Olympia Radotín – Velvary 1:0 (kon.) | Vltavín – Králův Dvůr 1:1 (5:4 po pen.) | Litoměřicko – Karlovy Vary 2:0 (kon.)
Živanice – Dobrovice 0:4 (kon.) | Ústí n/O – Domažlice 3:0 (kon.) | Štěchovice – Brozany 1:0 (kon.)
konec
FK Litoměřicko
2:0 (1:0)
Slavia Karlovy Vary
Pátek 19.04.2019, 10:30 • Hřiště FK Litoměřicko, Litoměřice • Česká fotbalová liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to odsud pro dnešek vše. Spolu s karlovarskými fanoušky, kteří slaví prohru svého týmu záplavou světlic, vám přeji hezký zbytek svátečního dne. (12:31:47)
     
    Na litoměřickém hřišti je dobojováno! Litoměřický tým potvrdil roli favorita a po trefách Marka Hanuše a Jakuba Rubeše bere tři body. V aktivitě obou týmů ale došlo spíše k vyrovnanému stavu, oba týmy měly víceméně stejné množství příležitostí, leč Litoměřicko je využívalo efektivněji.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Domácí se v posledních minutách utkání drží v útočném pásmu. Už hrají ale celkem v poklidu a víceméně jen drží míč bez větší zakončovací akce.
     
    90
    Střídání v týmu FC Slavia Karlovy Vary: ze hřiště odchází Dominik Mandula, přichází Miroslav Očko.
     
    90
    Litoměřičtí se ještě v závěru utkání dostali do slibné šance! Střela Jakuba Šimkovského však pouze orazítkovala břevno.
     
    88
    Střídání v týmu FC Slavia Karlovy Vary: ze hřiště odchází Ludvík Tůma, přichází Tomáš Holík.
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Miroslav Verner, přichází Jakub Sedláček.
     
    88
    Ve středu hřiště využívá Litoměřicko své početní převahy.
     
    87
    Nepříjemný střet v pokutovém území rozhodli sudí jako nedovolený zákrok Tomáše Bulíře, který si navíc za něj vysloužil žlutou kartu.
     
    84
    Sešívaní se probíjí středem pole směrem k litoměřické brance. Těsně před velkým vápnem se ale dopustili nedovoleného zákroku, díky čemuž sudí pískli faul a zaveleli k přímému kopu pro domácí.
     
    83
    Jeho exekuci však tentokrát zvolili krátkou, což v kombinaci v důraznou hrou Karlových Varů v obraně znamenalo ztrátu míče a karlovarský protiútok.
     
    82
    Navíc se hráči Litoměřicka dostali k dalšímu rohovému kopu.
     
    81
    Domácí se dostali k rozehrávce od vlastního gólmana. Tu se snaží hosté napadat, ovšem díky velkému množství volného místa se jim to nedaří.
     
    79
    Červenou kartu dostává Ladislav Mestl (FC Slavia Karlovy Vary).
     
    79
    Karlovarští se opět drží u míče a snaží se o průnik směrem k vápnu. Naráží však na stále na litoměřický blok.
     
    78
    Střídání v týmu FC Slavia Karlovy Vary: ze hřiště odchází Zdeněk Skala, přichází Marian Geňo.
     
    76
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází David Surmaj, přichází Marek Novák.
    75. RUBEŠ - 2:0
     
    75
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Ten sice domácí nevyužili, ovšem následně se do šance dostal Marek Hanuš, jehož střelu gólman rukama odrazil přímo na kopačky JAKUBA RUBEŠE, který to z první napálil do otevřeného prostoru u levé tyče a připisuje si tak svou první trefu v litoměřickém dresu.
     
    74
    Z Ordeltova odkopu navíc domácí vytěžili další rohový kop.
     
    73
    Po útočném faulu Slavie na Davida Surmaje sudí zavelel k otočení hry směrem proti brance Jiřího Cháry.
     
    72
    Karlovarští se ale nevzdávají a stále pokračují v útočných příležitostech. Proti tomu ovšem stojí připravená obrana Litoměřicka, která neváhá ani vteřinu a účinně blokuje jakýkoliv průnik hostí hlouběji do vápna.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Dominik Mandula (FC Slavia Karlovy Vary).
     
    71
    Vysoký centr Zdeňka Skaly dokázala litoměřická obrana na tři pokusy poslat mimo ohrožení.
     
    70
    Dominik Mandula dosti nepříjemně zastavil pronikajícího Davida Surmaje. Míče se tak opět zmocnil karlovarský tým, který v přetahované z jedné strany na druhou opět zaútočil.
     
    68
    Bulířův centr srazila noha Jana Kaliny. Sešívaní se díky němu dostali do protiútoku, ovšem ten domácí vykopli až k Chárovi.
     
    67
    Slavia se snaží o další útok. V menším počtu hráčů ale narážejí na zahuštěný obranný blok Litoměřicka, díky němuž musejí hru vracet hlouběji do středu pole.
     
    66
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Patrik Valenta, přichází Jakub Greš.
     
    64
    Náběh za obranu zprvu velmi dobře vycházel Tomáši Bulířovi. Seběhl se však k němu o hlavu vyšší Ladislav Mestl, který chtěl využít tělesných parametrů a odstavit Bulíře od míče. Útočící hráč Litoměřic se ale nedal a z otočky přeci jen vystřelil na branku. Nedokázal ale přesně namířit a míč skončil vedle pravé tyče.
     
    63
    Marek Hanuš si staví již druhý rohový kop v řadě. Ten první srazila obrana Varů pod velkým úhlem mimo hřiště, druhý také padl na hlavu Slavie, ovšem ta už nyní dokázala udržet míč na hrací ploše.
     
    61
    Po chvilce litoměřického vzdoru a hry na polovině Karlových Varů se opět sešívaní dostali do protiútoku. Stále však narážejí na organizovanou obranu Litoměřicka, díky které se hosté pomalu nedostanou do vápna.
     
    60
    Slavia pokračuje ve svém tlaku na litoměřickou branku. Obrana domácího týmu ale dělá maximum, aby nepustila svého soupeře do zakončení.
     
    58
    Nepříjemný pád Miroslava Vernera, který se při cestě hřiště držel za holeň. Znovu tak musela do akce naběhnout masérka Litoměřicka.
     
    56
    Obrana Litoměřic měla po karlovarském rohu mnoho práce ve vápně. celé pokračování však paradoxně ukončil Martin Pěkný, jehož nákop přeletěl dokonce i ochrannou síť nad brankou Ordelta.
     
    55
    Velmi pěkně zlikvidovala litoměřická obrana slibný náběh karlovarských fotbalistů.
     
    54
    Sešívaní se tím pádem museli stáhnout ke středovému kruhu, ovšem stále drží míč na svých kopačkách.
     
    52
    Karlovarští se velmi snaží probít před branku. Zřejmě největší šanci měl Jan Kalina, který nacentroval míč před branku na Rostislava Vokáče. Tomu ale hlavička moc nesedla, čímž už se mohl Adam Ordelt rozmýšlet, kam míč vykopne.
     
    51
    Litoměřičtí hráči se ale záhy chopili míče pro sebe a po sérii několika nahrávek se postavil Adam Ordelt k dalekému výkopu, po němž zamířil míč mimo hřiště.
     
    50
    Ten ovšem dokázala obrana Karlových Varů odrazit a díky litoměřickému faulu i přenést hru ke středu pole.
     
    50
    Špatná nahrávka Zdeňka Skaly vyslala litoměřické fotbalisty do dalšího protiútoku, z něhož vytěžiloi rohový kop proti Chárově brance.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Miroslav Verner (FK Litoměřicko).
     
    49
    Patrik Valenta neubránil na hřišti míč před dobíhajícím Janem Kalinou. Po Kalinově výhozu míče se ale stále držela hra u outové čáry, za níž také míč záhy skončil.
     
    46
    Litoměřicko zahájilo druhou půli ve velmi aktivním tempu. Díky tomu se prakticky okamžitě s jejím počátkem natlačili do útoku a Jiří Chára již musel dvakrát zasahovat.
     
    46
    Střídání v týmu FC Slavia Karlovy Vary: ze hřiště odchází Ondřej Frána, přichází Ondřej Shorný.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První polovina utkání je za námi. Oba týmy předváděly celkem vyrovnanou hru s řadou akcí na obou stranách. Zatím ovšem rozhodla jen jediná trefa Marka Hanuše z penalty, díky čemuž vstupují domácí do druhé pětačtyřicetiminutovky s mírnou výhodou.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Chárův další nákop nasměroval Litoměřické k rozehrávce. Tu se snažil křižnou pozemní střelou zakončit Bulíř, ovšem sám branku minul a pro Davida Surmaje, který dobíhal k dorážce, byl příliš rychlý.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Štěpán Dubnička (FC Slavia Karlovy Vary).
     
    45+1
    Hlavní sudí nastavuje dvě minuty!
     
    45
    Nákop Cháry vyslal Varské do další šance. Té ovšem litoměřická obrana vystavila tvrdý blok a hra se změnila v přetahovanou poblíž středové čáry.
     
    44
    O troufalý dlouhý nákop se pokusil Ludvík Tůma. Přesto musel Ordelt pro míč skákat k pravé tyči, do svých rukavic jej ale přeci jen lapil.
     
    43
    Přesto se nakonec dostal do šance Jan Štefko. I přes těsné stíhání karlovarským protihráčem projevil enormní snahu k centru na branku. Poslal však míč jen vedle branky.
     
    42
    Tomáš Bulíř marně stíhal Ondřeje Fránu v rohu hřiště, poblíž branky Jiřího Cháry.
     
    40
    Patrik Valenta již nezastihl míč na hrací ploše. Z outového vhazování jej poslal do hry Martin Pěkný, jemuž se povedlo zahájit další rozehrávku svého týmu proti Ordeltově brance.
     
    39
    Adam Ordelt zkusil opět obvyklý model rozehrávky, nejdříve nakrátko ke stoperům, posléze dlouhý nákop. Letu míče navíc nyní pomohl ideálním směrem foukající vítr, díky čemuž přistál až hluboko na soupeřově polovině.
     
    36
    Ošetřovatelskou službu si vynutil Jan Štefko, který se nakonec bolestivě odkulhal z trávníku. Během toho také sudí Váňa poslal všechny ostatní hráče k lavičkám pro občerstvení.
     
    34
    Sešívaní zahájili svou útočnou hru na útočné polovině. Prostor mezi nimi ale domácí hráči zahušťují, což znemožňuje Karlovarským pokračovat v tempu, jaké by potřebovali.
     
    33
    Protiútok ale záhy zahájili i litoměřičtí hráči, kteří se dostali ještě blíže k brance, než jejich karlovarský soupeř kdykoliv během hry. I s touto akcí si ovšem Slavia poradila dosti úspěšně a akci domácího týmu zastavila.
     
    31
    Úvodním výkopem Jiřího Cháry, následnou rozehrávkou přímého kopu po faulu se hosté usadili na soupeřově polovině a vyčkávají na příležitost k přiblížení se k brance.
     
    30
    Nakonec se Litoměřicko díky ní dostalo do střední části hřiště. Už ne ale dále, neboť tam zaúřadovala karlovarská obrana, která uzavřela svou hranici pro žlutomodré nájezdníky.
     
    29
    Domácí opět zkouší rozehrávku od svého gólmana.
     
    27
    Ze sevření několika hráčům vyběhl Jan Kalina do samostatného průniku! Před brankou ještě našel volného Dominika Mandulu, který u pravé tyče Ordeltovi velmi zadařil, ovšem ten nakonec dokázal přinutit Mandulu, aby byl nucen poslat sám míč mimo hřiště.
     
    25
    Tomáš Bulíř velmi dlouho napadal Ladislava Mestla, který se snažil rozehrát. Karlovarský obránce ale nakonec na Bulíře vyzrál dlouhou přihrávkou na opačnou stranu hřiště. Díky tomu se Slavia mohla nastartovat k další akci.
     
    24
    Karlovarští mohli zahrozit z přímého kopu. Ten se pokusil hlavou natečovat do branky Ludvík Tůma, leč neskočil po míči úplně ideálně a pouze jej posunul po ose současného pohybu mimo hřiště.
     
    23
    Na středu pole si ovšem míč pro sebe ukořistili Karlovarští, jimiž se jejich průnik vydařil o něco úspěšněji, byť i z něj se do zakončení nedostali.
     
    22
    Domácí tak opět rozehrávají od své branky.
     
    21
    Střídavě středem pole a levým křídle se pokouší Litoměřicko o další průnik. Akci domácích však zastavil Ondřej Frána, který odstavil od míče Jana Štefka a vyklepl balon mimo hřiště.
     
    20
    Po několika krátkých přihrávkách poblíž Adama Ordelta zvolil litoměřický gólman dlouhý odkop. Svým nákopem ale našel jen tělo některého z hráčů v bíločerveném.
     
    18
    Přesto se nakonec Karlovarští dostali k rohovému kopu. V jeho zvládnutí ale byli úspěšnější domácí, kteří odrazili šanci a vykopli míč do outu na středu hřiště.
     
    17
    Sešívaní začínají operovat na soupeřově polovině. Domácí hráči je ale nepustí příliš hluboko, hra se tak odehrává krátce za půlící čarou litoměřického hřiště.
     
    15
    Velmi slibný útok Litoměřicka zahájil Tomáš Bulíř, k němuž se posléze dostal míč v rohu hřiště. Odsud je jej pokusil Bulíř nacentrovat do vápna, ovšem těsně před ním stál karlovarský obránce, který mu vystavil stopku v pokračování.
     
    13
    Oddalování výkopu se Jiřímu Chárovi příliš nevyplatilo. Vysloužil si totiž za něj od sudího Váni žluté napomenutí.
     
    11
    Ze souboje ve středu pole lépe vyšel Pavel Maňák, který následně ve výběhu vrátil míč dozadu svým spoluhráčům. Slavia ovšem míč dlouho neudržela a záhy tu byl další litoměřický protiútok.
     
    10
    Jiří Chára si vyběhl dosti hluboko do hřiště, aby odkopl míč pronikajícímu Davidu Surmajovi. Přesto se nakonec Litoměřicko do dalšího útoku dostalo, po němž ovšem míč skončil mimo hřiště a Chára vykopával.
    9. HANUŠ - 1:0
     
    9
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A díky ní jdou také domácí do vedení! MAREK HANUŠ celkem jednoduše vyčkal na pohyb gólmana, načež umístil míč k opačné tyči, než ke které Chára skočil.
     
    8
    Penalta po zákroku na Jakuba Šimkovského!
     
    8
    Domácí vysunuli svou rozehrávku ke středu hřiště a stále se snaží posouvat dopředu.
     
    6
    Druhý výkop Jiřího Cháry v krátkém čase vrátil domácí k míči. Rozehrávkou na krátké pozemní přihrávky se tak Litoměřicko snaží probít zpět ke gólmanovi Karlových Varů.
     
    5
    Dlouhým nákopem uvolnil Jakub Šimkovský napětí na vlastní polovině hřiště. Těžiště hry se tak přesunulo těsně před velké vápno Karlových Varů. Slávistická obrana ale dělá vše pro to, aby udržela odstup Litoměřicka na svou branku.
     
    4
    Hráči Litoměřic zahajují pozvolnou rozehrávku od své branky. Do tohoto prostoru si ale naběhli i hráči Slavie, kteří se snaží domácí rozehrávku zmařit.
     
    3
    Hráči Litoměřic si vyzkoušeli první protináběh směrem k velkému vápnu. Akci však ukončili sudí zachycením jednoho z pronikajících hráčů v ofsajdu.
     
    2
    Po prvním karlovarském útoku dokázala litoměřická obrana stáhnout hru ke střední čáře. Tam se ovšem zmocnili míče Karlovarští.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Litoměřicko: Ordelt – Ippolito, Verner, Šimkovský (C), Hanuš, Surmaj, Valenta, Štefko ml., Krištof, Bulíř, Rubeš.
    Náhradníci: Sýs – Novák, Karvánek, Dura, Sedláček, Greš.

    FC Slavia Karlovy Vary: Chára – Mestl, Tůma (C), Pěkný, Skala, Dubnička, Mandula, Maňák, Kalina, Frána, Vokáč.
    Náhradníci: Bláha – Holík, Geňo, Jaffan, Očko, Shorný.

    Rozhodčí: Josef Váňa – Petr Hocek, David Lafek.
     
    Předchozí vzájemné utkání bylo velmi vyrovnané. Góly ze hry ale přinesla jen první půle. Karlovarští nejdříve vedli 2:0 po úspěšných trefách Rostislava Vokáče a Daniela Krličky. Na to ovšem hráči Litoměřicka dokázali zareagovat a díky Miroslavu Vernerovi a Janu Štefkovi vyrovnat. O vítězi tak rozhodla velmi dlouhá série pokutových kopů. Až sedmou sérii rozčísl svou trefou Josef Hudec, na kterou už litoměřický Lukáš Čajkovský nedokázal reagovat.
     
    Jak jsem již zmiňoval, v tomto utkání proti sobě nastoupí dva týmy ze spodních pater tabulky. Zatímco domácí Litoměřicko v současnosti drží třinácté místo se získanými 28 body, hostující Karlovy Vary jsou na tom o poznání hůře. Po konci Jiren patří Slavii poslední tabulkové místy s dvaceti body. Karlovarští, spolu s předposledními Brozany, ovšem mají výhodu jednoho zápasu, který dosud neodehráli.
     
    Zdravím vás u 24. kola Fortuna České fotbalové ligy. Na hřišti v Litoměřicích proti sobě nastoupí proti sobě dva týmy z chvostu třetiligové tabulky FK Litoměřicko a FC Slavia Karlovy Vary. Přeji příjemné počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Vít Trubička

    Branky: 9. Hanuš (pen.), 75. Rubeš

    Karty:   49. Verner (LTM), 87. Bulíř (LTM) – 13. Chára (KVA), 45+1. Dubnička (KVA), 71. Mandula (KVA)   79. Mestl (KVA)


    FK Litoměřicko: Ordelt – Ippolito, Verner (88. Sedláček), Šimkovský (C), Hanuš, Surmaj (76. Novák), Valenta (67. Greš), Štefko ml., Krištof, Bulíř, Rubeš.
    Náhradníci: Sýs – Novák, Karvánek, Dura, Sedláček, Greš.

    Slavia Karlovy Vary: Chára – Mestl, Tůma (C) (88. Holík), Pěkný, Skala (77. Geňo), Dubnička, Mandula (90. Očko), Maňák, Kalina, Frána (46. Shorný), Vokáč.
    Náhradníci: Bláha – Holík, Geňo, Jaffan, Očko, Shorný.

    Rozhodčí: Josef Váňa – Petr Hocek, David Lafek
    thejrc.org