Juventus – Ajax 1:2 (kon.) | Barcelona – Manchester Utd. 3:0 (kon.)
konec
FC Barcelona
3:0 (2:0)
Manchester United
Úterý 16.04.2019, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • Liga mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:3.
    Střely mimo: 4:3.
    Rohy: 8:3.
    Ofsajdy: 0:3.
    Fauly: 10:15. (22:58:41)
     
    Dvě nastavené minuty ve druhém poločas jsou minulostí a odveta čtvrtfinále Ligy mistrů končí. Barcelona jednoznačně přejela na domácí půdě Manchester United 3:0, v součtu přehrála anglický tým dokonce o čtyři zásahy a zahraje si o finále.

    Rudí ďáblové vlétli do utkání ve velkém stylu. Hned ve druhé minutě vystrašil Ter Stegena nebezpečnou ránou Marcus Rashford. Poté se už ale dostali do tlaku domácí. V jedenácté minutě nařídil hlavní rozhodčí penaltu po faulu Freda na Rakitiće, po zhlédnutí opakovaného záběru však pokutový kop odvolal. Barcelona se dostala do vedení co nevidět. Ashley Young byl při rozehrávce pod tlakem, napálil jen Rakitiće, od kterého se balon odrazil přesně do kroku Messimu. Argentinec si příliš nedělal z hostující obrany a balon napálil přesně ke vzdálenější tyči. Také druhou branku hosté Barceloně darovali. Lionel Messi vystřelil nedůrazně, ale balon proklouzl De Geovi pod tělem až za brankovou lajnu. Ještě v samém závěru první půle mohl navýšit domácí vedení Sergi Roberto, ale De Gea s velkou dávko štěstí balon vyrazil.

    Po přestávce se na obranu hry nic nezměnilo. Barcelona dominovala na balonu, United se dostávají do útoku jen sporadicky. Po hodině hry dokonal zkázu týmu z Premier League parádní křížnou střelou Philippe Coutinho. Domácí polevili v ofenzivní smršti, ale s klidem si došli pro postup. V závěru mohl skórovat ještě Suárez s Messim, na straně United střídající Sánchez, ale oba brankáři se vyznamenali.

    Na Barcelonu čeká v semifinále úspěšnější z dvojice Liverpool – Porto.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Lionel Messi útočil ve druhé minutě nastaveného času po hattricku. Po přihrávce Suáreze si ještě zasekl míč, ale tvrdou ránu poslal jen do prostoru, kde byl připraven De Gea.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
    90+1. Nebezpečnou hlavičku Alexise Sáncheze dokázal Ter Stegen vyrazit
     
    90+1
    Také Ter Stegen musel být v pohotovosti. Přes pravou stranu se prohnali hosté do nadějného protiútoku. Po Dalotově centru tečoval míč hlavou Alexis Sánchez, ale německý brankář ve službách Barcelony skvěle zasáhl.
    90. Suárezova rána zpoza vápna se do branky těsně nevešla
     
    90
    Po Vidalovi vystartoval na pravé straně Young. Po autovém vhazování vracel míč na hranici vápna Messi Suárezovi, který se zbavil obránce, ale dloubáčkem branku United těsně přestřelil.
     
    89
    Do napadání se zapojil těsně před koncem druhého poločasu také dnes dvoubrankový Lionel Messi. Argentinec nebyl daleko od zisku míče, ale David De Gea stačil alespoň odkopnout za postranní čáru.
     
    88
    Piqué příliš nepoděkuje Dembélému za přihrávku do souboje. Po srážce s Dalotem se ale zmocnil balonu právě stoper barcelonského celku. Faul se píská až za zákrok napadajícího Vidala.
     
    87
    I od rohového praporku hráli domácí fotbalisté jen do kombinace. Tentokrát Vidal místo střely zvolil přihrávku na pravou stranu, odkud chtěl zrychlit hru Messi stříleným pokusem, který ale skončil jen u De Gey.
     
    86
    Messi přihrával Suárezovi, následně zakončoval z pětadvaceti metrů hladový Arturo Vidal. Tvrdou ránu ze dvou kroků ale srazil na rohový kop dobře postavený Victor Lindelöf.
     
    85
    Suáreze zastavil nevybíravým zákrokem Ashley Young. Ani tentokrát ale domácí nerozehrávali směrem dopředu. Po zpětné přihrávce se balon dostal k Piquému, který dokonce zapojil do rozehrávky i Ter Stegena.
     
    84
    Po dlouhé přihrávce Sáncheze se dral do zakončení Diogo Dalot. Ke střele ve skluzu sice došlo, ale balon byl zblokován Clémentem Lengletem. Navíc je pískán ofsajd střídajícího Dalota.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Arturo Vidal si ve středu pole vyšlápl na Pogbu, který skončil s bolestivou grimasou na trávníku.
     
    82
    Hostům se nepodařilo projít s balonem až za obranu Barcelony. Následně musel před Suárezem zasahovat hlavou Smalling. United se ale zmohlo pouze na obranný odkop k nohám Lengleta s Piquém.
     
    81
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Ousmane Dembèlé.
     
    81
    Suárez chtěl pustit míč za sebe na Messiho. Argentinský kouzelník ale již v posledních minutách není příliš vidět. K balonu se téměř zadarmo dostali hostující fotbalisté. Souhra Jonese s McTominayem ale nevyšla.
     
    80
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Jesse Lingard, přichází Alexis Sánchez.
     
    79
    Jesse Lingard po dlouhé době vystřelil směrem na Ter Stegena. Německý gólman se sice prolétl vzduchem, ale zasahovat nakonec nemusel. Míč pouze prosvištěl kolem břevna.
     
    78
    Lenglet si poradil v obraně s McTominayem. Rychlou rozehrávku středem trávníku zachytil dobře postavený Fred. Manchester se ale po zisku balonu nedostal k ohrožení domácí branky.
     
    77
    Luis Suárez si následně vykoledoval u hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    77
    Paul Pogba byl jednoduše obrán o balon u rohového praporku. Domácí následně konstruktivně kombinovali u okolo vlastního vápna až se míč přesunul na pravou stranu k Semedovi.
     
    76
    Pogbovo zpracování skončilo jen v zámezí. Poté si ještě francouzský záložník říkal o faul, ale hlavní rozhodčí ho nevyslyšel. K dalšímu útoku se tak opět nadechují Katalánci.
     
    75
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arthur, přichází Arturo Vidal.
     
    75
    Barcelona se opět dostává do dlouhé kombinace. Semedo byl sice v obležení Jonese i Lindelöfa, ale i tak vybojoval pro domácí celek autové vhazování.
     
    74
    Hosté si balonu opět příliš neužili. Luis Suárez mířil do otevřené obrany, ale neměl si s kým narazit a tak to vzal na sebe. Jeho pád před šestnáctkou ale hlavní rozhodčí Felix Brych jako zaviněný neposoudil.
     
    73
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Marcus Rashford, přichází Romelu Lukaku.
     
    73
    Pasivní obrana United se stále nemůže dostat k balonu. Střídající Nélson Semedo přihrával podél postranní lajny Rakitićovi. Chorvat byl sice pod tlakem, ale ještě dokázal nastartovat Coutinha. Ten ale balon nezachytil na hrací ploše.
     
    72
    Messiho musel zastavit jen za cenu faulu Fred. Barcelona ale ze třiceti metrů rozehrála jen do kombinace, kterou vytlačil Rashford s Lingardem až k Ter Stegenovi.
     
    71
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergi Roberto, přichází Nélson Semedo.
     
    70
    Ze souboje u středového kruhu vyšel vítězně Sergio Busquets. Fanoušci Barcelony oslavují každou další přesnou přihrávku svých oblíbenců. Manchester hraje i nadále bez balonu.
     
    69
    Ivan Rakitić zpracoval Arthurovu přihrávku, poté ale už nedokázal přesně najít vysunutého Suáreze. Rozehrávka United ale opět nevyšla podle představ a tak se Barcelona usadila před vápnem.
     
    68
    Albovo vhazování zpracoval hrudníkem Coutinho. Poté už byl brazilský útočník obrán o balon. Na druhé straně se individuálně prosadil do šestnáctky Marcus Rashford, ale proti velké přesile neuspěl.
     
    67
    Na pravém kraji operoval s balonem u kopačky Sergi Roberto. United jsou i nadále pod obrovským tlakem před vlastním vápnem. Jones odkopl balon pouze za postranní lajnu.
     
    66
    Suárez si dokonale nerozuměl s Arturem. Po ztrátě balonu se ale domácí dostali ihned zpět na útočnou polovinu. Young se postavil do střely Coutinha, poté se ale dostala k míči znovu Barcelona.
     
    65
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Anthony Martial, přichází Diogo Dalot.
     
    64
    Domácí fotbalisté rozhodně nepolevují. Coutinho ale tentokrát z levé strany neprošel až do pokutového území. Akce ještě pokračovala a Messi zakončoval nůžkami těsně vedle branky United.
     
    63
    Barcelona pokračuje útočení. Messi posílal přihrávku Suárezovi, ale ten měl na zádech nalepeného Smallinga a nedokázal balon dostatečně přesně zpracovat.
    61. Philippe COUTINHO - 3:0
     
    61
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona se dnes raduje potřetí! Messi vysunul ze stoje parádním pasem Jordiho Albu, do otevřené obrany se vřítil také PHILIPPE COUTINHO, který převzal přihrávku od svého spoluhráče. Brazilský útočník si udělil krátký pohyb k ose trávníku a kolem Smallinga napálil míč nechytatelně ke vzdálenější tyči.
     
    60
    I po hodině hry vede Barcelona na domácím Camp Nou nad Manchesterem United o dva zásahy Lionela Messiho. Ve druhém poločase se ofenzivní představení domácího týmu lehce snižuje.
     
    59
    Fredova pobídka na hranici vápna pouze prolétla. Rashford byl až příliš zaměstnán soubojem s Piquém, že nemohl balon zpracovat. Oba následně skončili na trávníku, ale hra pokračuje bez přerušení.
     
    59
    Po delší době mohli kombinovat také hosté. Martial si vyměnil míč s Youngem, poté se dostal do akce také Paul Pogba. Mozek United však nedokázal dále předat balon spoluhráčům.
     
    58
    Messiho přistrčení hlavou mělo najít Suáreze, ale Uruguayec skončil po kontaktu se Smallingem na trávníku. Protiútok Rashforda skončil jen v rukavicích Ter Stegena.
     
    57
    Po přistrčení Arthura nechal hlavní rozhodčí pokračovat akci Barcelony. Domácí fotbalisté ale tentokrát nikam nespěchali a několikrát si vyměnili míč u středové čáry.
     
    56
    Ashley Young prostrčil míč do vápna Rashfordovi, poté se zapojil do akce také Lingard, ale přes zhuštěný prostor ve vápně se neměl ani jeden ze zmiňované trojice šanci dostat.
     
    55
    Sergi Roberto si poradil s kličkujícím Martialem. Také Manchester pokračoval rohovým kopem Younga. Před Ter Stegenem sice hlavičkoval Smalling, ale jen k dobře postavenému Suárezovi.
     
    54
    Zkrácený rohový kop rozehrál sám faulovaný Messi. Prudký centr do šestnáctky si pohlídal ještě u první tyče David De Gea. United zkusili bleskově udeřit, ale dále než několik metrů za polovinu se s balonem nedostali.
     
    53
    Lionel Messi si dělá s protihráči, co se mu zamane. Tělem odmítl Lingarda, poté se nezastavil ani u Jonese a až po tvrdém faulu u rohového praporku skončil na trávníku po zásahu Lindelöfa.
     
    52
    Právě Coutinho centroval do šestnáctky, ale výrazně vyšší hráči United neměli potíž odvrátit balon do bezpečí. Po dalekém odkopu ale míč sebral jen Jordi Alba.
     
    51
    Philippe Coutinho zkusil individuální akci. V souboji jeden na jednoho ale nedokázal překonat Lindelöfa. Barcelona ještě pokračovala rozehrávkou od rohového praporku.
     
    50
    Manchester United se nemůže dostat k balonu. Alba rozběhl na levé straně Coutinha. Phil Jones ale tlak Barcelony zbrzdil obranným odkopem do středu hrací plochy.
     
    49
    Barcelona pokračuje i po změně stran v nastaveném trendu. Lenglet se štěstím prostrčil míč k Albovi, poté si vyměnili přihrávku trojice záložníků, ale Rakitićova pobídka na Suáreze už neprošla.
     
    48
    Lionel Messi nebyl daleko od hattricku. Zpětnou přihrávku Coutinha uklízel z prvního doteku k levé tyči. Do ránu ale padl jako poslední z obránců Chris Smalling. De Gea už by se k tyči nejspíše nenatáhl.
     
    48
    Fred roztáhl hru na pravou stranu k Youngovi. Kapitán United ještě našel na hranici šestnáctky Lingarda, kterému ale utekl balon jen k Piquému. Barcelona se k zisku balonu příliš nenadřela.
     
    47
    Lionel Messi zkoušel přihrávat skrz pokutové území Suárezovi, ale balon byl na uruguayského útočníka příliš rychlý. U brankové čáry poté pohlídal situaci před Suárezem Smalling.
     
    46
    Druhý poločas odstartovala rozehrávka domácího týmu. Velmi rychle se míč dostal k Piquému, který ale dokázal přihrát před napadajícím Lingardem Albovi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:03.
     
    Hlavní rozhodčí nakonec přidal v první půli hned tři minuty. Barcelona vede v polovině odvetného utkání čtvrtfinále Ligy mistrů nad Manchesterem United 2:0.

    Rudí ďáblové vlétli do utkání ve velkém stylu. Hned ve druhé minutě vystrašil Ter Stegena nebezpečnou ránou Marcus Rashford. Poté se už ale dostali do tlaku domácí. V jedenácté minutě nařídil hlavní rozhodčí penaltu po faulu Freda na Rakitiće, po zhlédnutí opakovaného záběru však pokutový kop odvolal. Barcelona se dostala do vedení co nevidět. Ashley Young byl při rozehrávce pod tlakem, napálil jen Rakitiće, od kterého se balon odrazil přesně do kroku Messimu. Argentinec si příliš nedělal z hostující obrany a balon napálil přesně ke vzdálenější tyči. Také druhou branku hosté Barceloně darovali. Lionel Messi vystřelil nedůrazně, ale balon proklouzl De Geovi pod tělem až za brankovou lajnu. Ještě v samém závěru první půle mohl navýšit domácí vedení Sergi Roberto, ale De Gea s velkou dávko štěstí balon vyrazil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
    45+2. David De Gea byl na brankové lajně nastřelen Robertem
     
    45+2
    Těsně před pauzou mohli domácí přidat třetí zásah! Messi si pohrál s Jonesem, poté Alba naservíroval míč ke vzdálenější tyči, odkud ve skluzu Sergi Roberto. Ten ale trefil jen De Geu do ruky.
     
    45+2
    Messiho společnými silami zastavili Jones s Lindelöfem. Právě Phil Jones ale odkopl balon jen za postranní lajnu a tak mohli domácí pokračovat v kombinaci na levém kraji. Po Albově vhazování se ale stáhli zpět do středu trávníku.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí Felix Brych nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    Míč si připravil na místo přestupku Marcus Rashford. Dělovkou z pětadvaceti metrů ale napálil jen Coutinha stojícího v obranné zdi. Rychlý protiútok musel zastavovat jen za cenu faulu Lingard.
     
    44
    Minutu před pauzou si Pogba pokryl míč před Rakitićem a ten ho stáhl za dres k zemi. Také United ještě mohou ohrozit domácí branku stráženou Marc-André Ter Stegenem.
     
    43
    Také závěr prvního poločasu patří domácím. Jordi Alba našel Suáreze, který sice skončil po kontaktu s Lindelöfem na trávníku, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    42
    Další souboj dvojice Pogba – Busquets. Právě francouzský záložník se dopustil faulu v nebezpečném prostotu u vlastního pokutového území. Messiho centr tečoval hlavou Rakitić na první tyči, ale De Gea tentokrát podržel svůj tým.
     
    41
    Po dlouhém odkopu se téměř do beznadějné pozice hnal Luis Suárez. Smalling měl výrazně blíže k míči, ještě si pomohl přihrávkou na De Geu. Domácí ale pořádně zatápějí soupeřům s rozehrávkou.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Barcelona i nadále kontroluje situaci s postupem do semifinále Ligy mistrů. S Youngem si narazil na levé straně Martial, ale ve vápně vyřešil situaci Lenglet.
     
    39
    Youngova přihrávka podél postranní lajny našla Rashforda, který se nevydal do vápna, ale ještě našel Paula Pogbu. Světový šampion z loňského roku ale pálil jen přesně do prostoru, kde byl Ter Stegen.
     
    38
    Naprosto neviditelný Martial nyní měl zpracovat přihrávku od Freda. Balon mu ale podjel pod kopačkou jen za postranní lajnu. Barcelona tak bude vhazovat zhruba z poloviny trávníku.
     
    37
    Po dlouhé době se dostal do tempa také Manchester. Ve středu pole však přišel o balon Pogba, který ho chtěl okamžitě získat zpět. Arthura se mu podařilo zastavit jen za cenu faulu.
     
    36
    I rozehrávku z více jak třiceti metrů si vzal na starost Lionel Messi. Tentokrát ale mohl být David De Gea v klidu, balon z Messiho kopačky skončil jen dva metry nad brankou.
     
    35
    Převaha Barcelony pokračuje. Suárez sice přihrávkou nenašel Coutinha, ale dokázal se dostat tělem před Jonese a ještě vybojoval pro domácí balon. Následně byl faulován Rakitić Fredem.
     
    34
    Po nahrávce Rakitiće obelstil pohybem Roberto Younga. Do pokutového území si však krajní obránce domácího celku nenamířil. Pozvolnou kombinaci prodloužil na Busquetse a Albu na levé straně.
     
    33
    Arthur si udělal kličku kolem McTominaye, následně se dvaadvacetiletý Skot ohnal po svém soupeři a to neuniklo hlavnímu rozhodčímu. Barcelona rozehrávala z místa přestupku u středového kruhu.
     
    32
    McTominay si neporadil s Arthurem. Barcelona se poté musela s balonem stáhnout až do svého vápna, ale i v něm hrál Piqué s Lengletem konstruktivně.
     
    31
    Také jediný ohrožený žlutou kartou v základní sestavě Barcelony Sergio Busquets si pomohl nedovoleným zákrokem. Po faulu na Pogbu United však rozehráli jen do strany.
     
    30
    Rozehrávka United i nadále skřípá. Nyní přihrával Jones Lindelöfovi pouze za postranní lajnu. Rakitić měl následně míč pod kontrolou, ale po souboji s Fredem skončil velmi rychle na trávníku.
     
    29
    Na Messi se nalepil již u středové čáry Phil Jones. Manchester získal míč, ale poté neměl kudy útočit. Obrana Barcelony se zkušeně zatáhla před vlastní pokutové území.
     
    28
    Zdá se, že se United dostávají z tlaku soupeře. U balonu vydržel Paul Pogba, který ještě oslovil McTominaye, ale ten už nepřihrával Jonesovi zrovna přesně.
     
    27
    Ve střední části trávníku byl ze všech nejpozornější Ivan Rakitić. Stříbrný medailista z loňského mistrovství světa ale následně už nepřidal potřebný pas na Suáreze.
     
    26
    Barcelona se i nadále drží jistě na balonu. Napadající Rashford sice donutil Lengleta přihrávat Ter Stegenovi, ale německý gólman skvěle vykopl až ke středové čáře. Následně po nahrávce Rakitiće pálil Messi, ale bleskový hattrick si nevystřelil.
     
    25
    Spoustu prostoru měl nyní u postranní lajny Jordi Alba. Barcelonští fotbalisté ale krajního obránce nedoplnili v útoku a tak musel střelec jedné branky v letošním ročníku Ligy mistrů přispět jen přihrávkou zpět.
     
    24
    Na pravé straně startoval Sergi Roberto. Prudkou přihrávku Messiho ale neměl šanci doběhnout na hrací ploše. Barcelona se však k míči dostala po dalším nepřesném rozehrání Younga.
     
    23
    Už už to vypadalo, že by se na útočnou polovinu mohl podívat také tým z Anglie. Pogbovi se ale nepodařil první dotek a toho využil k zisku Arthur.
     
    22
    Manchester je otřesen dvěma inkasovanými góly a stále se nemůže dostat k balonu. Nyní ve skluzu musel zachraňovat situaci na pravé straně před Albou Phil Jones.
    20. Lionel MESSI - 2:0
     
    20
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Další minelu přidává David De Gea a Barcelona vede po dvaceti minutách o dvě branky! Ze souboje Rakikiće s Fredem vyšel s balonem až LIONEL MESSI. Jednatřicetiletý Argentinec si lehkým úkrokem udělal prostor ke střele a vypálil směrem na De Geu. Brankář United proklouzla pomalá rána pod tělem až za brankovou lajnu.
     
    19
    Busquets se dopustil faulu ve středu pole a hosté tak mohli rozehrávat po delší době z klidové pozice. U balonu však příliš dlouho nevydržel Lindelöf.
     
    18
    Barcelona pokračuje i po vstřelené brance v útočení. S Albou si na levém kraji narazil Arthur, následně předal svému kolegovi z brazilské reprezentace Coutinhovi, ale to už byli hosté na svých místech v obraně.
    16. Lionel MESSI - 1:0
     
    16
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Obrovská chyba v rozehrávce vyšla Manchester velmi draho. Ashley Young neměl komu předat balon, chtěl odkopnou podél postranní lajny, ale jeho pokus skončil jen na Rakitićovi. Následně se balon odrazil přesně do kroku LIONELU MESSIMU, který si několika rychlými kroky posunul míč do lepšího úhlu a parádní ránou překonal De Geu.

    Pro Messiho to je již devátý gól v letošním ročníku Ligy mistrů a osamostatňuje se tak na čele střelců.
     
    15
    Luis Suárez byl s balonem na pravé straně od pokutového území. Následně centroval do vápna Jordi Alba, ale míč sebral obrannou hlavičkou Phil Jones.
     
    14
    Netrvalo dlouho a Barcelona se vrátila s balonem pod kontrolou na útočnou polovinu. Souhra Arthura s Busquetsem však nevyšla podle představ. Do protiútoku se vydal Rashford, ale lehkou ránou neměl šanci Ter Stegena překonat.
     
    13
    Barcelona navíc přišla o balon v pokutovém území. Od vlastní branky tak mohl rozehrávat David De Gea.
    12. Sporný zákrok v pokutovém území
     
    12
    Hlavní rozhodčí Felix Brych se šel ještě podívat na opakovaný zákrok. A penaltu po krátkém pohledu na obrazovku zrušil. To se nelíbí domácím fanouškům.
     
    11
    Pokutový kop pro Barcelonu! Ivan Rakitić předskočil Freda a ten ho následně podrazil.
     
    10
    Arthur uklouzl ve středu pole a k balonu se téměř zadarmo dostal McTominay. Po krátké přihrávce zkoušel z velké dálky překonat Ter Stegena Pogba, ale míč skončil vysoko nad brankou Barcelony.
     
    10
    Před Albou raději zahrál na rohový kop Phil Jones. Domácí rozehrávali od rohového praporku pouze do kombinace, po obehrání celého vápna přišel centr Roberta, ale Piqué na hlavičku nedosáhl.
     
    9
    Barcelonští fotbalisté spěchali s balonem do otevřené obrany. Coutinho si ale neměl s kým přihrát a tak se stačili defenzivní hráči United zformovat před vlastním pokutovým územím. Barcelona byla vytlačena až do středu pole.
     
    8
    Zmatky v obraně Katalánců pokračují. Před napadajícím Lingardem si dávali přednost Piqué s Lengletem a tak musel odkopnout balon do bezpečí až Marc-André Ter Stegen.
     
    7
    Úvod zápasu patří jednoznačně hostům. Rakitić se skácel ve středu pole po zákroku Freda, ale hlavní rozhodčí faul neodpískal. Barcelona po autovém vhazování rychle ztratila balon.
     
    6
    Manchester ještě zůstal po rozehrávce rohového kopu na útočné polovině. Paul Pogba chtěl vymyslet oblouček do vápna na Rashforda, ale útočník hostů úmysl svého spoluhráče nepochopil.
     
    5
    Rashford vybojoval na Albovi rohový kop pro Manchester. Rozehrávky od rohového praporku se ujal Ashley Young. Před Ter Stegenem se ale jako první dostal k balonu Suárez.
     
    4
    Barcelona se uchyluje k tradiční kombinaci ve středu pole. Před Busquetse balon putoval k Rakitićovi i Arthurovi. Messi následně pod tlakem ztratil míč ve střední části trávníku a do útoku se pustili znovu hosté.
     
    3
    Také Scott McTominay nebyl ve špatné pozici na hranici pokutového území. Tentokrát už domácí stoperská dvojice Piqué – Lenglet zapracovala na jedničku a nenechala záložníka United zakončovat.
     
    2
    Marcus Rashford si naběhl za bránícího Piquého, poté pálil z velkého úhlu, ale mezi tři tyče balon neumístil. United začínají bez přehnaného respektu.
     
    1
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali fotbalisté Manchesteru United. Hosté se okamžitě vydali po levém kraji do útoku. Young společně s Martialem se ale nedostali přes stažené hráče Barcelony.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Třiačtyřicetiletý hlavní rozhodčí Felix Brych již se svými kolegy přivádí na hrací plochu barcelonského Camp Nou obě úvodní jedenáctky. Odvetné utkání čtvrtfinále Ligy mistrů může za několik okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Trenér Barcelony Ernesto Valverde posílá do hry téměř totožnou úvodní jedenáctku. Jedinou změnu je nasazení Sergiho Roberta na post levého obránce na úkor Nelsona Semeda.

    To Ole Gunnar Solskjaer udělal změny hned tři. Vykartovaného Shawa nahradil Phil Jones. V útoku poté dvojici Lukaku – Dalot nahradili rychlíci Jesse Lingard s Anthony Martialem.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, Arthur – Messi (C), L. Suárez, Coutinho.
    Náhradníci: Cillessen – N. Semedo, O. Dembèlé, Malcom, Arturo Vidal, Umtiti, Aleñá.

    Manchester United: de Gea – P. Jones, Lindelöf, Smalling, Young (C) – McTominay, Fred, P. Pogba – Lingard, Rashford, Martial.
    Náhradníci: Romero – Alexis Sánchez, Mata, R. Lukaku, Pereira, Dalot, N. Matić.

    Rozhodčí: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (vš. GER).
     
    Rozhodčí

    Hlavním rozhodčím velmi sledovaného duelu Barcelony s Manchesterem United bude třiačtyřicetiletý Němec Felix Brych. Na čarách poté budou zkušenému sudímu pomáhat krajané Mark Borsch se Stefanem Luppem. Čtvrtým rozhodčím je poté Pavel Královec z Česka.

    Felix Brych rozhodoval v letošním ročníku Ligy mistrů dva zápasy základních skupin. V duelu Valencie s Juventusem nařídil dokonce tři pokutové kopy a udělil červenou kartu. Německý rozhodčí poté řídil také souboj Manchesteru United a Young Boys. Felix Brych byl také u senzačního vyřazení Realu Madrid, který v domácí odvetě osmifinále padl s Ajaxem 1:4.
     
    První vzájemný zápas čtvrtfinále

    10.04. 2019
    Manchester United – FC Barcelona 0:1

    Branky: 12. Shaw (vla.)

    Karty: 19. Shaw, 76. Lingard, 86. Smalling – 18. Busquets, 71. Arturo Vidal

    Statistiky zápasu

    Držení míče: 38%:62%
    Střely na branku: 0:3
    Střely mimo: 7:2
    Rohy: 2:4
    Ofsajdy: 2:0
    Fauly: 16:11

    Sestavy

    Manchester United: de Gea – Young (C), Smalling, Lindelöf, Shaw – Fred, McTominay, P. Pogba – Dalot (74. Lingard), R. Lukaku (68. Martial), Rashford (85. Pereira)

    Náhradníci: Romero – P. Jones, Mata, Martial, Lingard, Pereira, Rojo

    FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur (66. Roberto), Busquets (90+3. Aleñá), Rakitić – Messi (C), L. Suárez, Coutinho (65. Arturo Vidal)

    Náhradníci: Cillessen – O. Dembèlé, Malcom, Roberto, Arturo Vidal, Umtiti, Aleñá
     
    FC Barcelona

    Barcelonští fotbalisté mají v domácí soutěži na dosah obhajobu titulu, historicky se mohou stát již po šestadvacáté mistry Španělska. Šest kol před koncem LaLigy mají svěřenci pětapadesátiletého trenéra Valverdeho devítibodový náskok na pronásledovatele z Atlética Madrid.

    Klíčový v honbě za titulem byl právě vzájemný souboj z před dvou týdnů, kdy po vyloučení Diega Costy dohrávali madridští hráči více než hodinu hry v deseti. Nápor Barcelony se postupně zvyšoval, až vygradoval dvěma slepenými góly v samém závěru, na zásah Luise Suáreze zareagoval o minutu později také Lionel Messi.

    Mezi duely s Manchesterem absolvovala Barcelona zápas s poslední Huescou. Ernesto Valverde dal svým největším hvězdám volno, ani na lavičce nebyli Messi, Suárez, Piqué nebo Rakitić. S deseti změnami v sestavě oproti zápasu s United lídr LaLigy uhrál pouze bezbrankovou remízu, vůbec poprvé za první tým Katalánců nastoupili mladíci Wagué a Puig.

    V letošním ročníku Ligy mistrů má Barcelona co napravovat, loni totiž překvapivě skončila "již" ve čtvrtfinále ve dvojutkání proti AS Řím. Letos ale jde tým vedený legendárním Lionelem Messim od vítězství k vítězství. Barcelona byla nalosována do přetěžké základní skupiny, ale i v konkurenci Interu Milán, Tottenhamu a PSV jednoznačně postoupila bez porážky z první pozice. V osmifinále proti francouzskému Lyonu sice začala pouze bezbrankovou remízou z půdy soupeře, ale v domácí odvětě sestřelila soupeře pěti góly. Na vyřazení Lyonu se podílel dvě zásahy Messi, po brance poté přidali Coutihno, Piqué a Dembélé.

    Trenér Katalánců Ernesto Valverde by měl mít pro dnešní duel téměř kompletní kádr. Mimo je akorát dlouhodobě zraněný Brazilec Rafinha, který má potíže s kolenem. Svalové problémy má také Thomas Vermaelen.
     
    Manchester United

    Rudí ďáblové se v úvodu letošní sezony pod vedením Josého Mourinha trápili. Až po prosincovém příchodu klubové legendy Ole Gunnara Solskjaera se United zázračně zvedli. Hned dvanáct následujících zápasů v Premier League Manchester neprohrál a zázračně se ještě vyhoupl do boje o příčky zaručující přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů. Aktuálně patří United šestá pozice, ale jen s tříbodovou ztrátou na třetí Tottenham. Na obhajobu druhého místa z loňské sezony už ale Manchester jistě nedosáhne.

    Překvapivou ztrátu museli skousnout svěřenci Ole Gunnara Solskjaera před čtrnácti dny na půdě Wolverhamptonu. Na branku McTominaye odpověděl ještě do přestávky Jota, po vyloučení Younga poté završil nepovedený večer Manchesteru vlastním gólem Smalling.

    Zatímco Barcelona si mohla ve víkendovém zápase s Huescou dovolit obměnit hned deset hráčů, kteří nastoupili na Old Trafford, tak trenér Manchesteru příliš mnoho změn neudělal. Hlavní hvězdy v čele s Paulem Pogbou nebo Romelem Lukakem nastoupili od samého začátku. A právě mistr světa z loňského roku Pogba utkání proti West Hamu rozhodl dvěma proměněnými penaltami.

    Tradiční účastník Ligy mistrů čeká na svůj čtvrtý triumf již jedenáct let. Naposledy se United radovali ze zisku "ušatého poháru" v sezoně 2007/2008, kdy pod vedením Sira Alexe Fergusona nastupovali Cristiano Ronaldo, Carlos Tévez nebo kapitán Rio Ferdinand. Letos Manchester postoupil do vyřazovací části po velmi náročné základní skupině s Juventusem, Valencií a Young Boys. Rudí ďáblové už měli jistotu druhého postupového místa zajištěn již zápas před koncem a tak ani porážka 1:2 s Valencií nic nezměnila. V osmifinále už byl Manchester jednou nohou vyřazen, když doma prohrál 0:2 s PSG. Pařížané ale na své půdě naprosto selhali. Naopak United využili několika chyb v bránění domácího celku, ale postup vystřelil anglickému celku až v nastaveném čase proměněnou penaltou Marcus Rashford.

    Ole Gunnar Solskjaer sčítá ztráty především v defenzivě. Zranění jsou Bailly s Valenciou, karetní trest si bude odpykávat Luke Shaw a k dispozici není ani Ander Herrera, který se léčí se stehenním svalem. Nepravděpodobný je i start Alexise Sáncheze, který má potíže s kolenem a záložníka Matiće.
     
    Krásný úterní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Prestižní Liga mistrů má v tomto týdnu na programu odvetné utkání čtvrtfinále. Dotahovat jednobrankové manko přijíždí na barcelonský Camp Nou výběr Manchesteru United. Vítězové se v semifinálovém dvojutkání střetnou s lepším z dvojice Liverpool – Porto.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vít Schück

    Branky: 16. Messi, 20. Messi, 61. Coutinho (Alba)

    Karty:   77. L. Suárez (BAR)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 10:15.
    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto (71. N. Semedo), Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, Arthur (75. Arturo Vidal) – Messi (C), L. Suárez, Coutinho (81. O. Dembèlé).
    Náhradníci: Cillessen – N. Semedo, O. Dembèlé, Malcom, Arturo Vidal, Umtiti, Aleñá.

    Manchester United: de Gea – P. Jones, Lindelöf, Smalling, Young (C) – McTominay, Fred, P. Pogba – Lingard (80. Alexis Sánchez), Rashford (73. R. Lukaku), Martial (65. Dalot).
    Náhradníci: Romero – Alexis Sánchez, Mata, R. Lukaku, Pereira, Dalot, N. Matić.

    Rozhodčí: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (vš. GER)
    10.04.2019
    Manchester Utd. - Barcelona 0:1

    Branky: 12. Shaw (vla.)

    Karty:   19. Shaw (MAN), 76. Lingard (MAN), 86. Smalling (MAN) – 18. Busquets (BAR), 71. Arturo Vidal (BAR)

    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:11.
    thejrc.org