Sheffield Utd. – Millwall 1:1 (kon.)
konec
Sheffield United
1:1 (0:0)
Millwall FC
Sobota 13.04.2019, 16:00 • Bramall Lane • Anglická Championship • 42. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji hezký zbytek sobotního večera. (17:58:24)
     
    Na hřišti Sheffieldu je dobojováno! Domácí velmi dlouho sahali po třech bodech, o které přišli až v úplném závěru utkání a hra skončila remízou po jedné trefě na každé straně.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. COOPER - 1:1
     
    90+5
    Millwall právě vstřelil branku!
    Tak to je nevídané! Millwall využil svého drtivého tlaku a v poslední minutě po nákopu Bena Marshalla a několika dalších pokusech definitivně uklidil míč hlavičkou k levé tyči JAKE COOPER.
     
    90+2
    Tlak Millwallu graduje mílovými kroky. Proti tomu ale stojí důrazný a neprostupný blok domácího celku.
     
    90+1
    Ty dávají ještě Millwallu šanci zahrozit ve vápně. I další velkou šanci po hlavičkovaném centru ale Henderson zneškodnil.
     
    90+1
    Hlavní sudí nastavuje pět minut!
     
    90
    Pravým horním rohem se pokusil jeden z hráčů Millwallu vstoupit do velkého vápna. Dva pohraničníci z Sheffieldu ale žádné nelegální návštěvníky nechtěli a cestu mu vlastními těly přehradili.
     
    89
    V poslední minutě přenesl ještě Sheffield hru do útočného pásma. McGoldrick se ovšem vzteká, neboť byl zachycen v ofsajdu a Martin odkopl míč na opačný konec trávníku.
    87. Neproměněná penalta.
     
    87
    O to víc mohlo být rozhodnuto v tomto okamžiku! K penaltovému puntíku se postavil Ben Marshall, jehož střelu do levého horního rohu Henderson nekompromisně zlikvidoval.
    86. Červená karta
     
    86
    Domácí John Egan zahrál na brankové čáře rukou, je z toho červená karta.
     
    85
    Přesto mohl Millwall ještě z přímého kopu, odehraného z velmi slibné vzdálenosti, zahrozit. To by ovšem nemohl stát v brance Dean Henderson, který v závěru doslova čaruje ve své svatyni.
     
    82
    Millwall se snaží vytěžit maximum z poslední desetiminutovky. Zrovna tak účinně si ale počíná obrana Sheffieldu, která naopak vrací těžiště hry do otevřeného prostoru celého hřiště.
     
    81
    Střídání v týmu Millwall FC: ze hřiště odchází Mahlon Romeo, přichází Aiden O´Brien.
     
    78
    Z velmi slibné vzdálenosti rozehrál Shane Ferguson přímý kop na Hendersonovu branku! Ten si ovšem k míči u levé tyče velmi rychle skočil a vyrazil jej. Následovala dvojice rohových kopů Millwallu.
     
    76
    Sheffield neustává ve svém snažení na středu pole, odkud se pokouší opět posunout těžiště hry hlouběji do útočného prostoru hostujícího týmu. I on však naráží na připravenou obranu Millwallu.
     
    74
    Navíc dokázala vynést hru na opačnou stranu a rozehrát kombinaci na hranici velkého vápna před Martinem.
     
    73
    S přibývajícími minutami Millwall stále více tlačí na branku Sheffieldu. Obrana domácího týmu ale prokazuje svou soudržnost a ani v nejmenším nepustí svého soupeře do střely.
     
    72
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází Mark Duffy, přichází Paul Coutts.
     
    69
    Střídání v týmu Millwall FC: ze hřiště odchází Ryan Tunnicliffe, přichází Tom Elliott.
     
    68
    Po výkopu Davida Martina se domácí opět dostali k rozehrávce. Tu ovšem Millwall velmi rychle narušil a naopak sám poslal míč do rukavic Deana Hendersona.
     
    66
    Ve své rozehrávce začínají hráči Sheffieldu svůj další průnik do útočného pásma. A daří se jim dosti úspěšně, již víceméně uhájili pozice na soupeřově polovině hřiště.
     
    64
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází Billy Sharp, přichází Martin Cranie.
     
    64
    Sheffield jen velmi pozvolna kombinuje od vlastní branky.
     
    62
    Za vysoce zvednutou nohu do pohybu Marshalla si vysloužil John Fleck žluté napomenutí.
     
    61
    Po velmi nadějném průniku dvou hráčů Millwallu proti třem obráncům mohl Lee Gregory vrátit svůj tým do hry! V klíčovém momentu se ale ocitl v ofsajdovém postavení, čehož si sudí všimli a akci přerušili.
     
    60
    Na polovině hřiště se Millwall opět zmocnil míče. S ním však nyní příliš daleko neprošel, naopak obrana Sheffieldu jej rychle poslala přímo k Martinovi.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Murray Wallace (Millwall FC).
     
    58
    Střídání v týmu Millwall FC: ze hřiště odchází Conor McLaughlin, přichází Ben Marshall.
     
    57
    Obrana Sheffieldu se musí držet velmi na pozoru! Millwallští se nebezpečně přibližují velkému vápnu, jenž se také z mnoha různých úhlů snaží ostřelovat, byť zatím bez úspěchu.
     
    56
    Po nějaké době se i hosté dostali do šance. Ta však vzala za své při snaze roztáhnout hru k levé straně. Centr sem byl příliš přetažený a skončil mimo vymezený prostor hřiště.
     
    55
    Domácí stále drží hru na soupeřově polovině a kombinují na jejím vnějším obvodu.
     
    53
    Sheffield ovšem ve své snaze o dobytí soupeřovy branky pokračuje i nadále. Byť nyní je obrana Millwallu o něco pozornější a nepustí svého soupeře tak blízko k vlastnímu vápnu.
     
    51
    Sheffield United právě vstřelil branku!
    Nádherný gól v podání Sheffieldu! David McGoldrick krásnou kolmicí našel rozběhnutého Johna Flecka, který ještě v malém vápně posunul míč doleva na zcela volného GARYHO MADINEHO. Jeho doklepnutí do branky tak otevírá gólové skóre dnešního utkání. Asistence: John Fleck a David McGoldrick.
     
    50
    Ovšem zbavit se tlaku na vlastní branku Millwall nedokázal. Následoval tak další rohový kop, ten ale nyní David Martin bezpečně chytil do svých rukavic.
     
    48
    Již druhý rohový kop v řadě má před sebou Sheffield. V obou případech ale zaúřadovala lépe hostující obrana, která nejdříve vyrazila míč mimo hřiště, následně ke středovému kruhu.
     
    47
    Millwall se opět rychle probil po pravém křídle na opačnou stranu hřiště. Navíc se dostal až do velkého vápna, tam ovšem zaúřadovala obrana Sheffieldu, která nepovolila hostům vystřelit.
     
    46
    Druhou půli zahájili svým útokem hráči domácího týmu, kteří se ihned po výkopu vydali na výpravu proti Martinově brance. Narazili však na obrannou zeď hostí.
     
    46
    Začal druhý poločas.

     
    Statistiky první půle:
    Střely 6:1
    Na branku 1:0
    Rohové kopy: 6:2
    Fauly: 2:3
    Ofsajdy: 0:0
    ŽK/ČK 0:0/0:0
     
    První půle je za námi. Oby týmy se velmi snažily o bezprostřední zakončení, ovšem žádný z nich to zatím nedokázal dotáhnout do gólového stavu a do druhé půle půjdou oba s čistým štítem.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Stále se hra drží na úrovni branky Sheffieldu. To se ovšem obránci domácího celku snaží zvrátit a kombinaci utnout.
     
    45+2
    Ještě jeden odkop Martina přinesl hlavičkový souboj ve středním pásu. Vítězně z něj ovšem přeci jen vyšel tým hostů, který tak zahájil svou ofenzivu.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty!
     
    45
    V posledních minutách první půle napálil Martin míč velmi daleko od své branky a zkouší nasměrovat svůj tým do šance.
     
    42
    Tak to byla v podání Sheffieldu asi nejpovedenější akce dosavadního průběhu! Enda Stevens si to na několikrát narazil cestou do vápna s Billym Sharpem, načež se pokusil přes hlouček hráčů v barvách soupeře vystřelit. Ovšem právě to se stalo v pokračování akce Stevensovi osudným.
     
    41
    Oba hráči ale nakonec ze hřiště odcházejí po svých, což je bezpochyby zejména pro Sheffield pozitivní zpráva, když právě Madine nahrazoval svého zraněného spoluhráče.
     
    39
    Nepříjemný střet mezi Garym Madine a Davidem Martinem při pokusu o odhlavičkování míče! Na trávník tak museli vběhnout ošetřovatelé.
     
    38
    Znovu to byl Millwall, který se pokusil vysunout hru. Tentokrát však míč doputoval ke kopačkám domácího týmu a naopak ti rozehráli další vlastní akci.
     
    37
    Millwall musí čelit rohovému kopu. Centr z něj však byl příliš přetažený a hosté se díky tomu chopili míče. Ten využili k protiútoku na opačnou branku.
     
    36
    Další daleký odkop Martina znamená další postupně vznikající průnik Sheffieldu do prostor před vápnem.
     
    35
    Nedovolený zákrok fotbalistů Sheffieldu a následný odkop dokázal hosty přesunout před Hendersona. Míč letící do malého vápna ovšem našel pouze hráče domácího týmu, který nekompromisně míč vykopl daleko před sebe.
     
    33
    Přetahovaná o míč se přetavila v umísťování míčů mimo vymezený prostor hrací plochy.
     
    31
    O slovo se přihlásil i Millwall. Dlouhý nákop od stoperů přes půlku ale letěl příliš daleko a v příliš vysoké rychlosti, díky čemuž se míč pouze prolétl nad horním břevnem Hendersonovy branky.
     
    29
    Dlouhého odkopu Davida Martina využili domácí fotbalisté, kteří zahájili vlastní kombinaci ve snaze dobýt soupeřův prostor. Do zakončení se dostal David McGoldrick, který si zcela zkušeně obběhnul několik protihráčů a neúspěšně vypálil na vzdálenější tyč. Tu ovšem minul.
     
    27
    Herní režie se chopili hosté, jimž se povedlo ukořistit míč ještě na vlastní polovině. Ani oni se ale nedokázali probít přes důrazně organizovanou obranu soupeře.
     
    26
    Zakončení velmi nadějné akce měl na svých kopačkách Ollie Norwood. S vypálením na branku ale příliš otálel, čímž se k němu seběhla skupinka hráčů hostí, která mu ve výpalu na branku zabránila.
     
    24
    Na druhé straně hrozí i hosté. S jejich šancemi si ovšem obrana Sheffieldu zvládá poradit, byť již ne zcela vytlačit soupeře mimo bezprostřední ohrožení vlastní svatyně.
     
    23
    Přeci jen se ovšem domácí po chvíli do zakončení dostali, to však se vší parádou zastavil David Martin, který se posléze zmocnil i odkopu od své branky.
     
    22
    Sheffield se následně pokouší o další kombinační akci, byť nyní nemá příliš šance projít za dělící čáru a vrací hru mezi stopery.
     
    21
    Velmi brzy opouští díky nepříjemnému střetu a následnému poranění hřiště sheffieldský Chris Masham, jehož místo na trávníku zaujmul Gary Madine.
     
    19
    Domácí se posléze dostali do další akce, leč i tu obrana Millwallu úspěšně uklidila.
     
    18
    První rohový kop Millwallu v dnešním utkání. Centr však našel pouze jednoho z bránících hráčů domácích, který po míči skočil šipku a hlavou jej v letu odrazil daleko před sebe.
     
    17
    Sheffield si vytváří další kombinační tlak na branku Millwallu. S tím se ovšem obrana hostujícího týmu velmi statečně pere a jakoukoliv šanci s velkým úsilím odvrací.
     
    14
    Chyby v rozehrávce Millwallu pohotově využil Ollie Norwood, který se tím pádem pokusil propasírovat míč přes trojici protihráčů. Balon ovšem zaškobrtl o nohu obránce v oranžovém, čímž změnil úhel a minul těsně levou tyč Martinovy branky.
     
    12
    Sheffield se pokouší překombinovat střed pole a obrátit hru na opačnou stranu hřiště. O balon však hráči přišli, navíc museli čelit výpadu ze strany hostí.
     
    11
    Dlouhý odkop Deana Hendersona našel pouze hlavy hráčů Millwallu. Hostující celek díky tomu zahájil svou další průnikovou akci směrem k Hendersenově svatyni.
     
    10
    Po tuhém souboji o míč podél středového kruhu se zmocnili míče hosté. Ovšem ti pokračovali v duchu situace z předmalého okamžiku a opět ve středovém kruhu odevzdali míč soupeři.
     
    8
    Další důležitý zákrok obrany Millwallu. Ve skluzu McLaughina přišel o míč Billy Sharp. Přestože nakonec měli domácí možnost autového vhazování, dobře rozehraná akce vzala za své a nebylo možné na ní zrovna tak úspěšně navázat.
     
    7
    Conor McLaughlin odvracel velmi nepříjemné hlavičkové zakončení po centru jednoho z útočících hráčů z pravé strany. Svého úkolu se ovšem zhostil parádně a z první poslal míč do zámezí.
     
    6
    Daleký Hendersonův výkop vrátil do hry domácí fotbalisty, kteří důrazněji kombinují na polovině soupeře.
     
    5
    Hosté se stále více a více přibližují k brance Sheffieldu. Obrana domácích ale účinně odvrací hrozbu vykopáváním míčů mimo hřiště.
     
    4
    Přímo do rukavic gólmana Martina letěl obloučkovitý nákop na branku z levé strany v podání Johna Flecka. Díky tomu se dostal Millwall do kontraútoku a zahrozil před hranicí velkého vápna domácích.
     
    3
    Sheffield zahájil svůj první útok na branku kombinací na polovině soupeře. Z ní se ale marně snaží probít do vápna.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Sheffield United FC: Henderson – Stevens, Fleck, O´Connell, Bashan, Sharp, Egan, Norwood, McGoldrick, Freeman, Duffy.
    Náhradníci: Moore – Dowell, Hogan, Madine, Coutts, Stearman, Cranie.

    Millwall FC: Martin – McLaughlin, Cooper, Wallace, Thompson, Gregory, Ferguson, Romeo, Pearce, Tunnicliffe, Leonard.
    Náhradníci: Amos – Meredith, Williams, Elliott, Morison, O'Brien, Marshall.
     
    Bilance vzájemných zápasů je z historie dosti vyrovnaná, ať už se jednalo o zápasy v Championship, případně v League One. Od roku 2003 šestkrát zvítězil ve vzájemných střetech Sheffield, ovšem stejný počet výher bral i Millwall. Další tři zápasy přinesly remízu. V letošní sezóně byl o něco lepší Sheffield, který ve vzájemné přestřelce vyhrál těsně 3:2 na hřišti Millwallu.
     
    Millwall zatím hraje svou druhou sezónu v Championship po svém postupu v sezóně 2016/17. Nutno zde říci, že loňská sezóna vyšla Millwallu o něco lépe než současná. Zakončil ji v konečném tabulkovém uspořádání na osmém místě, jen s tříbodovou ztrátou na pozice zaručující postup do play-off o postup do Premier League. Letos zatím pouze bilancuje na hranici sestupového pásma, byť momentálně se drží nad ním, byť s pouhým dvoubodovým náskokem na Rotherham.
     
    Sheffield zažívá nejúspěšnější sezónu v Championship od svého postupu po sezóně 2015/16. V současné době ze třetího místa ztrácí pouhý jeden bod na přímý postup do nejvyšší soutěže, který zatím uzavírá Leeds United, další z týmů, jehož sezóna je po dlouhé době velmi vydařená. Na čtvrtý West Brom si navíc Sheffield drží hned osmibodový náskok.
     
    Zdravím Vás u 42. kola druhé anglické nejvyšší soutěže. Na Bramall Lane se utkají dva týmy z opačného spektra tabulky. A zatímco domácí Sheffield United bojuje o přímý postup do Premier League, hostující Millwall FC si drží těsný, dvoubodový záskok na sestupové pásmo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vít Trubička

    Branky: 51. Madine – 90+5. Cooper

    Karty:   62. Fleck (SHU) – 59. Wallace (MLL)   86. Egan (SHU)

    Neproměněná penalta: 87. Marshall (MLL), brankář Henderson zneškodnil


    Sheffield United: Henderson – Stevens, Fleck, O´Connell, Bashan (21. Madine), Sharp (64. Cranie), Egan, Norwood, McGoldrick, Freeman, Duffy (72. Coutts).
    Náhradníci: Moore – Dowell, Hogan, Madine, Coutts, Stearman, Cranie.

    Millwall FC: Martin – McLaughlin (58. Marshall), Cooper, Wallace, Thompson, Gregory, Ferguson, Romeo (81. O´Brien), Pearce, Tunnicliffe (69. Elliott), Leonard.
    Náhradníci: Amos – Meredith, Williams, Elliott, Morison, O'Brien, Marshall
    thejrc.org