Columbus – Tampa 3:1 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 3:6 (kon.) | Vegas – San Jose 6:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:1 (3:0, 0:1, 2:0) Stav série: 4:3
HC Škoda Plzeň
Pondělí 15.04.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Generali play off Tipsport extraligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den z Třince! Semifinálová série mezi Oceláři a Plzní dospěla k sedmému utkání, rozhodující bitva určí soupeře pro již jistého finalistu z Liberce. Zápas hostí třinecká WERK ARENA, úvodní buly bude vhozeno v 17:00. Ke sledování tohoto duelu jste srdečně zváni!
     
    Oceláři Třinec

    Oceláři v sobotu nevyužili postupový mečbol a poprvé v letošní sezoně padli na ledě plzeňské hokejové arény. Hráčům s drakem na prsou se nepovedly první dvě třetiny, ve kterých soupeř odskočil do dvoubrankového vedení, které sice v poslední dvacetiminutovce Jiří Polanský zmenšil, vyrovnat se už však Slezanům nepovedlo. „Zaspali jsme nejen začátek, ale první dvě třetiny. Takhle jsme vůbec nechtěli hrát a jsme za to potrestaní. Začít hrát hokej až ve třetí části, to sice ukazuje, že máme natrénováno, ale v play off se nám to nesmí stát,“ smutnil Jiří Polanský po šestém duelu.

    Slezany tak v pondělí čeká sedmý rozhodující duel, stane se tak posedmé v historii klubu. Dosavadní bilance Ocelářů v sedmých duelech je vyrovnaná na třech výhrách a třech porážkách, v posledním absolvovaném sedmém utkání Třinečtí loni deklasovali Pardubice v poměru 8:1. V semifinále pak Oceláři došli do sedmého duelu jen jednou, a to v roce 2011. Výhra 5:2 nad Slávií naplno odstartovala cestu za mistrovským titulem. „Bude to těžké, hraje se o všechno. Kvůli těmto zápasům trénujeme a hrajeme celý rok. Jedeme domů, naši fanoušci nás poženou. Musíme to urvat,“ hlásí Petr Vrána.

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – Dravecký, Gernát, Galvinš, D. Musil, Husák, M. Doudera, M. Adámek – Chmielewski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Marcin
    Plzeň zvládla dramatický šestý duel a o postupujícím se rozhodne až v Třinci!
     
    Škoda Plzeň

    Plzni se povedlo odvrátit hrozbu vyřazení a na pátý pokus v letošní sezoně na vlastním ledě zdolat Oceláře. Indiáni utekli hrobníkovi z lopaty a vynutili si rozhodující sedmou bitvu o finále proti Liberci. Plzeň znovu vsítili první branku utkání a dokráčela si k výhře 3:1. „Vždycky je lepší vést. Nikdo nechce dostat gól jako první. Začátky se nám daří a pak už to bývá jen o tom, jestli své vedení ubráníme, nebo ne,“ hlásí útočník Jan Kovář.

    Plzeňští se již v neděli vydali na dalekou cestu do Třince, kde v pondělí od 17 absolvují rozhodující semifinálovou bitvu. „Den budu trávit v autobuse, ale s tím se musíme vyrovnat. Máme výborného autobusáka, který nám cestu ještě trošku okoření. Už se tam těšíme,“ pokračuje plzeňský forvard. Jaký bude sedmý duel? „Bude to trošku něco jiného, máte to v hlavách jinak nastavení. Je to však důvod, proč hokej hrajeme. Nemáme proč být nervózní nebo ustrašení. Oba týmy budou nachystané a férově se rozhodne, kdo je lepší,“ dodává Jan Kovář.

    Sestava Plzně v posledním zápase: Frodl – Moravčík, Čerešňák, Pulpán, Jones, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, Indrák (A) – Stach, Nedorost, Kratěna – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.
     
    Dosavadní zápasy semifinále

    Můj dům, můj hrad? V úvodních čtyřech zápasech toto pořekadlo vůbec neplatilo. Semifinálovou sérii mezi Oceláři a Plzní zatím charakterizují vítězství hostujících celků. Plzni se nejprve povedlo dvakrát zvítězit v Třinci, Oceláři ale ve venkovních odvetách opláceli stejnou mincí. Až páté klání přineslo první výhru domácího celku v této sezoně. K radosti zaplněné WERK ARENY se z vítězství radovali Oceláři, dvacet vteřin před závěrečnou sirénou výhru trefil Milan Doudera. V šestém zápase mohli hráči s drakem na prsou postoupit do finále, v Home Monitoring Aréně se ale Ocelářům nevedlo a svěřenci hlavního trenéra Václava Varadi tak budou muset o postup bojovat v posledním sedmém duelu.

    3. dubna 2019: HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
    Branky a nahrávky:
    5. Martin Růžička z trestného střílení – 11. Kracík (Jones, Indrák), 16. Gulaš (Jan Kovář), 34. Jan Kovář (Gulaš, P. Straka), 50. Jan Kovář (Gulaš).

    4. dubna 2018: HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
    Branky a nahrávky:
    32. M. Kovařčík (Svačina, Dravecký), 51. Martin Růžička (P. Vrána, Chmielewski) – 9. Gulaš (Jan Kovář, V. Nedorost), 19. D. Kindl (V. Němec, Jones), 47. Indrák (Jan Kovář, Kracík).

    7. dubna 2019: HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
    Branky a nahrávky:
    11. V. Němec (Jones, Kracík), 34. Vráblík (Kodýtek, Straka) – 21. Chmielewski (D. Musil), 26. D. Musil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 57. Polanský (Gernát).

    8. dubna 2019: HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec 3:4 (0:0, 2:4, 1:0)
    Branky a nahrávky:
    3. Pulpán (Gulaš, Jan Kovář), 29. V. Němec (Jones, Indrák), 47. Pour (Jan Kovář, Gulaš) – 25. Chmielewski (Martin Růžička, D. Musil), 25. Werek (Hrňa), 27. Hrňa (P. Vrána, Martin Růžička), 31. Werek (Gernát, Hrňa).

    11. dubna 2018: HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
    Branky a nahrávky:
    13. Marcinko (Gernát, Hrňa), 58. M. Kovařčík (M. Doudera), 60. M. Doudera (Dravecký) – 12. Stach (Jones, Indrák), 32. Pulpán (V. Nedorost, P. Straka).

    13. dubna 2019: HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
    Branky a nahrávky:
    6. Pour (Gulaš, Čerešňák), 36. Indrák (V. Němec), 60. Gulaš – 50. Polanský (Adamský).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, Dravecký, M. Doudera, Husák – Chmielewski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

    HC Škoda Plzeň: Frodl – Moravčík, Čerešňák, Pulpán, Jones, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, Indrák (A) – Stach, Nedorost, Kratěna – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.

    Rozhodčí: Hodek, Šír – Ondráček, Špůr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči jsou na ledové ploše, sedmé semifinále mezi Oceláři a Plzní začne za pár okamžiků!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Gulaš se po chybné rozehrávce Rotha dostal do útočného pásma, kombinace s Kovářem ale šanci nepřinesla. Růžička pak spěchal za Vránovým vyhozením, Moravčík ale byl u kotouče první.
     
    01:05
    Plzeň se rychle dostala do třineckého pásma, Kracík ale v souboji s Musilem posunul třineckou branku. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    01:30
    Polanský ze středního pásma vyslal do akce Adamského, třinecký rychlík přejel modrou čáru a prudce vypálil. Frodl kryje.
     
    02:03
    Cienciala v útočném pásmu hledal najíždějícího Michala Kovařčíka, hosté ale přihrávku srazili za vlastní branku. Ke kotouči se však opět dostal Cienciala, který předal puk na modrou, odkud pálil Musil. Jeho pokus však byl sražen do rohu kluziště.
     
    02:42
    Gulaš se po levé straně protáhl do útočného pásma, jeho předávka na najíždějícího Poura ale skončila jen na Hrubcově vyrážečce. Kotouč mají domácí.
     
    03:04
    Oceláři se chtěli dostat přes střední pásmo, zahuštěná obrana Plzně ale domácí nikam nepustila. Indiáni mají puk za vlastní brankou.
     
    03:23
    Škodovce se nepovedl přechod středního pásma, následující buly se ale odehraje v třinecké třetině, neboť se Oceláři dopustili icingu.
     
    03:27
    Kovář vyhrál buly na Jonese, ten ale od modré napálil jen Hrubcovu lapačku.
     
    03:37
    Adamský po rychlém přechodu nahodil puk na Frodla, hostující gólman jej raději ukryl do své lapačky. Po odpískání se před plzeňskou brankou ještě pošťuchovali Adamský s Pulpánem, sudí ale vše rychle uklidnili.
     
    04:05
    Polanskému se nepovedla klička před Frodlovou brankou, Gernát pak v rohu kluziště nezískal puk. Plzeň ale poslala kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    04:26
    Bratři Kovařčíkové vybojovali kotouč pro Draveckého, ten však od modré chtěl ještě najít Douderu. Hosté ale tuto přihrávku zachytili a poslali hru do středního pásma.
     
    05:19
    Hra se chvíli odehrávala ve středním pásmu, když si ani jeden ze soupeřů nebyl schopen přesně přihrát. Oceláři to pak zkusili nahozením Vrány, hosté ale své teritorium uhlídali.
     
    05:46
    Werek se s kotoučem dostal do útočného pásma, jeho střela ale skončila jen ve Frodlově lapačce. Do hostujícího brankáře ještě v pádu vjel Marcinko, toho ale k ledu poslal jeden z hostujících obránců.
     
    06:13
    Vhazovalo se tak v útočném pásmu domácích a Oceláři si vytvořili velký tlak do brány! Galvinšovi sice první střela nesedla, lotyšský bek ale následně přihrál na Hrňu, který z otočky trefil špičku Frodlova betonu! Plzeňský brankář ale dlouho nemohl pokrýt puk, Werek ani Marcinko ale kotouč do sítě nedorazili!
     
    06:21
    Plzeň se po ubráněné šanci Třince pokusila o rychlou protiakci, Gulaše ale zastavil ofsajd. Komerční přestávka.
     
    06:52
    Indrák dlouho držel kotouč v útočném pásmu, hostující útočník ale následně nedokázal najít číhajícího Stacha. V protiakci pak Frodl musel vyrážet ránu Adamského.
     
    07:32
    Michal Kovařčík zavezl kotouč do útočné třetiny, zpoza hostující branky pak ke střele vyzval svého bratra Ondřeje. Ten ale z první napálil jen bránícího Vráblíka.
     
    07:58
    Plzeň se chtěla dostat do útočného pásma nahozením středem kluziště, Strakova rozehrávka ale skončila jen u Hrubce.
     
    08:25
    Vrána nahodil puk do útočné třetiny pro rozjetého Růžičku, ten ještě přihrávkou skrz brankoviště hledal najíždějícího Chmielewského. Polský útočník ale na puk nedosáhl.
     
    09:04
    Draveckého výpad do útočné třetiny úspěch nepřinesl, Straka následně jen odevzdal puk do středního pásma.
     
    09:23
    Uvidíme první přesilovou hru utkání, k dispozici ji bude mít Plzeň. Ethan Werek v rohu plzeňského pásma svou holí zasáhl tvář obránce Vráblíka, dvě minuty za vysokou hůl.
     
    09:40
    Vrána vyhrál buly na Galvinše, ten odpálil puk za Frodlovu branku. Hosté musí začít znovu.
     
    10:00
    Douderovi se povedlo zablokovat Stachovu střelu a odpálit puk do plzeňské třetiny.
     
    10:20
    Obrovské šance na obou stranách! Oceláři mohli udeřit v oslabení, Douderova přihrávka na volného Ciencialu ale nebyla přesný. Na druhé straně pak v protiakci Vojtěch Němec napálil břevno Hrubcovy branky!
     
    10:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři po další chybě Plzně ujeli do přečíslení a slaví vedoucí branku zápasu! Hráči s drakem na prsou šli ve třech proti jedinému obránci, VLADIMÍR DRAVECKÝ to vzal vše na sebe a střelou z kruhu pro vhazování vymetl pavučinky v rohu Frodlovy branky! Bez asistence.
    10:43 Vladimír DRAVECKÝ - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:02
    Plzni se nepovedl ani další přechod do útočné třetiny, Adamský opět poslal kotouč za Frodlovu branku.
     
    11:23
    Werek je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. V závěru oslabení ještě Vrána odpálil kotouč do plzeňské třetiny.
     
    11:41
    Vrána chtěl rozehrát z vlastního pásma, bekhendová přihrávka se mu ale vůbec nepovedla a puk skončil na třinecké střídačce. Buly před Hrubcem.
     
    12:03
    Aktivní Strakovo napadání mohlo Plzni přinést ovoce, když se útočník čtvrté formace, po Gernátově chybě, dostal k zakončení. Strakovi ale střela nesedla a Hrubec nemusel zasahovat.
     
    12:28
    Indiáni navýšili tempo a dostali Oceláře pod chvilkový tlak. Slezané se brání za cenu zakázaného uvolnění.
     
    12:48
    Kaňákovo nahození od modré nadělalo Hrubcovi nemalé problémy, třinecký brankář si ale nakonec poradil i s dorážkami Kracíka a Indráka! Obrovská šance Plzně!
     
    13:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se dostali do útočného pásma, chvíli podrželi kotouč a nakonec slaví druhou branku! Skvělou práci odvedl Vladimír Dravecký, který zavezl hru do plzeňské třetiny a přenechal kotouč Marcinkově formaci. Ze střídačky do kombinace ještě naskočil Martin Gernát, který spolu s Tomášem Marcinkem připravil střeleckou pozici pro ETHANA WEREKA! Kanadský forvard se z bezprostřední blízkosti nemýlil! Asistence: Tomáš Marcinko, Martin Gernát.
    13:40 Ethan WEREK - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    14:38
    Bratři Kovařčíkové vtrhli do rozhozené obrany hostí, Frodla ale nakonec neohrozili. Na druhé straně pak Doudera obětavě zastavil střílejícího Vráblíka. Komerční přestávka.
     
    15:17
    Adamský s Polanským v útočném pásmu neuspěli, Oceláři si ale zahrají přesilovou hru. Petr Straka ve střední třetině nedovoleně napadal Polanského, hostující útočník si odsedí dvě minuty.
     
    15:26
    Růžička to zkusil po Douderově pasu, Frodl byl připraven.
     
    15:49
    Růžička křížným pasem vyzval ke střele Hrňu, ten ale z první trefil jen Frodla. Hrňa ale následně dokázal přihrát do předbrankového prostoru, Vrána se ale po kotouči natahoval marně. Hosté se osvobodili.
     
    16:22
    Po další Růžičkově přihrávce opět pálil Hrňa, tentokráte ale mimo. Hosté se osvobodili.
     
    17:06
    Cienciala z levé strany rozehrál na Gernáta, jehož tvrdou ránu Frodl vyrazil za vlastní branku. Plzeňský gólman následně raději pokryl Svačinovu přihrávku do předbrankového prostoru.
     
    17:36
    Straka je na ledě, přesilovka domácích je u konce. V závěru početní výhodě ještě zahrozili Werek s Musilem, Frodl ale nemusel zasahovat.
     
    18:08
    Indrák se středem kluziště probojoval do útočného pásma svou následnou střelu ale poslal vedle Hrubcovy branky.
     
    18:39
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ubránili tlak Plzně a po další protiakci jdou do tříbrankového trháku! Erik Hrňa ve vlastním pásmu předal kotouč rozjetému VLADIMÍROVI DRAVECKÉMU, útočník hrající na postu beka si najel do útočného pásma a střelou pod Frodlovu lapačku procedil kotouč do sítě! Asistence: Erik Hrňa.
    18:39 Vladimír DRAVECKÝ - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    18:57
    Oceláři jsou při chuti, jejich další akci ale zastavil ofsajd.
     
    19:04
    Musil ze středního pásma napálil puk na Frodla, v ofsajdové pozici ale stál Polanský, sudí tak odpískal úmyslný ofsajd. Buly před Hrubcem.
     
    19:40
    Pour s Kovářem připravili střeleckou pozici pro Gulaše, ten ale z ostrého úhlu trefil jen boční síť. Pourovi následně sudí odpískali postavení v brankovišti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, do kabiny s tříbrankovým náskokem jdou domácí Oceláři! Hráči s drakem na prsou poprvé v sérii vstřelili první branku zápasu, Slezané navíc přidali další dvě a do prostřední periody tak vstoupí s velkým náskokem. Brankostroj domácích ale odstartoval hostující Vojtěch Němec, který trefil břevno třinecké branky. V protiakci pak Frodla překonal Vladimír Dravecký, na kterého za další tři minuty navázal Ethan Werek. V devatenácté minutě pak Dravecký přidal svou druhou branku, prakticky identickým způsobem.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:55.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 15:4,
    střely mimo: 5:3,
    zblokované střely: 4:7,
    hity: 4:2,
    vhazování: 15:8,
    trestné minuty: 2:2,
    využití: 0:0,
    v oslabení: 1:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Plzeň do druhé třetiny vstoupí s novým maskovaným mužem, místo Dominika Frodla bude chytat Dmitri Miltchakov.
     
    20:20
    Po icingu Plzně se vhazovalo v útočném pásmu Ocelářů, domácí ale tuto situaci nevyužili. V protiakci pak Hrubce ohrožoval Kovář, třinecký brankář ukryl puk do lapačky.
     
    20:51
    Druhá formace hostí se dostala do tlaku v útočném pásmu, Indrák ale tečoval Kracíkovu pobídku vedle branky.
     
    21:36
    Polanský sice zachytil hostující rozehrávku, proti bránícímu Kaňákovi ale neuspěl. Na druhé straně pak Kratěna pálil nepřesně.
     
    22:04
    Cienciala se po pravé straně natlačil do útočné třetiny, jeho výpad do předbrankového prostoru ale končí Miltchakovovým zákrokem.
     
    22:35
    Oceláři ještě chvíli drželi útočné pásmu, Musilovu střelu ale ke svému brankáři nepustil Moravčík.
     
    23:02
    Po nepřesné rozehrávce Musila na Růžičku se hosté dostali do přečíslení dvou proti jednomu! Gulaš naservíroval kotouč Kovářovi, ten ale trestuhodně přestřelil!
     
    23:36
    Vrána chtěl vybojovat kotouč pro Chjmielewského, úspěšnější však byl obránce Kaňák. Na druhé straně pak Kracík neobešel bránícího Rotha.
     
    23:55
    Gernátova rozehrávka na Wereka byla příliš dlouhá, po zakázaném uvolnění Třince se bude vhazovat před Hrubcem.
     
    24:13
    Gernát v nouzi odehrál puk na další icing.
     
    24:13
    Oddechový čas pro domácí.
     
    24:30
    Hrubec si poradil se střelou Gulaše, Růžička pak proti hostujícímu kapitánovi vybojoval kotouč a poslal jej rozjetému Werekovi.
     
    24:50
    Martin Adamský z vlastního pásma poslal kotouč přímo mezi diváky, Plzeň si zahraje druhou přesilovku.
     
    25:10
    Kracík zpoza třinecké branky poslal kotouč volnému Indrákovi, ten ale v dobré pozici trefil jen připraveného Hrubce.
     
    25:30
    Gernát s Vránou získali kotouč a první jmenovaný jej odpálil za Miltchakovovu branku.
     
    26:04
    Stach dvakrát pálil z levé strany, ani jednou ale Hrubce neohrozil.
     
    26:15
    Plzeň pokračovala v tlaku a k dalšímu střeleckému pokusu se dostal Indrák. Hrubec kryje puk v lapačce.
     
    26:38
    Gulaš křizným pasem vyzval ke střele Kratěnu, ten ale napálil jen připraveného Hrubce. Doudera následně odpálil puk za plzeňskou branku.
     
    27:11
    Adamský je na ledě, Oceláři jsou kompletní. Třinecký útočník se okamžitě zapojil do útočné akce svého týmu, tu ale nepřesnou střelou zakončil Musil.
     
    27:42
    Plzeňští se dostali do útočného pásma, Kovář ale v dobré pozici přestřelil. U hostující střídačky pak Jan Kovář sestřelil Ondřeje Kovařčíka a od sudích inkasoval trest na 2 + 10 minut za vražení na hrazení. Oceláři si po komerční přestávce zahrají přesilovou hru, menší trest odpyká Miroslav Indrák.
     
    27:54
    Hrňa z pravé strany hledal Marcinka, ten ale těžký pas nezpracoval. Hosté se osvobodili.
     
    28:40
    Slezané se dlouho nemohli dostat do útočného pásma, domácí však již kombinují před hostující brankou.
     
    29:11
    Douderovo nahození od modré bylo příliš vysoké, hosté se následně dokázali osvobodit.
     
    29:30
    Preisinger ve středním pásmu srazil Svačinovu rozehrávku na třineckou střídačku, vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    29:54
    Indrák je na ledě, hosté hrají v plném počtu. Oceláři se v závěru přesilovky do útočné třetiny nedostali. Plzeň se pokusila o rychlou protiakci, tu ale zastavil ofsajd.
     
    30:17
    Hosté si nahodili kotouč do útočné třetiny, Vráblík pak ale v rohu kluziště poslal puk až do ochranné sítě. Buly ve středním pásmu.
     
    30:33
    Michal Kovařčík zachytil hostující rozehrávku a vydal se do útočné třetiny. Kovařčík nejprve nepropálil Miltchakova mezi jeho betony, následná přihrávka na Ciencialu byla hostujícími obránci sražena do středního pásma.
     
    31:12
    Škoda se držela v útočném pásmu, Hrubec ale zasahovat nemusel. Ocelářům se pak nepovedl přechod středního pásma, když Douderovu rozehrávku zachytil Pour.
     
    31:38
    Gulaš se chtěl prosadit po obkroužení třinecké branky, kapitán Plzně ale poslal kotouč jen do Hrubcovy lapačky.
     
    32:24
    Růžička si ve středním pásmu nerozuměl s Vránou, Adamský následně odehrál puk na icing. Buly před Hrubcem.
     
    33:09
    Plzeň dlouho kombinoval v útočném pásmu, Hrubce ale nijak neohrozila, neboť Vráblíkovy střely vždy zastavil Adamský. Polanský pak ale opět poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    33:14
    Unavenou pětici domácích vysvobozuje Šimon Hrubec, který kryje Jonesovu střelu od modré. Komerční přestávka,.
     
    33:49
    Werek ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku, proti bránícímu Pourovi se ale kanadský útočník neprosadil.
     
    34:21
    Čtvrtá formace domácích chvíli držela kotouč v plzeňské třetině, Miltchakov ale zasahovat nemusel.
     
    34:52
    Kratěna svou střelou z levé strany prověřil Hrubce, třinecký brankář ale i nadále drží čisté konto. Galvinšovi se pak nepovedla rozehrávka na Vránu.
     
    35:04
    Hosté proto přispěchali s protiakcí, ve které Stach tečoval nahození od modré čáry. Hrubec má puk v lapačce.
     
    35:38
    Polanský ve středním pásmu tečoval přihrávku na Němce, Dravecký proto měl dostatek času poslat hru zpět do neutrální zóny. Následující nahození Plzně pak skončilo až v ochranné síti za třineckou brankou.
     
    36:17
    Třinečtí obránci trochu propadli u modré čáry, hostující Němec toho ale v překvapivé akci nedokázal využít.
     
    36:28
    Eberle se velmi rychle chtěl vrátit do útočného pásma, hosty ale zastavil ofsajd.
     
    36:55
    Oceláři vážněji zahrozili, když Marcinkova formace držela puk v útočném pásmu. Hrňova střela z mezikruží trefila špičku Miltchakovova betonu.
     
    37:23
    Gulaš se na levé straně dostal ke kotouči, nabruslil si do přebrankového prostoru, Hrubce ale svižnou střelou nepřekonal.
     
    37:42
    Pulpán zkusil Hrubce překvapit střelou od levého mantinelu, třinecký brankář ale vyrazil kotouč do ochranné sítě. Buly po levé ruce Šimona Hrubce.
     
    37:46
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Další plzeňská střela již končí v síti a indiáni snižují své manko! Nicholas Jones po vyhraném buly posunul puk na Lukáše Pulpána, jehož ránu od modré před Hrubcem šikovně tečoval MIROSLAV PREISINGER! Asistence: Lukáš Pulpán, Nicholas Jones.
    37:46 Miroslav PREISINGER - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    38:07
    Plzeňští se okamžitě vrhli do dalšího útoku, zastavil je však ofsajd.
     
    38:39
    Škodovka se opět dostala do útočného pásma, Hrubce ale hosté neohrozili. Doudera pak poslal puk na icing.
     
    39:22
    Na jedné straně se neprosadil Chmielewski, na druhé pak v protiakci Gulaš.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí, Oceláři do poslední dvacetiminutovky vstoupí s dvoubrankovým náskokem. Prostřední perioda nabídla zcela jiný obraz hry, než třetina první. Plzeň byla aktivnějším týmem, Škodovce se ale dlouho nevedlo přetavit střeleckou převahu v gól. Ten nakonec padl až v osmatřicáté minutě, kdy Miroslav Preisinger před Hrubcem tečoval Pulpánovu střelu.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:50.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 4:16 (19:20),
    střely mimo: 1:6 (6:9),
    zblokované střely: 1:5 (5:12),
    hity: 3:2 (7:4),
    vhazování: 9:15 (24:23),
    trestné minuty: 2:12 (4:14),
    využití: 0:0 (0:0),
    v oslabení: 0:0 (1:0).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Oceláři se po chybné rozehrávce hosté dostali do přečíslení tří proti jednomu, Chmielewski ale nedokázal přihrát na najíždějící spoluhráče.
     
    41:02
    Kotouč se pohybuje ve středním pásmu, nikomu se nedaří přechod do soupeřovy třetiny.
     
    41:23
    Werek u vlastní modré zastavil rozehrávajícího Indráka, kanadský útočník si ale následně hodil kotouč příliš daleko a puk dojel až na zakázané uvolnění.
     
    41:36
    Dravecký se řítil do dalšího přečíslení, slovenský forvard ale nedokázal přihrát najíždějícímu Werekovi. Hostující akce pak skončila nahozením do ochranné sítě.
     
    41:36
    Dnešní utkání sleduje 5 400 (vyprodáno) diváků.
     
    42:10
    Cienciala nešikovně tečoval Kodýtkovu střelu od modré, Hrubec ale dokázal puk vyrazit. Třinecký brankář si poradil i s následnou střelou Straky.
     
    42:33
    Čerešňákova střela od modré byla před Hrubcem tečována, třinecký brankář ale nakonec zasahovat nemusel. Hrají domácí.
     
    43:00
    Doudera nahazoval od modré puk za Miltchakovovu branku, puk se od zadního mantinelu odrazil k Růžičkovi, který ale nedokázal prostřelit brankáře Plzně mezi jeho betony.
     
    43:35
    Oceláři čekají ve středním pásmu a odpalují rozehrávky hostí zpět k Miltchakovovi. Indiáni se nemohou dostat do útočné třetiny.
     
    44:07
    Werek se snažil zpoza hostující branky vymotat do předbrankového prostoru, proti dvojici protihráčů ale kanadský forvard neuspěl.
     
    44:36
    Svačina na vlastní modré zastavil akci Kodýtka a následně se vydal do útočné třetiny. Miltchakov si se střelou třineckého útočníka poradil.
     
    45:04
    Vrána ve vlastním pásmu vybojoval kotouč pro Růžičku, ten jej pak zavezl do útočné třetiny a vystřelil. Miltchakov vyráží do rohu kluziště.
     
    45:39
    Oceláři mohli přidat čtvrtou branku! Ondřej Kovařčík s Davidem Ciencialou ujeli do přečíslení, Cienciala ale nedokázal přesně trefit přihrávku! Na druhé straně pak do sóla ujel Vojtěch Němec, který Hrubce překonal, třineckého brankáře ale v brankovišti zastoupil Vladimír Dravecký, který vytáhl puk z brankoviště!
     
    46:01
    Oceláři v další akci trefili jen Miltchakova, následuje komerční přestávka.
     
    46:01
    Situace po akci Vojtěcha Němce se ještě bude zkoumat u videa!
     
    46:01
    Sudí nakonec rozpažili, kotouč nepřešel za brankovou čáru.
     
    46:37
    Rychlé akce na obou stranách. Před Hrubcem neuspěl Stach, na druhé straně pak nepřesně pálil Werek.
     
    47:14
    Plzeň je v útočném pásmu. Po rychlé rozehrávce Poura se ke střele z ostrého úhlu odhodlal Gulaš, Hrubec vyrazil kotouč do rohu. Třinečtí následně odehráli na icing.
     
    47:36
    Chmielewski ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku a poslal puk rozjetému Růžičkovi. Tomu ale sudí odpískali ofsajd.
     
    47:56
    Vráblík ve středním pásmu zachytil Růžičkovu rozehrávku vysokou holí, buly v neutrální zóně.
     
    48:45
    Růžička ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku a poslal kotouč do plzeňské třetiny. Hosté následně rychle rozehráli do třinecké třetiny, domácí tečovali puk do ochranné sítě. Buly před Hrubcem.
     
    49:17
    Plzeňští se chtějí usadit v útočné třetině, třinecká obrana ale zatím funguje výborně a hosty do blízkosti Hrubcovy branky nepouští.
     
    50:12
    Růžička v útočném pásmu ztratil kotouč, třinecký útočník se ale následně stihl vrátit a zmařit Kovářovu rozehrávku na Gulaše.
     
    50:52
    Čerešňákovi se nepovedlo rozehrát ze středního pásma, do útočné třetiny se ale následně nedostal ani Dravecký.
     
    51:14
    Cienciala z rohu hostujícího pásma posílal kotouč do předbrankového prostoru, Ondřej Kovařčík ale tečoval puk nad hostující klec.
     
    51:37
    Oceláři ubránili tlak Strakovy formace a poté sami zahrozili. Adamský se po pravé straně řítil do útočné třetiny, jeho střela ale Miltchakova nepřekvapila.
     
    52:11
    Plzeňští ve středním pásmu zachytili třineckou rozehrávku a chtěli se dostat do útočného pásma, Poura ale zastavil ofsajd. Poslední komerční přestávka zápasu.
     
    52:48
    Marcinko na útočné modré zachytil hostující rozehrávku a poslal puk zpět za plzeňskou branku. Miltchakov chtěl rychle rozehrát, málem ale trefil napadajícího Chmielewského.
     
    53:20
    Plzni se stále nedaří přechod středního pásma, Oceláři i nadále posílají kotouč zpět za branku indiánů.
     
    53:50
    Gulaš se chtěl individuálně prosadit do útočného pásma, klička před modrou čárou ale plzeňského kapitána vystavila do ofsajdového postavení.
     
    54:21
    Hrňa na modré čáře zastavil pronikajícího Kracíka a vydal se do útočné třetiny. Miltchakov vyrazil střelu třineckého útočníka do rohu kluziště.
     
    55:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ve středním pásmu zastavili další atak Plzně, vydali se do rychlé protiakce a slaví čtvrtou branku! Martin Adamský zavezl kotouč k Miltchakovově brance, tam jej přenechal Jiřímu Polanskému, který namazal nehlídanému MARTINOVI RŮŽIČKOVI! Třinecký snajpr propálil brankáře Plzně mezi jeho betony! Asistence: Jiří Polanský, Martin Adamský.
    55:08 Martin RŮŽIČKA - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:08
    Oddechový čas pro hosty.
     
    55:22
    Chmielewski s Vránou zachytili rozjetého Gulaše a dostali hru do pásma Plzně.
     
    55:36
    Indiáni jsou v útočném pásmu, Miltchakov peláší na střídačku!
     
    55:51
    Galvinšovo chytré vyhození neskončilo icingem, Plzeň musí začít z vlastního pásma.
     
    56:28
    Eberlemu se nepovedlo přesně rozehrát na své spoluhráče, kotouč je znovu ve středním pásmu.
     
    56:44
    Plzni se nedaří přechod do útočné třetiny, Doudera opět poslal hru do neutrální zóny.
     
    57:06
    Indiáni jsou před Hrubcem. Z pravé strany to zkoušel Indrák, branku ale netrefil. Svačina následně rozehrál do středního pásma.
     
    57:28
    Eberle se středem kluziště prohnal kolem Gernáta, bekhendem ale Hrubce nepřekonal. Buly po levé ruce třineckého brankáře.
     
    57:48
    Vrána s Chmielewskim dostali hru do plzeňské třetiny.
     
    58:01
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Hosté se opět pokusili o průnik do třineckého pásma, přes Musila ale neprošli.
     
    58:40
    Hrubec zachytil hostující nahození a poslal kotouč do středního pásma.
     
    58:58
    Polanský to zkusil ze středního pásma do prázdné branky, puk ale skončil v rohu kluziště. Icing Třince.
     
    59:12
    Oceláři vyhráli buly a dostali hru do středního pásma. Werek bekhendem zkoušel trefit prázdnou branku, puk ale trefil jen boční konstrukci.
     
    59:37
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zastavili další akci Plzně, GUNTIS GALVINŠ měl dostatek času a prostoru na vlastní modré čáře, lotyšský útočník mířil přesně, puk skončil v síti! Asistence: Jiří Polanský.
    59:37 Guntis GALVINŠ - 5:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    Konec zápasu.
     
    Semifinále Ocelářů s Plzní je u konce, v sedmém duelu se zrodil nejjednoznačnější výsledek, do finálového boje o Masarykův pohár postupují Oceláři Třinec!

    Hráči s drakem na prsou si finále zahrají podruhé za sebou, v poslední bitvě o mistrovský titul Slezané vyzvou liberecké Bílé Tygry.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Vladimír Dravecký (2+0) – Lukáš Pulpán (0+1)
     
    Oceláři si v sedmém semifinále v první dvacetiminutovce vytvořili tříbrankový náskok, který sice v prostřední dvacetiminutovce hosté stáhli na dvě branky, trefy Martina Růžičky a Guntise Galvinše v poslední třetině definitivně rozhodly o vítězství a postupu Slezanů do finále.
     
    Po podání rukou proběhne ještě slavnostní ceremoniál, během kterého hráči Plzně obdrží bronzové medaile za třetí místo!
     
    Z mé strany to je však vše, děkuji za pozornost. Na shledanou! (19:30:31)

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 11. Dravecký, 14. Werek (Marcinko, Gernát), 19. Dravecký (Hrňa), 56. Martin Růžička (Polanský, Adamský), 60. Galvinš (Polanský) – 38. Preisinger (Pulpán, Jones)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, Dravecký, M. Doudera, Husák – Chmielewski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (21. Miltchakov) – Moravčík, Čerešňák, Pulpán, Jones, Vráblík, L. Kaňák – Pour (A), Jan Kovář (C), Gulaš – V. Němec, Kracík (A), Indrák – Stach, Nedorost, Kratěna – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.

    Rozhodčí: Hodek, Šír – Ondráček, Špůr

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 3 Plzeň
    #1 Středa 03.04.2019 • 19:00
    Třinec - Plzeň 1:4
    #2 Čtvrtek 04.04.2019 • 17:00
    Třinec - Plzeň 2:3
    #3 Neděle 07.04.2019 • 15:00
    Plzeň - Třinec 2:3
    #4 Pondělí 08.04.2019 • 17:00
    Plzeň - Třinec 3:4
    #5 Čtvrtek 11.04.2019 • 18:30
    Třinec - Plzeň 3:2
    #6 Sobota 13.04.2019 • 15:00
    Plzeň - Třinec 3:1
    #7 Pondělí 15.04.2019 • 17:00
    Třinec - Plzeň 5:1
    ocianews.com