Toronto – Boston 3:2 (kon.) | Carolina – Washington 5:0 (kon.) | Dallas – Nashville 2:3 (kon.)
Colorado – Calgary 6:2 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 16.04.2019, 17:30 • ČEZ stadion, Kladno • Baráž o extraligu • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je po tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (20:05:21)
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 028 diváků.
     
    Střely na branku: 26 – 26
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec i po zdramatizování dotáhli zápas do vítězného konce, když tři body pečetili střelou do odkryté branky. A na ledě propukla obrovská radost. Rytíři jsou totiž už jen malý krůček od postupu do nejvyšší tuzemské soutěže. Pardubice zvítězily na ledě Chomutova a definitivně se tak zachránily v extralize. Tři kola před koncem baráže stačí kladenským hokejistům získat jeden jediný bod, aby se po několika letech vrátili zpět mezi elitu. Naopak v Chomutově to vypadá, že je sestup do Chance ligy nemine.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Kotouč mají ve své moci domácí hráči a už se zápas pouze dohrává. Domácím tak dnes tříbodovou výhru nikdo nevezme.
     
    58:50
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Gilbert – 2 min. + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Gilbert – osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
    58:50 Petr HOŘAVA - 4:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:50
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A je hotovo. PETR HOŘAVA v obranném pásmu získal puk od Nashe a ten poté z bekhendu trefil naprosto přesně. Kotouč si poté našel dlouhou cestu a skončil v prázdné hostující brance – 4:2. Asistence: Brandon Nash.
     
    58:27
    Hosté jsou v šesti hráčích a zkoušejí to s prázdnou brankou.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:12
    Rytíři v obranném pásmu vyhráli vhazování a hned se s pukem dostali na druhou stranu. Pokusí se tak opět ohrozit Kváčovu klec.
     
    56:21
    Nash vyhodil puk pryč z pásma a rýsovala se další akce Kladna, Strnadovu střelu ale betonem zastavil Kváča a připsal si tak velmi dobrý zákrok proti kladenskému kapitánovi.
     
    55:43
    Jakub Doktor se dostal do nebezpečného zakončení, to zastavil Cikánek, ale puk mu sjel kolem brankoviště a poté se ho ujala obrana Kladna. Domácí si tak mohli oddychnout.
     
    55:04
    Dopustili se ale zakázaného uvolnění a Rytíři získávají zadarmo útočné pásmo. Vhazuje se po pravé ruce Petra Kváči.
     
    54:48
    Domácí dostali puk z obranné třetiny do středního pásma, ale nakonec na něj nikdo z Rytířů nedosáhl. Získali ho tak hosté a snaží se projít před branku Cikánka.
     
    54:35
    Zakázané uvolnění Kladna, hra se proto stěhuje zpět před branku Lukáše Cikánka. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    53:34
    Hosté se dostali do další akce, kterou zastavilo postavení mimo hru a ta je vykázána zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    52:45
    Českobudějovičtí obléhali branku Kladna, jejich dvě zakončení ale neskončila vyrovnávací brankou. Brandon Nash pak získal puk a hned ho dostal do útočného pásma.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 30. Melka (Zikmund, Plekanec), 36. Zikmund (Lakos, Jágr), 37. Jágr (Plekanec, Zikmund), 59. P. Hořava (Nash) – 32. Z. Doležal (M. Novák), 41. Z. Doležal (Gilbert)


    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – J. Říha, Kehar, Nash, Zajíc, P. Hořava, Lakos, Svedlund – Jágr (A), Plekanec, Zikmund – Redlich, Vampola (A), J. Strnad (C) – Jelínek, Machač, Melka – Hajný, T. Kaut, Š. Bláha.
    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Plášil, M. Jandus, Vydarený (A), Kachyňa, Kutlák (C), Prospal ml. – M. Novák, Gilbert, Z. Doležal – Beránek, Doktor, P. Novák – Karabáček, Šimánek, Babka – Čermák (A), R. Přikryl, Heřman – Dančišin.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Kis, Klouček

    Diváci: 5 028
    thejrc.org