Zlín – Slavia 1:0 (kon.) | Sparta – Karviná 1:3 (kon.) | Dukla Praha – Mladá Boleslav 2:2 (kon.)
Ostrava – Opava 2:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Jablonec 1:0 (kon.) | Příbram – Plzeň 1:1 (kon.)
Olomouc – Teplice 2:0 (kon.) | Liberec – Slovácko 3:2 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
2:0 (1:0)
Slezský FC Opava
Neděle 21.04.2019, 17:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Všem fanouškům českého fotbalu přeji příjemné nedělní odpoledne! Základní části FORTUNA:LIGY míří do finiše a předposlední 29. kolo nabídne atraktivní bitvu o Slezsko mezi Baníkem a Opavou. Celé kolo má jednotný výkop v 17 hodin, což platí i o tomto vypjatém derby!
     
    Ve slezském derby se hraje o důležité body!

    Pátý Baník bude v posledních dvou kolech před Libercem a Mladou Boleslaví hájit nejlepší šestku, která by mu zaručila skupinu o titul. Opava je pro změnu na jedenáctém místě dva body za desátými Teplicemi, které pro změnu uzavírají skupinu o Evropskou ligu.
     
    Oba týmy pak mají v posledních zápasech podobnou bilanci. Ostrava po třech porážkách v řadě ztratila dva body s Mladou Boleslaví, prohrála v Karviné a po pohárovém vítězství nad Libercem zdolala Teplice přesvědčivě 3:1. Dobrý výkon předvedla i před týdnem, kdy si ze hřiště druhé Plzně odvezla těsnou porážku 1:2.

    Totožným výsledkem pro změnu zvítězila Opava nad Olomoucí, která tak odčinila nepříjemnou porážku 1:3 v Příbrami, čímž nenapodobila předchozí vítězství nad Duklou. Kromě toho Slezané ztratili body i v předchozích zápasech, když remizovali v Ďolíčku i předtím proti Slovácku.
     
    Bilance vzájemných zápasů pak hovoří pro Baník, ale na podzim se radovala Opava, která doma brankami Joela Kayamby a Tomáše Smoly zvítězila 2:1. V předchozích duelech ve druhé lize si ale Ostrava připsala dvě výhry, navíc zvládla i pohárový souboj v roce 2009.

    Poslední triumf Opavy na půdě Ostravy je pak pořádně vousatý, protože se tak stalo naposledy v dubnu 2002. Opava tehdy otočila nepříznivý stav, ale i přes vítězství 2:1 nakonec sestoupila do nižší soutěže.
     
    Domácí do něj však vstoupí s více ztrátami. Zranění nepustí do utkání Milana Baroše, Jakuba Šašinku, či Martina Šindeláře. Do zápasu nezasáhne ani Martin Fillo, který pyká za karty.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman (C) – Holzer, Jánoš, Jirásek, Granečný – Kuzmanović, Diop.
    Náhradníci: Budinský – R. Hrubý, O. Šašinka, Mešaninov, Bolf, Lehnert, Russmann.

    SFC Opava: Šrom – Hrabina, Simerský, Svozil, Schaffartzik – Stáňa, Zavadil (C), Janetzký, Jursa, Zapalač – Smola.
    Náhradníci: Fendrich – Helebrand, Jan Řezníček, Jurečka, Manzia, Juřena, Bernadina.

    Rozhodčí: O. Berka – M. Vitner, Z. Vaňkát..
     
    Do startu utkání zbývá přes půl hodiny, ale kolem stadionu ve Vítkovicích už to žije, protože dnešní derby by mělo být vyprodané.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.


     
    Oba týmy už za tradičního domácího chorálu vstoupily na hrací plochu, kde za pár minut začne tuhá bitva o Slezsko. Vyprodáno zřejmě není, přesto je ostravský stadion zaplněný a utkání začíná za parádního počasí i atmosféry.
     
    Domácí hrají v bílé sadě, Opavané oblékli žluto-modrou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Ondřej Berka foukl do píšťalky, což dalo hostům pokyn rozehrát. Opavané se po dlouhém míči Pavla Zavadila dostali až na útočnou polovinu, kde se dostali až k rohovému praporku. U něj se Baník dokázal ubránit a vhazovat bude pro změnu Lukáš Pazdera.
     
    2
    Jeden z obránců Baníku nedokázal trefil míč, čímž dal šanci Opavě, která bude rozehrávat přímý kop. U postranní čáry byl totiž u míče později jeden z domácích borců, který poslal k zemi Petra Zapalače.
     
    2
    Exekuce přímého kopu se pochopitelně ujal Pavel Zavadil, který zakroutil míč na hranici velkého vápna, kde se ho pokusil prodloužit na zadní tyč Jakub Janetzký, ale jeho míč doskákal pouze vedle levé tyče.
     
    3
    Ostrava se pokusila zahrozit dlouhým nákopem po levé straně hřiště, kde ale míč pouze proskočil až k brankáři Vojtěchu Šromovi. Hosté opět rozehrávají od své branky.
     
    4
    Vysoký míč jim domácí rychle vrátili, jenže efekt nepřinesl ani druhý nákop opavského brankáře, po kterém vhazuje Jiří Fleišman hluboko na své obranné polovině.
     
    5
    O několik desítek vteřin později vhazovali Ostravané znovu, ale tentokrát kousek za polovinou hřiště.
     
    5
    Máme tu první zajímavou šanci zápasu! Kapitán Baníku vyslal od postranní čáry zajímavý míč, který byl zakroucen do vápna, ale vysokou nohou ho nezasáhl Nemanja Kuzmanovič ani vedle stojící Dame Diop. Míč ovšem překvapivě propadl až k volnému Danielu Holzerovi, ale ten ho nedokázal zasáhnout a nasměrovat k brance Opavy.
    5. První šance domácích, Holzer na míč nedosáhl
     
    6
    Útok Baníku úspěch neslavil, a i proto mohou opět zaútočit hosté, kteří rozehrávají na své polovině hřiště.
     
    7
    Po pravé straně se zkoušel individuálně prosadit Jakub Janetzký, jenže u čáry si na něj počíhal Daniel Holzer a výborným obranným zákrokem ho připravil o míč.
     
    8
    Opava útočila pro změnu po levé straně, ale podobně jako v úvodu zápasu u rohového praporku neuspěla. Vzápětí se dral po lajně za míčem Dame Diop, ale Jaroslav Svozil se dobře dostal před něj a na své polovině hřiště si vybojoval faul ostravského útočníka.
     
    9
    Dlouhý nákop Opavy dokázala domácí defenziva odvrátit, navíc může v klidu rozehrát, protože na polovině hřiště fauloval Tomáš Jursa.
     
    10
    Baník v klidu rozehrál, což mu přineslo ovoce. Na pravé straně se dostal k centru Lukáš Pazdera, jehož míč na přední tyč poslal Dame Diop pouze do postranní sítě.
     
    11
    Obránce Opavy vrátil skákající míč hlavou na brankáře Vojtěcha Šroma, který ho však nepadajícím domácím hráčem ukryl do svých rukavic a může rozehrát z ruky.
     
    11
    Na závěr jedenácté minuty si Opava vybojovala vhazování na útočné polovině, po kterém přišel centr, a ten usměrnil Václav Procházka pouze za brankovou čáru. Rohový kop.
     
    12
    Pavel Zavadil kroutil míč na přední tyč, ale tam stál Patrizio Stronati. Hosté si standardní situaci zopakují.
     
    12
    Zajímavá šance! Na přední tyči jeden z hostujících hráčů chytře prodloužil míč, ale série hlaviček nakonec skončila míčem v náručí Jana Laštůvky.
     
    13
    Domácí se snaží uspět vysokými míči, ale v úvodu zápasu ani v posledních desítkách vteřin se jim to nedaří.
     
    13
    Daniel Holzer neprotlačil míč na Dameho Diopa, jenže hosté domácí ztrátu míče nepotrestali a pouze napadají rozehrávku Baníku.
     
    14
    Dame Diop je zatím nejaktivnějším hráčem Baníku, když si tentokrát zaběhl pro míč za obranu, ale jeho zpětnou přihrávku Lukáš Pazdera nezpracoval a míč si moc předkopl.
     
    15
    Diváci opět viděli dlouhý míč Opavy, po kterém odpískal sudí útočný faul Tomáše Smoly. Střelec hostů se pak dostal do křížku s obránce Patriziem Stronatim, kterého v souboji fauloval.
     
    16
    V poslední minutě jsme viděli spíše boj ve středu hřiště, ze kterého vzešla akce Opavy – ta skončila třetím rohovým kopem v krátkém sledu.
     
    17
    Zakroucený míč Petra Zapalače nikoho z jeho spoluhráčů nenašel. U míče jsou opět hráči Baníku, kteří rozehrávají ze své poloviny.
     
    18
    Na útočné polovině si ale nebezpečnou šanci vytvořit nedokázali, navíc se musí bránit, protože Opava po vhazování útočí.
     
    19
    Opava kombinuje na své polovině a čeká, zda Ostrava neotevře svá zadní vrátka. Uvidíme, zda to k něčemu povede, protože zatím příliš fotbalové krásy nevidíme.
     
    20
    Zajímavá šance pro Opavu! Ta bude rozehrávat přímý kop z nebezpečné pozice, která nejspíš na přímé ohrožení není, ale při dobrém centru může přinést zajímavou šanci.
     
    20
    Máme tu nucené střídání na hostující straně. V utkání dohrál Jakub Janetzký, kterého nahradil Jan Řezníček.
     
    21
    Zakroucený míč našel hlavu Tomáše Smoly, ale ten stál v ofsajdu. Výborná práce domácí defenzivy.
     
    22
    Na útočné polovině u rohu velkého vápna vhodil míč Lukáš Pazdera, který si situaci zopakoval o několik metrů dál. Ostrava se ale do šance nedostává.
     
    23
    Baník špatně zakombinoval, což vedlo k brejkové akci Opavy, ale na jeho konci stál Petr Zapalač, který nedokázal zkrotit míč a jeho souboj s Václavem Procházkou ve velkém vápně ke střele nevedl.
     
    24
    Na polovině hřiště fauloval Dame Diop, přesto měla míč Opava, která ale zahrozit nedokázala.
     
    24
    Nevydařený odkop Jana Laštůvky zachytila hostující záloha. Na pravé straně se pak dostal k centru Tomáš Jursa, ale svým centrem trefil jen hlavičku bránícího hráče.
     
    25
    Když už si Opava vybojovala vhazování u rohového praporku, na hranici velkého vápna šel Bronislav Stáňa kolíkama proti Jiřímu Fleišmanovi, který byl v souboji druhý a sudí pískl útočný faul.
     
    26
    Na druhé straně si pro vysoký míč nabíhal Dame Diop, ale nedokázal ho zpracovat a navíc v souboji podrazil Jaroslava Svozila – útočný faul Ostravy.
     
    27
    Časté fauly, nepřesné přihrávky i centry, hodně vzdušných soubojů. Dnešní utkání je svátkem pro Slezsko, ale zatím ne pro fotbal, který není příliš líbivý.
     
    28
    Potlesk si zaslouží fanoušci Baníku, kteří si připravili pěkné choreo ve svém sektoru. Odměnou jim byl potlesk tribun i nelichotivý pokřik hostujícího kotle.
     
    29
    Na pravé straně si došel pro faul jeden z Ostravanů, kteří tak mohou od postranní čáry rozehrát přímý kop. Dostanou se k šanci?
     
    29
    Baník právě vstřelil branku!
    Domácí se dostali k šanci, kterou dokonce proměňují! První výraznější šanci zápasu přinesl přímý kop, při němž si na vysoký míč naběhl DAME DIOP a poté, co míč podskočil Dominik Simerský, ho poslal hlavičkou do sítě – 1:0! Asistence: Nemanja Kuzmanovič.
    29. Dame DIOP - 1:0
     
    31
    Uvidíme, co první branka udělá s průběhem zápasu. Věřme, že oba týmy nakopne k lepšímu výkonu. Aktuálně drží míč Opava.
     
    32
    Na pravé straně Petr Zapalač nadvakrát odcentroval, ale na míč dosáhl Lukáš Pazdera a poslal ho za brankovou čáru. Rohový kop Opavy.
     
    32
    Připravený signál Opavě vůbec nevyšel. Roj hráčů ve vápně sice rotoval, ale nakonec míč mířil na penaltový puntík, kde byl jen jeden z domácích borců.
     
    33
    Míč se však rychle vrátil do moci Opavy, která poslala do vápna vysoký míč, leč ten nakonec doskákal pouze vedle branky, kde ho v poklidu pohlídal Jan Laštůvka.
     
    33
    U postranní čáry si Nemanja Kuzmanovič dobře pohlídal míč a vybojoval si faul. Baník bude rozehrávat z podobné pozice jako při prvním gólu.
     
    34
    Míč nakonec zakroutil Milan Jirásek, jehož zajímavý centr skončil pouze na hlavě opavského hráče. Domácí přesto nadále útočí a obléhají vápno Opavy.
     
    36
    Poslední desítky vteřin nic zajímavého nepřinesly. Míč se dostal k Janu Laštůvkovi, který ho svým odkopem vrátí do hry, ale hraje se převážně na polovině hřiště.
     
    37
    U postranní čáry dohrál jeden z Opavských domácího Denise Granečného, který si tak došel pro faul a další zajímavou standardku.
     
    38
    Nemanja Kuzmanovič zakroutil míč svou pravačkou na zadní tyč, kde ho sice Dame Diop nezasáhl, ale míč přesto nebezpečně proletěl kolem levého horního růžku branky.
     
    40
    Baník o chvíli později načal další zajímavou šanci, kterou vytvořil Jiří Fleišman, jenž po rychlém přenesení poslal míč na střed hřiště, ale Milan Jirásek na míč nedosáhl a ztratil ho.
     
    40
    Máme tu první žlutou kartu zápasu. Milan Jirásek (OVA) šel do souboje s Tomášem Smolou, kde byl bohužel pro něj jako druhý a je prvním potrestaným hráčem utkání.
     
    42
    Centrovaný míč do vápna Opavy byl sražen na kopačku Milana Jiráska, který si ho zkoušel přehodit na pravačku, leč neúspěšně.
     
    43
    Levačkou kroutil míč do vápna Opavy obránce Lukáš Pazdera, jehož míč ale nikdo z hráčů nezasáhl. Odkopávat může Vojtěch Šrom.
     
    43
    Tomáš Jursa si na útočné polovině zpracovával míč, ale k zemi ho poslal Milan Jirásek, který tak nabídl soupeři přímý kop. Zajímavá pozice.
     
    44
    Zakroucený míč mířil na hlavu Tomáše Smoly, který ho sice nezasáhl, ale útok Opavy pokračuje rohovým kopem.
     
    44
    Centr na malé vápno byl úkolem Jana Laštůvky, který si zkušeně vyběhl a míč vyrazil. Následný centr už byl do ofsajdové pozice, domácí brankář tedy může v klidu rozehrát.
     
    45
    Baník držel míč na útočné polovině hřiště, ale přes obranný val Opavy se nedostal a musí rozehrát ze své poloviny hřiště.
     
    45
    Výborný Vojtěch Šrom podržel Opavu! Nejprve uhlídal přední tyč proti střele Denise Granečného, vzápětí si odražený míč zpracoval na penaltovém puntíku prsy Milan Jirásek, jehož střelu levačkou opavský brankář také pokryl, a když si poradil s pokusem Dameho Diopa, zazněl hvizd sudího kvůli ofsajdu domácích.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas slezského derby, který v první půlhodině příliš fotbalové krásy nenabídl. Už první výraznější šance ale skončila gólem, když si Dame Diop našel centr Nemanji Kuzmanoviče a hlavou otevřel skóre zápasu. V závěru mohli Ostravští náskok navýšit, ale proti byl pozorný Vojtěch Šrom. Jeho tým měl navrch, co se týče rohových kopů, jenže do výrazné šance se zatím nedostal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvodní výkop druhého poločasu tentokrát obstarali domácí, kteří se neprosadili dlouhým míčem, ale po odkopu od hostující branky získali míč opět do své moci a kombinují s ním na útočné polovině.
     
    47
    Opavští se nedokázali několikrát prosadit vzduchem, přesto si poté vybojovali faul a mohou to zkusit po zemi.
     
    48
    Kombinace na levé straně ovoce nepřinesla a Opavští se vrací s míčem na polovinu hřiště, odkud se pokusí založit další útočný výpad.
     
    49
    Na pravé straně hřiště si Nemanja Kuzmanovič došlápl na Jaroslava Svozila, čímž svým bývalým spoluhráčům nabídl přímý kop.
     
    49
    Domácí obrana však odvrátila centr Pavla Zavadila i následující centr Petra Zapalače z levé strany hřiště.
     
    50
    Opavský Tomáš Jursa zastavil rodící se akci domácích, za což vidí žlutou kartu. První trest pro Opavu.
     
    50
    Ostrava sice vhazovala, přesto o míč přišla a málem toho litovala. Jiří Fleišman hlídal cestu míče za brankovou čáru, jenže ještě před ní s k míči dostal jeho soupeř a odcentroval pouze do míst, kde stáli bránící hráči Baníku.
     
    51
    Lukáš Pazdera si na pravé straně vyměnil míč s Dame Diopem, když na konec celé akce vyslal centr, ale ten Jaroslav Svozil zablokoval do autu.
     
    52
    Ostrava následně centrovala do míst, kde nikdo z hráčů v bílém nestál a Vojtěch Šrom bude odkopávat od své branky.
     
    53
    Po faulu na polovině hřiště rozehrávali domácí, ale vysoký a dlouhý míč nedokázal Jiří Fleišman na levé straně zkrotit.
     
    53
    Kapitán Baníku byl v hlavní roli i o chviličku později, když u velkého vápna sestřelil k zemi Bronislava Stáňu. Zajímavá šance Opavy!
     
    54
    Pro domácího kapitána Jiřího Fleišmana (OVA) to pak znamená žlutou kartu.
     
    55
    Přímý kop byl zakroucen do malého vápna, kde ho Lukáš Pazdera odvrátil na rohový kop. Domácí si ale poradili i s touto standardní situací a míč je opět na polovině Opavy.
     
    55
    Na hřišti se ocitl Dame Diop, který má zřejmě zdravotní problémy a bude muset střídat. U postranní čáry už je nachystaný Ondřej Šašinka.
     
    56
    Předpoklady se naplnily. Dame Diop za asistence lékařů odkulhal ze hřiště a na jeho místo nastoupil Ondřej Šašinka.
     
    57
    Dlouhý míč Baníku proskákal až k Vojtěchu Šromovi, který ho může v klidu vrátit do hry.
     
    58
    Na druhé straně se hnal za míčem Tomáš Smola, ale jeho ofenzivní snahu zastavil hvizd sudího – ofsajd.
     
    58
    Opava vhazuje na levé straně hřiště. Uvidíme, zda se jí podaří něco vymyslet...
     
    59
    Opava drží míč na svých kopačkách, ale musela s ním až k vlastnímu brankáři, který zakládá další útočnou akci.
     
    60
    Nemastnou a neslanou pasáž hry narušuje druhé opavské střídání. Bronislava Stáňu střídá Václav Jurečka.
     
    62
    Baník zatlačil Opavu okolo jejího velkého vápna, když do něj vlétl Daniel Holzer a proti přesile tří hráčů trefil jen obránce před sebou. Odražený míč se dostal na kopačku Ondřeje Šašinky, který si však počínal úplně stejně.
     
    63
    Na polovině čáry leží u postranní čáry Václav Procházka, kterého dohrál Tomáš Jursa. Druhou žlutou kartu nevidí, ale Baník bude rozehrávat.
     
    64
    Jak už bývá v dnešním utkání tradicí, dlouhý míč Baníku nevyšel a nakonec skončil jeho obranným faulem, když si Milan Jirásek pomohl skluzem.
     
    64
    Za hlasitého pokřiku "Baník, pyčo!" pokračuje útočná akce Ostravy, kterou vede po pravé straně Daniel Holzer, ale zatím se mu nedaří projít přes defenzivní postavení Opavy.
     
    65
    Baník v posledních vteřinách sympaticky rotoval kolem velkého vápna Opavy, ale svou kombinaci si zkomplikovali a nakonec poslali míč mimo hřiště – zbytečná ztráta.
     
    66
    Na hřišti přibývá soubojů a zejména Baník je opatrný, protože ví, že zbytečné zaváhání ho může vyjít draho.
     
    67
    Ze hřiště odchází Milan Jirásek, který ve středu odvedl dobrou práci, ale utkání dohrává se žlutou kartu a v posledních minutách byl několikrát na hranici, kdy si o druhé napomenutí koledoval. Jeho místo tak převezme Robert Hrubý.
     
    68
    Opava kombinuje na útočné polovině, jenže bohužel pro hostující fanoušky se jí zatím nedaří dostat do slibné šance. Jan Laštůvka zatím dneska výrazněji zasahovat nemusel.
     
    70
    Když už se oba týmy dostaly blíže k brance, bylo to převážně po stranách hřiště, kde o míč přišly. V posledních minutách slezské derby nic zázračného nenabídlo.
     
    71
    Dlouhý míč skončil v moci Vojtěcha Šroma, který ho vrátil do hry, ale o chvilku později už opět vhazovali domácí na své polovině hřiště.
     
    72
    Na levé straně se pokoušel odkopnout míč Jiří Fleišman. Když poprvé minul, zkusil to podruhé, ale už se mu nepodařilo poslat míč podél postranní čáry – aut Opavy.
     
    73
    Za dlouhým míčem pelášil po levé straně Tomáš Smola, před kterým ho stihl hlavičkou posunout jeden z domácích stoperů na Jana Laštůvku, a ten ho ukryl do svých rukavic.
     
    73
    Denis Granečný poslal z levé strany míč na Nemanju Kuzmanoviče, který se trošku zaběhl, ale pak si míč připravil, povytáhl ho do středu velkého vápna a zakroucenou střelu poslal pouze vedle pravé tyče.
    73. Kuzmanovič si navedl míč do pokutového území, pak střílel vedle
     
    74
    Místní hlasatel oznámil počet diváků, který se dnes zastavil na čísle 15 100! Znamená to jediné – vyprodáno.
     
    75
    Útočný faul Ostravy sudí Ondřej Berka nepřehlédl a Opava může rozehrávat ze své poloviny.
     
    76
    Poslední pokus o atak nevyšel. Když dostali hosté druhý pokus, dopadli ještě hůře, protože míč pouze nakopli do míst, kde stál pozorný Jan Laštůvka.
     
    77
    Na levé straně centroval Denis Granečný, když se v souboji o míč ocitli na zemi hráči obou týmů, ale sudí i přes pískot fanoušků penaltu nepíská.
     
    78
    Ostrava pokračuje v držení míč na útočné polovině, kde vhazuje Jiří Fleišman.
     
    79
    Baník kombinuje na útočné polovině, kde se snaží vytvořit zajímavou střeleckou příležitost.
     
    79
    Baník právě vstřelil branku!
    Nechci předbíhat, ale vzhledem k dosavadnímu průběhu zápasu máme zřejmě rozhodnuto. Daniel Holzer posunul míč na hranici kruhu velkého vápna, kde stál ROBERT HRUBÝ, dostal spoustu času na zpracování a střelou k levé tyči zvýšil na 2:0! Asistence: Daniel Holzer.
    79. Robert HRUBÝ - 2:0
     
    80
    Opava reaguje střídáním. Ze hřiště odchází Tomáš Jursa, kterého v závěru nahrazuje Václav Juřena.
     
    82
    Opava už to bude mít velmi těžké, v utkání navíc nevyslala jedinou střelu na branku a Baník si pohodlný náskok bezpečně hlídá s míčem ve své moci.
     
    83
    Míč se nachází převážně na polovině Opavy, které se ho nedaří získat na delší dobu do své moci a vytvořit si nějakou nebezpečnou šanci.
     
    84
    U postranní čáry si došel pro faul Jan Schaffartzik. Opava bude rozehrávat ze své poloviny hřiště.
     
    86
    Fanoušci Baníku už slaví i s pyrotechnikou ve svém sektoru. Na hřišti to ze strany domácích vypadá jako pohodlné hlídání dvoubrankového náskoku.
     
    86
    Baník dokonce sahá ke střídání. Za potlesku domácích fanoušků a pískotu těch opavských opouští hřiště Nemanja Kuzmanovič, kterého nahradí Arťom Mešaninov.
     
    87
    Nesledujeme žádné dobývání Opavy, naopak kombinuje Baník, který drží míč na útočné polovině.
     
    88
    Ve vzduchu navíc visela třetí branka Ostravy! Do nebezpečné střelecké pozice se dostal Robert Hrubý, jehož nebezpečnou dělovku vyrazil Vojtěch Šrom na rohový kop.
     
    89
    Centr Baníku ovoce nepřinesl, ale to domácí mrzet nemusí. Už brzy se budou moci radovat ze zisku tří bodů a udržení elitní šestky!
     
    90
    Pavel Zavadil zkoušel uspět dlouhým míčem, pro který si došel Jan Laštůvka a míč bezpečně pokryl.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje slezské derby o tři minuty.
     
    90+2
    V nastavených minutách už se ale bojuje převážně o střed hrací plochy. Nezdá se, že by se na tom něco změnilo. Domácí už pouze hájí čisté konto pro svého brankáře.
     
    90+3
    Opavští kombinují na útočné polovině hřiště, ale zároveň hodně daleko od domácí branky. Do konce utkání už zbývají desítky vteřin.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Slezské derby končí vítězstvím Baníku! Neviděli jsme žádnou fantastickou podívanou, ale spíše boj. Co je ale nejdůležitější, viděli jsme také dva góly, když se v první půli z první velké šance prosadil Dame Diop a ve druhé půli se ujala pěkná dělovka Roberta Hrubého.

    Opava si pro změnu nic nebezpečného nevypracovala a domácí si tak zajišťují nejlepší šestku, zatímco hosté budou v posledním kole usilovat o to, aby se dostali z boje o udržení do skupiny o Evropskou ligu.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Přeji příjemné zbytek prosluněné neděle i příjemné prožití Velikonoc! Hezký večer! (19:02:47)

    Daniel Ryl

    Branky: 29. Diop (Kuzmanović), 79. R. Hrubý (Holzer)

    Karty:   40. Jirásek (OVA), 54. Fleišman (OVA) – 50. Jursa (OPA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 1:6.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman (C) – Holzer, Jánoš, Jirásek (67. R. Hrubý), Granečný – Kuzmanović (86. Mešaninov), Diop (56. O. Šašinka).
    Náhradníci: Budinský – R. Hrubý, O. Šašinka, Mešaninov, Bolf, Lehnert, Russmann.

    Slezský FC Opava: Šrom – Hrabina, Simerský, Svozil, Schaffartzik – Stáňa (60. Jurečka), Zavadil (C), Janetzký (20. Jan Řezníček), Jursa (80. Juřena), Zapalač – Smola.
    Náhradníci: Fendrich – Helebrand, Jan Řezníček, Jurečka, Manzia, Juřena, Bernadina.

    Rozhodčí: O. Berka – M. Vitner, Z. Vaňkát

    Diváci: 15 100
    thejrc.org