Toronto – Boston 3:2 (kon.) | Carolina – Washington 5:0 (kon.) | Dallas – Nashville 2:3 (kon.)
Colorado – Calgary 6:2 (kon.)
konec
Dallas Stars
2:3 (0:0, 1:2, 1:1) Stav série: 1:2
Nashville Predators
Úterý 16.04.2019, 03:30 • American Airlines Center, Dallas • Play-off NHL • Čtvrtfinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům kanadsko-americké NHL přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu čtvrtfinále Západní konference. Od tří hodin a třiceti minut se můžeme těšit na třetí měřeni sil mezi Dallasem Stars a Nashvillem Predators!
     
    Dallas Stars

    Klub z Texasu už několik let disponuje velmi silným kádrem, ale i tak se mu letos podařilo postoupit do vyřazovacích bojů teprve podruhé za pět sezon. Jistotu postupu do play-off si Stars zajistili až v závěru základní části, když v tabulce Západní konference obsadili šesté místo. V Centrální divizi jim to stačilo na čtvrtou příčku se ztrátou sedmi bodů na první Nashville. Prakticky celou sezónu kvůli zranění vynechal český útočník Martin Hanzal, jenž se v bojích o Stanley Cup stoprocentně nepředstaví. Špatně to vypadá i s účastí obránců Stephena Johnse a Marca Methota. Naopak v brankovišti by ani dnes neměl chybět Ben Bishop, který měl v základní části průměr 1,98 branek na zápas.
     
    Nashville Predators

    Nashville už je ostřílené mužstvo, které v posledních deseti letech chybělo v play-off jen dvakrát. Nejblíže zisku Stanley Cupu bylo před dvěma lety, kdy Predators došli až do úplného finále, ale v něm nestačili v poměru 2:4 na zápasy na Pittsburgh. I letos Predátoři proletěli základní části s naprostým přehledem, v Centrální divizi skončili s bodovým náskokem první a v Západní konferenci skončili třetí, když nestačili jen na Calgary a San Jose. K nemocnému Brianu Boyleovi a nemocnému útočníkovi Salomäkimu se možné absence roztostly také o dva další forvady. Otazník nad startem v dnešním utkání visí nad Roccem Grimaldim a nedávnou posilou Waynem Simmondsem. Post jedničky už dlouhá létá patří Pekka Rinnemu.
     
    Průběh série

    Jako favorit na postup do druhého kola zahajoval toto klání o něco zkušenější Nashville, který měl i výhodu, že začínal na domácím ledě. V prvním utkání toho ale nevyužil, když ve druhé polovině základní hrací doby ztratil těsný náskok a po gólech Heiskanena, Radulova a Zuccarella padl 2:3. Do druhého zápasu tak Predátoři šli s menším nožem na krku, což je vyhecovalo k mnohem lepšímu výkonu. I přes jejich velkou střeleckou převahu se ale muselo rozhodnout až v prodloužení, které po pěti minutách rozhodl Craig Smith a srovnal série na 1:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Bishop (Chudobin) – J. Klingberg (A), Lindell, R. Polák, Heiskanen, Lovejoy, Oleksiak – Radulov, Seguin (A), Dickinson – Zuccarello, Hintz, Ja. Benn (C) – Comeau, Faksa, Cogliano – Dowling, Spezza, Ničuškin.

    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis (A), Josi (C), P. K. Subban, Ekholm (A), Hamhuis, Fabbro – Arvidsson, Johansen, F. Forsberg – C. Smith, Turris, Mikael Granlund – Watson, Bonino, Sissons – Salomäki, Järnkrok, Grimaldi.

    Rozhodčí: Hanson, Meier – MacPherson, Shewchyk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:17
    První přerušení zápasu. Ben Bishop schoval do lapačky nebezpečně tečovanou střelu Nicka Bonina.
     
    01:34
    Lovejoy zlomil při střele hokejku. Predátoři vyrazili do protiútoku, ale Craig Smith přejel útočnou modrou ještě před kotoučem, což znamená ofsajd.
     
    01:51
    Grimaldiho střelu z pravého křídla Bishop vyrazil do opačné strany, odkud přiletěl pokus Ekholma, ale i s ním si domácí gólman věděl rady.
     
    02:31
    Premiérově se kotouče dotkl také Rinne, který nejistě vyrazil skrytou střelu švihem od Hintze. Krátce poté vyletěl kus gumy do hlediště.
     
    03:46
    Zatím to není žádná divočina. Dallasu se nevyplatila sázka na rozvážnou rozehrávku, protože hned první přihrávka směřující do útoku byla nepřesná.
     
    04:18
    Boninova formace si vytvořila slušný tlak. Střely Ellise byly zablokovány, a tak Bishop musel zasahovat až proti dorážejícímu Watsonovi.
     
    04:18
    Po přerušení vznikla na ledě menší potyčka, ze které odjel na trestnou lavici Alexandr Radulov. Predators tak dostávají výhodu přesilové hry.
     
    04:40
    Bishop za svou klecí nezastavil nahozený puk a musel se rychle vracet do brankoviště, aby ve slajdu vyrazil Granlundovu střelu z ostrého úhlu.
     
    04:58
    Predators se po domácím vyhození chtěli vrátit do útočného pásma, jenomže si nepohlídali pravidlo hovořící o postavení mimo hru.
     
    05:31
    Arvidsson sie vydal za branku, ale vyjet do míst, odkud ho mohl dostat za Bishopa, už nestihl. Do cesty se mu postavil český obránce Polák.
     
    06:06
    Úvodní přesilovka pravděpodobně zůstane nevyužita, Nashvillu byl znovu písknut ofsajd.
     
    06:18
    Domácí v plném počtu.
     
    06:41
    Jamie Benn si u mantinelu počkal na Järnkroka, což zvedly diváky na nohy. Mezitím probíhá další pomalejší rozehrávka Stars.
     
    07:06
    Hintz posunul puk na osu hřiště, odkud nadvakrát zakončoval Jason Spezza, ale Pekka Rinne hostům pomohl úspěšným zákrokem.
     
    07:30
    Dickinson inkasoval nějakou ránu do obličeje. Hvizd se ozval, ale to jenom kvůli přihrávce rukou. Následuje komerční přestávka.
     
    08:14
    Také Dallas si vyzkouší hru v pěti proti čtyřem. Za hákování Radulova usedá na trestnou lavici švédský útočník Filip Forsberg.
     
    08:36
    Seguinova střela z pravého kruhu byla nepřesná. Po zhruba desetivteřinovém boji na zadním mantinelu přišlo vyhození Calleho Järnkroka.
     
    09:01
    Ještě jeden pokus od domácího ostrostřelce Tylera Seguina. Rinne zakončení z nulového úhlu ale zastavil nachystanou lapačkou.
     
    09:38
    Stars jsou nastěhovaní v útočném pásmu, ale nebezpeční příliš nejsou. Proti střele švihem od Spezzy nemusel Rinne nijak zasahovat.
     
    10:14
    Hosté v plném počtu.
     
    10:22
    Forsberg vyjel z trestné lavice a hned se zapojil do útoku, který po levé straně táhl Josi. Švýcarský ofenzivní bek se rozhodl i sám vystřelit, ale Bishopovi moc vrásek na čele nepřidělal.
     
    10:45
    Subbanova střela se zastavila u Granlunda, který se ji snažil zády brance dorazit, nicméně puk nepropasíroval přes Tylera Seguina.
     
    11:48
    Dan Hamhuis zpracovával vysoký puk rukavicí a jelikož ho posunul do jízdy svému spoluhráči, tak byla odpískána přihrávka rukou.
     
    12:26
    Ryan Ellis bez větší pozornosti protihráčů projel do útočného pásma, ovšem z pravého mantinelu vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    12:43
    Strážce domácí branky měl nějakou tu práci až o chvíli později. Chycená střela z levého kraje hřiště putuje na konto Craiga Smithe.
     
    13:05
    Pár vteřin po domácím icingu zkusil štěstí Subban. Nepříliš prudká střela zpoza pravého kruhu však rozhodně neměla gólové parametry.
     
    13:52
    Miro Heiskanen přes sebe nepustil pokus Turrise a sám vyrazil do útoku po pravém křídle. Vinou Rinneho zákroku mu ale nedal gólovou tečku.
     
    14:11
    Hintz se hezky uvolnil, ale po rychlém obratu kolem branky puk za Rinneho nepropasíroval. Finský gólman pak zneškodnil i šanci svého krajana Heiskanena.
     
    14:58
    Valerij Ničuškin si na svůj první gól v sezóně musí ještě počkat! Po přihrávce z krátkého mantinelu z dobré šance vůbec netrefil zařízení.
     
    15:41
    Stars v posledních minutách přeřadili na vyšší rychlostí stupeň. Domácím fanouškům se to pochopitelně líbí, většina z nich sleduje hru ze stoje!
     
    16:24
    Zuccarello dobře načasoval přihrávku před rozjetého Radulova. Ten ještě dával puk před brankoviště, ale Seguin na něj nedosáhl.
     
    16:36
    Polákova nepřesná střela se od mantinelu odrazila na Radulova. Ten z úhlu asi zakončoval, ale o první gól zápasu se ani v tomto případě nezasloužil.
     
    17:02
    Predators se dostali z velkého tlaku jen prostřednictvím zakázaného uvolnění. Domácí tým dělá všechno pro to, aby se co nejrychleji vhazovalo po Rinneho pravici.
     
    17:26
    Až Josi srazil puk do relativního bezpečí. Bíložlutí vystřídali a po dlouhé době i zaútočili Ekholmem, jehož dělovka byla nepřesná.
     
    18:10
    Salomäki předkopl puk jenom na Lindella, jenž nezvládl přihrávku do otevřené obrany. Dopředu se tak vydávají Predátoři.
     
    18:46
    Mats Zuccarello se neprosmýkl mezi svým strážcem a pravým mantinelem. Stars se vrací s pukem za vlastní brankoviště.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    Neposedný puk se povedlo zkrotit až Faksovi, který to zkusil z osy hřiště, ale rozměry Rinneho branky pro něj byly malé. Hra se rychle otočila a Bishop ji při první možné příležitosti přerušil.
     
    19:45
    Zatím největší ovace si zasloužil Dirk Nowitzki, který se ukázal vyprodanému hledišti na kostce nad ledem. Německý basketbalista odehrál za Dallas jednadvacet úspěšných sezon.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která se v rámci probíhajícího play-off zařadí mezi ty poklidnější. Predators měli lepší začátek, ale o to větší problémy měli v závěru třetiny. Pekka Rinne ani Ben Bishop ale nepustili za svá záda jediný kotouč a do šaten se tak jde za bezbrankového stavu. Stars na domácím ledě vsadili hlavně na nepříjemnou hru do těla, na kontě mají už dvacet hitů.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 11 – 14
    Zablokované střely soupeře: 10 – 8
    Trestné minuty: 2 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 63% – 37%
    Bodyčky: 20 – 10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Kotouč vyletěl na jednu ze střídaček. Vhazovat se bude ve středním pásmu mezi hokejky Sissonse a Hintze.
     
    21:26
    Jamie Benn zachytil přihrávku Johansena. Domácí chtěli rychle přepnout do útoku, ale skončili už ve středním pásmu.
     
    22:25
    Seguin potáhl domácí útok po křídle a přenesl hru do pravého kruhu na Zuccarella, jenž vystřelil přes Josiho, ale kotouč i tak skončil v Rinneho lapačce.
     
    22:32
    Jason Spezza vyhrál vhazování na Klingberga, jehož střela z větší vzdálenosti nebyla vůbec špatná, ale hostující gólman ji přesto vyrazil.
     
    23:01
    Craig Smith si asi neuvědomil hrozbu ofsajdu a pokračoval v napadání domácího brankáře, což donutilo arbitry přerušit hru.
     
    23:28
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté se ve čtyřiadvacáté minutě dostávají do vedení! P. K. Subban rozehrál z obranného pásma k modré čáře na ROCCA GRIMALDIHO, který spíše propagačně zakončoval z pravého křídla k zadní tyči, ale Ben Bishop kvůli velkém podcenění situace propustil puk za svá záda. Asistence: P. K. Subban, Miikka Salomäki.
    23:28 Rocco GRIMALDI - 0:1
     
    24:22
    Solidní reakce od Dallasu, který se ihned usadil před Rinnem. Ten si však dokázal nadvakrát poradit s Faksou tečovanou střelou Johna Klingberga.
     
    25:14
    Alexandr Radulov si tělem odmítl Johansena a přesto, že byl trochu podražen, vystřelil z vrcholku pravého kruhu jen těsně vedle.
     
    25:38
    Nečistý zákrok se píská až o chvíli později. Nedovoleným bráněním se provinil hostující forvvard Viktor Arvidsson.
     
    25:58
    Dowling byl podražen před pravým kruhem. Bude z toho další vyloučení, nicméně Stars to ještě zkouší v šesti proti čtyřem.
     
    26:09
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Nick Bonino – 2 min., podrážení).
     
    26:29
    Jamie Benn vyhrál buly a Dallas se ihned usadil v útočné třetině. První střela od Klingberga byla zablokovaná Ellisem.
     
    26:46
    Radulov na pravé straně dorazil svou vlastní vyraženou střelu. Puk šel mezi Rinneho nohy a tam se podle hlavního rozhodčího i zastavil. Dost možná se ale bude zkoumat video.
     
    26:55
    Stačilo jen pár vteřin k tomu, aby se hlavní rozhodčí utvrdili v tom, že puk brankovou čáru nepřekročil. Po následném buly Preds rychle vyhodili.
     
    27:25
    Velkou část dvojnásobné přesilovky hrají Stars v téměř nulovém úhlu. Několik střel a křižných přihrávek přes Rinneho neprošlo.
     
    27:51
    Heiskanenova tvrdá rána byla sražená, ale ani to Rinneho nepřekvapilo. A rozhodně to nebyl jeho jediný zákrok v poslední minutě.
     
    28:09
    Hosté v plném počtu.
     
    28:44
    Další útočná vlna Dallasu byla určena k rychlému zániku. Downing bekhendem nahodil puk do Rinneho rukavice, kde zůstal až do zapískání.
     
    29:09
    Mattias Ekholm nerozehrál přesně na Watsona. Za domácí to zkusil Ničuškin, ale na pravé straně byl velmi rychle a čistě zastaven.
     
    29:30
    Sissons vjel do ofsajdu, který čárovému sudímu neunikl. Na plac přichází útoky Tylera Seguina a Kylea Turrise.
     
    30:18
    Josi napřáhl od modré, ale branku netrefil o velký kus. O chvíli později to zkusil znovu, ale teč Forsberga poslala puk do rohu.
     
    31:40
    Dickinsonova slabá střela z levého mantinelu Rinneho nepřekvapila. Stars musí nanovo zakládat útok ze středního pásma.
     
    32:09
    Obrovský a nepříliš úhledný boj o puk dopadl lépe pro hosty, jenže ti ze své rozehrávky vyrobili vyhození na zakázané uvolnění.
     
    32:35
    Zuccarello přihrál na osu hřiště, kde správně tušil Seguina, ale o toho se vynikajícím obranným zákrokem postaral Subban.
     
    33:08
    Austin Watson se elegantně protančil z hloubi pole až do levého kruhu. Kromě zcela neškodné ranky ale nic smysluplného nevymyslel.
     
    33:20
    Miro Heiskanen se vydal na jeden z mnoha útočných výletů. Cestu podél levého mantinelu však zakončil pro Rinneho neškodným způsobem.
     
    34:19
    Zuccarello se štěstím přebral Radulovovo nahození, ale hostující obrana si za Rinneho brankovištěm jednoduše kotouč přivlastnila.
     
    34:35
    Nashville právě vstřelil branku!
    Texasanům začíná téct do bot! Nick Bonino postřehl soupeřovo střídání a dlouhým obloučkem po levé straně vysunul FILIPA FORSBERGA. Švédský kanonýr si pokryl puk před Polákovou hokejkou a velezkušeně ho zasunul za domácího brankáře! Asistence: Nick Bonino.
    34:35 Filip FORSBERG - 0:2
     
    35:41
    Seguinova přihrávka byla jedním z hostů sražená až do ochranné sítě. Na zbytek druhé části se můžeme těšit po komerční přestávce.
     
    36:08
    Hra je znovu pozastavena, neboť kotouče se dotkl hráč sídlící na střídačce Stars. Vhazovat se bude po pravici zatím nepřekonaného gólmana Nashvillu.
     
    36:50
    Comeau potáhl přečíslení čtyři na dva. Domácího ale vůbec nezakončili, neboť John Klingberg v pravém kruhu o kotouč přišel.
     
    37:11
    Dallas právě vstřelil branku!
    Také domácí se dočkali prvního gólu, kterým zmenšili své manko na polovinu! Opět to byla velmi rychlá akce založená přihrávkou napříč celým středním pásmem. Klingberg našel MATSE ZUCCARELLA, který se dostal před Ellise a forhendem poslal kotouč mezi Rinneho betony. Asistence: John Klingberg.
    37:11 Mats ZUCCARELLO - 1:2
     
    38:31
    Jeden z hostů poslal puk z obranného pásma mezi diváky. Vylučovat se ale nebude, s největší pravděpodobností to bylo s nějakou tečí.
     
    38:59
    Aktivitou hýřící Spezza jednou přihrávkou přenesl těžiště hry nalevo, kde z vrcholku kruhu pálil Heiskanen, ovšem rozvlnil jenom ochrannou síť za hostující brankou.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:12
    Jamie Benn si vyjel na osu hřiště, odkud měl lepší výhled na branku. Puk zřejmě tečoval Radek Faksa, ale Rinne ho tentokrát do branky nepustil.
     
    39:35
    John Klingberg byl při krásné stahovačce podražen ležícím Austinem Watsonem. Stars jdou do přesilovky a mají ideální možnost na vyrovnání!
     
    39:42
    Benn vyhrál buly, jenomže puk poslal mezi své kolegy na modré čáře. Dallas byl vyhnán do středního pásma a už nebude mít moc času na založení kloudného útoku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Dallas byl v prostředním dějství bezesporu nebezpečnější, což bylo dáno i nevyužitou přesilovkou pět na tři. Hosty však mnohokrát podržel Pekka Rinne, jehož spoluhráči se mezitím dostali do dvougólového vedení. Na trefy Grimaldiho a Forsberga z další přímočaré akce zareagoval Mats Zuccarello a stanovil tím pro Dallas schůdnější skóre 1:2. Dallas by tuto přestávku asi oželel, neboť si vytvořil velkou převahu podpořenou rozpůlenou početní výhodou.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 27 – 20 (11:14, 16:6)
    Zablokované střely soupeře: 12 – 16
    Trestné minuty: 2 – 8
    Využité přesilové hry: 0/4 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 58% – 42%
    Bodyčky: 12 – 16.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Stars pokračují v přesilovce, která bude trvat ještě devadesát vteřin. Proto dělají všechno proto, aby se co nejrychleji dostali k Rinnemu.
     
    40:43
    Miro Heiskanen posunul puk na Hintze, který střílel z levého kruhu, ale Rinne měl na špatně umístěný pokus velmi dobrý výhled.
     
    41:30
    Seguinův centr z pravého křídla nezachytil žádný z hráčů v zeleném. Dallas se musel vrátit mezi modré čáry.
     
    41:35
    Hosté v plném počtu.
     
    42:13
    Dallas nevyužil ani čtvrtou přesilovku, což ho může na konci zápasu mrzet. Na druhé straně jednoduše přečkal Hamhuisovu střelu od modré.
     
    42:41
    Spezza se snažil hezky prokličkovat do útočného pásma, jenže na modré čáře narazil do Ellise. Za hosty zaútočil Grimaldi, ale Bishop se jeho střelou zprava tentokrát nenechal překvapit.
     
    43:12
    Faksa nepřihrál přesně na Comeaua, který si puk na zadním mantinelu sice vybojoval, ale taktéž ho neposlal na hokejku spoluhráče.
     
    44:11
    Mattias Ekholm podpořil ofenzivu a z levého kruhu trefil masku Bishopa. Hra každopádně pokračuje bez přerušení.
     
    44:34
    Výborně hrajícímu Grimaldimu sjel puk z hokejky ve chvíli, kdy přesunující se Bishop nechtěně vychýlil branku z předepsaného postavení.
     
    45:22
    Lindellova střela od modré čáry byla sražená vysoko do vzduchu. Hned několik vteřin se čekalo, zda puk nezapadne za Rinneho, což se k jeho štěstí nestalo.
     
    45:59
    Colton Sissons nedokázal převzít přihrávku z obranného pásma. Dallas tak může zakládat další útočnou akci.
     
    46:47
    Momentum Dallasu z přelomu druhé a třetí třetiny postupně vyprchalo. Minuty nyní utíkají, aniž by se v nich dělo něco dramatického.
     
    47:09
    Nebude se tak dít ani v příštích dvou minutách. Puk opustil ledové kolbiště a pokračovat se bude až po reklamní přestávce.
     
    47:44
    Subban rozehrál jenom na Heiskanena. Domácí se rychle přesunuli do útočného pásma, ale Spezza z dálky branku netrefil.
     
    48:10
    Rinne vyrazil Seguinovu střelu z koncové čáry zpět místa jejího vyslání, odkud z dorážky neuspěl ani domácí kapitán Jamie Benn.
     
    48:15
    Dallas právě vstřelil branku!
    Velká radost domácích fanoušků a hráčí, kteří vyrovnávají na 2:2! Subban za brankou doslova zalehl Radulova, avšak kotouč tam vydoloval Jamie Benn a pohotovou přihrávkou před brankoviště našel neobsazeného TYLERA SEGUINA, který už to měl před přesunujícím se Rinnem velmi jednoduché. Asistence: Jamie Benn, Alexandr Radulov.
    48:15 Tyler SEGUIN - 2:2
     
    48:41
    Hvězdy mohly rychle přidat i další gól a poprvé se dostat do vedení! Po menším závaru se puk dostal k Bennovi, ale toho Rinne famózním zákrokem vychytal!
     
    49:29
    Predators mají v těchto vteřinách co dělat, aby udrželi aspoň remízový stav. Pekka Rinne musel předvést další zákrok proti Spezzově ráně zpoza pravého kruhu.
     
    50:11
    Až v polovině třetí části hosté hru trochu uklidňují. Ekholm se Subbanem si dávají načas s rozehrávkou zpoza vlastní branky.
     
    50:46
    Nashville se prokousal do útočného pásma, jenže záhy se z něj sám vyhnal. K radosti fanoušků mohou Stars znovu útočit.
     
    51:24
    Jim Montgomery k sobě vrátil trio Radulov, Benn a Seguin, které při každém střídání dělá hostující obraně velké problémy.
     
    51:41
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak to je pořádně studená sprcha pro domácí, kteří zničehonic inkasují třetí gól a musí znovu dotahovat! Přes Turrise a Fabbra se puk dostal k MIKAELU GRANLUNDOVI, který nenápadně vystřelil z otočky a zpoza pravého kruhu vypálený kotouč se po teči Heiskanena zjevil v síti překvapeného Bishopa. Asistence: Dante Fabbro, Kyle Turris.
    51:41 Mikael GRANLUND - 2:3
     
    52:52
    Opět je na ledě domácí elitní formace. Radulov nadvakrát neuspěl a úspěšnější nebyl ani Oleksiak, který předtím pálil z větší vzdálenosti.
     
    53:15
    Benn přihrál jen na brusle Seguina, který s sebou švihl na zem. O pár vteřin později domácí akce skončila kvůli absenci sraženého puku.
     
    53:49
    Comeau to zkusil stejně, jako před posledním gólem Granlund. Rinne zůstal nepokořen, neboť Faksa se marně sápal po teči.
     
    54:41
    Sudí nepískli domácí zakázané uvolnění. Stars tak zahájili aktivní forčeking, ale hostující pětice z něj zkušeně vybruslila.
     
    55:21
    Bishop jednoduše pokryl puk, který k jeho brankovišti posunul Sissons. Hru přerušil a umožnil tak nástup další reklamní pauzy. Nervozita v American Airlines Center mezitím rychle stoupá.
     
    55:45
    Hosté vyhodili tak, aby se nepískal icing. Kotouč dobruslil Radek Faksa, jenž se snaží se svými křídly dostat do zakončení.
     
    56:12
    Třetí inkasovaný gól s domácími hráči hodně zatřásl. Platí to i o jinak hlasitých fanoušcích, kteří teď jenom mlčky přihlíží marné snaze Dallasu.
     
    56:42
    Naopak to byli Predátoři, kteří pošetřili několik cenných vteřinek ve velké vzdálenosti od své branky. Bishop naopak rutinním zákrokem vychytal Watsona.
     
    57:24
    Ellis nestihl vyhodit, ovšem ve spolupráci s Josim situaci v obranném pásmu Nashvillu promptně vyřešil. Domácí přichází o další vteřiny.
     
    57:49
    Nevynucený icing Nashvillu ještě protahuje střídání Johansena a spol. V přerušené hře Bishop odjel na střídačku a pustil do hry šestého hráče v zeleném dresu!
     
    58:01
    Tyler Seguin měl moře času na levém mantinelu, odkud i vystřelil, ale Rinne si poradil i přesto, že předním nepříjemně clonil urostlý Radulov.
     
    58:09
    Seguin promáchl střelu golfákem. Puk ale neztratil a Stars už provádí další kombinační akci v Rinneho blízkosti.
     
    58:36
    Klingberg během zakončení od modré zlomil hokejku. Stars kvůli tomu přišli o útočné pásmo a při návratu si pro změnu nepohlídali ofsajd.
     
    58:49
    Dickinson se po buly ve středním pásmu rychle prosmýkl přes útočnou modrou, ale přes rychle se vracejícího Romana Josiho vystřelit nedokázal.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:26
    Faksova několikátá teč, která změnila trajektorii Heiskanenovy střely z levého kraje hřiště. Puk branku ale netrefil.
     
    59:46
    Seguin přihrál do velké mely před brankou, kde se kotouče zmocnil Heiskanen, ale ani tentokrát nevystřelil tak, aby něco udělal s nepřiznivím stavem. Obětavý blok si připsal Ellis.
     
    59:56
    Johansen padl do střely Radulova, který to od modré čáry zkusil ještě jednou, nicméně Rinne opět nemusel nijak zakročit.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Také třetí díl série mezi Dallasem a Nashvillem nabídl nesmírně těsnou bitvu, která byla otevřená doslova do poslední vteřiny. Obraz hry se oproti předchozímu zápasu zrcadlově otočil, avšak vítěz byl stejný. Nashville si ve druhé třetině vybudoval dvougólový náskok, o který vzápětí přišel, ale díky druhému lehce náhodnému gólu se do vedení vrátil. Aktivnější Stars už vyrovnat nedokázali a v sérii hrané na čtyři vítězné utkání tak prohrávají 1:2.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 42 – 28 (11:14, 16:6, 15:8)
    Zablokované střely soupeře: 13 – 28
    Trestné minuty: 2 – 8
    Využité přesilové hry: 0/4 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 57% – 43%
    Bodyčky: 42 – 23.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Pekka Rinne (NSH) 40 zák., 2 góly, 95,2%
    2. Filip Forsberg (NSH) 1+0
    3. Tyler Seguin (DAL)1+0.
     
    Československá stopa v utkání:
    Roman Polák (DAL)
    0+0, 0 střel, čas na ledě 15:47
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:14.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (06:32:13)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 38. Zuccarello (J. Klingberg), 49. Seguin (Ja. Benn, Radulov) – 24. Grimaldi (P. K. Subban, Salomäki), 35. F. Forsberg (Bonino), 52. Mikael Granlund (Fabbro, Turris)


    Dallas Stars: Bishop (Chudobin) – J. Klingberg (A), Lindell, R. Polák, Heiskanen, Lovejoy, Oleksiak – Radulov, Seguin (A), Dickinson – Zuccarello, Hintz, Ja. Benn (C) – Comeau, Faksa, Cogliano – Dowling, Spezza, Ničuškin.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis (A), Josi (C), P. K. Subban, Ekholm (A), Hamhuis, Fabbro – Arvidsson, Johansen, F. Forsberg – C. Smith, Turris, Mikael Granlund – Watson, Bonino, Sissons – Salomäki, Järnkrok, Grimaldi.

    Rozhodčí: Hanson, Meier – MacPherson, Shewchyk

    Diváci: 18 532
    Dallas 4 2 Nashville
    #1 Čtvrtek 11.04.2019 • 03:45
    Nashville - Dallas 2:3
    #2 Neděle 14.04.2019 • 00:10
    Nashville - Dallas 2:1 po prodl.
    #3 Úterý 16.04.2019 • 03:30
    Dallas - Nashville 2:3
    #4 Čtvrtek 18.04.2019 • 02:00
    Dallas - Nashville 5:1
    #5 Sobota 20.04.2019 • 21:00
    Nashville - Dallas 3:5
    #6 Úterý 23.04.2019 • 02:38
    Dallas - Nashville 2:1 po prodl.
    thejrc.org