Kanada – Rusko 7:0 (kon.) | USA – Finsko 2:1 (2:1 po s.n.)
konec
Kanada
7:0 (2:0, 1:0, 4:0)
Rusko
Neděle 14.04.2019, 15:08 • Metro Areena, Espoo, Finsko • Mistrovství světa žen • Utkání o bronz
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hráčky dostávají své bronzové medaile a jdou si podat ruku se svými ruskými protivnicemi. Kapitánka Brianne Jennerová převezme trofej pro třetí tým a následovat bude kanadská hymna. To je ode mě ze zápasu o bronzové medaile ze ženského světového šampionátu ve finském Espoo a budu se těšit u dnešního finále mezi USA a Finskem na počtenou! (17:27:50)
     
    Nejprve ocenění pro rozhodčí dnešního zápasu a pak medaile pro bronzové hokejistky z Kanady. Vše předává prezident Mezinárodní hokejové asociace René Fasel.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny Ruska Alexandra Vafinová a Kanaďanka Natalie Spoonerová.
     
    Kanaďanky vítězí v zápase o bronzovu medaili jednoznačně 7:0 a na letošním světovém šampionátu žen ve finském Espoo končí na třetím místě. Rusky nevstřelily v semifinále ani v boji o bronz proti zámořským hráčkám ani gól a jsou na turnaji třetí. Největší podíl na dnešní výhře měly s dvěma body Rebecca Johnstonová (1+1), Sarah Nurseová (0+2) a Natalie Sponerová (1+1).
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Zřejmě poslední vyloučení v zápase padá na vrub Ruskám, konkrétně Dině Pirogovové (RUS).
     
    59:11
    Nurseová se ještě ocitla sama na levém křídle a nebezpečně pálila.
     
    59:00
    Poslední minuta z bronzového duelu, který končí jasným a očekávaným vítězstvím Kanaďanek.
     
    58:30
    Rusky teď velmi aktivně a agresivně napadají, o čemž se v souboji před brankou přesvědčila Ambroseová, kterou Rusku srazila k ledu. Ještě předtím to zkoušla z ostrého úhlu Sosinová.
     
    58:00
    Do konce zápasu o bronz na ženském MS zbývají dvě minuty.
     
    57:35
    Jennerová se snažila po nahrávce Gabelové od mantinelu rychle s pukem otočit a bekhendem ho nahodit do předbrankového prostoru. To se jí ale nepodařilo.
     
    57:03
    Rusky teď nebyly daleko od své první branky od čtvrtfinále (včera proti Američankám také neskórovaly). Z otočky pálila z prostoru mezikruží kapitnka Šibanovová a kotouč se od před brankou stojící Pirogovové skoro odrazil za gólmanku Lacasseovou!
     
    56:28
    Rusky na chvíli zahrozily v útočném pásmu, ale Kanaďanky je rychle zpacifikovaly a samy vyrážejí do protiútoku.
     
    55:10
    A také střídají gólmanku, místo Naděždy Morozovové bude teď svatyni Rusek hájit Anna Prugovová.
     
    55:10
    Rusky si berou oddechový čas.
    55:10 GABELOVÁ - 7:0
     
    55:10
    Kanada právě vstřelila branku!
    Rychlá akce středem kluziště a Kanaďanky dávají druhý gól během 49 sekund. Bettezová uvolnila na středu středního pásma LOREN BETTEZOVOU, která prosvištěla mezi obránkyněmi Ruska a zakončila mimo dosah Morozovové. Asistence: Ann-Sophie Bettezová.
    54:21 AMBROSEOVÁ - 6:0
     
    54:21
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada navyšuje vedení na tenisového kanára a využívá další početní výhodu. Střela od modré od Lacquetteové se od Rattrayové odrazila na levý kruh k obránkyni ERIN AMBROSEOVÉ, která z bezprostřední blízkosti trefuje horní růžek branky Morozovové. Asistence: Brigette Lacquetteová a Jamie Rattrayová.

    David Jahoda

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 7. Spoonerová (Johnstonová, Fastová), 16. Bourbonnaisová (Nurseová), 30. Johnstonová (Spoonerová, Nurseová), 44. Gabelová (Fastová), 49. Rattrayová (Ambroseová, Daoustová), 55. Ambroseová (Rattrayová, Lacquetteová), 56. Gabelová (Bettezová)


    Kanada: Lacasseová (Maschmeyerová) – Fastová, Zandeeová-Hartová, Larocqueová (A), Bourbonnaisová, Ambroseová, Lacquetteová, Fortinová – Johnstonová, Nurseová, Spoonerová – Jennerová (C), Gabelová, Bettezová – Saulnierová, Daoustová (A), Rattrayová – Staceyová, Clarková.
    Rusko: Morozovová (Prugovová) – Batalovová, Šibanovová (C), Pirogovová, Savoninová, Čistjakovová, Nikolajevová, Ganějevová, Terjoškinová – Kadirovová, Sosinová (A), Vafinová – Děrgačjovová, Štarjovová, Šokinová (A) – Timofějevová, Bratiševová, Kulišovová – Kanajevová, Pavlovová, Smolinová.

    Rozhodčí: Huntleyová Parková (USA), Wiegandová (SUI) – Heikkinenová (FIN), Spresserová (USA)

    Diváci: 2294
    ocianews.com