy za sebou. První odhlavičkoval Attamah na přední tyči a druhý se po několika odrazech dostal k Caiçarovi, který míč odkopl na polovinu domácích.
     
    81
    Kagawa potáhl míč k šestnáctce hostů a přihrávkou na levé křídlo uvolnil Ljajiće, který si zasekl obránce a pak ho i nastřelil.
     
    82
    Domácí pak museli běžet rychle zpátky, protože Caiçara vletěl do otevřené obrany Besiktase. Naštěstí se jim to povedlo a před Baem zastavil míč Vida. Střídající útočník hostů pak obránce domácích navíc ještě fauloval.
     
    83
    Střídání v týmu Besiktas Istanbul: ze hřiště odchází Jeremain Lens, přichází Güven Yalcın.
     
    85
    Yalcın se okamžitě zapojil do hry. Jeho přihrávku vzduchem zastavil Turan rukou, domácím se ale exekuce standardky vůbec nepovedla a zaútočit mohou oranžoví.
     
    86
    Višćův centr vracel na zadní tyči před branku Ba, Hutchinson ale míč hrudí přihrál Kariusovi, který ho chytil. Hostům se zatím nedaří dostat se do závěrečného tlaku.
     
    87
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Robinho, přichází Stefano Napoleoni.
     
    88
    Další Višćův centr byl ještě méně povedený, než ten předchozí. Nákop skončil daleko za brankovou čárou a Karius u odkopu od brány trochu natahuje čas.
     
    89
    Domácí drží míč pod svou kontrolu na útočné polovině a vypadá to spíše tak, jako kdyby potřebovali vyrovnat oni. Hosté za nimi běhají ze strany na stranu bez úspěchu.
     
    90
    Bude se hrát ještě čtyři minuty.
     
    90+1
    Kagawa získal odražený míč před pokutovým územím Başakşehiru a pokusil se o individuální průnik. Jeho akce se téměř vydařila, poslední obránce ho ale vytlačil do strany, odkud Japonec nemohl zakončovat.
     
    90+2
    Snaha hostů začíná být už poměrně zoufalá. Turanův nepovedený centr z pravé strany chytil bez problémů brankář Besiktase Karius.
     
    90+3
    Kagawa našel centrem z levé strany úplně volného Yalcına, jehož hlavička skončila těsně mimo bránu Günoka. Už mohlo být definitivně rozhodnuto!
     
    90+3
    Střídání v týmu Besiktas Istanbul: ze hřiště odchází Burak Yılmaz, přichází Cyle Larin.
     
    90+4
    Poslední útok hostů. Višćův centr zblokovala domácí obrana a následně nedovolila vystřelit ani Baovi, ani Belözoğlumu.
     
    90+5
    Hosté ale přece jen mohli vyrovnat! Višća si navedl míč na pravou stranu a jeho ne úplně dobrou střelu tečoval Hutchinson a pak i Vida. Chorvatský obránce míč napokon srazil mezi nohy zasahujícího Kariuse a těsně mimo vlastní branku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Besiktas výborným druhopolčasovým výkonem strhl vítězství na svou stranu a zaslouženě vítézí. Hosté se až na úplný závěr poločasu nedostali k ničemu a ještě více je tak můžou mrzet neproměněné příležitosti z první půle. O výhře Besiktase rozhodl krásnym gólem Burak Yılmaz a i když měli domácí dostatek příležitostí na zvýšení svého náskoku, tak se jeho gól stal vítězným. Besiktas se touto výhrou přiblížil k Başakşehiru a stáhl náskok na lídra na osm bodů. Hosté budou po první porážce v tomto kalendářním roce čekat na výsledek zítřejšího derby mezi Fenerbahce a Galatasarayem. V této chvíli mají před druhým Galatasarayem šestbodový náskok.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:17.
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (20:02:09)

    Michal Sadlek

    Branky: 42. Hutchinson, 52. Yılmaz (Lens) – 35. Robinho (Višća)

    Karty:   19. Erkin (BES), 45+2. Yılmaz (BES) – 38. Elia (IBS), 76. Belözoğlu (IBS)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:17.
    Besiktas Istanbul: Karius – Gönül, D. Vida, Isimat-Mirin, Erkin – Medel (61. Kagawa), Hutchinson (C), Toköz – Lens (83. Yalcın), Yılmaz (90+3. Larin), Ljajić.
    Náhradníci: Yuvakuran – Özyakup, Roco, Yalcın, Uysal, Oktay, Kagawa, Celebi, R. Yilmaz, Larin.

    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Tekdemir, Attamah, Clichy – Kahveci (65. Arda Turan), Belözoğlu (C) – Višća, Mossoró, Elia (73. Ba) – Robinho (87. Napoleoni).
    Náhradníci: Babacan – Adebayor, Kudrjašov, Arda Turan, Napoleoni, Ba, Aydogdu, Ucar, Tasci, Inler.

    Rozhodčí: Çakιr – Duran, Ongun
    bahis siteleri