Crystal Palace – Manchester City 1:3 (kon.) | Liverpool – Chelsea 2:0 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
1:3 (0:1)
Manchester City
Neděle 14.04.2019, 15:05 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že Citizens se tak znovu přiblížili obhajobě ligového titulu a nyní budou čekat, jak dopadne za pár okamžiků začínající utkání Liverpoolu, se loučím. Děkuji Vám za pozornost. (17:05:12)
     
    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 5:11.
     
    Manchester City zvládl další utkání, nyní je na řadě Liverpool, který zhruba za půl hodiny hostí Chelsea. Guardiolova družina proti Crystal Palace dominovala, v prvním poločase svému soupeři nic nepovolila, naopak se zásluhou trefy Raheema Sterlinga ujala vedení. Po přestávce se anglický fotbalista, který prožívá fantastickou sezonu, prosadil podruhé. Domácí se s blížícím se závěrem přeci jen zlepšili, jednaosmdesátá minuta přinesla snížení, když přímý kop skvěle zahrál Luka Milivojević. Drama se ale nekonalo, poslední slovo měli hráči Manchesteru, jmenovitě Gabriel Jesus, který upravil na konečných 1:3.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hostující fotbalisté konec utkání kontrolují s naprostým přehledem, soupeři už balon téměř nepůjčují. Dnes v Selhurst Parku uspěli naprosto zaslouženě.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
    90. Gabriel JESUS - 1:3
     
    90
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Závěrečné drama se konat nebude, Manchester City krátce před koncem základní hrací doby rozhoduje o své výhře! Wan-Bissaka na polovině hřiště přišel o balon, hosté se na to konto hnali do přečíslení tří proti dvěma. De Bruyne přihrál v lehkém ofsajdu číhajícímu GABRIELU JESUSOVI, jenž se tváří v tvář Guaitovi nezmýlil.
     
    90
    Citizens ještě dobrou minutku času získali, především zásluhou Gabriela Jesuse. Nyní už se ale domácí ženou vpřed, konkrétně s míčem postupuje Kouyaté.
     
    89
    Do otevřené obrany soupeře se vrhl Kevin De Bruyne. Nesnažil se přidat třetí branku, místo toho si balon chytře pokryl a nakonec pro kolegy získal další aut.
     
    88
    Zaha svedl vyrovnaný souboj s Laportem, jenž mu nakonec balon stačil odkopnout do zámezí. Záložník z Pobřeží slonoviny posléze neúspěšně centroval, nebezpečí tentokráte odvrátil Kompany.
     
    87
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Leroy Sané, přichází John Stones.
     
    86
    Na pravé straně trestuhodně neobsazený Raheem Sterling vyslal do vápna přízemní nabídku, na niž nedosáhl jak Gabriel Jesus, tak Leroy Sané. Hosté ale zůstanou zabydleni na útočné polovině, čeká je aut.
     
    85
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází James McArthur, přichází Bakary Sako.
     
    84
    Hosté si zatím při bránění těsného náskoku počínají dobře, momentálně kombinují na obranné polovině svého soupeře, díky čemuž získávají cenné vteřinky.
     
    83
    Dlouhatánský centr od van Aanholta si v šestnáctce poměrně klidně zpracoval Wilfried Zaha, jenže v klíčový moment neudržel rovnováhu a nešťastně upadl.
     
    82
    Dokáží domácí fotbalisté vyrovnat? Moc času jim na vstřelení druhé branky už nezbývá, proti nim navíc stojí v posledních týdnech skvěl fungující obrana Citizens.
    81. Luka MILIVOJEVIĆ - 1:2
     
    81
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Tak pozor, závěr dnešního utkání bude ještě zajímavý, domácí totiž krátce před koncem snižují na rozdíl jediného gólu. LUKA MILIVOJEVIĆ při rozehrávce přímého kopu zpoza vápna využil špatného postavení bránících protihráčů a přesnou střelou k tyči překonal Edersona.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 81. Milivojević – 15. Sterling (De Bruyne), 63. Sterling (Sané), 90. Jesus (De Bruyne)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 5:11.
    Crystal Palace FC: Guaita – Wan-Bissaka, Dann, Kelly, van Aanholt – Townsend (77. Meyer), Milivojević (C), McArthur (85. Sako), Schlupp (22. Kouyaté) – Zaha, Ch. Benteke.
    Náhradníci: Hennessey – J. Ward, Kouyaté, Meyer, Sako, J. Ayew, Batshuayi.

    Manchester City: Ederson – Walker, Kompany (C), Laporte, Mendy – De Bruyne, Gündoğan, D. Silva (65. B. Silva) – Sterling, Agüero (75. Jesus), Sané (87. Stones).
    Náhradníci: Muric – Danilo, Stones, B. Silva, Mahríz, Otamendi, Jesus.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – Lee Betts, Adam Nunn
    thejrc.org